CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: America Coast to Coast & Grand Canyon

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Doorkruis USA van Oost naar West
» Tocht per Grand Canyon Railway
» Bezoek aan Universal Studios

REISPROGRAMMA14 dagen LAND(EN)Verenigde Staten 
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
De Route
Een treinavontuur vanaf New York dwars door de Verenigde Staten van de Atlantische- naar de Stille Oceaan aan boord van drie comfortabele Amtrak-treinen en de legendarische ‘Grand Canyon Railway’.

Tussen het aan de oostkust gelegen New York en Los Angeles aan de westkust laat deze ontdekkingsreis per trein u kennismaken met vier fascinerende steden en het spectaculaire natuurschoon van de Verenigde Staten. Slenter door het Central Park in Manhattan, geniet van een Broadwayshow en bestijg de trappen van het Capitool in de hoofdstad Washington. Kijk vanuit ruim 300 meter hoogte uit over de ‘Windy City’ aan Lake Michigan en waan u even een held van het Witte Doek in de Universal Studios van Hollywood.

Tussen deze steden liggen de uitgestrektheid van de Great Plains, de bergtoppen van de Rocky Mountains, de grillige rotsformaties van de Canyonlands en de verlatenheid van de Mojave Desert. Maar het meest spectaculair is ongetwijfeld de Grand Canyon. De stoomtrein van de ‘Grand Canyon Railway’ brengt u in stijl naar de oneindigheid van de machtige Grand Canyon, die de Colorado River gedurende miljoenen jaren vormde in het rotsplateau. Tijdens deze ‘America Coast to Coast’ treedt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers en gelukzoekers van weleer, maar dan een stuk comfortabeler.

U reist met de comfortabele Amtrak ‘Acela Express’ en Amtrak’s Superliner-treinen ‘Capitol Limited’ en ‘Southwest Chief’. Aan boord van deze Superliner-treinen kunt u kiezen uit drie klassen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en
                      benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- 
                     en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn 
                     inclusief.
 
U kunt deze reis desgewenst ook in omgekeerde volgorde van Los Angeles naar New York boeken.
Dag 1
Aankomst in New York
Na aankomst in New York gaat u op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen Affinia Hotel voor de overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u alvast zelf ervaren waarom Manhattan met zijn wolkenkrabbers, restaurants, bars en Broadway shows het snel kloppende dit werelddeel is.
Dag 2
New York
Tijdens een hop-on/hop-off sightseeing tour per dubbeldekker bus maakt u ontspannen kennis met 'The City'. Fifth Avenue, het Empire State Building, Central Park en Greenwich Village zijn slechts een greep uit de highlights van de tour. U kunt uit- en weer opstappen waar u maar wilt. Onderweg krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende bezienswaardigheden die u passeert. 's Avonds bieden de gevarieerde eetgelegenheden en shows voor elk wat wils. U overnacht opnieuw in New York.
Dag 3
Acela Express naar Washington DC
Vanaf het bedrijvige Penn Station vertrekt u om 10.35 uur met de hogesnelheidstrein ‘Acela Express’ van Amtrak voor de eerste etappe van uw treinreis met als bestemming de Amerikaanse hoofdstad, Washington. Relax in uw comfortabele stoel terwijl u via Philadelphia, Pennsylvania en de staat Maryland in de middag arriveert op het station van Washington. Na aankomst gaat u naar het Holiday Inn Capitol at the Smithonian, waar u twee nachten verblijft.
Dag 4
Washington DC
Sta oog in oog met de bekende gebouwen die het bestuurlijke centrum van de Verenigde Staten kenmerken: het Witte Huis, het Capitool, de monumenten voor de oud-presidenten Lincoln en Washington, de Smithonian Institution en het Pentagon. Tijdens deze stadstour, met als hoogtepunt een boottrip op de Potomac River, krijgt u uitgebreid uitleg over de historie van 'the American Rome'.
Dag 5
Capitol Limited naar Chicago
Het grootste deel van de dag heeft u nog ter beschikking om op eigen houtje Washington verder te verkennen. Een bezoek aan het Air & Space Museum of het Museum of Natural History is zeker de moeite waard. Of wandel door het historische Georgetown, met The Old Stone House uit 1765 en de restaurantjes aan de kade van Washington Harbour. In de loop van de middag begeeft u zich naar het Union Station, waar uw trein, de 'Capitol Limited' voor u klaarstaat. Deze Superliner-trein van Amtrak is voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in die van uw privé-slaapcompartiment, terwijl u geniet van het wisselde landschap van de staten West Virginia, Ohio en Indiana. U overnacht aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment.
Dag 6
Aankomst in Chicago
Al in de vroege ochtend loopt de 'Capitol Limited' het station van Chicago binnen. Transfer op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen Palmer House Hilton, waar u kunt inchecken. Daarna kunt u genieten van een hop-on/hop-off bustour (inclusief) met uitleg langs de belangrijkste sights van de stad, zoals het Millennium Park, het Art Institute, de gezellige Navy Pier, de Willis Tower en het theaterdistrict. Stap uit en op waar en zo vaak u wilt. U overnacht in Chicago.
Dag 7
Chicago
Nog een hele dag heeft u de tijd om de ?Windy City? aan Lake Michigan op uw gemak nader te leren kennen. Niet ver van uw stadshotel liggen de Magnificent Mile met z?n warenhuizen en de gezellige Navy Pier met entertainment en restaurants. Maar ook de verschillende musea, de Chicago Zoo en de promenade langs het meer zijn de moeite waard. Vanaf de 95e verdieping van het 344 meter hoge John Hancock Center heeft u een schitterend uitzicht over de stad en het meer. U overnacht opnieuw in uw hotel in hartje Chicago.
Dag 8
Southwest Chief naar Williams
De hele ochtend heeft u nog de tijd om te shoppen of te relaxen in uw hotel, aangezien uw Amtrak-trein de 'Southwest Chief' pas om 15.00 uur vertrekt vanaf Union Station. U begeeft zich op eigen gelegenheid naar het station, waar u aan boord gaat van de 'Southwest Chief' voor uw treinreis dwars door de Midwest en Southwest van de Verenigde Staten. U overnacht ook aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment.
Dag 9
Aankomst in Williams
De hele dag heeft u de tijd om vanuit de van glazen wanden voorziene Sightseer Lounge te genieten van het spectaculaire natuurschoon en en passant kennis te maken met uw medepassagiers. De rit gaat door de staten Kansas, Colorado, New Mexico en de Painted Desert van Arizona. In de late avond komt u aan in het plaatsje Williams, 'poort naar de Grand Canyon'. Hier overnacht u in het Grand Canyon Railway hotel.
Dag 10
Grand Canyon Railway naar de Grand Canyon (South Rim)
Vandaag vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt (inclusief) in het Grand Depot Café, want om 09.30 uur moet u hebben plaatsgenomen in een van de historische wagons van de 'Grand Canyon Railway' naar de South Rim van de Canyon. Grootheden als Franklin D. Roosevelt, Eisenhower, Clark Gable en Doris Day gingen u voor. Bij aankomst staan tourbussen klaar om u te laten genieten van een Freedom Tour (inclusief). Gedurende deze begeleide tour maakt u kennis met de belangrijkste uitzichtspunten langs de South Rim, zoals Mohave Point, Pima Point, the Abyss en Hermits Rest. U overnacht in het op korte loopafstand van de Canyon gelegen Maswik Lodge.
Dag 11
Grand Canyon Railway naar Williams - Southwest Chief
De gehele ochtend kunt u nog genieten van het adembenemende natuurschoon van de Grand Canyon. Volg een van de trails de canyon in of bekijk dit wonder der natuur vanuit de lucht tijdens een helicoptervlucht. De stoomlocomotief van de 'Grand Canyon Railway' brengt u in de loop van de middag terug naar Williams, waar een heerlijk diner (inclusief) op u wacht in het Grand Depot Café. Geheel voldaan gaat 's avonds laat weer aan boord van de 'Southwest Chief' voor de overnachting en het vervolg van uw avontuur per spoor naar het aan de Stille Oceaan gelegen Los Angeles.
Dag 12
Aankomst in Los Angeles
Aankomst in Los Angeles In de vroege ochtend arriveert u in Los Angeles. Check in in het centraal gelegen Millennium Biltmore hotel, waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag kunt u gebruiken om L.A. alvast te verkennen of heerlijk te relaxen aan het zwembad van uw hotel. Shoppen in de chique boetieks langs Rodeo Drive, de stranden van Santa Monica en Venice Beach en het Getty Museum zijn maar een paar suggesties uit het oneindige aanbod dat de 'City of Angels' rijk is.
Dag 13
Universal Studios
Maar Los Angeles is natuurlijk vooral de stad van de helden van de filmindustrie. Daarom staat vandaag een bezoek aan de Universal Studios op het programma, met tal van attracties gebaseerd op de toppers uit de filmgeschiedenis. Een bijbehorende front-of-the-line-pas zorgt ervoor dat u met prioriteit toegang heeft tot alle attracties en voor gereserveerde plaatsen bij de verschillende shows. Geniet van de 'glamour and glitter' van de wereld van het Witte Doek. U overnacht nogmaals in Los Angeles.
Dag 14
Los Angeles
U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Los Angeles bijboeken om de stad op uw gemak te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Los Angeles, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar Los Angeles International Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.

Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Periode: 5 april t/m 25 oktober 2017
Vertrek: dagelijks
 

Prijzen per persoon Coach Class Roomette Bedroom
Reissom € 2.800 € 3.415 € 4.795

Prijzen zijn per persoon op basis van accommodatie voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik: op aanvraag.


Inbegrepen in de reissom:

 • Reizen met drie Amtrak-treinen: de ‘Acela Express’, de ‘Capitol Limited’ en de ‘Southwest Chief’
 • 3 overnachting aan boord van de Amtrak Superliner-treinen
 • 10 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 1 ontbijt Amerikaanse stijl (Dag 10)
 • 1 diner (Dag 10)
 • Hop-on/hop-off bustour in New York
 • Begeleide sightseeing tour per bus en boot in Washington DC
 • Hop-on/hop-off bustour in Chicago
 • Bustour met uitleg langs de South Rim van de Grand Canyon
 • Hop-on/hop-off tour Los Angeles per dubbeldekkerbus met uitleg
 • Bezoek aan de Universal Studios, inclusief ‘front-of-the-line’-pas
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Vliegticket Amsterdam - New York en Los Angelos - Amsterdam
 • National Parks entreegelden - ter plaatse voldoen: Grand Canyon ($ 15,-) en Yosemite ($ 15,-)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

REISVOORWAARDEN
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 
Annuleringskosten
:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de reissom
 

ACELA EXPRESS


De Verenigde Staten hebben sinds enige tijd ook een hogesnelheidstrein, de Acela Express. Hij rijdt op het traject Boston-New York-Washington met een snelheid van ca. 160 kilometer per uur. De treinen zijn modern en efficiënt ingericht met veel ruimte en brede stoelen. Reizen per trein door de Verenigde Staten is nog nooit zo comfortabel geweest.

Zo is de reistijd tussen New York en Boston 3,5 uur, tussen New York en Washington 2 uur en 45 minuten. Let wel: De Acela Express brengt u van downtown tot downtown en is mede daardoor het meest efficiënte reismiddel tussen de grote steden aan de Amerikaanse Oostkust!

Aan boord heeft u de keuze tussen een First Class of Business Class stoel. Alle faciliteiten om de reis voor de zakenreiziger zo efficiënt mogelijk te maken zijn aanwezig. U heeft o.a. beschikking over speciale lounges op de stations. Aan boord heeft u een comfortabele stoel met aansluiting voor uw laptop en beschikking over een speciale vergaderruimte. In de Cafe Car worden maaltijden en drankjes aangeboden.
 

Superliners

Op alle grote lijnen in het westen van de VS, alsmede op de route Washington en Chicago rijden Superliners. Superliners zijn zeer comfortabele dubbeldekstreinen van ongeveer 5 meter hoog. De meeste Superliners hebben een speciaal panoramarijtuig met grote ramen, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig is de bar. U kunt kiezen uit verschillende slaapaccommodaties. Alle maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. De mooiste trajecten worden zoveel mogelijk overdag gereden. De dienstregelingen zijn hierop aangepast. Klik hier voor de dienstregeling van de belangrijkste routes.

 

Coach Class

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) hebben verstelbare rugleuningen, een voetensteun en bieden veel beenruimte. De zitplaatsen zijn op de bovenverdieping van de trein. 

Klik hier voor een animatie over de indeling van de Superliner.
 
       
 

De accommodaties in de Superliners

Naast de comfortabele Coach Class, kunt u ook kiezen voor de slaapaccommodaties. Aan boord zijn 4 soorten privé-accommodatie. Overdag heeft u een knus zitcompartiment voor uzelf dat voor de nacht wordt omgebouwd tot een kleine slaapkamer.


Roomette

Superliner Roomette:
* geschikt voor 1 of 2 volwassenen
* 2 bedden boven elkaar

* op beneden- of bovenverdieping
* toilet en wasgelegenheid in de wagon

* afmeting: 1,1 x 2 meter


BedroomBedroom:
* ruime accommodatie voor 2 volwassenen
* op de bovenverdieping van de trein
* kan tot 4-persoonssuite worden gecombineerd
* 2 fauteuils die tot bedden boven elkaar worden omgebouwd
* eigen badkamer met toilet en douche
* afmeting: 2 x 2,3 meter

Family Bedroom
Superliner Family Bedroom:(Prijzen op aanvraag)
*  voor 2 volwassenen en 2 kinderen

* 2 grote x 2 kleine bedden boven elkaar
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* toilet en wasgelegenheid in de wagon.

* afmeting: 1,6 x 2,9 meter

 
Accessible Bedroom

Superliner Accessible Bedroom: (Prijzen op aanvraag)
* geschikt voor 1 rolstoelpassagier en 1 begeleider
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* eigen aangepast toilet en wastafel

* maaltijden worden in de coupé geserveerd   

* afmeting: 2 x 2,9 meter 

  
 


Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen