CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Vacations by Rail: Great Parks of the Southwest featuring the Grand Canyon

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Overweldigende natuur: Zion NP
   Grand Canyon, Bryce NP & Arches NP » Colorado River per Jet Boat
» Antelope Canyon Cruise

REISPROGRAMMA13 dagen LAND(EN)Verenigde Staten
 • Dagprogramma
 • Prijzen en Vertrek
 • Treinen
De Route
Ontdek de overweldigende natuur van de Grand Canyon, Zion, Bryce, Escalante, Capitol Reef en Arches gedurende dit treinavontuur door het Zuidwesten van de Verenigde Staten.

De ‘Southwest Chief’ van Amtrak en de stoomtrein van de ‘Grand Canyon Railway’ brengen u naar de Grand Canyon, het startpunt van een ontdekkingsreis over de oeroude rotsplateaus van de Grand Staircase van Arizona en Utah. Aanschouw de ‘hoodoos’ van Bryce Canyon en de 65 miljoen jaar oude rotsformaties van Capitol Reef. Vaar door de kleurrijke Antelope Canyon, glij per Jetboat over de Colorado River en sta versteld van de wonderbaarlijke spelingen van Moeder Natuur in Arches National Park. Vanaf Dead Horse Point State Park blikt u terug over de Canyonlands van Amerika’s Grand Staircase en op deze prachtige ’Great Parks of the Southwest’.

Op deze tour reist u vanaf Chicago in een internationaal gezelschap, begeleid door een Amerikaanse tourmanager. De voertaal is Engels.

Tijdens de trajecten per trein reist u met de comfortabele Superliner-treinen ‘Southwest Chief’ en ‘California Zephyr’ van Amtrak, waarbij u uit drie klassen kunt kiezen:
Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun
Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en 
                      benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven-
                     en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn 
                     inclusief.
 
Dag 1
Aankomst Chicago
Na aankomst in Chicago gaat u op eigen gelegenheid naar het Hotel La Quinta Chicago voor de overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u zich al even oriënteren in deze derde stad van de VS. De gezellige Navy Pier met z’n entertainment en restaurants en de chique winkels van de Magnificent Mile liggen op loopafstand van uw hotel.
Dag 2
Chicago - Southwest Chief
De hele ochtend heeft u de tijd om de ‘Windy City’ aan Lake Michigan op eigen houtje te verkennen. Vroeg in de middag begeeft u zich naar de Metropolitan Lounge van het Union Station, waar u kennismaakt met uw Tour manager en medepassagiers tijdens uw reis langs de ‘Great Parks of the Southwest’. Om 15.00 uur vertrekt de ‘Southwest Chief’ Superliner van Amtrak. De Amtrak-treinen zijn moderne dubbeldekker treinen voorzien van alle gemakken. Relax in uw comfortabele stoel met beensteun of in uw privé-slaapcompartiment. U dineert en overnacht ook aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment. (D)
Dag 3
Ontspannen genieten onderweg naar Flagstaff
De ‘Southwest Chief’ vervolgt zijn weg door Colorado en de zuidwestelijke staten. Vanuit de van glazen wanden voorziene Sightseer Lounge en tijdens de maaltijden in de ‘dining car’ kunt u ontspannen genieten van het spectaculaire natuurschoon en nader kennismaken met uw reisgenoten. De trein volgt de Santa Fé Trail door New Mexico en doorkruist de Painted Desert van Arizona. In de loop van de avond komt u aan in Flagstaff, waarna transfer volgt naar het nabijgelegen Double Tree by Hilton hotel voor de overnachting. (O, L, D)
Dag 4
Grand Canyon
Begin de dag met een ontbijt in uw hotel, waarna uw luxe tourbus u naar Williams brengt voor een anderhalf uur durende rit met de historische stoomtrein van de ‘Grand Canyon Railway’ naar de South Rim van de Grand Canyon. U treedt hiermee in de voetsporen van oud-presidenten en Hollywoodsterren, eerdere passagiers van de legendarische trein. Bij aankomst in Grand Canyon Village heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna voert een bustour met uitleg u langs de South Rim naar de Desert View Watchtower met het beste uitzicht over de Canyon en de Painted Desert. Onderweg is er een tussenstop bij de Cameron Trading Post. U overnacht in de Grand Canyon Rim Lodging. (O)
Dag 5
Grand Canyon
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de zuidzijde van de Grand Canyon op eigen gelegenheid verder te verkennen. Een gratis shuttle bus zorgt voor comfortabel vervoer tussen de belangrijkste uitzichtspunten zoals Mohave Point, Pima Point, the Abyss en Hermits Rest. U heeft overal alle tijd want u stapt gewoon weer op de volgende shuttle, die u verder langs de canyon brengt. Volg vanaf Bright Angel Lodge eens de Bright Angel Trail een stukje de Canyon in en u heeft weer een heel ander zicht op dit wonder der natuur of leer meer over de Canyon tijdens een van de ‘ranger talks’. Uw tour manager adviseert u graag. U overnacht nogmaals in de Grand Canyon Rim Lodging. (O)
Dag 6
Grand Canyon - Antelope Canyon Cruise - Kanab
Na het ontbijt stapt u weer in uw tourbus voor een rit door de Painted Desert van Arizona naar het aan Lake Powell gelegen Page. Hier gaan we aan boord voor een adembenemende boottocht langs de steile, kleurrijke rotswanden van de smalle Antelope Canyon. Verbaas u over de stuurmanskunsten van uw kapitein als hij de boot in de canyon keert. Na terugkeer kunt u genieten van een heerlijke lunch in de Rainbow Room van de gerenommeerde Wahweap Lodge aan Lake Powell. Door het verlaten landschap van de Vermillion Cliffs brengt uw tourbus u naar het westernstadje Kanab, ook wel ‘Little Hollywood’ genoemd naar de vele ‘westerns’ die hier werden opgenomen. U overnacht hier in het Holiday Inn Express hotel. (O, L)
Dag 7
Zion National Park
Na het ontbijt gaat u weer aan boord van uw tourbus voor een korte rit naar het oudste nationale park van Utah, Zion. Via de Mount Carmel Tunnel rijden we het park binnen, waarna u de gelegenheid heeft om te lunchen in de historische Zion Lodge. Tijdens een ‘tram ride’ door het park krijgt u uitleg over de historie van het park en wordt er regelmatig gestopt voor het maken van foto’s en korte wandelingen. Daarna krijgt u de tijd om de spectaculaire natuur van Zion op uw eigen manier verder te verkennen. Voor het diner en de overnachting keert u terug naar uw hotel in Kanab. (O,D)
Dag 8
Bryce Canyon National Park - Escalante Wilderness - Torrey
U vertrekt uit Kanab voor de rit door de Long Valley naar het natuurlijke amphitheater van het Bryce Canyon National Park. Hier heeft u tijd om te lunchen voor uw tour begint door de door erosie van het oranjerode zandsteen gevormde ‘hoodoos’ , rotspilaren in de meest bizarre vormen met namen als ‘Thor’s Hammer’, ‘The Sentinel’ en ‘The Rabbit’. Vervolgens gaat de reis verder door het Escalante Nat’l Monument waar de gelijknamige rivier een weg zoekt door het oeroude landschap met versteende bomen en fossielen. Een tussenstop bij het Ranger Station geeft u inzicht in de geschiedenis van Escalente en de Grand Staircase. U overnacht in het Best Western Capitol Reef Resort in Torrey. (O)
Dag 9
Capitol Reef National Park - Dead Horse Point State Park
Nog een dag met spectaculair natuurschoon. In dit afgelegen deel van Utah ligt het Capitol Reef National Park met z’n Waterpocket Fold, een 65 miljoen jaar oude uitstulping van de aardkorst van 150 kilometer lengte. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum maken we enkele fotostops en bezoekt u rotstekeningen van de Pueblo Indianen. De rit gaat verder door de oneindige Canyonlands naar Green River waar gelegenheid is om te lunchen. Vanaf Dead Horse Point State Park kunt u tientallen kilometers ver uitkijken over de Canyonlands waar de Colorado- en de Green River al miljoenen jaren hun weg zoeken door het rotsplateau van Utah. U overnacht in de Red Cliffs Lodge in Moab, poort naar de Canyonlands en Arches Nat’l Park. (O)
Dag 10
Colorado River Jet Boat Ride & Arches National Park
U begint de dag met een tocht per Jetboat over een rustig gedeelte van de Colorado River. Geniet van de schoonheid van het ruige landschap terwijl uw boot langzaam langs de rode rotsformaties glijdt die de zuidelijke grens van het Arches National Park markeren. Na een heerlijke lunch nemen we u mee op een rondrit door het unieke landschap met de grootste verzameling natuurlijke bogen van zandsteen, rotspieken en ‘balancing rocks’ in Noord-Amerika. Zorg dat u uw camera paraat heeft om de wonderbaarlijke spelingen van Moeder Natuur vast te leggen. Voor de overnachting keert u terug naar uw hotel in Moab, met z’n leuke restaurants en bars. (L)
Dag 11
California Zephyr door de Rocky Mountains
U moet vandaag vroeg op voor het vertrek van uw Amtrak-trein, de ‘California Zephyr’ vanuit Grand Junction, Colorado voor de laatste etappe van uw rondreis. Dwars door het imposante berglandschap van de Rocky Mountains van Colorado en de staat Nebraska gaat de reis terug naar het startpunt van uw avontuur, Chicago. De maaltijden worden aan boord geserveerd en u overnacht ook aan boord, afhankelijk van uw keuze in uw ligstoel of in uw eigen slaapcompartiment. (O,L,D)
Dag 12
Aankomst in Chicago
Als u ontwaakt is de ‘California Zephyr’ begonnen aan de laatste etappe van de reis door de staten Iowa en Illinois. Onderweg kunt u met uw medepassagiers alvast terugkijken op de reis en heerlijk relaxen, alvorens u rond 14.50 uur aankomt op het station van Chicago. Voor de laatste overnachting gaat u naar het Hotel La Quinta Chicago. (O, L)
Dag 13
Chicago
U kunt aansluitend aan de rondreis uiteraard ook nachten extra in Chicago bijboeken om de stad op uw gemak te leren kennen. Indien u niet heeft gekozen voor een verlenging in Chicago, begeeft u zich op eigen gelegenheid naar O’Hare Internat’l Airport of het Amtrak station voor de thuisreis of het vervolg van uw reis.

TIP: In plaats van aan het einde van de tour naar Chicago te reizen, bestaat ook de mogelijkheid om vanuit Grand Junction (Dag 11) de ‘California Zephyr’ in tegenovergestelde richting naar San Francisco te boeken.
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vertrek: 17 mei, 10 en 27 september 2017

Prijzen per persoon Coach Class Roomette Bedroom
17 mei 
10 september
27 september
€ 2.975 € 3.705 € 4.565

Prijzen zijn per persoon op basis van accommodatie voor 2 personen.
Toeslag accommodatie voor alleengebruik: op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom:
 • Reizen met twee Amtrak Superliner-treinen: de ‘Southwest Chief’ en de ‘California Zephyr’
 • Vervoer per luxe tourbus conform het programma
 • 2 overnachting aan boord van de Amtrak treinen
 • 10 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • 18 maaltijden zoals aangegeven (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner), waaronder lunch in de Rainbow Room van de Wahweap Lodge aan Lake Powell
 • Sightseeing en excursies conform het programma
 • Antelope Canyon Cruise
 • Jetboat trip op de Colorado River
 • Begeleiding van een professionele tour manager van/tot Chicago
 • Bagageafhandeling

Niet inbegrepen in de reissom:
 • Vliegticket Amsterdam - Chicago v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

REISVOORWAARDEN
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- 90 dagen of langer voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- 90 t/m 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- 41 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
- 14 t/m 1 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
- op de dag van vertrek of later: 100% van de reissom

Superliner


U reist met de comfortabele Superliner-trein van Amtrak, waar u uit drie klassen kunt kiezen:

Coach Class = zit-/ligstoel met beensteun

Roomette = eigen slaapcabine met twee stoelen, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.
Bedroom = eigen compartiment met een sofa en stoel, die kunnen worden omgebouwd tot een boven- en benedenbed voor de nacht en een eigen douche en toilet. Alle maaltijden aan boord zijn inclusief.Op alle grote lijnen in het westen van de VS, alsmede op de route Washington en Chicago rijden Superliners.
Superliners zijn zeer comfortabele dubbeldekstreinen van ongeveer 5 meter hoog. De meeste Superliners hebben een speciaal panoramarijtuig met grote ramen, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig is de bar. U kunt kiezen uit verschillende slaapaccommodaties. Alle maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. De mooiste trajecten worden zoveel mogelijk overdag gereden. De dienstregelingen zijn hierop aangepast. Klik hier voor de dienstregeling van de belangrijkste routes.

 

Coach Class

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) hebben verstelbare rugleuningen, een voetensteun en bieden veel beenruimte. De zitplaatsen zijn op de bovenverdieping van de trein. 

Klik hier voor een animatie over de indeling van de Superliner.
 
       
 

De accommodaties in de Superliners

Naast de comfortabele Coach Class, kunt u ook kiezen voor de slaapaccommodaties. Aan boord zijn 4 soorten privé-accommodatie. Overdag heeft u een knus zitcompartiment voor uzelf dat voor de nacht wordt omgebouwd tot een kleine slaapkamer.

Roomette

Superliner Roomette:
* geschikt voor 1 of 2 volwassenen
* 2 bedden boven elkaar

* op beneden- of bovenverdieping
* toilet en wasgelegenheid in de wagon

* afmeting: 1,1 x 2 meter


BedroomBedroom:
* ruime accommodatie voor 2 volwassenen
* op de bovenverdieping van de trein
* kan tot 4-persoonssuite worden gecombineerd
* 2 fauteuils die tot bedden boven elkaar worden omgebouwd
* eigen badkamer met toilet en douche
* afmeting: 2 x 2,3 meter

Family Bedroom
Superliner Family Bedroom:(Prijzen op aanvraag)
*  voor 2 volwassenen en 2 kinderen

* 2 grote x 2 kleine bedden boven elkaar
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* toilet en wasgelegenheid in de wagon.

* afmeting: 1,6 x 2,9 meter

 
Accessible Bedroom

Superliner Accessible Bedroom: (Prijzen op aanvraag)
* geschikt voor 1 rolstoelpassagier en 1 begeleider
* op de benedenverdieping, over de hele breedte van de wagon
* eigen aangepast toilet en wastafel

* maaltijden worden in de coupé geserveerd   

* afmeting: 2 x 2,9 meter 

  
 


Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen