CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

De Glacier Express trein in Zwitserland

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Zicht op de Matterhorn
» Dagtocht met wisselend landschap

Beleef de wereldberoemde Glacier Express. Deze legendarische trein, eveneens van de Rhätische Bahn, rijdt al sinds 1930 door het adembenemende berglandschap tussen St. Moritz/Davos en Zermatt.

Geen betere én aangenamer manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in Graubünden en Zermatt in Wallis.
 

Bruggen, viaducten en tunnels

U reist in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen, zodat op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring.
 

Hoogtepunten onderweg?

Ze zijn er volop. Zoals het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2033 meter hoogte, het hoogste punt van de lijn, en op het eind van de reis de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent.

Al met al een reis om niet snel te vergeten, ook al vanwege het uitstekende comfort, de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.Alle reizen met deze trein

Avontuur tussen de rails

Luzern - Lugano via de nieuwe Gotthard Base Tunnel - Bernina Express - St. Moritz - Glacier Express - Zermatt

8-daagse treinreis door Luzern, Lugano, St. Moritz en Zermatt. Geniet van de reis met de Bernina Express naar Tirano in Italie en met de Glacier Express naar Zermatt.

» Avontuur tussen de rails

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival

Periode: 10 17 september 2017

Een afwisselende 8-daagse treinreis vol met hoogtepunten. Zo reist u onder andere met de Jungfrau Bahn naar het hoogste treinstation van Europa en per Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat bij Zermatt, waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft op de Matterhorn. De Glacier Express neemt u via een schitterende route mee naar Chur. De reis eindigt met 2 nachten in het zonovergoten Scuol waar u het unieke Piz Amalia Muziek festival bijwoont.

» het Piz Amalia Muziek Festival

Glacier Express

St.Moritz - Glacier Express Premium - Zermatt

3-daagse reis met de legendarische trein 'Glacier Express'. U reist van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg geniet u op uw gemak van de onvergelijkelijke schoonheid van het landschap.

» Glacier Express

Grote Zwitserland Rondreis

Interlaken - Golden Pass Line - Montreux - Zermatt - Glacier Express - St. Moritz - Bernina Express - Lugano - Luzern

De Grote Zwitserland Rondreis laat u in 8 dagen de mooiste plekken van Zwitserland zien. U reist van Interlaken naar onder meer Montreux, Zermatt, St.Moritz, Lugano en Luzern.

» Grote Zwitserland Rondreis

Het Beste van Zwitserland

Luzern - Gotthard Base Tunnel - Bernina Express - St. Moritz - Glacier Express - Zermatt - Matterhorn Glacier Paradijs - Montreux - GoldenPassLijn - Interlaken - Jungfraujoch - Zurich

Beleef alle hoogtepunten van Zwitserland in deze unieke reis. Alle beroemde treinen zitten verwerkt in dit 11-daagse arrangement. Zo reist u via de Gotthard Base Tunnel, met de Glacier Express, de Bernina Express en over de GoldenPassLine.

» Beste van Zwitserland

Klassiek Zwitserland

Zermatt - Gornergrat - Glacier Express - St. Moritz - Bernina Express - Lugano

Deze 6-daagse reis laat u kennis maken met een aantal van de belangrijkste treinen van Zwitserland: de Glacier Express en de Bernina Express. Verder gaat u vanuit Zermatt met de Gornergrat Bahn de berg op. Kortom: een reis die u langs een aantal totaal verschillende streken in Zwitserland voert.

» Klassiek Zwitserland

Swiss Premium Tour

Luzern - Interlaken - Jungfraujoch - Lotschberger - Zermatt - Gornergrat - Glacier Express - St. Moritz

Reis in 8 dagen van Luzern naar St. Moritz. Een reis met een aantal letterlijke hoogtepunten als de Jungfraujoch en de Gornergrat. Maar ook de treinreizen met de Lotschberger en de wereldberoemde Glacier Express zullen u bijblijven.U zult van dichtbij genieten van het indrukwekkende landschap.

» Swiss Premium Tour