CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Balkan Explorer

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Treinreis vanuit Venetië naar Istanbul
   per exclusieve privé-trein
» Doorkruis 10 verschillende landen
» Bezoek bezienswaardige steden
REISPROGRAMMA 12 dagen LAND(EN)Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië
Herzegovina, Servië, Macedonië,
Griekenland, Bulgarije, Turkije
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • De Trein
 • Praktische info
Route

Balkan Explorer


Ontdekkingsreis door de bewogen geschiedenis van de Balkan aan boord van de comfortabele Golden Eagle Danube Express, die ons laat kennismaken met negen verschillende landen, oude culturen en fascinerende landschappen. Tussen het romantische Venetië en de ‘poort naar de Oriënt’, Istanbul ligt een schat aan boeiende steden met elk hun eigen verhaal. Treed in het ‘spoor’ van Hunnen, Grieken, Romeinen, Ottomanen, Byzantijnen en Turken, die allen hun stempel drukten op het Balkanschiereiland.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Golden Eagle Danube Express, uw ‘rijdende hotel’ tijdens deze rondreis. 
 
Dag 1
Amsterdam - Venetie
U vliegt met KLM naar Venetië. Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het luxueuze 5-sterren hotel Danieli, waar u twee nachten verblijft. Het legendarische hotel heeft een unieke ligging aan het Canale di San Marco op steenworp afstand van het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. De rest van de dag bent u vrij om ‘La Serenissima’ alvast in uw eigen tempo te verkennen. Geniet van een ‘espresso’ of ‘rosso antico’ op ’n terrasje terwijl de gondels aan u voorbij glijden. ’s Avonds kunt u tijdens een welkomstreceptie en - diner kennismaken met uw reisgenoten tijdens onze ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland.
Dag 2
Venetie, Italie
De ongeëvenaarde schoonheid en romantiek van de stad is adembenemend voor zowel bezoekers als bewoners. Vandaag maken we van de gelegenheid gebruik een wandeling te maken langs de highlights van deze spectaculaire stad. Slenter door de smalle, kronkelende straatjes tussen het Canal Grande en het San Marcoplein, dat al gedurende meer dan 1.000 jaar het centrum van het dagelijks leven in Venetië vormt. We maken ook kennis met de San Marco Basiliek en de Rialtomarkt.

Daarna is het genieten van al het andere moois dat deze fascinerende stad haar bezoekers te bieden heeft. Maak ’n romantisch tochtje met een karakteristieke gondel (niet inclusief), gevolgd door een wandeling door de kunstenaarswijk Dorsoduro, waar we even stilstaan bij het adembenemende uitzicht vanaf de Ponte dell’ Accademia. Na ’n onvergetelijke dag keren we terug naar ons hotel.
Dag 3
Triest, Italie
Transfer per boot van het hotel rechtstreeks naar het Santa Luciastation aan het Canal Grande. Hier staat onze luxe privétrein, de Golden Eagle Danube Express, al op ons te wachten. Halverwege de ochtend laten we via de bijna 5 kilometer lange dam in de lagune Venetië achter ons, op weg naar de aan de overzijde van de baai gelegen havenstad Triëst. In Triëst beginnen we onze ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland op de Piazza Unita d’Italia, het centrale stadsplein. Daarna brengen we een bezoek aan de op een heuveltop gelegen middeleeuwse San Giusto-kathedraal, in romaans-gotische bouwstijl met Venetiaanse mozaïeken uit de 12e eeuw.

We bieden u daarnaast de optie om ’n bezoek te brengen aan het Risiera di San Sabbamuseum. Deze voormalige rijstpellerij deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als het enige concentratiekamp in Italië. Tussen 1943 en 1945 verbleven naar schatting 25.000 Joden en partizanen in het kamp.
Dag 4
Ljubljana en Zagreb, Slovenie en Kroatie
Onze ontdekkingsreis voert ons dieper de Balkan in naar onze volgende bestemming, Ljubljana.
De hoofdstad van Slovenië is een heerlijke combinatie van historische architectuur en eigentijdse cultuur. Tijdens een stadstour maken we kennis met het Preserenplein, de Drievoudige Brug, de Drakenbrug en de Plecnikmarkt. Eenmaal weer aan boord van de Golden Eagle Danube Express kunnen we genieten van een heerlijke lunch en het voorbij glijdende landschap onderweg naar de elegante Kroatische hoofdstad, Zagreb. De gedocumenteerde historie van de stad voert ons meer dan 900 jaar terug in het verleden. ’s Middags maken we gedurende een wandeling door de ‘bovenstad’ kennis met het historische stadcentrum ‘Kapitol’ met haar kerken en paleizen in Barokstijl en andere culturele monumenten. Maar er is ook tijd voor de ‘benedenstad’ met haar moderne gebouwen en brede boulevards.
Dag 5
Sarajevo en Mostar, Bosnie en Herzegovina
Al vroeg in de ochtend arriveren we in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, een intrigerende smeltkroes van Oosterse en Westerse cultuur. De moskeeën met hun minaretten, de oude bazaar en een sfeervolle Turkse wijk zorgen voor een exotisch decor. Neem tijdens een uiterst boeiende rondleiding kennis van de aangrijpende verschrikkingen van de Balkanoorlog. Sarajevo ging gebukt onder de langste belegering van een hoofdstad in de geschiedenis van moderne oorlogvoering. De littekens van de oorlog zijn nog steeds zichtbaar terwijl we langs beschadigde gebouwen rijden en een bezoek brengen aan het Tunnelmuseum onder de luchthaven. Onze gids, die het conflict van 1992 tot 1996 van dichtbij meemaakte, schetst een levensecht beeld van de strijd van de inwoners van Sarajevo gedurende de belegering van hun stad.

Na een lichte lunch in Sarajevo reizen we vanmiddag per bus naar het historische Mostar, ontmoetingsplaats van tal van beschavingen, culturen en drie religies. Mostar was één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk. De gerestaureerde stenen boogbrug, die het christelijke- en moslimdeel van de stad met elkaar verbindt, werd in 2004 heropend. We bezoeken ook het Muslibegovic (Turkse) Huis en de moskee, waarna er in de smalle straatjes van de bazaar tijd is om te winkelen.
Dag 6
Dubrovnik, Kroatie
Sinds haar stichting in de 13e eeuw was Dubrovnik vele malen het doelwit van aanvallen, maar is nu in ere hersteld als één van de ‘grote’ steden aan de Middellandse Zee, grotendeels onveranderd in 700 jaar. We betreden de Oude Stad door de Ploce-poort om een bezoek te brengen aan het Franciscanerklooster met één van ’s werelds oudste apotheken, de Oude Haven, het Fort St Laurentius en het Rectorenpaleis. We lunchen met uitzicht op de Adriatische Zee en daarna is er tijd om Dubrovnik op eigen houtje verder te verkennen. In de loop van de middag gaan we weer richting Sarajevo, waar we op de Golden Eagle Danube Express stappen voor het diner en de volgende etappe van onze Balkanreis die ons naar Servië voert.
Dag 7
Belgrado, Servie
Vanochtend komen we aan in de Servische hoofdstad, Belgrado, ook de vroegere hoofdstad van het voormalige Joegoslavië. De stad is strategisch gelegen op de plek waar de rivieren de Donau en de Sava samenkomen, en het bezit nog fortificaties uit de Keltische tijd, middeleeuwse graftomben en Turkse baden. We trekken een volle dag uit voor deze veelzijdige stad. Tijdens een stadstour bezoeken we het ’House of Flowers’, het mausoleum van Josip (Maarschalk) Tito, het Stadhuis, het Plein van de Republiek, de Knez Mihajlovastraat, de Varospoort en het machtige Fort Kalemegdan.
Dag 8
Skopje en Thessaloniki, Macedonie en Griekenland
We passeren opnieuw een landsgrens en arriveren in Skopje, de nog maar weinig bezochte hoofdstad van Macedonië. Hier zijn de invloeden van het vroegere Ottomaanse Rijk nog duidelijk zichtbaar. Ontdek de smalle straatjes van het oude centrum met z’n intieme winkeltjes en moskeeën met fraai betegelde interieurs. Slenter door de oude bazaar met leuke snuisterijen en steek de 15e-eeuwse stenen brug over die de bazaar met het moderne stadsdeel verbindt.

Voor de lunch gaan we weer aan boord van onze inmiddels vertrouwde trein, die ons naar de Griekse havenstad Thessaloniki brengt, waar we in de vroege avond aankomen. Hier worden we op het Aristoteousplein verwend in Mediterrane sfeer als we ‘al fresco’ (in de openlucht) genieten van de lokale visspecialiteiten.
Dag 9
Sofia en Plovdiv, Bulgarije
Aan de voet van het Vitosjagebergte ligt de moderne hoofdstad van Bulgarije, Sofia.
Serden, Romeinen, Hunnen, Byzantijnen, Ottomanen en Turken behoorden allen tot de eerdere bewoners. We herkennen dan ook tijdens een stadstour nog delen van de Romeinse stadsmuren, bewonderen de St Joriskerk uit de 4e eeuw, de goud gedekte koepel van de Alexander Nevski-kathedraal en de Turkse Bashi-moskee.

We lunchen weer aan boord, onderweg naar de tweede stad van Bulgarije, Plovdiv.
Deze ‘Stad van de Zeven Heuvels’ behoort tot de oudste steden van Europa met meer dan 200 archeologische vindplaatsen en een geschiedenis die ruim 8.000 jaar teruggaat. We benutten de middag om het Romeinse Forum en Amphitheater te verkennen en het historische centrum met middeleeuwse stadsmuren en Ottomaanse baden.
Dag 10
Istanbul, Turkije
We passeren de laatste landsgrens en komen aan in de ‘poort naar de Oriënt’, Istanbul. Hier logeren we twee nachten in het met vijf sterren gekroonde Pera Palace Hotel Jumeirah. Dit gedenkwaardige hotel werd in 1892 gebouwd ten behoeve van gasten die met de Oriënt Express reisden. Het was hier dat Agatha Christie haar befaamde boek ‘Murder on the Orient Express’ schreef. Een waardiger overnachtingsplaats ter afsluiting van onze ‘Balkan Explorer’ kunnen we ons nauwelijks wensen.

Door de Grieken gesticht als Byzantium en onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, vormt deze legendarische stad al meer dan 2.000 jaar de brug tussen Europa en Azië. We hebben ruim de tijd om uitgebreid kennis te maken met dit fascinerende eindpunt van onze rondreis, waar de Oude- en de Nieuwe Wereld, Oost en West elkaar ontmoeten. Eén van de belangrijkste bouwwerken, in zowel de Turkse- als de Islamitische cultuur, is de Sultan Ahmet (of Blauwe) Moskee. Een fraaie staaltje van klassieke Ottomaanse bouwstijl met zes minaretten en 260 ramen die het licht laten vallen op het kolossale interieur met meer dan 20.000 blauwgekleurde tegels, die zorgden voor de naam Blauwe Moskee.

De in de 6e eeuw door Keizer Justianus als kathedraal van Constantinopel gebouwde Hagia Sophia werd, na de verovering van de stad door de Ottomanen, omgebouwd tot moskee. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste musea ter wereld met onder andere fraaie mozaïeken.

De middag hebben we voor u gereserveerd om uw eigen Istanbul te ontdekken of om heerlijk te relaxen in de spa van ons luxueuze hotel.

Ter info: Werkzaamheden aan de nieuwe Bosporustunnel in aanbouw kunnen aanleiding zijn dat de trein moet blijven staan in de buitenwijken van Istanbul, en we per bus naar het centrum worden vervoerd.
Dag 11
Istanbul, Turkije
Vandaag brengen we een bezoek aan het kroonjuweel van het Ottomaanse Rijk, het Topkapi Paleis. Dit schitterende paleis is het grootste en oudste ter wereld en was de belangrijkste residentie van de Osmaanse sultans tussen 1465 en 1853. Het uit vier hoven bestaande complex is een fraai voorbeeld van een oosters paleis, of ‘serail’. De schatkamer, de harem, de poorten en het uitzicht op zee zullen een onvergetelijke herinnering aan het Topkapi Paleis bij u achterlaten.

We nemen ook een kijkje in de Grand Bazaar, met 58 straten en meer dan 4.000 winkeltjes een van de grootste bazaars ter wereld. Al sedert de 14e eeuw bekend om de hier te koop aangeboden sieraden, lederwaren, aardewerk, tapijten en specerijen. Tot slot nemen we u nog mee naar de kleurrijke Egyptische Bazaar met kruiden en specerijen.
Dag 12
Istanbul, Turkije
Einde van onze ontdekkingsreis door de Balkan. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw thuisreis. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Istanbul ook met een paar dagen verlengen om deze fascinerende stad nog beter te leren kennen. Hoe dan ook zal uw bagage bij terugkeer zijn aangevuld met een aantal onvergetelijke herinneringen aan de bewogen geschiedenis en cultuur van dit unieke deel van Europa.
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vertrekdatum:  Venetië - Istanbul    9 t/m 20 juni 2016                                                                         
 
Reissom exclusief vluchten
Prijzen per persoon
2-persoons-
compartiment
Compartiment
alleengebruik
Deluxe Class € 14.795 € 24.995
Heritage Class  € 9.295 € 13.895


Reissom inclusief vluchten
Prijzen per persoon
2-persoons-
compartement
Compartiment
alleengebruik
Deluxe Class € 15.045 € 25.245
Heritage Class  € 9.545 € 14.145
 
Toeslag Business Class: op aanvraag

Inbegrepen in de reissom: 
 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Venetië naar Istanbul, 7 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 4 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • Vluchten per KLM, inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Alle wijnen en andere (bar) dranken
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en onder leiding van Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

Vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij 
tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.
 
 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht).
 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling: 
 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan. 
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

 

De Golden Eagle Danube Express – privétrein

 
De trein voor deze unieke tour bestaat uit negen slaaprijtuigen in verschillende categorieën, twee restaurant-rijtuigen en een bar/loungerijtuig. De trein biedt plaats aan maximaal ongeveer 65 passagiers/gasten.
 

De compartimenten


Deluxe Class’

Compartiment - 7,7 m²
Bedafmetingen - twee benedenbedden; elk 190 cm lang en 80 cm breed

Elk van de vier “Deluxe Class”-slaaprijtuigen bestaat uit 5 comfortabele compartimenten, elk met een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Voorst beschikt ieder compartiment over apart regelbare airconditioning, stopcontacten, een haardroger, leeslampjes en een safe. De houten lambrisering en messing fittingen zijn afgekleed met bijpassende stoffen. Twee comfortabele fauteuils en een aparte stoel zijn er voor overdag. De kastjes en een kledingkast bieden voldoende opbergruimte terwijl de grote ramen en de spiegel het ruimtelijke gevoel verhogen. Van de 2 ramen kan er een deels worden geopend voor frisse lucht en om die ene mooie foto te maken!
Elke avond tijdens het diner verandert de cabin-steward uw compartiment in een slaapkamer met twee comfortabele benedenbedden. De steward brengt u ’s ochtends thee of koffie en wellicht later op de dag, een lekker drankje.

 
            
 

.
               

‘Heritage Class’

Compartiment – 3,05 m²
Bedafmetingen - bovenbed: 178 cm lang en 74 cm breed
- benedenbed: 188 cm lang en 75 cm breedIeder ‘Heritage Class’- slaaprijtuig heeft 9 slaapcompartimenten, elk met een beneden- en bovenbed en een wastafel. Een toilet bevindt zich aan het ene uiteinde van het rijtuig en een douche aan het andere uiteinde. Elk compartiment heeft houten lambrisering, apart regelbare airconditioning en stopcontact. Overdag beschikt u over een zitbank over de volle breedte van het compartiment. Het grote raam kan gedeeltelijk worden geopend voor frisse lucht of om te fotograferen.
 
Elke avond tijdens het diner verandert de cabin-steward uw compartiment in een slaapkamer. ’s Ochtends brengt de steward u thee of koffie en later op de dag wellicht een lekker drankje. 

                                                                            


.

Restaurant- en Barrijtuigen 
In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervol ingerichte restaurant-rijtuigen. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd.
 
Bij de lunches en diners worden wijnen, vruchtensappen, bier en water geschonken. 
 
In het gezellige bar/lounge-rijtuig kunt u van een drankje te genieten en uw reiservaringen te delen met medepassagiers. Het is ook de plaats waar onderweg lezingen worden gehouden over de historie en cultuur langs de route.
                                                                      
.

PRAKTISCHE INFORMATIE


Reisdocumenten 

U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis. U heeft voorts visa nodig voor Turkije. Incento zal u nader informeren en behulpzaam zijn bij het verkrijgen van de visa.

 

Gezondheid

Hoewel de reizen met onze privétrienen uiterst comfortabel zijn, dient u over een normale fysieke gezondheid te beschikken. U dient goed ter been te zijn zodat u tijdens excursies gangbare afstanden kunt lopen c.q. kunt traplopen. Neem bij twijfel contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren.

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wij raden u echter aan om u persoonlijk te laten adviseren over vaccinaties en eventuele andere maatregelen die voor u noodzakelijk zijn. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Tijdens de gehele treinreis is er een arts aan boord.Persoonlijke headsets
 

Tijdens elke excursie ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u niets hoeft te missen van zijn/haar uitleg.


Voorbehoud
 

Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen