CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Avonturen in Nieuw-Zeeland

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Treinreis per TranzAlpine Trein
» Franz Josef Gletsjer
» Maori culturele avond
» Cruise naar de Milford Sound 
REISPROGRAMMA 22 dagen LAND(EN) Nieuw Zeeland
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Auckland, de ‘City of Sails’
 • Bay of Islands Cruise
 • Rotorua en de Lady Knox Geiser
 • Reizen per Northern Explorer, TranzCoastal en TranzAlpine treinen
 • Trips met historische treinen zoals Glenbrook Vintage Railway en Taieri Gorge Railway 
 • Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland
 • Cruises op Lake Te Anau en de Milford Sound
 • Queenstown op het Zuidereiland
 • Franz Josef Gletsjer  
Dag 1-3
Amsterdam - Dubai - Auckland
De vliegreis van Amsterdam per Emirates gaat via Dubai. De aankomst in Auckland is rond het middaguur op dag 3.
Bij aankomst is er eerst een oriëntatietocht door de stad met mooi uitzicht over de havens van Manukau en Waitemata, waarna er transfer is naar het Rendezvous Hotel voor de overnachting. (D)
Dag 4
Naar Paihia en Waitangi Treaty House
We verlaten de stad Auckland en rijden noordwaarts langs de pittoreske baaien van Orewa en Waiwera langs de kust van de Stille Oceaan. Daarna gaat de tocht verder door een landbouwgebied richting Paihia, verbluffend mooi gelegen in de Bay of Islands. Hier bezoeken we het Waitangi Treaty House waar in 1840 de Maori en Britten een historische overeenkomst tekenden die feitelijk de stichting van de staat Nieuw Zeeland markeert. We logeren twee nachten in Paihia in het Kingsgate Hotel Autolodge dat direct aan zee is gelegen.
Dag 5
Bay of Islands
Na een vrije, ontspannen ochtend maken we ‘s middags een cruise door de baai langs de gouden stranden waardoor dit gebied zo populair is. Ook bezoeken we het ruige Cape Brett en als het weer het toelaat, varen we door de fameuze 'Hole in the Rock' naar het lieflijke Otehei Bay op Urupukapuka Island. Daarna terug naar Paihia.
Dag 6
Auckland, City of Sails
‘s Morgens rijden we terug naar Auckland. Deze stad staat wel bekend als 'City of Sails' getuige de vele zeiljachten in het waterrijke gebied rondom de stad. Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland die we verkennen tijdens sightseeing tour opgenomen. We zien de Hauraki Gulf en de vulkanische eilanden die deze regio typeren. Ook bezoeken we het Auckland War Memorial Museum. We logeren opnieuw in het Rendezvous Hotel.
Dag 7
Rotorua
‘s Morgens is een trip gepland met de Glenbrook Vintage Railway die in stand wordt gehouden door een vereniging van plaatselijke stoomtrein-enthousiasten. De trip voert door de Bombay Hills en door Waikato Valley naar Rotorua, de spirituele hoofdstad van de Maori’s. Met een bezoek aan het Rotorua Museum krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de cultuur van deze regio. We logeren twee nachten in het Distinction Hotel in Rotorua.
Dag 8
Wai-O-Tapu
Deze dag een bezoek aan Wai-O-Tapu (Heilige Wateren) om de Lady Knox Geiser vulkaan te zien. Hier zie je vijvers in alle kleuren van de regenboog en kokende modderpoelen. De middag is ter vrije besteding.
Dag 9
Per Northern Explorer naar Wellington
We gaan aan boord van de Northern Explorer trein voor de reis naar Hamilton over een prachtig traject door King Country. U bewondert spectaculair landschappen door de enorme panoramaruiten van de trein. Mooi zijn ook de bergen van Tongariro National Park, Mount Ruapehu en de vele kloven en valleien onderweg. We verblijven twee nachten in het James Cook Grand Chancellor Hotel of The West Plaza Hotel.
Dag 10
Wellington
‘s Morgens is er een sightseeing tour door Wellington. De tocht gaat onder andere langs de mooie Oriental Bay naar Mount Victoria voor een panoramisch uitzicht over de stad en een bezoek aan de regeringsgebouwen.
Dag 11
Ferry-overtocht naar het Zuidereiland
Vandaag nemen we de veerboot naar het Zuidereiland waarbij de Cook Strait wordt overgestoken naar het plaatsje Picton. Daar gaan we aan boord van de TranzCoastal trein die vervolgens over een prachtig traject naar Christchurch rijdt via Blenheim, het wijngebied van Marlborough en langs de Pacifische kust door Kaikoura. De overnachting is in het Quality Hotel Elms in Christchurch. (O/D)
Dag 12&13
Dunedin en de Taieri Gorge
De reis per touringcar gaat over de Canterbury Plains door Timaru en Oamaru, waarbij een stop wordt gemaakt in Moeraki om de mysterieuze bolvormige rotsen te bekijken die her en der verspreid liggen op het strand. Daarna inchecken in het Scenic Hotel Dunedin City of The Quality Hotel Elms Dunedin City voor twee overnachtingen. (O)

Op dag 13 is de ochtend vrij om Dunedin te verkenen. ’s Middags gaan we terug in de tijd als we op de Taieri Gorge Railway aan boord gaan van jaren ’20 rijtuigen. De trein volgt het spoor van de 19e eeuwse goudzoekers, richting de goudmijnen van Central Otago.

Dag 14
Te Anau
Vandaag reizen we verder naar Te Anau, gelegen aan een uitloper van het serene Lake Te Anau, het op een na grootste meer van Nieuw Zeeland. We maken een cruise over het meer en bezoeken de Te Anau Caves waarin prachtige zandsteenvormen zijn uitgesleten en waar de magische grotglimworm leeft. We logeren twee nachten in het Distinction Luxmore Hotel.
Dag 15
Milford Sound
We gaan naar het Fiordland National Park voor een cruise naar de verbluffend mooie Milford Sound. Het weelderige, diepgroene regenwoud klampt zich hier vast aan de steile rotsen van het fjord. De cruiseboot neemt u mee langs machtige watervallen helemaal tot aan de Tasman Zee. Er wordt een buffetlunch aan boord van het schip geserveerd. (O, L)
Dag 16
Naar Queenstown
Vanmorgen reizen we naar Queenstown. Prachtig gelegen en een geliefde bestemming voor liefhebbers van het buitenleven. Hier maken we van ritje op de Skyline Gondel, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben over de stad en de omgeving. We ovennachten in het Copthorne Hotel Queenstown Lakeview.
Dag 17&18
Queenstown en Lake Wakatipu
Op Dag 17 is er een sightseeing tour door Queenstown en omgeving. De tocht voert over de Shotover rivier naar het historische Arrowtown, de plek bekend van de grote goldrush in de jaren zestig van de 19e eeuw en de plek waar de films van 'Lord of the Rings' zijn opgenomen. Vervolgens staat een bezoek aan de Gibbston Valley Winery opgenomen met een rondleiding door de wijnkelders en een wijnproeverij.
 
Dag 18 - Dag ter vrije besteding.
Dag 19
Franz Josef Gletsjer
We reizen langs het lieflijke Lake Wanaka en dalen vervolgens af naar de Haast rivier. De tocht gaat verder door regenwouden en we passeren Fox Glacier alvorens de Franz Josef Gletsjer te bereiken. We logeren een nacht in het Scenic Hotel Franz Josef Glacier vanaf waar er een mooi uitzicht is over de gletsjer. Tip is om hier een helikoptervlucht over de gletsjer te maken (optioneel, niet bij de reis inbegrepen). (D)
Dag 20
De TranzAlpine
Vanochtend is er een bezoek aan Hokitika, de plek waar jade wordt gedolven. Daarna reizen we verder naar Arthur’s Pass waar we aan boord gaan van de beroemde TranzAlpine trein voor de rit naar Christchurch. Het traject is werkelijk schitterend! De laatste nacht in Nieuw Zeeland is in het Sudima Hotel in Christchurch met een afscheidsdiner in het restaurant van het hotel. (O, D)
Dag 21
Christchurch - Dubai - Amsterdam
Op dag 21 vliegt u vanuit Christchurch via  Dubai met Emirates  terug naar Amsterdam. Op de ochtend van dag 22 arriveert u op Schiphol.

Tour code: NZS - 22 dagen AVONTUREN IN NIEUW-ZEELAND

2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
  

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
Februari 19 € 6.315 € 4.650
November 5 € 6.315 € 4.650

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonskamers tijdens gehele reis: Euro 1.400.
 
    

Inbegrepen in de reissom:
 • Vliegreis per Emirates*: Amsterdam - Dubai - Auckland en Christchurch - Dubai - Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen (exclusief USD 25 vertreksbelasting op de luchthaven in Nieuw Zeeland)
 • Alle transfers en excursies per trein, bus en ferry zoals beschreven
 • 18 Nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels op baisvan logies 
 • 14 x ontbijt, 1 lunch cruise en 4 diners
 • Bay of Islands Cruise en bezoek aan Waitangi Treaty House
 • Begeleide stadstour door Auckland met treinreis Glenbrook Vintage Railway
 • Bezoek aan Moeraki boulders, cruise over het meer, bezoek gloeiwormgrotten en begeleide stadstour door Queenstown
 • Bezoek Rotorua, Lady Knox Geyser en International Antarctic Center 
 • Begeleide stadstour door Wellington
 • Treintocht over Taieri Gorge Railroad
 • Reis per Interislander Ferry en cruise over de Milford Sound
 • Treinreizen per Northern ExplorerTranzCoastal en TranzAlpine
 • Gedurende de gehele reis in Nieuw-Zeeland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations (Zelf dragen van bagage is niet nodig)
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen.
Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

* Het gehanteerde Emirates vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

ReisvoorwaardenOp deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

Northern Explorer
De reis per Nortern Explorer trein tussen Auckland en Christchurch wordt gemaakt in comfortabele, verstelbare stoelen met toegang tot het loungerijtuig met open observatiedek om optimaal van het fraaie uitzicht te genieten. Middenin de trein is een café/bar en bovendien in de trein een trolley service.

 

TranzCoastal
De reis van Picton naar Christchurch wordt gemaakt in rijtuigen met een panoramisch uitzicht met supergrote ramen. De TranzCoastal trein beschikt over een buffet car. De TranzCoastal trein rijdt van Picton op de noordoostpunt van het Zuidereiland naar Christchurch, ongeveer 100 kilometers zuidwaarts. De spoorlijn volgt de ruige klifkust van de Stille Oceaan met op de achtergrond twee bergruggen, de Seaward en Inland Kaikoura Ranges. Zuidelijk van Picton passeert de trein Marlborough, het beste wijngebied van het land, waarna de stad Christchurch wordt bereikt, onmiskenbaar de meest 'Engelse' stad van Nieuw Zeeland.

 

Arthur’s Pass - Christchurch per TranzAlpine
De TranzAlpine rijdt over het allermooiste spoorwegtraject van Nieuw Zeeland; een van de mooiste ter wereld. De route loopt over de volle breedte van het Zuidereiland van Greymouth aan de westkust via Arthur’s Pass hoog in de bergen naar Christchurch aan de oostkust. De reis voert door de rijke graslanden van de Canterbury Plains, door de Waimakariri rivierkloof en door het spectaculaire berglandschap van de Zuidelijke Alpen.

Taieri Gorge Railway
Dunedin Taieri Gorge Railway volgt het spoor van de 19e eeuwse goudzoekers naar de goudvelden van Central Otago. Tijdens deze becommentarieerde treinrit rijden we door smeedijzeren viaducten en passeren met de hand uitgehakte tunnels in rijtuigen die dateren uit de vorige eeuw (rond 1920). In de trein worden snacks en drankjes geserveerd en er wordt regelmatig gestopt voor een foto.

Glenbrook Vintage Railway
Een prachtige stoomtrein voornamelijk gebouwd door vrijwilligers. De Glenbrook Vintage Railway wordt gerund door leden van de Train Enthusiasts Society. De rijtuigen zijn bekleed met houten panelen en het opstappunt in Glenbrook Station, vlakbij Auckland.


DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

 

Rendezvous Hotel Auckland – AucklandRendezvous Hotel Auckland – Auckland
Het Rendezvous Hotel Auckland ligt midden in het centrum van Auckland, op loopafstand van de beste restaurants en winkels van de stad. Het hotel heeft verschillende gerenommeerde restaurants, bars en een Japanse daktuin. Verder is er een zwembad, gym, sauna’s en een zonnedek. De ruime gastenkamers beschikken over telefoon, televisie, minibar en een haardroger.

Kingsgate Hotel Autolodge - Paihia
Het Kingsgate Hotel Autolodge in Paihia ligt op een schitterende locatie in de Bay of Islands, met geweldige uitzichten over de oceaan. Het hotel beschikt over een restaurant, cocktailbar, buitenzwembad, binnenwhirlpoo, een complete fitnessruimte en gratis fietsen. Alle kamers hebben telefoon, tv, koelkast en een koffiezetapparaat.

Distinction Hotel - Rotorua
Dit 4-sterren hotel is gelegen nabij Lake Rotorua en het Whakarewarewa Thermal Reserve en vormt een perfecte uitvalsbasis om de Bay of Plenty te ontdekken. Het hotel beschikt over diverse fitness- en wellnessfaciliteiten en een aantal restaurants.

James Cook Grand Chancellor Hotel – WellingtonJames Cook Grand Chancellor Hotel – Wellington

Dit hotel ligt in het hart van het winkelgebied van Wellington. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, spa en een gym. De kamers hebben een minibar, strijkijzer, koffiezetapparaat, airconditioning en tv.

 
 

 

Quality Hotel Elms - Christchurch
Het resentelijk gerenoveerde 4-sterren Hotel beschikt over een sauna en een restaurant en bar. De kamers beschikken over onder andere televisie, koffiezetapparaat, strijkijzer en een haardroger.
 
Scenic Hotel Dunedin City – DunedinScenic Hotel Dunedin City – Dunedin
Het viersterren Scenic Hotel Dunedin City ligt centraal, dichtbij winkels, parken en andere attracties. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een gym. De kamers hebben televisie, minibar, koffiezetapparaat en een haardroger.

 

Distinction Luxmore Hotel – Te Anau
Het Distinction Luxmore Hotel (4 sterren) ligt in het centrum van Te Anau, op slechts een korte wandeling van de oevers van het meer. Het hotel heeft een 2 restaurants een café / bar en een gezellige lounge. Verder biedt het hotel een fitnesscentrum. Er is gratis Wi-Fi internet in de bar van het hotel. De kamers van het Luxmore zijn voorzien van een eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. 

Copthorne Hotel Queenstown Lakeview, Queenstown
Het Copthorne Resort Hotel ligt op een prachtige locatie aan de oevers van Lake Wakatipu, op loopafstand van de winkels en de uitgaansgelegenheden van Queenstown. Het hotel beschikt over een populair restaurant, een cocktailbar en een eigen spa. De goed ingerichte kamers zijn uitgerust met een televisie, telefoon, haardroger, koelkast, minibar en koffie-en theefaciliteiten.

 

Scenic Circle Franz Josef Hotel – Franz JosefScenic Circle Franz Josef Hotel – Franz Josef
Gelegen aan de rand van het Westland World Heritage Park, is dit hotel een voorbeeld van de gastvrijheid van de Nieuw-Zeelanders. Het hotel beschikt over vier spa-zwembaden, diverse restaurants en bars. De kamers hebben televisie, minibar, koffiezetapparaat en een haardroger.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart
   
   Routekaart Avonturen in Nieuw Zeeland

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.