CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: Grand Canyon and the Westcoast

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Treinreis per Grand Canyon Railway
» Bezoek Muir Woods National Monument
» De Steden Chicago, Los Angelos en
   San Francisco

REISPROGRAMMA 12 dagen LAND(EN)Verenigde Staten
 • Dagprogramma
 • Prijzen en vertrek
 • Treinen
De Route
Treinreis door het Westen van de Verenigde Staten aan boord van twee comfortabele Amtrak-treinen en de legendarische ‘Grand Canyon Railway’.

Twee van de meest spectaculaire landschappen en drie boeiende steden verenigd in één treinreis. De Superliner-treinen van Amtrak vormen de comfortabele schakel tussen het overweldigende natuurschoon van de westelijke staten en de bedrijvigheid en charme van Chicago, Los Angeles en San Francisco. Het wat zakelijke, aan een van de Grote Meren gelegen Chicago, het centrum van de filmindustrie, Los Angeles met z’n Hollywood en Universal Studios en het fraai, op zeven heuvels gelegen San Francisco vormen het stedelijke trio van uw treinreis.

De stoomtrein van de ‘Grand Canyon Railway’ brengt u naar de zuidzijde van de machtige Grand Canyon, die de Colorado River gedurende miljoenen jaren vormde in het rotsplateau. Sta in het Muir Woods National Monument oog in oog met de meer dan 500 jaar oude en tot 80 meter hoge sequoia’s, de oudste nog levende bomen op aarde. De ‘Grand Canyon & the Westcoast’ is een boeiende combinatie van heden en verleden.

U reist met de comfortabele Superliner-treinen ‘Southwest Chief’ en ‘Coast Starlight’ van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en
                      benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- 
                     en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn  
                     inclusief.
 
Dag 1
Aankomst Chicago
Na aankomst in Chicago gaat u op eigen gelegenheid naar het in hartje Chicago gelegen Palmer House Hilton voor de overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u al even kennismaken met hetgeen de ‘Windy City’ aan Lake Michigan voor u in petto heeft. De Magnificent Mile en Lake Michigan met z’n gezellige Navy Pier liggen op loopafstand van uw hotel.
Dag 2
Chicago
Vandaag is een stadstour met de hop-on/hop-off trolleybus langs de belangrijkste sights van de stad inclusief. Tijdens de tour krijgt u uitleg over de bezienswaardigheden die u passeert, zoals het Millennium Park, het Art Institute, de Willis Tower en het theaterdistrict. Stap uit en op waar en zo vaak u wilt. En passant kunt u lunchen in een van de talrijke restaurants die Chicago rijk is. U overnacht opnieuw in uw hotel in Chicago.
 
Dag 3
Chicago - Southwest Chief
De hele ochtend heeft u nog de tijd om deze derde stad van de Verenigde Staten verder te verkennen. Vanaf de 95e verdieping van het 344 meter hoge John Hancock Center heeft u een schitterend uitzicht over de stad en het meer. U begeeft zich ’s middags op eigen gelegenheid naar Union Station, waar om 15.00 uur de ‘Southwest Chief’ vertrekt voor uw treinreis dwars door de Midwest en Southwest van de Verenigde Staten. De Amtrak-treinen zijn moderne dubbeldekkertreinen voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in uw privé-slaapcompartiment. U overnacht aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment.
Dag 4
Aankomst in Williams, Arizona
De hele dag heeft u de tijd om vanuit de van glazen wanden voorziene Sightseer Lounge te genieten van het spectaculaire natuurschoon en kennis te maken met medepassagiers. Geleidelijk maakt de uitgestrektheid van de Great Plains plaats voor het woestijnlandschap van New Mexico en Arizona. In de late avond komt u aan in het plaatsje Williams, ‘poort naar de Grand Canyon’. Hier overnacht u in het Grand Canyon Railway hotel.
 
Dag 5
Grand Canyon Railway naar de Grand Canyon (South Rim)
U begint de dag met een stevig ontbijt (inclusief) in het Grand Depot Café, waarna u aan boord gaat van de historische stoomtrein van de ‘Grand Canyon Railway’ naar de South Rim van de Grand Canyon. U treedt hiermee in de voetsporen van oud-presidenten en Hollywoodsterren, eerdere passagiers van de legendarische trein. Bij aankomst staan tourbussen klaar om u te laten genieten van een Freedom Tour (inclusief). Gedurende deze begeleide tour maakt u kennis met de belangrijkste uitzichtspunten langs de South Rim, zoals Mohave Point, Pima Point, the Abyss en Hermits Rest. U overnacht in het op korte loopafstand van de Canyon gelegen Maswik Lodge.

Dag 6
Grand Canyon (South Rim)
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de zuidzijde van de Grand Canyon op eigen gelegenheid verder te verkennen. Een gratis shuttle bus zorgt voor comfortabel vervoer tussen de belangrijkste uitzichtspunten. De Desert View Watchtower biedt het beste uitzicht op de Canyon met de Colorado River enerzijds en de Mojave Desert anderzijds. Ook Buckey O’Neill’s Cabin en de Bright Angel Lodge zijn een kijkje waard. Volg van hieraf eens de Bright Angel Trail een stukje de canyon in en u heeft weer een heel ander zicht op dit wonder der natuur. U overnacht ook vanavond weer in de Maswik Lodge.
Dag 7
Grand Canyon Railway naar Williams - Southwest Chief
’s Ochtends heeft u nog tijd voor de laatste indrukken van de machtige canyon, voordat de stoomlocomotief van de ‘Grand Canyon Railway’ u in de loop van de middag weer terugbrengt naar Williams. Hier wacht u nog een heerlijk diner (inclusief), alvorens u weer aan boord gaat van de ‘Southwest Chief’ voor de overnachting en het vervolg van uw avontuur per spoor door Arizona en Californië naar het mekka van de filmindustrie, Los Angeles.
Dag 8
Aankomst in Los Angeles
In de vroege ochtend arriveert u in Los Angeles. Nadat u bent ingecheckt in het centraal gelegen Millennium Biltmore hotel, heeft u de rest van de dag om L.A. alvast te verkennen. Ga shoppen in de boetieks langs Rodeo Drive of pak de bus naar het gezellige Venice Beach. U kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxen aan het zwembad van uw hotel.
Dag 9
Los Angeles: Universal Studios
In het mekka van de filmindustrie mag een bezoek aan de Universal Studios eigenlijk niet ontbreken. Een ‘front-of-the-line’-pas (inclusief) zorgt ervoor dat u met prioriteit toegang heeft tot alle attracties en gereserveerde plaatsen bij de verschillende shows. Waan u even een held van het Witte Doek in het ‘Jurassic Park’, bij Fast & Furious’ of in de pas geopende ‘Wizarding World of Harry Potter’. U overnacht nogmaals in Los Angeles.
Dag 10
Coast Starlight naar San Francisco
U begeeft zich naar het Union Station van L.A., waar om 10.10 uur uw trein, de ‘Coast Starlight’ van Amtrak vertrekt naar de volgende stop op uw reis, San Francisco. Relax, lees een boek, geniet van een film en maak een praatje met uw reisgenoten. En dat allemaal terwijl het spectaculaire Californische kustlandschap aan u voorbij glijdt. In de loop van de avond komt u aan in San Francisco en volgt transfer per bus naar het San Francisco Ferry Building, vanwaar u een tram, bus of taxi kunt nemen naar het Sheraton Fisherman’s Wharf, waar u overnacht.
Dag 11
Excursie naar de Muir Woods en Sausalito
Vandaag staat een excursie (inclusief) naar het Muir Woods National Monument met z’n gigantische ‘coastal redwoods’ op het programma. Via de Golden Gate Bridge verlaat u San Francisco op weg naar de oudste nog levende bomen op aarde. Het vochtige zeeklimaat, met veel mistdagen zorgt ervoor dat de sequoia’s hier tot een hoogte van zo’n 80 meter rijken. De meeste zijn tussen de 500 en 800 jaar oud, de oudste minstens 1.200 jaar. Na het natuurschoon van de Muir Woods brengt u een bezoek aan het aan de baai gelegen Sausalito met z’n kunstgalerijen, boetieks en restaurantjes aan de waterkant met uitzicht op de skyline van San Francisco. Daarna bent u vrij om nog even te genieten van de ‘City by the Bay’. U overnacht nogmaals in San Francisco.
Dag 12
San Francisco
San Francisco - einde reisIndien u niet heeft gekozen voor een verlenging in San Francisco, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar San Francisco International Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis. Maar er zijn meer dan voldoende redenen om nog een tijdje in de ‘City by the Bay’ te blijven. Het uitgebreide netwerk van trams, de historische ‘cable cars’ en trolleybussen zorgt ervoor dat alle attracties snel bereikbaar zijn. Neem de boot naar Alcatraz, dwaal door Chinatown en ontdek de winkels en boetieks van het Embarcadero Center en Ghirardelli Square. Vanaf de top van Twin Peaks kunt u het allemaal goed overzien. In San Francisco zult u zich geen moment vervelen.

Reisduur:  12 dagen / 11 nachten
Periode: 1 mei t/m 20 oktober 2017

Vertrek: Dagelijks
 

Prijzen per persoon  Coach Class Roomette Bedroom
Reissom € 2.520 € 3.295 € 4.260


Prijzen zijn per persoon op basis van accommodatie voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik: op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom:

 • Reizen met twee Amtrak Superliner-treinen: de ‘Southwest Chief’ en de ‘Coast Starlight’ 
 • 2 overnachting aan boord van de Amtrak treinen
 • 9 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 1 ontbijt Amerikaanse stijl
 • 1 diner
 • Hop-on/hop-off bustour Chicago
 • Bustour met uitleg langs de South Rim van de Grand Canyon
 • Bezoek aan de Universal Studios inclusief ‘front-of-the-line’-pas
 • Begeleide dagexcursie per bus naar de Muir Woods
Niet inbegrepen in de reissom:    
 • Vliegticket Amsterdam - Chicago en San Francisco - Amsterdam
 • National Parks entreegelden - ter plaatse voldoen: Grand Canyon ($ 15,-) en Muir Woods ($ 7,-)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)


REISVOORWAARDEN
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 
Annuleringskosten:

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de reissom

Superliner


U reist met de comfortabele Superliner-trein van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen:

Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun

Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.Op alle grote lijnen in het westen van de VS, alsmede op de route Washington en Chicago rijden Superliners.
Superliners zijn zeer comfortabele dubbeldekstreinen van ongeveer 5 meter hoog. De meeste Superliners hebben een speciaal panoramarijtuig met grote ramen, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig is de bar. U kunt kiezen uit verschillende slaapaccommodaties. Alle maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. De mooiste trajecten worden zoveel mogelijk overdag gereden. De dienstregelingen zijn hierop aangepast. Klik hier voor de dienstregeling van de belangrijkste routes.

 

Coach Class

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) hebben verstelbare rugleuningen, een voetensteun en bieden veel beenruimte. De zitplaatsen zijn op de bovenverdieping van de trein. 

Klik hier voor een animatie over de indeling van de Superliner.
 
       
 

De accommodaties in de Superliners

Naast de comfortabele Coach Class, kunt u ook kiezen voor de slaapaccommodaties. Aan boord zijn 4 soorten privé-accommodatie. Overdag heeft u een knus zitcompartiment voor uzelf dat voor de nacht wordt omgebouwd tot een kleine slaapkamer.

Roomette

Superliner Roomette:
* geschikt voor 1 of 2 volwassenen
* 2 bedden boven elkaar

* op beneden- of bovenverdieping
* toilet en wasgelegenheid in de wagon

* afmeting: 1,1 x 2 meter


BedroomBedroom:
* ruime accommodatie voor 2 volwassenen
* op de bovenverdieping van de trein
* kan tot 4-persoonssuite worden gecombineerd
* 2 fauteuils die tot bedden boven elkaar worden omgebouwd
* eigen badkamer met toilet en douche
* afmeting: 2 x 2,3 meter

Family Bedroom
Superliner Family Bedroom:(Prijzen op aanvraag)
*  voor 2 volwassenen en 2 kinderen

* 2 grote x 2 kleine bedden boven elkaar
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* toilet en wasgelegenheid in de wagon.

* afmeting: 1,6 x 2,9 meter

 
Accessible Bedroom

Superliner Accessible Bedroom: (Prijzen op aanvraag)
* geschikt voor 1 rolstoelpassagier en 1 begeleider
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* eigen aangepast toilet en wastafel

* maaltijden worden in de coupé geserveerd   

* afmeting: 2 x 2,9 meter 

  
 

 
Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen