CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: America Treasures & Natural Wonders

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bezoek 6 van Amerika´s belangrijkste
   Nationale Parken
» Combinatie natuur en cultuur
» Grote diversiteit in landschappen

REISPROGRAMMA16 dagen LAND(EN)Verenigde Staten
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
De Route
Zes van Amerika’s belangrijkste nationale parken verenigd in één schitterende rondreis per trein en bus.

De Superliner-treinen van Amtrak en luxe tourbussen vormen de schakel tussen zes unieke natuurparken met elk hun eigen charme. De onmetelijkheid van de Grand Canyon, de steile rotswanden van Zion, de ‘hoodoos’ van de Bryce Canyon en de onheilspellende pieken van het Grand Tetonmassief. Maar ook de geysers en heetwaterbronnen van Yellowstone en de gletsjers en bergmeren langs de ‘Going-to-the-Sun-Road’ in het Glacier Nat’l Park. Maak en passant kennis met het Salt Lake City van de Mormonen, de ‘western’ sfeer van Jackson Hole, Montana’s ‘Big Sky Country’ en de ‘Windy City’, Chicago. Ze maken alle deel uit van ‘America’s Treasures & Natural Wonders’.

Op deze tour reist u vanaf Chicago in een internationaal gezelschap, begeleid door een Amerikaanse tour manager. De voertaal is Engels.

Tijdens de trajecten per trein reist u met de comfortabele Superliner-treinen ‘Southwest Chief’ en ‘Empire Builder’ van Amtrak, waarbij u uit drie klassen kunt kiezen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en
                      benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- 
                     en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn 
                     inclusief.
 
Dag 1
Aankomst Chicago
Na aankomst in Chicago gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel La Quinta Chicago voor de overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u zich al even oriënteren in de ‘Windy City’ aan Lake Michigan. De gezellige Navy Pier met z’n winkels en restaurants ligt op loopafstand van uw hotel.
Dag 2
Chicago - Southwest Chief
De hele ochtend heeft u de tijd om Chicago op eigen houtje te verkennen. Vroeg in de middag begeeft u zich naar de Metropolitan Lounge van het Union Station, waar u kennismaakt met uw tour manager en medepassagiers tijdens uw reis langs ‘America’s Treasures & Natural Wonders’. Om 15.00 uur vertrekt de ‘Southwest Chief’ Superliner van Amtrak. De Amtrak-treinen zijn moderne dubbeldekker treinen voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in uw privé-slaapcompartiment. U dineert en overnacht ook aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment. (D)
Dag 3
Spectaculair natuurschoon onderweg naar Flagstaff
Bij zonsopgang nadert u de grens van Colorado. De hele dag heeft u daarna de tijd om vanuit de van glazen wanden voorziene Sightseer Lounge te genieten van het spectaculaire natuurschoon en nader kennis te maken met uw reisgenoten. De ‘Southwest Chief’ volgt de Santa Fé Trail door New Mexico en doorkruist de Painted Desert van Arizona. En passant worden de maaltijden aan boord geserveerd. In de loop van de avond komt u aan in Flagstaff, waarna transfer volgt naar het nabijgelegen Double Tree by Hilton hotel, voor de overnachting. (O, L, D)
 
Dag 4
Flagstaff - Grand Canyon (South Rim) - Page
Begin de dag met een ontbijt in uw hotel, voordat een luxe tourbus u naar een van de zeven natuurwonderen van de wereld brengt, de Grand Canyon. Zorg dat uw camera binnen handbereik is als vanaf de South Rim bij Mather Point en Grand View de onmetelijke canyon met de Colorado River aan uw voeten ligt. ’s Middags steken we de Colorado River over op weg naar Lee’s Ferry, aan de ingang van de Glen Canyon. U brengt daarna een bezoek aan het boven de machtige Glen Canyondam gelegen Carl Hayden Visitor Center. U dineert vanavond in de Rainbow Room van de Wahweap Lodge met uitzicht op het prachtige Lake Powell. Overnachting in het Courtyard by Marriott hotel in Page. (O, D)
Dag 5
Zion National Park
Na het ontbijt gaat u weer aan boord van uw tourbus voor een rit door het desolate landschap van de Vermillion Cliffs Wilderness, via het westernstadje Kanab naar het oudste nationale park van Utah, Zion. Tijdens een ‘tram ride’ door het park krijgt u uitleg over de historie en maakt u kennis met o.a. de rotsformaties, watervallen en de door de Virgin River in de rotsbodem uitgesleten, spectaculaire Zion Canyon met z’n steile rotswanden. De tocht gaat verder richting Bryce Canyon. U dineert in stijl in het nabijgelegen Cowboy’s Buffet and Steak Room. Overnachting in het Best Western Plus Bryce Canyon Grand hotel. (O,D)
Dag 6
Bryce Canyon National Park
Het volgende nationale park dient zich aan. De oranjerode zandsteenformaties van het Bryce Canyon National Park vormen hier een natuurlijk amphitheater. Erosie door wind, regen en vorst zorgen voor de vorming van zogenaamde ‘hoodoos’, rotspilaren in de meest bizarre vormen met namen als ‘Thor’s Hammer’, ‘The Sentinel‘ en ‘The Rabbit’. Een lokale gids begeleidt u naar Inspiration Point en Sunset Point, met schitterende panorama’s over de Bryce Canyon. Na een uitgebreid bezoek gaat de reis verder naar het in de zoutvlaktes van Utah gelegen Salt Lake City. U overnacht hier in het Doubletree by Hilton hotel. (O)
Dag 7
Salt Lake City
Vanochtend staat een uitgebreide stadstour door het door de Mormonen gestichte Salt Lake City op het programma. U maakt kennis met o.a. de Mormon Temple, het Tabernacle, het monument voor de stichter van de stad Brigham Young, de universiteit van Utah, Fort Douglas en het Olympische Park. De rest van de dag bent u vrij om de stad met haar grote shopping malls en vele restaurants zelf verder te ontdekken. U overnacht nogmaals in het Doubletree by Hilton. (O)
Dag 8
Salt Lake City - Jackson (Hole)
Nadat u heeft ontbeten in uw hotel gaat de reis per bus verder in noordoostelijke richting door het prachtige natuurschoon van de Wasatch Mountains langs het in Idaho gelegen Bear Lake naar de ‘western town’ Jackson. Na aankomst heeft u ruim de tijd voor een ritje met de historische stagecoach en een drankje in een van de karakteristieke saloons. Jackson ligt aan de zuidzijde van de Jackson Hole vallei met als de decor de bergtoppen van de Grand Teton Range. ’s Avonds kunt u aanschuiven tijdens een ‘chuck wagon dinner’ omlijst door een Western musical. U overnacht in The Lodge at Jackson Hole. (O,D)
Dag 9
Grand Teton Range - Yellowstone National Park
De dag begint met een bezoek aan de Chapel of Transfiguration, een rustieke houten kerk met prachtige vergezichten op de onheilspellende Grand Teton Mountains. U kunt genieten van een lunch in het Jackson Lake Lodge, gevolgd door een bezoek aan het Colter Bay Visitor Center met uitleg over de natuur en het wildleven in het Grand Teton National Park. U laat de scherpe pieken van de Grand Tetons weer achter u en bereikt de zuidelijke ingang van het Yellowstone National Park, het grootste gebied met geothermische activiteit ter wereld. U overnacht in het Gray Wolf Inn and Suites in West Yellowstone. In de directe omgeving van het hotel vindt u gevarieerde eetgelegenheden. (O,L)
 
Dag 10
Yellowstone National Park
Na het ontbijt begint uw ontdekkingsreis door dit oudste nationale park van de VS. In het noordelijke deel van het park brengen we een bezoek aan de imposante kalksteenplateaus van Mammoth Hot Springs, het Norris Geyser Basin, Tower Junction en Tower Falls. Hier liggen ook de hoogste bergpieken van het park en maakt u de meeste kans om eventueel een zwarte beer, coyote of wolf te spotten. U krijgt tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, alvorens de tocht verder gaat langs Artist Point, Inspiration Point en de Upper- en Lower Falls van de Yellowstone River. Ook vanavond overnacht u weer in uw hotel in West Yellowstone. (O)
Dag 11
Yellowstone National Park
Vandaag staat een rit door het zuidelijke deel van dit uitgestrekte park op het programma. Tot de highlights van de dag behoren de Old Faithful geyser, de historische Old Faithful Inn en de Grand Canyon of Yellowstone. Geniet van de wondere spelingen van Moeder Natuur tijdens uw bezoek aan de geysers, veelkleurige heetwaterbronnen en borrelende modderpoelen. Onderweg zult u ongetwijfeld kuddes bizons tegenkomen. In de sfeervolle ambiance van de Old Faithful Inn is er gelegenheid om (voor eigen rekening) te lunchen. U overnacht opnieuw in uw hotel in West Yellowstone. (O)
Dag 12
Yellowstone National Park - Whitefish, Montana
U verlaat Yellowstone en door het dichtbeboste westelijke deel van Montana gaat de reis per luxe tourbus verder in noordelijke richting naar het in de Rocky Mountains gelegen Whitefish. Onderweg zult u ook ervaren waarom de staat de bijnaam ‘Big Sky Country’ heeft gekregen. U komt in de namiddag aan in Whitefish, waar u tweemaal overnacht in de Grouse Mountain Lodge. De avond kunt u naar eigen inzicht besteden. (O)
 
Dag 13
Glacier National Park
Vandaag wacht u een onvergetelijke tour per historische, roodgekleurde Jammerbus over de ‘Going-to-the-Sun-Road’, die u door de ruige bergwereld van het park voert. Over passen en langs gletsjers en verstilde bergmeren gaat de tocht naar Lake McDonald. Daarna gaat de rit verder door uitgestrekte naaldbossen en over de Logan Pass naar St Mary Valley. Onderweg is er voldoende gelegenheid om de overweldigende natuur en de karakteristieke berggeiten met uw camera vast te leggen. U zou zelfs een grizzlybeer of lynx kunnen spotten. ’s Avonds kunt u genieten van het afscheidsdiner met uw tour manager als gastheer. U overnacht opnieuw in de Grouse Mountain Lodge. (O,D)
Dag 14
Empire Builder naar Chicago
U moet vandaag vroeg op, want om 07.46 uur vertrekt uw trein, de ‘Empire Builder’ voor de laatste etappe van uw rondreis. Door de staten Montana, North Dakota, Minnesota en Wisconsin gaat de reis terug naar het startpunt van uw avontuur, Chicago. De maaltijden worden aan boord geserveerd en u overnacht ook aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment. (O,L,D)
Dag 15
Aankomst in Chicago
Als u ontwaakt zal de ‘Empire Builder’ uit Minneapolis vertrekken en de loop van de Mississippi volgen. Onderweg kunt u met uw medepassagiers alvast terugkijken op de reis en heerlijk relaxen, alvorens u rond 16.00 uur aankomt op het station van Chicago. Voor de laatste overnachting gaat u naar het Palmer House Hilton hotel in hartje Chicago.
Dag 16
Chicago
U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Chicago bijboeken om de stad op uw gemak te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Chicago, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar O’Hare Internat’l Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.

TIP: In plaats van aan het einde van de tour naar Chicago te reizen, bestaat ook de mogelijkheid om vanuit Whitefish (Dag 14) de ‘Empire Builder’ in tegenovergestelde richting naar Seattle of Portland te boeken.

Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vertrek: 22 juli, 20 augustus en 3 september 2017

 

Prijzen per persoon Coach Class Roomette Bedroom
22 juli 
20 augustus
3 september
€ 3.865 € 4.505 € 5.510


Prijzen zijn per persoon op basis van accommodatie voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik: op aanvraag.
 

Inbegrepen in de reissom:    
 • Reizen met twee Amtrak Superliner-treinen: de ‘Southwest Chief’ en de ‘Empire Builder’
 • Vervoer per luxe tourbus conform het programma
 • 2 overnachting aan boord van de Amtrak treinen
 • 13 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 24 maaltijden zoals aangegeven (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner), waaronder diner in de Rainbow Room aan Lake Powell en een ‘chuck wagon dinner’ in Jackson
 • Sightseeing en excursies conform het programma
 • Begeleiding van een professionele tour manager van/tot Chicago
 • Bagageafhandeling
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Vliegticket Amsterdam - Chicago v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

REISVOORWAARDEN
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de reissom

Superliner


U reist met de comfortabele Superliner-trein van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.Op alle grote lijnen in het westen van de VS, alsmede op de route Washington en Chicago rijden Superliners.
Superliners zijn zeer comfortabele dubbeldekstreinen van ongeveer 5 meter hoog. De meeste Superliners hebben een speciaal panoramarijtuig met grote ramen, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig is de bar. U kunt kiezen uit verschillende slaapaccommodaties. Alle maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. De mooiste trajecten worden zoveel mogelijk overdag gereden. De dienstregelingen zijn hierop aangepast. Klik hier voor de dienstregeling van de belangrijkste routes.

 

Coach Class

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) hebben verstelbare rugleuningen, een voetensteun en bieden veel beenruimte. De zitplaatsen zijn op de bovenverdieping van de trein. 

Klik hier voor een animatie over de indeling van de Superliner.
 
       
 

De accommodaties in de Superliners

Naast de comfortabele Coach Class, kunt u ook kiezen voor de slaapaccommodaties. Aan boord zijn 4 soorten privé-accommodatie. Overdag heeft u een knus zitcompartiment voor uzelf dat voor de nacht wordt omgebouwd tot een kleine slaapkamer.

Roomette

Superliner Roomette:
* geschikt voor 1 of 2 volwassenen
* 2 bedden boven elkaar

* op beneden- of bovenverdieping
* toilet en wasgelegenheid in de wagon

* afmeting: 1,1 x 2 meter


BedroomBedroom:
* ruime accommodatie voor 2 volwassenen
* op de bovenverdieping van de trein
* kan tot 4-persoonssuite worden gecombineerd
* 2 fauteuils die tot bedden boven elkaar worden omgebouwd
* eigen badkamer met toilet en douche
* afmeting: 2 x 2,3 meter

Family Bedroom
Superliner Family Bedroom:(Prijzen op aanvraag)
*  voor 2 volwassenen en 2 kinderen

* 2 grote x 2 kleine bedden boven elkaar
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* toilet en wasgelegenheid in de wagon.

* afmeting: 1,6 x 2,9 meter

 
Accessible Bedroom

Superliner Accessible Bedroom: (Prijzen op aanvraag)
* geschikt voor 1 rolstoelpassagier en 1 begeleider
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* eigen aangepast toilet en wastafel

* maaltijden worden in de coupé geserveerd   

* afmeting: 2 x 2,9 meter 

  
 

 
Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen