CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Dune Express in Westelijke richting

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS
» Uitgestrekt Namibië
» Wild spotten in Etosha National Park
» Bezoek aan Kimberley

REISPROGRAMMA12 dagen LAND(EN)Zuid-Afrika, Namibië
Intro
Pretoria naar Swakopmund
Deze spectaculaire 12-daagse treinreis voert u van Pretoria in Zuid-Afrika door steeds wisselende landschappen naar de kust van Namibië, een zonovergoten land van onovertroffen schoonheid met een schijnbaar onbeperkte ruimte.

De eerste stop op uw treinavontuur is Kimberley, waar u een bezoek brengt aan ‘the Big Hole’ en het diamantmuseum, waarna de reis verder gaat naar Upington waar u kunt kennismaken met de uitstekende wijnen van deze vruchtbare streek. Nadat u de grens met Namibië bent gepasseerd kunt u genieten van de imposante Fish River Canyon, na de Grand Canyon de grootste natuurlijke kloof op aarde. De overweldigende natuur maakt even plaats voor de historische plaatsen Lüderitz, Kolmanskop en Keetmanshoop. In het Namib-Naukluft Park, het grootste natuurpark van Afrika, overnacht u vervolgens temidden van de imposante zandduinen, met als ‘hoogtepunt’ de 170 meter hoge Dune 25. De Shongololo Express verlaat daarna de uitgestrektheid van de Kalahariwoestijn voor een bezoek aan de hoofdstad van Namibië, Windhoek. In het Etosha National Park overnacht u tenslotte in een lodge tussen het gevarieerde wildleven. De laatste etappe voert u naar het eindpunt van uw treinavontuur door Zuidelijk-Afrika, Swakopmund.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Shongololo Express.
Dag 1
Pretoria - Kingswood
Om 14.30 uur vertrekt uw trein, de ‘Shongololo Express’, voor de eerste etappe van een onvergetelijke treinreis door het spectaculaire natuurschoon van Zuid-Afrika en Namibië naar Kingswood. Overnachting aan boord van de trein. (D) 
Dag 2
Kimberley - Upington
Uw eerste stop is de stad Kimberley, waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten gingen graven, met als gevolg ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. Uiteraard bezoekt u de voormalige open mijn en het bijbehorende Diamond Museum. De William Humphreys Art Gallery en het McGregor Museum completeren uw bezoek aan Kimberley, waarna uw trein in de vroege middag vertrekt naar Upington. U overnacht aan boord. (O/D) 
Dag 3
Upington - Holoog
De laatste stop in het land Zuid-Afrika is Upington, gelegen aan de Oranjerivier waar een stadstour op het programma staat. De vruchtbare grond rondom Upington brengt een aantal uitstekende wijnen voort. U kunt hier dan ook genieten van een wijnproeverij in de Belazel Brandy & Wine Cellars. Rond het middaguur gaat u weer aan boord van de ‘Shongololo Express’ voor het vervolg van uw reis naar Nakop voor de grensformaliteiten en Holoog. Overnachting is weer aan boord van de trein. (O/D) 
Dag 4
Fish River Canyon - Aus
Na een vroeg ontbijt staat een bezoek aan de grootste canyon van het zuidelijk halfrond, de Fish River Canyon op het programma. Met een lengte van 160 km, een breedte van 27 km en een diepte van ruim 500 meter overtreft alleen de machtige Grand Canyon deze canyon in grootte. De door de kloof stromende Fish River bevat in de droge periode nauwelijks water. Na dit wonder der natuur gaat de reis per trein verder naar Aus. Overnachting aan boord. (O/D)
Dag 5
Kolmanskop - Luderitz - Keetmanshoop
Vandaag maakt u kennis met de ‘ghosttown’ Kolmanskop en de havenstad Lüderitz. Kolmanskop was begin vorige eeuw een welvarend mijnstadje, maar werd in de vijftiger jaren verlaten toen de diamantaders uitgeput raakten. Door het oprukkende woestijnzand zijn van de meeste huizen alleen nog de bovenverdiepingen te zien, hetgeen het stadje een spookachtig aanzien geeft. Het aan de kust gelegen Lüderitz is een fraai voorbeeld van Duits-koloniale architectuur, uit de tijd dat Namibië een Duitse kolonie was. De Felsenkirche, het Goerkehaus en de Bergstrasse zijn hiervan goede voorbeelden. In de vroege avond gaat de treinreis verder naar Keetmanshoop. (O/D)
Dag 6
Keetmanshoop - Mariental
Tijdens een stadstour maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek zoals de ‘Giant’s Playground’ (Speeltuin van de Reuzen) met een verzameling grotesk gevormde rotsen en het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud) met ruim 300 exemplaren van deze unieke bomen met hun holle stammen. De Bosjesmannen gebruikten de holle stammen als koker voor hun pijlen. In de vroege middag neemt de ‘Shongololo Express’ u mee op de volgende etappe van uw treinreis naar Mariental. (O/D)
Dag 7
Namib-Naukluft National Park
Na het ontbijt in de trein volgt transfer naar de Sossusvlei Lodge in het Namib-Naukluft Park waar u vannacht verblijft. Het park omvat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. Na aankomst staat een bezoek aan de nabijgelegen Sesriem Canyon op het programma. De kilometer lange en 30 meter diepe canyon is soms slechts luttele meters breed en werd gedurende miljoenen jaren in het rotsplateau uitgesleten door de Tsauchabrivier. (O/D) 
Dag 8
Namib-Naukluft National Park - Rehoboth
Vanochtend kunt u vanaf de 170 meter hoge ‘Dune 25’ genieten van de zonsopgang in dit onaardse landschap met door de wind gevormde, oranjekleurige zandduinen. De tot 300 meter hoge duinen zijn de hoogste op aarde. Na een brunch in uw lodge kunt u nog genieten van een rondrit door dit grootste wildpark van Afrika, waar o.a. gekko’s, hyena’s en gemsbokken weten te overleven in het droge klimaat van de Namibwoestijn. Aan het eind van de middag vertrekt uw trein weer met als volgende doel Rehoboth. U overnacht aan boord. (BR/D)
Dag 9
Windhoek - Otjiwarongo
’s Ochtends brengt u een bezoek aan de op ruim 1.600 meter hoogte gelegen hoofdstad van Namibië, Windhoek. De middag staat hier in het teken van een stadstour met als hoogtepunten het Trans-Namib Transportmuseum, de ‘Alte Feste’ (het Oude Fort), de Evangelisch-Lutherse kerk - een markant bouwwerk - en het Namibia Craft Center gevestigd in een voormalig brouwerijgebouw. Rond het middaguur gaat u weer aan boord van de trein voor het vervolg van uw reis naar Otjiwarongo en de overnachting. (O/D)
Dag 10
Etosha National Park
Vanochtend volgt transfer naar onze lodge in het Etosha National Park, waarna u kunt genieten van een safari. Etosha is met bijna 150 verschillende diersoorten een van de belangrijkste wildparken van Afrika. Olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en giraffen behoren tot de fascinerende bewoners, maar ook struisvogels, zebra’s en hyena’s. U overnacht ook in de lodge in het park. (O/D)
Dag 11
Etosha National Park
De ochtend staat opnieuw in het teken van een safari, waarbij u de kans krijgt een aantal wilde dieren te spotten die u misschien de vorige dag gemist heeft. In de loop van de middag gaat u weer aan boord van de ‘Shongololo Express’ voor het vervolg van de treinreis naar Kranzberg. Overnachting aan boord van uw trein. (O/D)
Dag 12
Aankomst Swakopmund
Aan het eind van de ochtend komt u aan op het treinstation in Swakopmund. Einde van uw ontdekkingsreis per trein door de fascinerende landschappen van Zuidelijk-Afrika. (O)  
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen
2018
 
Reissom Vanaf
€ 4.335
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reisperiode:   7 juni 2018
                        12 juli 2018

Prijzen 2018
Prijzen per persoon
Reissom
Gold Cabin € 4.335
Emerald Cabin € 5.400

Inbegrepen in de reissom:

 • Treinreizen conform programma met de ‘Shongololo Express’ van Rovos Rail in de gekozen categorie
 • 9 overnachtingen aan boord van de trein
 • 2 overnachtingen in lodges
 • Alle ontbijten en diners
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Lunches buiten de trein
 • Alle dranken tijdens de reis
 • Was service
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Intercontinentale vluchten en eventuele hotelovernachtingen voor en na de reis
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 12 weken voor vertrek; 10% van de reissom
 • bij annulering tussen de 12 - 8 weken voor vertrek; 25% van de reissom
 • bij annulering tussen de 8 - 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 4 weken voor vertrek; de volledige reissom
Overzicht treinen