CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Vietnam, Cambodja en de Mekong Delta

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » De steden Hanoi, Hoi An en Hue
» Cruise door Halong Bay
» Bezoek Siem Reap en Tempels van
   Angkor Wat 
REISPROGRAMMA18 dagen LAND(EN) Vietnam en Cambodja
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap

 

De hoogtepunten:

 • Bruisend Hanoi
 • Cruise door Halong Bay met overnachting aan boord
 • De oude keizerstad Hue en kleermakersdorp Hoi An
 • De Marmerbergen
 • Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon)
 • Cu Chi tunnels
 • Drijvende markt van Cai Rang en de Mekong Delta
 • Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja
 • Siem Reap
 • De tempels van Angkor Wat & Angkor Thom
Dag 1 & 2
Amsterdam - Hanoi
Vliegreis per Singapore Airlines van Amsterdam naar Hanoi met een overstap in Singapore. De aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is op dag 2. ‘s Middags een sightseeing tour door de stad, gevolgd door een trip per tuktuk door het oude centrum van Hanoi met honderden kronkelige straatjes vol bedrijvigheid en langs het centraal in de stad gelegen grote Hoan Kiem-meer. Diner in het hotel. (D)


Dag 3
Hanoi en cruise over Halong Bay
We vervolgen onze verkenning van Hanoi, gevolgd door een transfer naar Halong Bay. Hier wordt ingescheept in een jonk voor een cruise over Halong Bay inclusief overnachting aan boord. Halong Bay is een prachtige baai met talloze, met hoge bomen begroeide eilanden van kalksteen temidden van een smaragdgroene zee. Halong Bay is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Lunch en diner worden aan boord geserveerd.(O,L,D)
Dag 4 en 5
Hue
’s Morgens begint de dag aan boord van de jonk op Vietnamese wijze met een les Tai Chi op het dek. Na het ontbijt volgt een bezoek aan een van de typische zandsteengrotten, waarna de jonk terugkeert naar het vasteland. Dan volgt een tocht door het kenmerkende Vietnamese landschap van rijstvelden met op de achtergrond hoge bergen, terug naar Hanoi. ’s Avonds wordt overgestapt in de luxe trein Livitrans overnight sleeper die gedurende de avond en nacht naar de oude keizerlijke hoofdstad Hue rijdt. De overnachting is in comfortabele tweepersoons couchettes.

De trein komt op dag 5 ’s ochtends vroeg aankomst in Hue. U maakt een excursie over de Perfume River naar de prachtige zeven etages hoge Thien Mu Pagode, een nog steeds in gebruik zijnde Boeddhistische tempel met fraai uitzicht over het omringende landschap. U brengt ook een bezoek aan de enorme, geheel ommuurde keizerlijke citadel van Hue, de Purperen Verboden Stad. Binnen de citadel ligt het Paleis van Opperste Harmonie dat door de keizerlijke familie werd gebruikt voor tal van ceremonies. Het paleis is prachtig gerestaureerd en gedecoreerd in de keizerlijke kleuren rood en goud, waarmee de weelderige levensstijl van de keizer goed wordt weergegeven.
(Dag 4: O; Dag 5: O,D)
Dag 6
Naar Hoi An
We reizen per trein van Hue zuidwaarts naar Danang over een de mooiste spoortrajecten van Vietnam met aan de ene kant uitzicht over de Zuid-Chinese Zee en aan de andere kant het hoge kustgebergte. In Danang wordt overgestapt in een touringcar voor het vervolg van de reis naar Hoi An. Onderweg is er een tussenstop in de Marmerbergen. Eindbestemming is Hoi An, een fraai historisch stadje dat door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed. Het hotel ligt strategisch op loopafstand van de belangrijkste attracties. (O,D)
Dag 7
Hoi An
Het charmante stadje Hoi An staat bekend om de vele oude gebouwen, de mooie ligging aan de rivier en zijn historie als belangrijke handelspost. ’s Morgens is er een begeleide excursie waarbij onder andere de 400 jaar oude Japanse overdekte brug wordt bekeken en ook de grote overdekte, zeer levendige markt. Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid rond te dwalen door de drukke straatjes waar de vele kleermakers graag ter plekke een kledingstuk of een paar schoenen op maat voor u maken.(O,L)
Dag 8
Naar Nha Trang
We verlaten Hoi An per touringcar naar Danang waar wordt overgestapt op de trein naar de kustplaats Nha Trang. Vanuit de trein opnieuw uitzicht over de vele rijstvelden die nog steeds met grote ossen worden bewerkt. Ons hotel waar we 2 nachten logeren, ligt pal aan het strand. (O,L,D)
Dag 9
Een vrije dag in Nha Trang
Een vrije dag om geheel naar eigen inzicht te besteden. Nha Trang is bekend om zijn prachtige stranden en de schilderachtige ligging aan een van ’s werelds mooiste baaien. (O)
Dag 10
Ho Chi Minh City (Saigon)
We vervolgen onze reis met een treinreis overdag naar Ho Chi Minh City, beter bekend onder de vroegere naam Saigon: chaotisch, levendig, vibrerende hart van het land. Bij aankomst is er eerst een stadstour die onder andere langs de grote Notre Dame kathedraal voert, het mooie oude postkantoor en het Plein van de Hereniging. (O,L)
Dag 11
Cu Chi tunnels
Gedurende de oorlog met de VS groef de Vietcong een netwerk van honderden kilometerslange tunnels van waaruit de vijand werd belaagd. Ondergronds bevonden zich veldhospitalen, wapenfabrieken, keukens en dag- en nachtverblijven. Een deel van de tunnels is nog intact en te bezoeken. Het bezoek aan deze Cu Chi tunnels geeft een goed beeld van de geleverde strijd. Uiteraard kan ook een kijkje in de tunnels zelf worden genomen! In de avond bezoeken we een 'Water Puppet Theater'. Hier worden we getrakteerd op een prachtige traditionele show. (O)
Dag 12
De Mekong Delta
Per touringcar wordt de reis westwaarts vervolgd door het stroomgebied van de immense Mekong rivier die op sommige plekken kilometers breed is. Onderweg wordt overgestapt op een boot om een nog betere indruk van de rivier, de stadjes en de handel op het water te krijgen. Er wordt ook tussenstop gemaakt bij de drijvende markt van Cai Be. De overnachting is in Can Tho, aan de oever van de Mekong. (O,L,D)
Dag 13
Naar Cambodja
’s Morgens wordt een bezoek gebracht aan Cai Rang, een stadje met een van de grootste drijvende markten ter wereld. Er is ruim gelegenheid een kijkje te nemen. Daarna vaart de boot verder over de Mekong en steekt de landsgrens met Cambodja over, om af te meren in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, ook wel bekend onder de bijnaam ‘Parel van Azië’. (O,L,D)
Dag 14
Phnom Penh
Hoewel Phnom Penh aan het eind van de 20e eeuw door veel verwoestingen is geteisterd, is de stad weer in oude glorie opgebouwd. Opvallend is het grote aantal gouden tempels en de vriendelijkheid van de bevolking. Gedurende de stadstour is er een bezoek aan de zilveren pagode, het grote Koninklijke Paleis, het Nationaal Museum en de Russische markt. Het bezoek aan het Toul Sleng museum, waar de geschiedenis van het Rode Khmer-regime treffend in beeld wordt gebracht, zal menigeen als schokkend ervaren. ’s Avonds is een diner in een lokaal restaurant. (O,L,D)
Dag 15
Siem Reap
We reizen over de weg naar Siem Reap. Onderweg wordt een stop gemaakt in in de rustige stad Sa Dec. Hier vindt u rustieke koloniale huizen en met bomen omzoomde lanen. Sa Dec vormde het decor voor Marguerite Duras 'semi-autobiografische roman,'The Lover'. We bezoeken de voormalige woning van de schrijver, evenals de lokale bonsai boerderij. (O,L)
Dag 16
Angkor Wat en Angkor Thom
We bezoeken de wereldberoemde tempel van Angkor Wat. Dit tempelcomplex is de belangrijkste bezienswaardigheid van het land en symbool van nationale trots. Het complex stamt uit de 12e eeuw en is het grootste religieuze gebouw ter wereld. Per tuk-tuk rijden we vervolgens naar de verlaten stad Angkor Thom. U heeft volop gelegenheid de imposante 12e-eeuwse tempels, terrassen en poorten te bekijken van een stad, die naar verluidt, in de Middeleeuwen maar liefst één miljoen inwoners moet hebben geteld. Bijzonder zijn de vele in steen uitgehakte voorstellingen van gezichten en dieren, verspreid door de gehele stad, toonbeeld van de kunstzinnige vaardigheden van de Khmer. (O,L,D)
Dag 17&18
Siem Reap - Singapore - Amsterdam
’s Morgens ter vrije besteding, daarna vertrek naar het vliegveld voor de terugreis naar Amsterdam per Singapore Airlines, met een overstap in Singapore. (O)

Aankomst in Amsterdam op dag 18.

Tour code: VMG - 18 dagen VIETNAM, CAMBODJA & DE MEKONG DELTA

2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
  

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
Jan. 10 € 3.870 € 2.925 Okt. 10 € 4.035 € 3.090
Feb. 21, 28 € 4.145 € 3.200   24 € 3.975 € 3.030
Maart 21 € 4.035 € 3.090   31 € 3.915 € 2.970
  28 € 3.980 € 3.035 Nov. 7, 14 € 3.915 € 2.970
April 4 € 4.040 € 3.095   21 € 3.920 € 2.975
Mei 2 € 3.545 € 2.600 Dec. 5 € 3.920 € 2.975
Sept. 19 € 3.790 € 2.845     19 € 4.530  € 3.585 
  26 € 3.910 € 2.965

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonskamers tijdens gehele reis: € 1.150,- p.p.

  

Inbegrepen in de reissom:
 • Vliegreis per Singapore Airlines*: Amsterdam – Hanoi en Siem Reap – Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • 13 Nachten met ontbijt in genoemde hotels volgens programma
 • 1 Nacht aan boord van luxe jonk op Halong Bay incl lunch, diner en ontbijt
 • 1 Nacht aan boord van de nachttrein, soft sleeper service Hanoi - Hué
 • 10 Lunches en 10 diners
 • Sightseeing tour door Hanoi incl. tocht per tuktuk
 • Begeleide stadstour door Hué
 • Excursie naar de Marmerbergen
 • Sightseeing tours in Hoi An en Ho Chi Minh City (Saigon)
 • Traditioneel poppentheater in Saigon
 • Excursie Cu Chi tunnels
 • Bezoek aan drijvende markt van Cai Rang
 • Begeleide stadstour door Phnom Penh
 • Bezoek aan Angkor Wat en Angkor Thom
 • Alle transfers
 • Gedurende de gehele reis door Vietnam en Cambodja is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations (Zelf dragen van bagage is niet nodig)
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

* Het gehanteerde Singapore Airlines vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

ReisvoorwaardenOp deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een betere manier van reizen dan een reis per trein?

Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

 

Soft sleeper
Voor onze tweedaagse treinreis maken we gebruik van de "soft sleeper" service, de beste in de regio. Deze soft sleeper accommodatie is eenvoudig echter redelijk comfortabel en u beschikt over een privécompartiment. Gedurende de dagtreintrajecten reizen we in airconditioned compartimenten waarvan de stoelen voorzien van een zachte zitting. Denk u er wel aan dat deze rijtuigen wel eenvoudiger zijn dan de rijtuigen die we gewend zijn in Europa.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

 

Melia Hotel – HanoiMelia Hotel – Hanoi
Het vijfsterren Melia Hotel ligt in het hart van de stad, vlakbij het centraal gelegen meer. Er zijn twee restaurants waar authentieke Vietnamese maaltijden worden geserveerd maar ook internationale gerechten. Voorts is er een bar en een lounge waar genoten kan worden van drankjes en lichte snacks. In het hotel een fitnesscentrum, buitenzwembad, sauna, stoombad en een spa waar gekozen kan worden uit een keur van behandelingen (niet bij de reis inbegrepen). De ruimte hotelkamers hebben een moderne inrichting en al hetgeen van een hotel met vijf sterren mag worden verwacht.

 

Best Western Premier Indochine Palace – HueBest Western Premier Indochine Palace – Hue

Dit nieuwe, exclusieve vijfsterrenhotel (eerder bekend als Celadon Hotel) kan een bestemming op zich genoemd worden. De ligging in het midden van een prachtige tropische tuin is een lust voor het oog. Er is een bar&lounge, een café en er kan worden gedineerd in een van de vijf restaurants waar telkens andere specialiteiten op de kaart staat. Het fitnesscentrum is zeer compleet, er is een buitenzwembad, sauna, stoombad en een spa waar tal behandelingen worden aangeboden (niet inbegrepen). De eigentijdse hotelkamers beschikken over telefoon, dvd-speler, koffiezetapparaat, minibar, safe en een föhn.

 

Life Resort – Hoi AnAntantara Hoi An Resort, Hoi An
We verblijven in het elegante Antantara Hoi An Resort (voorheen het Life Heritage Resort) gelegen in de schilderachtige haven van Hoi An en langs de oever van de Thu Bon rivier. De historische binnenstad ligt op loopafstand. Het hotelcafé is heeft een Europese uitstraling en er is een authentieke Vietnamese bar alsmede een openluchtrestaurant waar Vietnamese en westerse gerechten worden geserveerd. Het wellnesscentrum biedt een keur aan behandelingen en massages (niet inbegrepen). De hotelkamers beschikken over airconditioning, telefoon, koffiezetapparaat, koelkast, minibar, föhn, safe, badjassen en slippers.

 

Novotel – Nha TrangNovotel – Nha Trang

Het hotel ligt direct aan de strandboulevard en vlakbij het stadscentrum. Er is een bar plus een restaurant waar een mix van oosterse en westerse gerechten op de menukaart prijkt. De gerechten worden bereid door koks, werkend vanuit een open keuken. Voorts is er een fitnesscentrum, buitenzwembad met bar en sauna. De hotelkamers hebben airconditioning, tv, telefoon, minibar, wi-fi, föhn en een kluis.
  

Duxton Hotel – Saigon (Ho Chi Minh City)Het Grand Hotel Saigon, Ho Chi Minh-Stad
Het Grand Hotel Saigon is gevestigd in een verbouwd koloniaal pand gelegen aan de belangrijkste winkelstraat van Saigon. Het hotel biedt ruime accommodatie in het bruisende centrum van de stad, op slechts een steenworp afstand van de Siagon rivier. Het hotel straalt een klassiek Franse stijl uit en beschikt over een buitenzwembad met ligstoelen, twee restaurants (waaronder restauratn Belle-Vue op het dak), een bar en koffie lounge. Iedere kamer heeft airconditioning, een minibar, satelliet-tv, haardroger, kluis en
thee- en koffiefaciliteiten.

  

Victoria Hotel – Can ThoVictoria Can Tho Resort – Can Tho

Het exclusieve vijfsterren Victoria Resort ligt aan de oever van de Hau rivier in de Mekong Delta. Rondom het hotel liggen prachtige tuinen. Voorts een restaurant met uitzicht over de rivier, een openluchtbar, souvenirshop, fitnesscentrum, tennisbanen, zwembad en spa. Alle kamers combineren een authentieke Vietnamese inrichting met modern comfort en hebben voorts een balkon.

 

Phnom Penh Hotel – Phnom PenhSunway Hotel, Phnom Penh
Het Sunway Hotel heeft een benijdenswaardige positie in het centrum van Phnom Penh, dicht bij de Mekong rivier, de Centrale Markt, de Wat Phnom tempel en is omgeven door bomen en tuinen. Het hotel heeft een café-restaurant, bar, lounge, een spa en een fitnessruimte. Iedere kamer heeft een televisie, kluis, minibar, airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten.


  

Borei Angkor – Siem ReapBorei Angkor Resort en Spa – Siem Reap

Dit vijfsterren hotel ligt op een ideale plek om het wereldwonder van Angkor Wat te bezichtigen. In het hotel een verscheidenheid aan restaurants waar zowel internationale als traditionele locale specialiteiten worden geserveerd. Voorts diverse bars, een souvenirshop, zwembad, jacuzzi, stoombaden en sauna’s. Bovendien een spa waar tal behandelingen worden aangeboden (ter plaatse betalen). De inrichting van de hotelkamers is geïnspireerd op de tempels van Angkor en hebben een privé-balkon met uitzicht over de exotische tuinen of het zwembad. Ook hebben de kamers airconditioning, telefoon, televisie, minibar, haardroger, internet, koffiezetapparaat en een kluis.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart
   Routekaart Vietnam, Cambodja, Mekong Delta

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
 
Film over de reis

    
          

                   Bekijk de film voor een eerste impressie!