CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

African Golf Safari

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Reis aan boord van de Pride of Africa
» Programma voor golfers en niet-golfers
» 6 fantastische golfbanen
» Diverse wildsafari's
» Lezingen door een historicus
REISPROGRAMMA
13 dagen

LAND(EN)
Zuid-Afrika
 • Dagprogramma
 • Prijs&Vertrek
 • Verlengingen
 • De trein
ROUTE

Een droomreis voor golfliefhebbers én mensen die van natuur, safari’s en culinaire verwennerij houden. Al deze genoegens komen samen in deze schitterende 13-daagse rondreis per luxe privétrein door Zuid-Afrika die begint in Pretoria en eindigt in Kaapstad. Onderweg kunt u spelen op 6 fantastische golfbanen. Het reisschema bevat een programma voor golfers en niet-golfers.


De treinreis begint op het eigen station van Rovos Rail in Pretoria. Na een safari in het beroemde Kruger Park zet de trein koers naar Swaziland voor een game drive in het Mkhaya Wildpark. Vervolgens langs de oceaankust van KwaZulu-Natal naar Durban voor een rondleiding door de stad. Daarna doorkruisen we de Vallei van 1000 Heuvels voor een bezoek aan de Spion Lodge en een beroemd slagveld uit de 2e Boerenoorlog. Via de Fish River Valley richting Port Elizabeth voor een safari in Addo Elephant Park. In Oudtshoorn bezoeken we uiteraard een struisvogelboerderij gevolgd door een indrukwekkende afdaling door de Outeniqua bergen naar George. Na een bezoek aan het natuurparadijs rond Knysna doorkruist de trein de spectaculaire Tuinroute op weg naar het beroemde wijngebied rond Stellenbosch waarna de prachtige tocht eindigt in Kaapstad.

Golfers spelen tijdens deze reis op de volgende 6 topbanen:
 • White River Country Club - Krugerpark
 • Durban Country Club – Durban
 • Champagne Sports Resort - Ladysmith
 • Humewood Course - Port Elizabeth
 • Fancourt Country Club & Golf Estate - Knysna
 • Ernie Els Oubaai – George
Op elke baan wordt gebruik gemaakt van golfcarts. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om niet op alle banen te spelen. Bij minimaal 12 golfspelers wordt de gehele reis begeleid door een Zuidafrikaanse golfpro.

Enkele hoogtepunten:

 • Reizen in de ‘Pride of Africa, de meest luxueuze trein van het zuidelijk halfrond
 • Comfortabel en romantisch reizen in de stijl van de jaren ’20 en ‘30
 • Spelen op 6 fantastische golfbanen van wereldklasse
 • Wildsafari’s in het Krugerpark, Mkhaya Wildpark in Swaziland en Addo Elephant Park
 • Culinaire hoogstandjes aan boord van de trein
 • Begeleiding door een golfprofessional tijdens de hele reis (bij minimaal 12 golfers)
 • Boeiende verhalen en lezingen over het heden en verleden van Zuid-Afrika 
Dag 1
Amsterdam - Johannesburg
31 oktober 2017
’s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel, direct tegenover de aankomsthal op de luchthaven.
Dag 2
Pretoria en vertrek per Rovos Rail
1 november 2017
Na het ontbijt transfer naar het nabijgelegen Pretoria, waar u om 10.00 uur wordt verwelkomd op het Rovos Rail Station, een prachtig gebouw dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren ’30 heeft. Dit is de thuisbasis van Rovos Rail. Hier gaat u aan boord van de luxe nostalgische ‘Pride of Africa’ trein. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment, uw privédomein voor de komende negen nachten.
De airconditioned compartimenten, de sfeervolle restaurantrijtuigen, de lounges, gezellige bar en het open achterbalkon staan garant voor een onvergetelijke reis door het afwisselende Zuidafrikaanse landschap. De service aan boord is werkelijk onovertroffen.

Na vertrek uit Pretoria wordt om 13.00 uur de lunch geserveerd. De trein rijdt oostwaarts en daalt ’s middags de hoogvlakte af richting Waterval Onder. Om 19.30 uur wordt het diner geserveerd. De trein blijft ’s nachts stilstaan in Waterval Onder. (O,L,D)
Dag 3
Safari in het Kruger Park of White River Country Club
2 november 2017
Vroeg ontbijt in de trein.

Niet-Golfers:
Na het ontbijt gaat u op safari in het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, waar alle dieren van de 'Big 5' in hun natuurlijke habitat leven. U komt zeer waarschijnlijk oog in oog met verschillende antilopesoorten, olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en buffels en misschien luipaarden. We lunchen in Skukuza in het Kruger Park.

Golfers:
‘s Ochtends slaat u af op White River Country Club. Deze championship baan is door Gary Player ontworpen. 

’s Middags stappen we in Malelane weer aan boord van de trein, waarna deze richting Swaziland vertrekt. (O,L,D)
Dag 4
Op Safari in het Mkhaya Wildpark
3 november 2017
We beginnen vroeg vandaag met een game drive in het pittoreske Mkhaya Reservaat in het zuidoosten van Swaziland waar u speurt naar 4 van de Big 5, waaronder de zeldzame Zwarte Neushoorn. Na de safari genieten we van een heerlijke brunch aan boord van onze trein, terwijl deze zuidwaarts koerst langs het grote St. Lucia Wetland Park richting Durban.
Een ontspannen middag in de trein. In het lounge-rijtuig kunt u een lezing bijwonen door de meereizende historicus. Het diner is eveneens aan boord van de trein. (O,L,D)
Dag 5
Durban of de Durban Country Club
4 november 2017
Ontbijt in de trein in Durban.

Niet-Golfers
Om 09.00 uur stappen we uit voor een stadsrondrit door Durban. Aansluitend een lunch in het mondaine Umhlanga, even ten noorden van de stad, waarna we terugkeren in de trein.

Golfers
Om 07.30 uur ‘tee off’ op de Durban Country Club. Weelderige vegetatie, grote zandduinen en schitterende uitzichten over de Indische Oceaan maken deze baan uniek en uitdagend tegelijk. Hier vond maar liefst 17 keer de South African Open plaats. Een van de opvallendste kenmerken van de Durban Country Club zijn de enorme glooiingen in de fairways. Na de lunch keren we terug in de trein.

‘s Middags vertrekt de trein uit Durban en rijden we naar Ladysmith via de ‘Vallei van 1000 Heuvels’, een gebied met ongerepte natuur en schitterende landschappen. In het lounge-rijtuig kunt u een lezing bijwonen door de meereizende historicus. Het diner is aan boord van de trein. (O,L,D)
Dag 6
Spionkop of Champagne Sports Resort
5 november 2017
Ontbijt in de trein in Ladysmith.

Niet-Golfers
Om 10.00 uur verlaten we de trein voor een bezoek aan de Spionkop Lodge met het Spionkop Slagveld waar in 1900 tijdens de Tweede Boerenoorlog de Afrikaners een belangrijke overwinning behaalden op de Britten. Oorlogscorrespondent Winston Churchill was hiervan getuige. Historicus Raymond Heron zal u er rondleiden. In dit fraaie natuurgebied met op de achtergrond de machtige Drakensbergen maken we na de lunch een safaririt.

Golfers
Om 08.00 uur transfer naar Champagne Sports Resort, waar we afslaan op de golfbaan die als de meest schilderachtige van Zuid-Afrika wordt beschouwd met greens van de allerhoogste kwaliteit en onovertroffen uitzichten op de Drakensbergen en de weelderige, glooiende heuvels van KwaZulu-Natal. In dit natuurparadijs ziet u kuddes blesbokken en impala’s. We gebruiken er ook de lunch.

Tegen 17.00 uur keren we terug in de trein voor het vervolg van de reis langs de Drakensbergen richting Kroonstad. (O,L,D)

Dag 7
In de trein
6 november 2017
Een heerlijke ontspannen dag aan boord van de trein. ’s Ochtends kunt u in het lounge-rijtuig een lezing bijwonen door de meereizende historicus. We passeren Bloemfontein, steken de Oranjerivier over en gaan verder zuidwaarts richting Port Elizabeth. We rijden door een gebied met prachtig natuurschoon, gekenmerkt door hoge bergtoppen en groene bossen. (O,L,D)
Dag 8
Addo Elephant Park of Humewood Course
7 november 2017
Niet-Golfers
Na het ontbijt stappen we om 07.15 uur uit in Coerney voor een safari-rit in Addo Elephant Park. In dit wildpark leven niet alleen olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Tijdens de lunch aan boord van de trein gaat de reis verder richting Port Elizabeth. ’s Middags kunt u in het lounge-rijtuig een lezing bijwonen door de meereizende historicus.

Golfers
De golfliefhebbers verlaten de trein ook om 07.15 uur voor een busrit naar de Humewood Course, even ten zuiden van Port Elizabeth. We slaan af om 10.30 uur. Deze ware links baan ligt in de zandduinen aan Algoa Bay en wordt gekenmerkt door dicht struikgewas, geulen, hobbels en kuilen. De glooiende fairways zijn breed ter compensatie van de sterke oceaanwinden, maar de aangrenzende rough is meedogenloos. De greens zijn snel, de weinige bunkers zijn goed gepositioneerd en er zijn geen waterhindernissen.
Na afloop van de speelronde en een lunch in het clubhuis keren we terug naar de trein in Port Elizabeth.

De rest van de middag brengt u ontspannen door in de trein als deze via Willowmore naar Oudtshoorn rijdt. (O,L,D)
Dag 9
Oudtshoorn of Fancourt Country Club
8 november 2017
Om 09.00 uur verlaat u de trein in Oudtshoorn.

Niet-Golfers
Oudtshoorn heeft de grootste populatie struisvogels ter wereld. We brengen een bezoek aan een struisvogelboerderij. Na terugkeer in de trein om 13.00 uur rijden we zuidwaarts naar George over een traject door de schilderachtige Outeniqua bergen over de Montagu Pass. Intussen wordt de lunch geserveerd.
Na aankomst in George om 16.30 uur is er gelegenheid voor een wandeling of een bezoek aan het spoorwegmuseum. Rond 18.30 uur arriveert u in Fancourt Golf Estate voor het diner samen met de golfers.

Golfers
Vanuit Oudshoorn maakt u een busrit via de mooie route over de Montagu Pass naar Fancourt Country Club & Golf Estate nabij George.
Fancourt, in het hart van de Tuinroute, is een schitterend aangelegd domein van 613 hectare met op de achtergrond de majestueuze Outeniqua bergen en in de verte de Indische Oceaan. Naast een hotel, diverse restaurants en talloze recreatieve faciliteiten telt Fancourt vier, door beroemd golfer Gary Player ontworpen 18-holes banen, die tot de top 10 van Zuid-Afrika behoren. Fancourt is een eldorado voor zelfs de meest verwende golfer. U slaat af op de Outeniqua baan. Lunch in het resort. Om 18.30 uur gebruikt u samen met de niet-golfers het diner in één van de restaurants op Fancourt.

De trein blijft ’s nachts staan in George. (O,L,D)
Dag 10
Knsysna of Ernie Els Oubaai Golf Course
9 november 2017
Ontbijt in de trein in George.

Niet-Golfers
Om 08.00 uur verlaten we de trein voor een prachtige rit langs de oceaankust naar het stadje Knysna. Hier steken we per ferryboot de lagune over naar het Featherbed Natuurpark. De rest van de ochtend is ter vrije besteding in dit park. Als alternatief kunt u in het gezellige Knysna heerlijk wandelen en enkele van de vele winkels en kunstgalerijen bezoeken. Tegen het middaguur keert u terug naar de trein.

Golfers
Om 07.00 uur transfer naar Ernie Els Oubaai Golf Club, waar u om 08.00 uur afslaat. Bij de aanleg van de traditionele linksbaan hebben Ernie Els en zijn team optimaal gebruik gemaakt van het spectaculaire landschap. De uitzichten over de Indische Oceaan zijn adembenemend. Hole 17, waar de tee op een hoog punt ligt en de green tot aan de oceaan loopt, is de meest gefotografeerde. De green wordt bewaakt door vier bunkers met steeds wisselende wind, waardoor het één van de meest uitdagende holes van de baan is.

Om 13.30 uur keert u terug in de trein in George en wordt de lunch geserveerd. De reis over de Tuinroute voert ‘s middags langs de oceaankust naar Riversdale. Het diner wordt geserveerd als de trein onderweg is naar Buffesjagrivier waar deze ’s nachts blijft staan. (O,L,D)
Dag 11
Aankomst in Kaapstad
10 november 2017
Een ontspannen laatste dag aan boord van de 'Pride of Africa' op weg naar Kaapstad. ’s Ochtends kunt u in het lounge-rijtuig een lezing bijwonen door de meereizende historicus. De trein passeert de Cape Fold Mountains en het wijngebied rond Paarl. Ontbijt, lunch en ‘afternoon tea’ in de trein.

Om 17.00 uur aankomst op het station van Kaapstad. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel en transfer naar het hotel.

U verblijft in het beroemdste hotel van de stad, het 5-sterren Mount Nelson Hotel aan de voet van de Tafelberg. Weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellness-faciliteiten en een tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. ’s Avonds slotdiner in het Planet Restaurant van het hotel. (O,L,D)
Dag 12
Afscheid van Zuid-Afrika
11 november 2017
Het grootste deel van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden voor een optionele excursie of een bezoek aan de beroemde Waterfront. Bij helder weer is de kabelbaan naar de Tafelberg een aanrader. Alternatieven zijn een excursie naar Robbeneiland of een helikoptervlucht boven de stad. (Transfers en excursies worden op aanvraag geregeld). U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer. Lunch en diner op eigen gelegenheid. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht voor de rechtstreekse KLM-vlucht naar Amsterdam. (O)
Dag 13
Aankomst Amsterdam
12 november 2017
Aankomst op Schiphol in de loop van de ochtend.  
13 daagse reis "African Golf Safari" met Rovos Rail

Reisperiode:   31 oktober t/m 12 november 2017     Op aanvraag
 
 
Prijzen (per persoon)
Pullman
Compartiment
Deluxe
Compartiment
Royal
Compartiment
2-persoons accommodatie € 7.480 € 9.850 € 12.080
Toeslag accommodatie alleengebruik € 3.125 € 4.280 op aanvraag

Toeslag KLM vluchten in Business Class: Op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom:
 • Treinreis van Pretoria naar Kaapstad met de “Pride of Africa” van Rovos Rail; 9 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM economy class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • Overnachting met ’late check-out’ in het 5-sterren Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Safaritochten volgens programma in open safari-voertuigen
 • Excursies volgens programma, inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Golfers: 6 greenfees incl. golfcarts voor de 6 golfbanen volgens programma
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Diensten van een Zuidafrikaanse Golf Pro tijdens de gehele reis (bij minimaal 12 golfspelers)
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), inclusief wijnen en andere drankjes
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een meereizende historicus
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen in de reissom:
 • Optie: KLM vervoer van een golfuitrusting (naast de standaard ruimbagage): € 160,- toeslag
 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein


Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

 

Betalingen
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 8 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan
Annuleringskosten
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • Bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom
 • Bij annulering tussen de 24 en 8 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering binnen 8 weken voor vertrek: de volledige reissom

Klik hier voor het speciale boekingsformulier waarmee u zich kunt inschrijven voor deze reis.
 
 

Reisverlengingen

 

Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw reis in Zuid-Afrika te verlengen, bijvoorbeeld met een langer verblijf in Kaapstad of omgeving.

 

Ook regelen wij fantastische safari avonturen in Botswana met verblijf in luxe lodges in de Okavango Delta en het Chobe National Park. Sluit uw reis dan af met een bezoek aan de beroemde Victoria Watervallen.

 

Verlenging Kaapstad

 

Weinig steden hebben zo’n indrukwekkende ligging als Kaapstad, aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Deze fantastische metropool biedt talloze bezienswaardigheden, een mediterraan klimaat, uitstekende restaurants en winkels en een schitterend achterland. Neem tijd voor de belangrijkste hoogtepunten zoals  de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Robbeneiland, het wijngebied rond Stellenbosch en natuurlijk Kaap de Goede Hoop.

 

 

REISPROGRAMMA

 

Dag 11 (10-11-2017):  AANKOMST IN KAAPSTAD

Aankomst in Kaapstad per ROVOS RAIL (programma volgens hoofdreis). U logeert 4 nachten in het beroemde Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad. Geniet van dit sfeervolle hotel met talloze faciliteiten. Op de eerste avond diner in het Planet Restaurant van het hotel. (O,L,D)

 

Tijdens uw verblijf in Kaapstad

Er zijn vele manieren om Kaapstad en omgeving te verkennen. Als u wilt, reserveren wij een huurauto of een auto met chauffeur/gids. Desgewenst regelen we excursies met privé-gids of reserveren we een starttijd op een van de waanzinnig mooie golfbanen rond Kaapstad. Enkele mogelijkheden:

 

-          Halve dag stadstour met bezoek aan de Botanische Tuinen van Kirstenbosch en (bij goed weer) per kabelbaan naar de top van de Tafelberg.

 

-          Dagtocht inclusief lunch naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg een stop bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach en rit over de spectaculaire Chapman's Peak Drive.

 

-          Dagtocht naar de wijnstreek rond Stellenbosch met bezoeken aan twee gerenommeerde wijnhuizen. Uiteraard kunt u er de wijnen proeven. Ook de lunch in het wijngebied is inbegrepen.

 

-          Golfen op Steenberg Golf Estate, een fantastische baan op 20 minuten rijden van Kaapstad. De uitdagende baan biedt mooie vergezichten op Constantia, de bergen en False Bay. Steenberg heeft een eigen wijnhuis, een bistro en het culinaire Catharina's Restaurant.

 

-          Golfen op Pearl Valley Golf Estate, spectaculair gelegen tussen Paarl en Franschhoek met op de achtergrond de majestueuze Simonsberg en de Drakensteinbergen. Deze championship course, ontworpen door Jack Nicklaus, geldt als een van de beste en mooiste banen van Zuid-Afrika.

 

 

Dag 15 (14-11-2017):  KAAPSTAD

Het grootste deel van de dag verblijft u nog in Kaapstad. U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer in het Belmond Mount Nelson Hotel. In de vooravond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de rechtstreekse KLM-vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 16 (15-11-2017): AANKOMST AMSTERDAM

Aankomst op Schiphol in de ochtend.

 

 

VERLENGING KAAPSTAD  (5 dagen)

Reisperiode: 10 tot 15 november 2017

 

Prijzen (per persoon)                                                 

2-persoons accommodatie             € 1.060,-

Toeslag 1-pers. accommodatie      €    825,-

 

Inbegrepen:

 

-          3 (extra) nachten in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad op basis van logies/ontbijt met ‘late check out’ op de vertrekdag (14-11)

-          Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Amsterdam

 

Niet inbegrepen:

 

-          Fooien

-          Persoonlijke uitgaven

 

Minimum aantal deelnemers: 4

 


'The Pride of Africa'- Rovos Rail

'The Pride of Africa' is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel. Aan boord geniet u van vijfsterren-accommodatie en -service èn van het steeds wisselende Afrikaanse landschap. Regelmatig wordt gestopt voor excursies.


pride of africa 

Rovos Rail - introductie van de trein

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool geworden voor stijlvolle treinreizen in zuidelijk Afrika. De Zuidafrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos, reisde in de afgelopen 25 jaar door heel zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven. Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden in de loop der jaren meer dan 90 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het koloniale tijdperk van begin 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort. lk rijtuig heeft een eigen geschiedenis - sommige hebben ooit koninklijke gasten vervoerd - andere werden als restaurant gebruikt of stonden jarenlang ongebruikt op een zijspoor. De ’Pride of Africa’ - de trots van Afrika - is de benaming voor de nostalgische treinen waarmee Rovos Rail de gouden eeuw van het treinreizen doet herleven.
 

.

De compartimenten

De trein heeft in totaal 36 klassieke, met mahoniehouten panelen gedecoreerde privé-compartimenten. Zij bieden elk plaats aan maximaal 2 gasten. Afhankelijk van de geboekte categorie zijn ze tot 16 m2 groot. Daarmee biedt Rovos Rail de grootste slaapcompartimenten op rails ter wereld.

Elk compartiment heeft een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een kledingkast, een grote spiegel, een 220-volt stopcontact met verloopstekker, een thee- en koffiezetapparaat, een intercom en een kluis. De minibar wordt door uw gastvrouw naar uw wens gevuld met gratis alcoholische en non-alcoholische dranken. De ramen in de compartimenten kunnen worden geopend en er is individueel regelbare airconditioning / verwarming. Elk compartiment heeft een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel, haarföhn en een scheerstopcontact. Verder is en een minibar en een kluisje. De uiterst moderne technische uitrusting van de trein maakt het gebruik van douches en toiletten ook mogelijk als de trein stilstaat.Pullman Suite (7 m2)
De compartimenten in de Pullman categorie hebben een 2-persoonsbed of 2 bedden boven elkaar. Overdag worden de bedden veranderd in een comfortabele zitbank.


  Deluxe Suites (11 m2)
Deluxe compartimenten bieden beduidend meer ruimte dan Pullman. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 x 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in L-opstelling.

   Deluxe Suite - Rovos Rail - The pride of AfricaDe Royal Suites (16 m2)
Elk van de vier Royal compartimenten beslaat een half rijtuig. Er is een 2-persoonsbed (dat ook als 2 x 1-persoonsbed kan worden opgemaakt), een zitje met twee comfortabele fauteuils en een ruime badkamer die o.a. is voorzien van een heus Victoriaans bad en een aparte douche.

   
Eten & drinken aan boord


Restaurantrijtuigen

In het midden van de trein bevinden zich twee smaakvol gerestaureerde restaurantrijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd. Geniet van de heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Bij elk gerecht schenken vakkundige en gepassioneerde obers bijpassende Zuidafrikaanse wijnen. Maar u kunt ook een wijn kiezen van de uitgebreide wijnkaart.
Kledingadvies: in deze sfeervolle omgeving dragen de heren ’s avonds een jasje met das en de dames een nette jurk. Voor overdag geldt: casual, meestal lichte, comfortabele vrijetijdskleding.

   Salonrijtuigen
Het salonrijtuig in het midden van de trein is een gezellige plek voor een kop koffie of een cocktail terwijl indrukwekkende Afrikaanse landschappen aan uw raam voorbijglijden. Aan het einde van de trein bevindt zich de populaire observatiewagen met een open achterdek. Het voorste deel van dit rijtuig is een salon/bar die is voorzien van grote panoramische ramen en gemakkelijke fauteuils en banken. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge. Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.

   Zuid-Afrikaanse wijnen en andere drankjes

Aan het begin van uw reis vindt u in uw compartiment een map met gedetailleerde informatie over de reisroute en de diensten aan boord van de trein. Alle wijnen alsmede andere alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen en worden ook in uw compartiment geserveerd.

   

 

  

Praktische informatie

 

Kleding 

Aan boord van de trein is de dresscode ‘smart casual’. ’s Avonds is de kleding wat formeler - de heren dragen dan meestal een jasje en een das.  Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de (wild)safari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang. Wasserij-service aan boord van de trein is bij de prijs inbegrepen.

 

Informatie over paspoort

U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis. Nederlandse ingezetenen hebben geen visum nodig voor Zuid-Afrika en Swaziland.

 

Gezondheid 

Voor deze reis wordt malaria profylaxe en vaccinatie tegen hepatitis A geadviseerd. Laat u zich door uw huisarts of GGD ook ruim vóór vertrek informeren omtrent difterie, tetanus en polio. Meer informatie treft u aan op www.gezondopreis.nl

 

Steun voor UNICEF

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de VN, zet zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. Daarbij is ze volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van overheden, particulieren en bedrijven.

Incento steunt het huidige UNICEF-programma in Tanzania: nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen.
Bijna 6% van de bevolking in Tanzania leeft met hiv. In sommige regio's loopt dit zelfs op tot 15%. Ieder jaar worden 100.000 Tanzanianen met hiv geïnfecteerd. Onveilige seks is de hoofdoorzaak van infecties. Minder dan de helft van de jongeren heeft kennis van hiv. De meeste zwangere vrouwen weten niet dat ze met hiv leven  waardoor het leven van hun ongeboren baby in gevaar is. Wat is de aanpak van UNICEF in Tanzania? Gezondheidswerkers worden opgeleid om betere medische zorg te leveren. Kinderen met hiv alsmede zwangere vrouwen en hun baby’s krijgen aidsremmers. Jongeren krijgen voorlichting over hiv. Kinderen die wees zijn geworden door aids krijgen medische, sociale en financiële steun.

Voor iedere boeking op de African Golf Safari reis maken wij € 50,- over aan UNICEF als bijdrage aan dit project. 

Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.


Online brochure

Klik op de foto voor de online brochure.
Overzicht treinen