CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Gornergrat Bahn


De Gornergrat Bahn, ook wel de Matterhorn Express genaamd, brengt u naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte.Een topattractie in het Zwitserse Wallis: de Gornergrat Bahn. Geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren.

Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat hebt u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 vierduizenders plus de majestueuze Matterhorn (4478 m) plus de op één na langste gletsjer van de Alpen.
 

Matterhorn Express

De Gornergrat Bahn, ook wel de Matterhorn Express genaamd, is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door dichte bossen en over alpiene bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket.

Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant waar het goed rusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt.Alle reizen met deze trein

Bergbanen

Luzern - Titlis - Interlaken - Jungfraujoch - Lotschberger - Zermatt - Gornergrat

Tijdens deze reis gaat u naar de top van Mount Titlis. Tijdens de tocht met de Ice Flyer stoeltjeslift heeft u een adembenemend uitzicht op het prachtige berglandschap. Ook reist u naar het hoogste treinstation van Europa en gaat u per tandradbaan omhoog naar de Gornergrat.

» Bergbanen

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival

Periode: 10 17 september 2017

Een afwisselende 8-daagse treinreis vol met hoogtepunten. Zo reist u onder andere met de Jungfrau Bahn naar het hoogste treinstation van Europa en per Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat bij Zermatt, waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft op de Matterhorn. De Glacier Express neemt u via een schitterende route mee naar Chur. De reis eindigt met 2 nachten in het zonovergoten Scuol waar u het unieke Piz Amalia Muziek festival bijwoont.

» het Piz Amalia Muziek Festival

Klassiek Zwitserland

Zermatt - Gornergrat - Glacier Express - St. Moritz - Bernina Express - Lugano

Deze 6-daagse reis laat u kennis maken met een aantal van de belangrijkste treinen van Zwitserland: de Glacier Express en de Bernina Express. Verder gaat u vanuit Zermatt met de Gornergrat Bahn de berg op. Kortom: een reis die u langs een aantal totaal verschillende streken in Zwitserland voert.

» Klassiek Zwitserland

Toppen van de wereld

Interlaken/Grindelwald - Jungfraujoch - Lotschberger - Zermatt - Gornergrat

5-daagse treinreis van Interlaken/Grindelwald naar Zermatt.
U doet onder meer de Jungfraujoch en Gornergrat aan, vanwaar u panoramische uitzichten op onder meer de Matterhorn en Mont Blanc heeft.

» Toppen van de wereld