CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: Canyons, Gletsjers en Watervallen per trein

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Treinreis per Grand Canyon Railway
» Bezoek aan Yosemite National Park en 
   Glacier National Park
» Combinatie tussen steden en natuur 


REISPROGRAMMA18 dagen LAND(EN)Verenigde Staten
 • Dagprogramma
 • Prijzen & vertrek
 • Treinen
De Route
Maak een ontdekkingsreis naar drie van Amerika’s mooiste nationale parken aan boord van drie comfortabele Amtrak-treinen en de legendarische ‘Grand Canyon Railway’.

De Superliner-treinen van Amtrak voeren u dwars door de oneindige landschappen van de westelijke staten van de ‘Nieuwe Wereld’. De ‘Windy City’ - Chicago, de ‘City of Angels’ - Los Angeles, de ’City by the Bay’- San Francisco en de ‘Emerald City’- Seattle. Ontdek de historie, cultuur en charme die elk van deze steden z’n eigen karakter geeft. Zij vormen de knooppunten tijdens uw ontdekkingsreis langs drie van de belangrijkste nationale parken van de Verenigde Staten.

De stoomtrein van de Grand Canyon Railway brengt u naar de oneindigheid van de machtige Grand Canyon, die de Colorado River gedurende miljoenen jaren vormde in het rotsplateau. Voel u nietig aan de voet van de gigantische sequoia’s en watervallen in het Yosemite National Park en onderga aan boord van een historische bus de hooggebergte wereld met haar gletsjers van het Glacier National Park. Canyons, gletsjers en watervallen vormen de hoogtepunten van uw zwerftocht per spoor door ‘The Great West’.

U reist met de comfortabele Superliner-treinen ‘Southwest Chief’, ‘Coast Starlight’ en ‘Empire Builder’ van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en    
                      benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven-  
                     en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn
                     inclusief.
Dag 1
Aankomst Chicago
Na aankomst in Chicago gaat u op eigen gelegenheid naar het Palmer House Hilton hotel voor de overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u al even proeven van hetgeen deze derde stad van de Verenigde Staten haar bezoekers te bieden heeft. De Magnificent Mile en Lake Michigan met z?n gezellige Navy Pier liggen op loopafstand van uw hotel.
Dag 2
Chicago - Southwest Chief
De hele ochtend heeft u de tijd om deze derde stad van de Verenigde Staten op uw eigen houtje te verkennen, aangezien uw Amtrak-trein de Southwest Chief pas om 15.00 uur vertrekt vanaf Union Station. Een rit met een hop-on/hop-off trolleybus (inclusief) voert u langs alle belangrijke attracties. Daarna begeeft u zich op eigen gelegenheid naar Union Station, waar u aan boord gaat van de Southwest Chief voor uw treinreis dwars door de Midwest en Southwest van de Verenigde Staten. De Amtrak-treinen zijn moderne dubbeldekker treinen voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in uw privé-slaapcompartiment. U overnacht aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment.
Dag 3
Aankomst in Williams, Arizona
De hele dag heeft u de tijd om vanuit de van glazen wanden voorziene Sightseer Lounge te genieten van het spectaculaire natuurschoon en en passant kennis te maken met medepassagiers. De rit gaat door de staten Kansas, Colorado, New Mexico en de Painted Desert van Arizona. In de late avond komt u aan in het plaatsje Williams, ?poort naar de Grand Canyon?. Hier overnacht u in het Grand Canyon Railway hotel.
Dag 4
Grand Canyon Railway naar de Grand Canyon (South Rim)
Vandaag vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt (inclusief) in het Grand Depot Café, want om 09.30 uur moet u hebben plaatsgenomen in een van de historische wagons van de Grand Canyon Railway naar de South Rim van de Canyon. Grootheden als Franklin D. Roosevelt, Eisenhower, Clark Gable en Doris Day gingen u voor. Bij aankomst staan tourbussen klaar om u te laten genieten van een Freedom Tour (inclusief). Gedurende deze begeleide tour maakt u kennis met de belangrijkste uitzichtspunten langs de South Rim, zoals Mohave Point, Pima Point, the Abyss en Hermits Rest. U overnacht in het op korte loopafstand van de Canyon gelegen Maswik Lodge.
Dag 5
Grand Canyon (South Rim)
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de zuidzijde van de Grand Canyon op eigen gelegenheid verder te verkennen. Een gratis shuttle bus zorgt voor comfortabel vervoer tussen de belangrijkste uitzichtspunten. De Desert View Watchtower biedt het beste uitzicht op de Canyon met de Colorado River enerzijds en de Mojave Desert anderzijds. Ook Buckey O'Neill's Cabin en de Bright Angel Lodge zijn een kijkje waard. Volg van hieraf eens de Bright Angel Trail een stukje de canyon in en u heeft weer een heel ander zicht op dit wonder der natuur. U overnacht ook vanavond weer in de Maswik Lodge.
Dag 6
Grand Canyon Railway naar Williams - Southwest Chief
Helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de Grand Canyon. De stoomlocomotief van de Grand Canyon Railway brengt u terug naar Williams. Hier heeft u nog even de tijd alvorens u weer aan boord gaat van de Southwest Chief voor de overnachting en het vervolg van uw avontuur per spoor door Arizona en Californië naar het mekka van de filmindustrie, Los Angeles.
Dag 7
Aankomst in Los Angeles
In de vroege ochtend arriveert u in Los Angeles. Na het inchecken in het centraal gelegen Sheraton Downtown, waar u twee nachten verblijft, kunt u de rest van de dag gebruiken om L.A. alvast te verkennen of heerlijk te relaxen aan het zwembad van uw hotel.
Dag 8
Los Angeles

Ontdek deze bruisende stad aan de Stille Oceaan tijdens een uitgebreide hop-on/hop-off tour met een historische, open dubbeldekkerbus (inclusief). Onderweg is er uitleg over de verschillende bezienswaardigheden van downtown L.A. die u passeert op uw rit via Hollywood en Beverly Hills naar de stranden van Santa Monica. Stap uit waar u wilt en vervolg de tour met de volgende bus. ’s Avonds is de keuze uit het aantal eet- en uitgaansgelegenheden schier onuitputtelijk. Geniet van de ‘glamour and glitter’ van deze ‘City of Angels’ waar u ook weer overnacht

Dag 9
Coast Starlight naar San Francisco
U begeeft zich naar het Union Station van L.A., waar om 10.10 uur uw trein, de Coast Starlight van Amtrak vertrekt naar de volgende stop op uw reis, San Francisco. Relax, lees een boek, geniet van een film en maak een praatje met uw reisgenoten. En dat allemaal terwijl het spectaculaire Californische kustlandschap aan u voorbij glijdt. In de loop van de avond komt u aan in San Francisco en volgt transfer per bus naar het San Francisco Ferry Building, vertrekpunt van alle tram- en buslijnen. U overnacht in het Sheraton Fisherman's Wharf, vlakbij Pier 39.
Dag 10
Yosemite National Park
Vandaag brengen we een bezoek aan het adembenemende Yosemite National Park met z'n gigantische sequoia's, klaterende watervallen en imposante rotsformaties. De zwarte beer, poema, lynx en het edelhert behoren tot de vaste bewoners van het park. We vertrekken bij zonsopgang via de Oakland Bay Bridge uit San Francisco om optimaal te kunnen genieten van het overweldigende natuurschoon van Yosemite. Maak kennis met de vijf verschillende vegetatiezones van het park tijdens een begeleide tour. U krijgt ook de gelegenheid om te wandelen, shoppen, lunchen en dineren in Yosemite Village. Voor de overnachting keren we terug naar het overnachtingshotel in San Francisco.
Dag 11
San Francisco - Coast Starlight
U heeft nog de gehele dag de tijd om uw eigen keuze te maken uit al het moois dat de 'City by the Bay' haar bezoekers te bieden heeft. Het Golden Gate Park, Chinatown, het gevangeneneiland Alcatraz en Pier 39 met z'n boetieks en restaurants zijn slechts een greep uit het ruime aanbod. 's Avonds begeeft u zich naar het station voor uw vertrek om 22.00 uur met de 'Coast Starlight' naar Seattle. Overnachting aan boord.
Dag 12
Coast Starlight - aankomst in Seattle
Deze etappe van uw treinavontuur voert u door de kuststreek van de staten Oregon en Washington naar de stad Seattle in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten. Hier overnacht u in het centraal gelegen Westin Hotel.
Dag 13
Seattle - Empire Builder naar Glacier National Park
Het grootste deel van de dag heeft u nog de tijd om deze fraai gelegen stad aan Puget Sound te leren kennen. De 184 meter hoge Space Needle biedt een schitterend panorama over de stad, de Puget Sound en de Cascade Mountains. Neem een kijkje bij het graf van gitaarheld Jimi Hendrix en ga shoppen in het Westlake Center. De monorail brengt u snel van het Westlake Center naar de Space Needle in het bijbehorende stadspark. Om 16.40 uur vertrekt uw trein, de Empire Builder voor de rit naar het Glacier National Park. Overnachting aan boord.
Dag 14
Aankomst in Glacier National Park
Halverwege de ochtend komt u aan op het station van het Glacier National Park en checkt u in in uw overnachtingshotel, het historische Glacier Park Lodge even buiten het park en op loopafstand van het station. Daarna heeft u de rest van de dag de tijd om de hooggebergtewereld van het park alvast op eigen gelegenheid te verkennen. Maar u kunt natuurlijk ook een dagje heerlijk relaxen in en rond uw geheel in hout opgetrokken hotel .
Dag 15
Glacier National Park
Vandaag wacht u een onvergetelijke tour per historische, roodgekleurde Jammerbus over de ?Going-to-the-Sun-Road?, die u door de ruige bergwereld van het park voert. Over passen en langs gletsjers en verstilde bergmeren gaat de tocht naar Lake McDonald, waar in de gelijknamige lodge gelegenheid is om te lunchen. Daarna gaat de rit verder door uitgestrekte naaldbossen en over de Logan Pass naar St Mary Valley. Onderweg is er voldoende gelegenheid om de overweldigende natuur en de karakteristieke berggeiten met uw camera vast te leggen. U zou zelfs een grizzlybeer of lynx kunnen spotten. U overnacht opnieuw in het Glacier Park Lodge.
Dag 16
Empire Builder naar Chicago
Om 09.54 uur vertrekt uw trein, de Empire Builder voor de laatste etappe van uw rondreis. Door de staten Montana, North Dakota, Minnesota en Wisconsin gaat de reis terug naar het startpunt van uw avontuur, Chicago. Overnachting aan boord.
Dag 17
Aankomst in Chicago
Onderweg kunt u met uw medepassagiers alvast terugkijken op de reis en heerlijk relaxen, alvorens u rond 16.00 uur aankomt op het station van Chicago. Voor de laatste overnachting gaat u naar het Palmer House Hilton in hartje Chicago.
Dag 18
Chicago
U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Chicago bijboeken om de stad op uw gemak te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Chicago, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar O'Hare International Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Periode: 1 juni t/m 31 augustus 2017
Vertrek: dagelijks

Prijzen per persoon Coach Class Roomette Bedroom
Reissom € 3.380 € 5.535 € 7.660

Prijzen zijn  per persoon  op basis van accommodatie  voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik:  op aanvraag.


Inbegrepen in de reissom:
 • Reizen met drie Amtrak Superliner-treinen: de ‘Southwest Chief’, de ‘Coast Starlight’ en de ‘Empire Builder’
 • 5 overnachting aan boord van de Amtrak treinen
 • 12 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 2 ontbijten Amerikaanse stijl
 • Hop-on/hop-off bustour Chicago
 • Bustour met uitleg langs de South Rim van de Grand Canyon
 • Hop-on/hop-off tour Los Angeles per dubbeldekkerbus met uitleg
 • Begeleide dagexcursie per bus naar het Yosemite Nat’l Park
 • Bustour per historische Jammerbus in Glacier National Park
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Vliegticket Amsterdam - Chicago v.v.
 • National Parks entreegelden - ter plaatse voldoen: Grand Canyon ($ 15,-), Yosemite ($ 15,-) en Glacier ($ 15,-)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
REISVOORWAARDEN
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de reissom
 

Superliner


U reist met de comfortabele Superliner-trein van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen: Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.Op alle grote lijnen in het westen van de VS, alsmede op de route Washington en Chicago rijden Superliners.
Superliners zijn zeer comfortabele dubbeldekstreinen van ongeveer 5 meter hoog. De meeste Superliners hebben een speciaal panoramarijtuig met grote ramen, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig is de bar. U kunt kiezen uit verschillende slaapaccommodaties. Alle maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. De mooiste trajecten worden zoveel mogelijk overdag gereden. De dienstregelingen zijn hierop aangepast. Klik hier voor de dienstregeling van de belangrijkste routes.

 

Coach Class

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) hebben verstelbare rugleuningen, een voetensteun en bieden veel beenruimte. De zitplaatsen zijn op de bovenverdieping van de trein. 

Klik hier voor een animatie over de indeling van de Superliner.
 
       
 

De accommodaties in de Superliners

Naast de comfortabele Coach Class, kunt u ook kiezen voor de slaapaccommodaties. Aan boord zijn 4 soorten privé-accommodatie. Overdag heeft u een knus zitcompartiment voor uzelf dat voor de nacht wordt omgebouwd tot een kleine slaapkamer.

Roomette

Superliner Roomette:
* geschikt voor 1 of 2 volwassenen
* 2 bedden boven elkaar

* op beneden- of bovenverdieping
* toilet en wasgelegenheid in de wagon

* afmeting: 1,1 x 2 meter


BedroomBedroom:
* ruime accommodatie voor 2 volwassenen
* op de bovenverdieping van de trein
* kan tot 4-persoonssuite worden gecombineerd
* 2 fauteuils die tot bedden boven elkaar worden omgebouwd
* eigen badkamer met toilet en douche
* afmeting: 2 x 2,3 meter

Family Bedroom
Superliner Family Bedroom:(Prijzen op aanvraag)
*  voor 2 volwassenen en 2 kinderen

* 2 grote x 2 kleine bedden boven elkaar
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* toilet en wasgelegenheid in de wagon.

* afmeting: 1,6 x 2,9 meter

 
Accessible Bedroom

Superliner Accessible Bedroom: (Prijzen op aanvraag)
* geschikt voor 1 rolstoelpassagier en 1 begeleider
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* eigen aangepast toilet en wastafel

* maaltijden worden in de coupé geserveerd   

* afmeting: 2 x 2,9 meter 

  
 


Print en bewaar deze reis
Print versie