CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Jungfraujoch
» De Gornergrat Bahn
» de Glacier Express
» het Piz Amallia festival in Scuol
REISPROGRAMMA
8 dagen

LAND(EN)
Zwitserland
 • Dagprogramma
 • Prijzen en Vertrek
 • Het festival
 • De trein
Dag 1
10 september: Nederland naar Interlaken
 U reist met de ICE vanuit Nederland naar Basel, waar u overstapt op de Zwitserse trein. In de loop van de middag komt u aan in Interlaken. U logeert 2 nachten in een hotel in Interlaken.
Dag 2
11 september: Interlaken en de Jungfraujoch
Excursie naar de Jungfraujoch, “Top van Europa”. Vanuit Interlaken Ost reist u per trein via Lauterbrunnen (waar u overstapt) en Wengen naar de Kleine Scheidegg aan de voet van de beroemde Eiger Noordwand. Vervolgens met de Jungfraubahn naar het station Jungfraujoch op 3454 meter hoogte, het hoogste treinstation in Europa. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Aletsch-gletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Overnachting in Interlaken. 
Dag 3
12 september: Interlaken naar Zermatt
Vanuit Interlaken neemt u de trein naar het autovrije en gezellige Zermatt. De ligging van Zermatt aan de voet van de Matterhorn en middenin een reusachtig wandel- en skigebied maakt dit tot een zeer aantrekkelijk vakantiegebied. U logeert 2 nachten in een hotel in Zermatt.  
Dag 4
13 September: Zermatt en de Gornergrat
 Vandaag staat in het teken van de Gornergrat. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door bossen en over bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn en andere met sneeuw bedekte toppen tot wel 4000 meter. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant.
Dag 5
14 september: Zermatt naar Chur per Glacier Express
 Vandaag stapt u aan boord van de legendarische Glacier Express en geniet van een prachtige treinreis van ongeveer 6 uur naar Chur. De reis met de Glacier Express behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld. Deze trein neemt u mee door een adembenemend landschap met bossen, hoge bruggen en diepe dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en tunnels passeert, krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen. Zo passeert u bijvoorbeeld de Oberalppass op 2044 meter. Door de grote


panoramaramen in de eerste en tweede klas wagons heeft u altijd een goed uitzicht. U overnacht in een hotel in Chur.
Dag 6
15 september: Chur naar Scuol Tarasp - Het Piz Amalia Festival.
In de ochtend reist u verder per trein naar Scuol Tarasp waar het Piz Amalia Festival plaatsvindt.
Het zonovergoten Scuol staat bekend om haar oude sgrafitto (graffiti) kunstwerken. Engadiner huizen met kunstrijke sgrafitto kenmerken de oude dorpsgedeelten. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen. U overnacht 2 nachten in een hotel in Scuol.
 
Dag 7
16 september: Scuol
 Dag ter vrije besteding. De omgeving van Scuol staat bekend om zijn prachtige natuur en de verschillende kuuroorden. Geniet vandaag van een mooie wandeling of bezoek één van de Spa’s.
De avonds staat in het teken van het Piz Amalia Muziek Festival. U woont een prachtig klassiek concert bij op een bijzondere locatie.
Dag 8
17 september: Scuol - Nederland
 Vandaag reis u met de trein vanuit Scuol door naar Basel en stapt vervolgens op de ICE naar Nederland.
Einde reis.

Prijzen en vertrekdatum 2017

Op basis van 3-stereren hotels € 1.595,- per persoon
Op basis van 4-sterren hotels € 1.885,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer € 175,-
NB. Prijzen zijn in euro's en per persoon.

Voor kinderen t/m 15 jaar gelden afwijkende prijzen. Wij informeren u hierover graag.
Toeslag upgrade 1e klasse aan boord van de Zwitserse treinen € 235 per persoon.
Lunch aan boord Glacier Express € 40,- per persoon.

Inbegrepen in de reissom:

 • Treinreis per ICE vanaf ieder station in Nederland naar Basel in 2e klas.
 • Swiss Card (8 transfers) in de 2e klas van/naar de Zwitserse grens of een van de luchthavens
 • 2 Nachten verblijf in Interlaken in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Excursie Jungfraujoch met Swiss Card
 • 2 Nachten verblijf in Zermatt in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Excursie Gornergrat
 • Gereserveerde zitplaats aan boord van de Glacier Express
 • 1 Nacht verblijf in Chur in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • 2 Nachten verblijf in Scuol in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Entree concert (duur 1,5 uur) Piz Amalia Muziek Festival op 16 september*
 • Retourtransfer vanaf uw hotel of een afgesproken opstappunt (afhankelijk van het hotel waar u logeert) naar de locatie van het concert
 • Uw Swiss Card biedt toegang tot de excursie Schynige Platte vanuit Interlaken Ost, entree Bundner Art Museum in Chur en het Matterhorn Museum in Zermatt
       *Indien gewenst kunt u ook op 15 september het concert bijwonen of zelfs op 15 en 16 september. Echter het             repertoire is hetzelfde. U dient dit voor vertrek aan te geven.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Optionele excursies
 • Maaltijden en dranken
 • Dossierkosten à Euro 20,- per boeking
 • Verzendkosten à Euro 15,- per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (Euro 2,50 per boeking) Reisvoorwaarden:
Op deze reis zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van Incento van toepassing.
 

Piz Amalia Muziek Festival
Een uniek festival met optredens van jong talent uit Nederland en Zwitserland op een bijzondere berglocatie nabij de naar prinses Amalia vernoemde berg, Piz Amalia (2918m). Het Piz Amalia muziekfestival vindt in september 2017 plaats en heeft een zeer intiem karakter. In het kader van de hechte relatie tussen de Nederland en Zwitserland vindt in de herfst van 2017, voor de derde keer, rondom de Piz Amalia een muziekfestival voor jong talent plaats. Het doel van deze samenwerking is het bijeen brengen van jong talent uit Zwitserland en Nederland om talentontwikkeling in beide landen te stimuleren. Tijdens het festival zullen talentvolle jonge musici van het Koninklijk Conservatorium Den Haag samen met Zwitserse muzikale talenten enkele kleine concerten geven op bijzondere locaties in de bergwereld rondom de Piz Amalia.
Dit bijzondere festival geeft u de kans om te genieten van Nederlands- en Zwitsers muzikaal toptalent midden in de natuur van het Zwitserse Graubünden. 

Koninklijke berg
Naar aanleiding van de doop van de Nederlandse kroonprinses Amalia in 2004 hebben de gemeente Scuol en de regionale toerismeorganisatie een naamloze berg vernoemd naar de prinses. De doop van deze Piz Amalia was een teken van de nauwe vriendschap tussen Zwitserland en Nederland.
            

Glacier Express


 Beleef de wereldberoemde Glacier Express. Deze legendarische trein, eveneens van de Rhätische Bahn, rijdt al sinds 1930 door het adembenemende berglandschap tussen St. Moritz/Davos en Zermatt.

Geen betere én aangenamer manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in Graubünden en Zermatt in Wallis.

Bruggen, viaducten en tunnels
U reist in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen, zodat op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring.

Hoogtepunten onderweg?
Ze zijn er volop. Zoals het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2033 meter hoogte, het hoogste punt van de lijn, en op het eind van de reis de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent.

Al met al een reis om niet snel te vergeten, ook al vanwege het uitstekende comfort, de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.