CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: Fall Colors of New England, Quebec & Montreal

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » 3 bijzondere, authentieke treintrajecten 
   in New England
» Combinatie tussen Amerika en Canada
» Bezoek aan Acadia National Park
REISPROGRAMMA11 dagen LAND(EN) Verenigde Staten, Canada
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Prijzen & Vertrek
De Route
In herfsttooi gehulde bossen, schilderachtige excursies per trein en gerenommeerde hotels vormen de aantrekkelijke ingrediënten van deze begeleide ontdekkingsreis door het kleurrijke herfstlandschap van New England en Frans-Canada.

Het najaar is zonder twijfel de mooiste tijd van het jaar om met dit historische stukje Noord-Amerika kennis te maken. Vanuit de ‘Cradle of Liberty’ - Boston voeren historische treinen van de Winnipesaukee Scenic Railroad, de Mount Washington Cog Railway en Conway Scenic Railroad u door de White Mountains van New Hampshire en het bos- en traditierijke Vermont. De comfortabele trein van VIA Rail brengt u van het Olympische Montreal naar het ommuurde Quebec City, samen het aantrekkelijke Frans-Canadese duo van uw rondreis. Ontdek de bonte kleurschakeringen van het in herfsttooi gestoken landschap van de geboortegrond van de oostelijke Verenigde Staten en Canada tijdens deze ‘Fall Colors of New England, Quebec & Montreal’.

Op deze tour reist u vanaf Boston in een internationaal gezelschap, begeleid door een Amerikaanse tour manager. De voertaal is Engels.
Dag 1
Aankomst in Boston
Na aankomst in Boston gaat u op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel, het Boston Park Plaza Hotel. Om 18.00 uur maakt u hier kennis met uw tour manager en reisgenoten, waarna u 's avonds op eigen gelegenheid kunt dineren in uw hotel of in een van de uitstekende visrestaurants in het historische centrum van Boston.
Dag 2
Boston - Winnipesaukee Scenic Railroad - Kancanmagus Highway
Uw herfstkleurenavontuur begint vandaag. Na het ontbijt in uw hotel vertrekt u per luxe tourbus naar Meredith, New Hampshire waar u aan boord gaat van de Winnipesaukee Scenic Railroad. De twee uur durende treinrit voert u langs de oevers van Lake Winnipesaukee met prachtige vergezichten op de in herfsttooi gehulde loofbossen. De lunch in het Lakehouse Restaurant in Mill Falls is inclusief. Aansluitend stapt u weer de bus voor een schitterende tocht over de Kancanmagus Highway, die te boek staat als een van de mooiste routes door het veelkleurige herfstlandschap. Op de achtergrond vormen de White Mountains het fraaie decor van uw rit over deze ‘scenic byway’. U overnacht in het historische Omni Mt Washington Resort in Brenton Woods. (O,L)
Dag 3
Mount Washington Cog Railway & Conway Scenic Railroad
Vandaag staan maar liefst twee gedenkwaardige treinexcursies op het programma. U stapt al vroeg op de Mount Washington Cog Railway voor een drie uur durende, begeleide tocht over een van de steilste treintrajecten van Noord-Amerika. Onderweg maakt u kennis met de historie van deze regio met als eindpunt de hoogste berg van noordwestelijk Amerika, de ruim 2.000 meter hoge Mount Washington. U heeft hier ruim de tijd om te genieten van het uitzicht over de staten New Hampshire, Maine en Vermont, het nabijgelegen Canada en de Atlantische Oceaan. De lunch aan de voet van Mount Washiington is weer inclusief. Daarna gaat u aan boord van de 140 jaar oude Conway Scenic Railroad, die u door de diepe ravijnen en langs hoge bergtoppen van Crawford Notch naar North Conway brengt. U keert voor de avond en overnachting terug naar uw hotel in Brenton Woods. (L)
Dag 4
Vermont & Quebec
Na te hebben ontbeten in de smaakvol ingerichte eetzaal van uw historische hotel begint de dag met een bustocht door de staat New Hampshire naar de buurstaat Vermont. Deze staat voert tradities hoog in haar vaandel en u brengt er een bezoek aan o.a. de Morse Farm Maple Sugarworks, een 200 jaar oud familiebedrijf en de Ben & Jerry’s Ice Cream Factory. Onderweg krijgt u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Aan het einde van de dag passeeert u de grens met Canada en rijdt u door de Franstalige provicie Quebec naar Montreal waar u overnacht in het Hyatt Regency Hotel. (O)
Dag 5
Montreal
Tijdens een sightseeing tour per bus maakt u vanochtend op ontspannen wijze kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de basiliek van Notre Dame, het historische Old Montreal en Mont Royal. Daarna bent u de rest van de dag vrij om uw eigen keuze te maken in deze veelzijdige stad met haar schilderachtige wijken, Olympisch Stadion, modieuze boetieks en uitstekende restaurants met een veelal Frans tintje. U overnacht opnieuw in uw hotel in Montreal.
Dag 6
Montreal - VIA Rail - Quebec City
Na het onbijt gaat u aan boord van de comfortabele trein van VIA Rail met als eindbestemming Quebec City, één van de oudste nederzettingen in Noord-Amerika. Volgens de geplande aankomsttijd zijn we op tijd om nog te lunchen in de Old City, dat op UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Vervolgens kunt u genieten van een stadstour langs onder andere het Quartier Latin, het recreatiegebied van de Plains of Abraham, de oude stadsmuren en fortificaties en de Place Royal met haar historische gebouwen. Na het inchecken in uw hotel, het Manoir Victoria, bent u de rest van de avond vrij om Quebec City bij avond te verkennen. (O,L)
Dag 7
Quebec City
U heeft een hele dag de tijd om Old Quebec City en de directe omgeving op uw gemak verder te ontdekken. Begin met een ontbijt in één van de Franse café’s en slenter daarna door de historische straten en langs de oude stadsmuren. De uit 1608 daterende stad heeft naast een schat aan oude gebouwen ook een modern stadsdeel met een eigentijdse skyline. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het diner in het Manoir Parc de la Chute-Montmorency met een adembenemend uitzicht op de machtige Montmorency Falls en het Ile d’Orleans. U overnacht opnieuw in het Manoir Victoria. (D)
Dag 8
Quebec City - Bar Harbor
Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van het charmante Quebec City en gaat de tocht per luxe tourbus over de Old Canadian Scenic Byway, door een landschap met herfsttinten in alle schakeringen naar de grens met de Amerikaanse staat Maine. We lunchen onderweg alvorens de bus aankomt in Bar Harbor, de poort naar het Acadia National Park. Hier verblijft u twee nachten in het Bar Harbor Grand Hotel. (O,L)
Dag 9
Acadia National Park
Na het ontbijt staat de ochtend in het teken van een bezoek aan het oudste nationale park oostelijk van de Mississippi River, het Acadia National Park. Dit maritieme park omvat onder andere Mount Desert Island en een aantal kleinere eilandjes. Tijdens een begeleide tour heeft u vanaf de top van Cadillac Mountain prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan. Na terugkeer in Bar Harbor bent u de rest van de middag vrij om te relaxen of te winkelen in de gezellige shops rond de haven. ’s Avonds kunt u genieten van een traditionele New England Lobster Bake. (O,D)
Dag 10
Kustroute naar Rockport
Na het ontbijt gaat de rit langs de schilderachtige kust van Maine naar Salem. Onderweg krijgt u bij de Old Portland Maine Market gelegenheid om rond te kijken en te winkelen. De laatste avond van uw rondreis wordt er een afscheidsdiner georganiseerd. U overnacht in het Hawthorne Hotel in Salem (O,D)
Dag 11
Aankomst in Boston
U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Boston bijboeken om de stad op uw gemak verder te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Boston, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar Logan Internat’l Airport of het South Station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vertrek: 26 september, 2 en 7 oktober 2017
 
Prijzen per persoon Coach Class
26 september (volgeboekt)
2 oktober 
7 oktober 
€ 3.020
 
Genoemde prijs is per persoon op basis van accommodatie voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik: op aanvraag.
 
Inbegrepen in de reissom:
 • Treinreis met de comfortabele trein van VIA Rail van Montreal naar Quebec
 • Treinexcursies aan boord van de Winnipesaukee Scenic Railroad, Mount Washington Cog Railway en Conway Scenic Railroad
 • Vervoer per luxe tourbus conform het programma
 • 10 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 14 maaltijden zoals aangegeven (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • Sightseeing en excursies conform het programma, inclusief entreegelden
 • Begeleiding van een professionele tour manager gedurende de hele reis
 • Bagageafhandeling

 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vliegticket Amsterdam - Boston v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
 
REISVOORWAARDEN

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek:  de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek:      50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek:      80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek:       90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later:    100% van de reissom
 

The Corridor - VIA Rail


 Deze LRC-treinen (Light Rapid Comfortable) zijn snelle intercitytreinen in de dichtbevolkte corridor tussen de steden Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto en Windsor. Met een Corridor-trein kunt u vanuit Toronto een bezoek brengen aan de beroemde Niagara Falls.
 
The Corridor kent dagelijks meerdere treinen die rijden op de volgende trajecten:

 • Toronto – Montreal reisduur ca. 5 uur
 • Montreal – Quebec reisduur ca. 3 uur
 • Toronto – Quebec reisduur ca. 9 uur, met overstap in Montreal
 • Toronto – Ottawa reisduur ca. 4 uur

De treinen beschikken allemaal o.a. over stoelen met verstelbare rugleuning, panoramaruiten, telefoon en een keuken die drankjes, snacks en kleine gerechten verzorgt. Voor extra comfort is er de VIA 1 class, dit zijn ruimte zitplaatsen met extra beenruimte en service.

 
Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen