CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via email

Fables of the Hills - Eastern & Oriental Express

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Kuala Lumpur & Penang
» Cameron Highlands
» River Kwai
» Tham Kasae Viaduct
REISPROGRAMMA9 dagen LAND(EN)Thailand, Maleisie
De reis
Vertrek- en aankomsttijden van de trein
Aankomst Vertrek
Dag 1: Singapore --- ---
Dag 2: Singapore --- 16.00 uur
Dag 3: Kuala Lumpur 08.30 uur 12.00 uur
           Tapah Road 14.30 uur ---
Dag 4: Cameron Highlands --- ---
Dag 5: Kuala Kangsar --- ---
           Penang 14.00 uur 22.30 uur
Dag 6: Surat Thani 14.00 uur 17.00 uur
Dag 7: River Kwai 08.30 uur ---
           Wang Po 14.30 uur 17.30 uur
Dag 8: Bangkok 09.30 uur ---
Dag 9: Bangkok --- ---
Genoemde tijden gelden als richtlijn. De exacte tijden staan op uw reisdocumenten.
Dag 1
Singapore
Aankomst in uw hotel op eigen gelegenheid.
U verblijft in het Raffles Hotel.
 
Overnachting in uw hotel.
Dag 2
Singapore

Ontbijt in het hotel.

Vervolgens in de middag transfer naar het treinstation. De glanzende groene rijtuigen van de Eastern & Oriental Express staan klaar u in het Singapore Keppel Road Station. Bij aankomst wordt u welkom geheten door onze stewards in traditionele Thaise uniformen. Als u zich installeert in uw comfortabele compartiment zet de trein zich in beweging; door de stad en over de dijk naar Maleisië om vervolgens uit te komen bij het prachtige achterland. Aan het eind van de middag wordt u verwacht voor een welkomstcocktail in het barrijtuig waar u kennismaakt met uw medereizigers. Geniet van een diner in een van de weelderig ingerichte restaurantrijtuigen. 

Dag 3
Kuala Lumpur
Na het ontbijt rijdt de Eastern & Oriental Express het indrukwekkende Mughal-style Kuala Lumpur Railway Station binnen. Dompel uzelf onder in de bruisende hoofdstad van Maleisië via een scala van activiteiten zoals o.a. een rondleiding door de stad, een wandeling langs het mooie erfgoed of een bezoek aan het Nationaal Museum. Volledige details van de beschikbare opties worden aangeboden aan boord.
In de loop van de middag keert u terug aan boord. De lunch wordt geserveerd als de trein haar weg vindt langs de rubberplantages en richting Cameron Highlands koerst. Na aankomst op het Tapah Station, transfer naar het luxueuze Cameron Highlands Resort. Geniet van deze 2 uur durende bustocht door de prachtig glooiende heuvels en dichte jungles waar u de locale nederzettingen van de oorspronkelijke bevolking (Orang Asli) vindt. Onderweg zal er o.a. bij een theeplantage gestopt worden.

Bij aankomst in het Cameron Highlands Resort wordt u verwelkomt met een drankje. Diner en overnachting in het hotel. 
Dag 4
Cameron Highlands
Na het ontbijt kunt u kiezen uit een breed scala van excursies en activiteiten (volledige details zullen worden verstrekt). Breng een verwenochtend door in het befaamde Spa Village of bezoek de mooiste theeplantages voor een begeleide wandeling door de geurige theetuinen en een rondleiding door de fabriek met natuurlijk een theeproeverij. Andere opties is o.a. een tocht naar de Mardi Agro-technologie Park waarbij u inzage krijg in de uitbundige vruchten-, groente- en bloementeelt. Lunch in het hotel. U zult vervolgens naar Ipoh reizen om terug aan boord te gaan van de Eastern & Oriental Express. Ontspan met een aperitief in het barrijtuig voordat u geniet van een fantastisch diner. 
Dag 5
Kuala Kangsar & Penang
De ochtend staat in het teken van een rondleiding door Kuala Kangsar, de thuishaven van de Sultan van Perak. Bezoek bijvoorbeeld het Victoriaanse Koninklijk Museum (het voormalige Koninklijk Paleis) of de indrukwekkende Ubudiah Moskee.

Terug naar de trein voor de lunch en terwijl u geniet van het eten zoekt de Eastern & Oriental Express haar weg langs het Bukit Merah meer, voordat ze de westkust van Maleisië bereikt. Na aankomst op Station Butterworth volgt transfer naar het eiland Penang waar u verschillende excursies kunt maken zoals o.a. een rondleiding door het koloniale Georgetown, een bezoek aan het Peranakan Heritage Museum of de Tropical Spice Garden Gallery. 

Diner in een van de restaurants op het eiland Penang. Overnachting aan boord van de trein.
Dag 6
Monkey Training College in Surat Thani
In de vroege ochtend passeren we de Thaise grens.  Ontspan en geniet u van het prachtige uitzicht op de rijstvelden en gouden tempels. Een uitgebreid lunch wordt geserveerd aan boord voor aankomst in Surat Thani. Hier heeft u een prive-rondleiding door het Monkey Training College. Deze vaardige 'studenten' worden van oudsher gebruikt om kokosnoten te helpen oogsten. Op deze school leren ze alleen rijpe kokosnoten te kiezen en om ze mee naar beneden te brengen zonder ze te beschadigen.
Na de rondleiding, terug naar de trein. Diner en overnachting aan boord. 
Dag 7
River Kwai en de Tham Kasae Viaduct
's Morgens aankomst bij de beroemde brug over de River Kwai vanwaar we aan boord van een lokaal binnenschip een boottocht zullen maken. Tevens bezoekt u het 'Thailand-Burma Railway Centre' en de imposante Don Rak oorlogsbegraafplaats.  

Na terugkeer aan boord in de late ochtend wordt de lunch geserveerd terwijl de trein vertrekt vanaf het Kanchanaburi station. U passeert de historische brug over de River Kwai en reist richting Wang Po o.a. over het beroemde Tham Kasae viaduct – een van de mooiste trajecten van de reis.
Na de lunch kunt u diverse excursies maken waaronder een bezoek aan een olifantenkamp of aan het Hell Fire Pass Museum waar u inzicht krijgt in de turbulente geschiedenis van deze regio.

Tijdens uw laatste avond aan boord kunt u tijdens de afscheidscocktail ervaringen uitwisselen met uw medereizigers of genieten van de sterrenhemel boven u.
Dag 8
Bangkok

Om 09.30 uur rijdt de Eastern & Oriental Express het station van Bangkok binnen. Na een hartelijk afscheid van de bemanning eindigt deze onvergetelijke reis aan boord van de trein.

Transfer naar uw hotel, het Mandarin Oriental Hotel.

Overnachting in het hotel.

Dag 9
Einde reis
Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt kunt u uitchecken.
 

Einde reis.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
 
Prijzen 2014
State Cabin € 6.400
Presidential Cabin € 8.200
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vertrekdata: 22 juni 2014 en 3 oktober 2014

Prijs 2014
State Cabin € 6.400
Presidential Cabin € 8.200

Prijzen zijn in euro's en per persoon gebaseerd op een gedeelde 2-pers. accommodatie.
Toeslag 1-pers.accommodatie zijn op aanvraag.

Bij de prijs is inbegrepen:
  • Reis per Eastern & Oriental Express met verblijf in een 2-persoons coupé
  • Alle maaltijden tijdens de treinreis
  • Alle overnachtingen incl. ontbijt in de geboekte hotels
  • Alle transfers en excursies zoals beschreven.

Voorwaarden:

Op deze reis zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing.

Overzicht treinen
Online brochure
Klik op onderstaand logo voor een overzicht van de digitale brochures van Orient Express. Hierin vindt u meer informatie over de reis, de trein en de verlengings-arrangementen.  
Online borchure- Orient- Express treinreizen
Media librarymedia library - eastern Orient- Express - Bangkok naar Singapore