CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Good Hope Golf in Zuidelijke richting

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS
» Prachtige reis dwars door Zuid-Afrika
» Bezoek Hluhluwe N.P. en Kruger Park
» Voor de golfers: prachtige golfbanen om
   een balletje te slaan

REISPROGRAMMA15 dagen LAND(EN)Zuid-Afrika, Swaziland
Intro
van Pretoria naar Kaapstad
Deze schitterende 15-daagse treinreis laat zowel de golfer als niet-golfer van dichtbij kennismaken met de populairste bestemmingen in Zuid-Afrika.

De eerste etappe van dit spectaculaire treinavontuur met de ‘Shongololo Express’ van Rovos Rail gaat door de Drakensbergen via Nelspruit* naar het beroemde Krugerpark* en de historische plaatsen Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. In het Koninkrijk Swaziland* kunt u genieten van het wildleven in het Hluhluwe wildpark, waarna een bezoek aan het moeras- en merengebied van het St Lucia Wetland Park op het programma staat. In het aan de oostkust gelegen Durban* kunt u shoppen of een bezoek brengen aan de spirituele centra, alvorens u bij Spionkop* op een slagveld uit de 2e Boerenoorlog staat. Na een kennismaking met de ‘rozenstad’ Bloemfontein, het diamantmuseum* in Kimberley en het historische Graaff Reinet, komt u aan in Oudtshoorn voor een bezoek aan een struisvogelboerderij en de indrukwekkende Cango Caves. U steekt het Outeniquagebergte over op weg naar het natuurparadijs Knysna*, waar u kunt genieten van een boottocht over de lagune naar het Featherbed Nature Reserve. Daarna reist u verder over de prachtige Garden Route naar Worcester en via schilderachtige bergpassen bereikt u Hermanus*, waar u walvissen kunt spotten. De laatste etappe brengt u naar Kaapstad, voor een stadstour en het einde van een onvergetelijke ontdekkingsreis per spoor door Zuid-Afrika.

In de plaatsen aangegeven met * kunt u ook kiezen om i.p.v. genoemde excursies gebruik te maken van respectievelijk de volgende golfbanen: Arabella Golf Estate, Ernie Els Oubaai, Fancourt, Kimberley Golf Club, Champagne Sports Resort, Durban Country Club, Zimbali, Nkonyeni Swaziland, Nelspruit/Leopard Creek/White River.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Shongololo Express.
Dag 1
Pretoria - Nelspruit
Om 08.00 uur kunt u inchecken op het Rovos Rail treinstation in Pretoria. Vervolgens maakt u een uitgebreide stadstour door Pretoria, Johannesburg en Soweto. Om 16.00 uur keert u terug naar het Rovos Rail Station in Pretoria, waar u aan boord gaat van uw rijdende hotel, de ‘Shongololo Express’, voor de eerste etappe van een spectaculaire treinreis door het gevarieerde natuurschoon van Zuid-Afrika naar Nelspruit. Overnachting aan boord van de trein. (D) 
Dag 2
Nelspruit - Malelane
 Niet-golfers vertrekken vanuit Nelspruit aan de Krokodilrivier voor een tour langs een aantal historische plaatsen in de Drakensbergen. Pilgrim’s Rest is een stadje met een beschermd stadsgezicht uit de tijd dat hier eind 19e eeuw goud werd gevonden en is aangewezen als cultureel erfgoed. De Bourke’s Luck Potholes zijn een aantal door draaikolken in de rivier de Treur in de rots uitgesleten ronde holen, die van bovenaf gezien een spectaculair beeld opleveren. Vanaf God’s Window heeft u een schitterend uitzicht over de ruim 700 meter onder u gelegen vallei en het Drakensgebergte.

Golfers kunnen vandaag kiezen uit maar liefst drie verschillende banen, de Leopard Creek-, Nelspruit- of White River Golf Club, alle snel bereikbaar en even mooi.

Einde van de middag keert u weer terug naar Nelspruit voor de volgende etappe van uw treinreis naar Malelane. (O/D)
Dag 3
Malelane - Krugerpark - Mpake (Swaziland)
Vanuit Malelane staat voor de niet-golfers een volle dagexcursie naar het befaamde Krugerpark op het programma. U vertrekt al om 06.30 uur naar het 380 km lange en 60 km brede wildpark op de grens met Mozambique. Het Krugerpark heeft de grootste populatie olifanten ter wereld en schier ontelbare andere diersoorten, waaronder de ‘Big Five’, jachtluipaarden, krokodillen en bavianen.

Ook vandaag kunnen de golfers weer kiezen uit de drie verschillende banen, de Leopard Creek-, Nelspruit- of White River Golf Club.

Aan het einde van de middag vertrekt de trein voor de volgende etappe naar Mpaka in het naburige Swaziland. (O/D)
Dag 4
Mpaka - Hluhluwe
De niet-golfers maken vandaag uitgebreid kennis met het Koninkrijk Swaziland. Vanuit Mpaka gaat de reis over de weg naar Ngwenya voor een bezoek aan de glasfabriek, waar u kunt genieten van de kunst van het glasblazen. Via de hoofdstad Mbabane en het industriële centrum van het land, Manzini keert u halverwege de middag terug naar Mpaka.

Voor de golfers is er een vroege transfer naar het Nkonyeni Golf Estate, de belangrijkste golf course van Swaziland met een fraaie ligging aan de Ususthurivier en een stijlvol clubhuis.

Om 18.45 uur vertrekt de ‘Shongololo Express’ na het afhandelen van de grensformaliteiten naar Hluhluwe in Zuid-Afrika. Overnachting aan boord. (O/D) 
Dag 5
Hluhluwe - Empangeni
De komende twee dagen is het programma voor iedereen gelijk. U vertrekt vandaag al vroeg voor een safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark, om zo optimaal de tijd te hebben voor het spotten van de wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Maar ook giraffes, zebra’s en impala’s behoren tot de vaste bewoners van dit oudste wildpark van Zuid-Afrika.

In de vroege avond gaat u weer aan boord van uw trein voor de rit naar Empangeni en de overnachting. (O/D)
Dag 6
Empangeni - Durban
’s Ochtends bezoekt u het op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste St Lucia (iSimangaliso) Wetland Park. In dit natuurlijke ecosysteem met moerassen en meren behoren o.a. nijlpaarden, krokodillen en tal van watervogels tot de kleurrijke bewoners. In de middag verruilt u dit decor voor dat van het niet minder kleurrijke DumaZulu Traditional Village, waar u kunt kennismaken met de tradities en gastvrijheid van de Zulubevolking. Daarna brengt uw trein u naar Durban voor de overnachting aan boord. (O/D)

Voor golfers is een bezoek aan de golfbaan van Zimbali vandaag optioneel.
Dag 7
Durban - Ladysmith
In Durban kunnen de niet-golfers kiezen tussen een stadstour met bezoek aan de Victoria Market en het waterpark uShaka Marine World of deelname aan een spirituele trip naar het Mariann Hillklooster, de Hare Krishnatempel en het Mahatma Gandhihuis in het Phoenix Settlement.

De golfers krijgen de hele dag de tijd om hun bekwaamheid te tonen op de tot de Top 5 van Zuid-Afrika behorende golf course van de Durban Country Club.

In de loop van de middag vertrekt uw trein voor het traject naar Ladysmith, overnachting aan boord. (O/D)
Dag 8
Ladysmith - Spionkop - Bloemfontein
De niet-golfers maken vandaag kennis met de plaatsen van handeling van belangrijke veldslagen in de Tweede Boerenoorlog, de Slag om Wagon Hill en de Slag bij Spionkop. Een leger van 6.000 Afrikaner Boeren versloeg bij Spionkop in 1900 de ruim 13.000 koppen tellende Britten. Interessant detail is de aanwezigheid bij de slag van Winston Churchill als oorlogscorrespondent en Mahatma Ghandi als gewondendrager. We bezoeken ook het Siege Museum bij Ladysmith.

De golfers vertrekken al rond 07.00 uur naar de 18-hole Champions Golf Course van het Champagne Sports Resort met een schitterende ligging in de Drakensbergen.

In de late middag gaat uw treinreis verder naar Bloemfontein. (O/D)
Dag 9
Bloemfontein - Kimberley
Voor iedereen staat een volle dag in het in 1846 door de Britten gestichte Bloemfontein op het programma. Tijdens een stadstour maakt u kennis met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Nationale Vrouwenmonument en het Oorlogsmonument van de Boerenrepublieken.

’s Middags brengt u een bezoek aan het Oliewenhuis (Olijvenhuis) Art Museum. Tegen de avond neemt de ‘Shongololo Express’ u mee op de volgende etappe van uw treinreis naar Kimberley. (O/D) 
Dag 10
Kimberley - Graaff Reinet
De niet-golfers onder u maken vandaag uitgebreid kennis met de stad Kimberley, waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten gingen graven. Hierdoor ontstond ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. Uiteraard bezoekt u de voormalige open mijn en het bijbehorende Diamond Museum. De William Humphreys Art Gallery en het McGregor Museum completeren uw bezoek aan Kimberley.

Voor de golfers staat een dagje genieten op de 18 holes / par 72 golfbaan van de Kimberley Golf Club op het programma.

Einde van de middag gaat iedereen weer aan boord van de trein voor de lange rit naar Graaff Reinet en de overnachting. (O/D) 
Dag 11
Graaff Reinet - Oudtshoorn
Vandaag geldt voor iedereen het zelfde programma. Na aankomst staat de middag in het teken van een begeleide wandeling door het historische, eind 18e eeuw door Nederlandse kolonisten gestichte Graaff Reinet met als pronkstuk de monumentale Groote Kerk met 1.500 zitplaatsen. Graaff Reinet is tevens de geboorteplaats van een aantal leiders van de Voortrekkers, zoals Potgieter, Maritz en Pretorius.

Om 17.00 uur neemt u weer plaats in de trein voor het vervolg van uw reis met als volgende stop Oudtshoorn. U overnacht ook weer aan boord van de ‘Shongololo Express’. (O/D)

 
Dag 12
Oudtshoorn - George
De niet-golfers starten de dag met een bezoek aan de stalagmieten en stalactieten van de Cangogrotten even ten noorden van Oudtshoorn. Na een bezoek aan deze wondere ondergrondse wereld volgt ’s middags een bezoek aan een struisvogelboerderij. Uw reis gaat verder over de schilderachtige Montagu Pass in het Outeniquagebergte op weg naar George.

De golfers onder u beginnen de dag met een transfer naar het Fancourt Golf Estate met een drietal golfbanen die alle tot de top 20 van het land behoren.

Voor allen geldt dat u om 18.30 uur kunt genieten van een heerlijk diner in het clubhuis van het Fancourt Golf Estate. U overnacht aan boord van de trein. (O/D)
Dag 13
George - Knysna - Robertson
De niet-golfers vertrekken al op tijd voor een dagtrip naar het aan de kust gelegen Knysna, waar de ferry u naar het fraaie Featherbed Nature Reserve aan de overzijde van de lagune brengt. Hier laat een deskundige gids u de mooiste plekjes van het natuurreservaat zien.

Maar u kunt ook besluiten om in Knysna te blijven en zelf uw dag in te delen.

Voor de golfers volgt ’s ochtends vroeg transfer naar de Ernie Els Oubaai Golf Club voor tee off. De golflinks liggen ingeklemd tussen de Indische Oceaan en de uitlopers van het Outeniquagebergte.

In alle gevallen keert u in de vroege middag terug naar de trein voor het vervolg van uw reis naar Robertson en overnachting aan boord. (O/D)

Dag 14
Robertson - Hermanus - Worcester
Vandaag staat een dagexcursie naar Hermanus op het programma. Via een fraaie bergroute over een aantal passen bereiken we het aan de zuidkust gelegen voormalige walvisstation. Hermanus is een populaire plaats voor het spotten van walvissen, die vaak dicht onder de kust zwemmen.

Daarna keert u weer terug naar Worcester waar om 17.00 uur de trein vertrekt voor de laatste etappe van uw treinreis. Overnachting aan boord. (O/D)

Voor golfers is een ‘rondje’ op de Arabella Golf Estate vandaag optioneel. De 18-hole golfbaan staat in de Top 10 van Zuid-Afrika en namen als Ernie Els, Jack Nicklaus en Lee Westwood gingen u voor!  
Dag 15
Kaapstad
Uw trein komt ‘s ochtends op het station in Kaapstad aan. Daarna staat nog een uitgebreide stadstour in de ‘Mother City’ op het programma met bezoek aan o.a. Company Gardens, Bo-Kaap, het Waterfront, de Diamond Works, District Six en het Castle of Good Hope. Rond 18.00 uur eindigt uw ontdekkingsreis door de fascinerende landschappen van Zuid-Afrika op het treinstation in Kaapstad. (O)
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen
2017
 
Reissom Vanaf
€ 5.355
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reisperiode: 9 februari 2017, 18 september 2017
                       1 februari 2018, 4 oktober 2018

Prijzen 2017
Prijzen per persoon
Reissom
Gold Cabin € 5.355
Emerald Cabin € 6.785


Prijzen 2018
Prijzen per persoon
Reissom
Gold Cabin € 5.785
Emerald Cabin € 7.355

 
Inbegrepen in de reissom:

 • Treinreizen conform programma met de ‘Shongololo Express’ van Rovos Rail in de gekozen categorie
 • 14 overnachtingen aan boord van de trein
 • Alle ontbijten en diners
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Lunches buiten de trein
 • Alle dranken tijdens de reis
 • Voor de golfers: 'greenfees' voor de verschillende golfbanen
 • Was service
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Intercontinentale vluchten en eventuele hotelovernachtingen voor en na de reis
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 12 weken voor vertrek; 10% van de reissom
 • bij annulering tussen de 12 - 8 weken voor vertrek; 25% van de reissom
 • bij annulering tussen de 8 - 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 4 weken voor vertrek; de volledige reissom
Overzicht treinen