CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Canada en The Rocky Mountaineer

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Dwars door Canada per trein
» Icefield Parkway & Athabasca Glacier
» Prachtige tocht per Rocky Mountaineer
REISPROGRAMMA16 dagen LAND(EN)Canada
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Toronto
 • Niagara watervallen
 • The Canadian van VIA Rail
 • Jasper
 • De ijsvlaktes van Columbia
 • Banff
 • Lake Louise
 • The Rocky Mountaineer
 • Vancouver
Dag 1 - 3
Amsterdam - Toronto
Vliegreis per KLM van Amsterdam naar Toronto; aankomst in de loop van de ochtend. Daar wordt ingecheckt in het centraal gelegen Eaton Hotel Chelsea voor een verblijf van drie nachten.

Op dag 2 maken we tijdens de stadstour kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Dag 3 is ter vrije besteding in Toronto.
Dag 4
Niagara Falls
Vandaag nemen we u mee naar de Niagara Watervallen, waar u op eigen gelegenheid kunt rondwandelen. Tip is om een tochtje te maken met The Maid of the Mist voor een korte cruise naar de plek waar het water van tientallen meters hoog naar beneden stort (niet inbegrepen). ’s Avonds, terug in Toronto, gaat u aan boord van The Canadian, de transcontinentale trein van VIA Rail voor de reis naar het westen van Canada over de grote vlaktes, door de bergen, op naar Jasper.
Dag 5 & 6
Aan boord van The Canadian
Dag 5: De eerste volledige dag aan boord van de VIA Rail trein The Canadian staat in het teken van de oversteek van The Canadian Shield, het oostelijke deel van Canada ten noorden van de grote Amerikaanse meren. (O,L,D)

Op dag 6 is de aankomst in Winnipeg, waar de trein de ochtend zal blijven en er tijd is om de stad te bekijken. Daarna gaat de treinreis verder over de prairies waarna hij laat in de avond aankomt in de provincie Saskatchewan. (O,L,D)
Dag 7
De Rocky Mountains in, naar Jasper
Nadat Edmonton is gepasseerd begint de trein te klimmen en passeert hij naaldwouden, gletsjers, diepe ravijnen en spitse bergen. Aankomst in Jasper is vroeg in de middag. Daarna inchecken in de Jasper Inn voor een verblijf van twee nachten, in het Best Western Jasper Inn & Suites. (O)
Dag 8
Jasper National Park
Op deze dag staat een sightseeing tour door het fraaie Jasper National Park gepland. Hoogtepunten van het park zijn de spectaculaire Maligne Canyon, een 50 meter diepe kloof met zandstenen wanden, talloze watervallen en ongewone rotsformaties. Maar ook het indrukwekkende Maligne Lake met zijn smaragdgroene water, dat gevoed wordt door de omringende gletsjers, zal een onuitwisbare indruk achterlaten.
Dag 9
Icefields Parkway
Een reis per touringcar over de wereldberoemde Icefields Parkway staat op dag 9 op het programma. Deze 230 km lange weg verbindt Jasper met Lake Louise en voert door een van de meest spectaculaire gebieden ter wereld. De reis gaat langs ontelbare meren, langs hoge bergpieken naar de grote ijsvlaktes aan de voet van de grote Columbia Icefields. Er is een stop gepland om de imposante Athabasca Gletsjer te bekijken en de liefhebber kan een opwindende tocht per reuzensneeuwmobiel maken over de ijsvlaktes. De touringcar komt aan het eind van de dag aan in Banff waar drie nachten wordt gelogeerd in de Caribu Lodge.
Dag 10&11
Banff National Park
Deze dagen staan in het teken van verdere verkenning van de Rockies. We bezoeken het schitterende Emerald Lake, dat bekend staat om zijn heldere kleuren. Daarna verder richting het kristalheldere water van Lake Louise. Een wandeling langs de oevers van het meer wordt aangeraden!  

Dag 11 is ter vrije besteding in Banff.
Dag 12
Per Rocky Mountaineer naar Kamloops
De wereldberoemde trein, de Rocky Mountaineer, is het vervoermiddel voor een prachtige 2-daagse reis naar Vancouver. Op deze eerste dag gaat het door spiraaltunnels en over het traject dat de pioniers van weleer volgden bij hun verovering van het westen. Onderweg het adembenemend mooie landschap van Banff National Park en de Continental Divide. Het verblijf in de trein is op basis van SilverLeaf Service. U kunt ongestoord genieten van het mooie uitzicht terwijl een ontbijt en een lunch bij uw eigen zitplaats wordt geserveerd. Aan het eind van dag aankomst in Kamloops voor een hotelovernachting. (O,L)
Dag 13
Per Rocky Mountaineer naar Vancouver
Na terugkeer in de Rocky Mountaineer gaat de reis verder langs een ongelofelijk mooi traject waarbij de diepe ravijnen van Thompson en Fraser Canyons niet onvermeld mogen blijven. Voor hen die goed opletten zijn in het omringende landschap veel wilde dieren te zien. Uiteindelijk komt de trein aan bij de Pacific kust om zijn tocht te eindigen in de fraai gelegen wereldstad Vancouver, waar twee nachten worden doorgebracht in het Blue Horizon Hotel.(O,L)
Dag 14
Vancouver
‘s Morgens is een sightseeing tour door het historische deel van de stad, Gastown, gepland: een gebied vol met gezellige koffiehuizen, galeries and kunsthandels. Ook gaat de tour door het levendige Chinatown, en het groene Stanley Park, bekend om zijn vele totempalen. De tour eindigt met een bezoek aan Granville Island en het Queen Elizabeth Park. De middag is ter vrije besteding.
Dag 15 &16
Victoria op Vancouver Island
Dag 15: We verlaten de stad Vancouver vandaag en reizen met de ferry naar Vancouver Island. We varen door de Gulf Islands archipel en kijken uit naar walvissen, bruinvissen, dolfijnen en zeehonden die deze wateren bevolken. Dit gebied wordt ook bewoond door de grote zeearend. We verblijven twee nachten in Victoria, bekend om haar idyllische lanen en vele groene ruimten.

Op dag 16 bent u vrij om Vancouver Island op eigen gelegenheid te verkennen. Wellicht een van de meest aantrekkelijke opties is de mogelijkheid voor een boottocht om walvissen te spotten. De boten vertrekken dagelijks vanuit Victoria.
Dag 17&18
Vancouver - Amsterdam
In de ochtend vertrekt U per bus en ferry naar Vancouver airport voor de vlucht terug naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol in de ochtend van dag 18.


(O)=ontbijt     (L)=lunch    (D)=diner

Tour code: TCJ – 18 dagen CANADA & THE ROCKY MOUNTAINEER

2017 vertrekdata en prijzen per persoon  

 

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
Mei 3 € 5.260 € 4.500 Aug. 30 € 6.270 € 5.505
  18 € 5.385 € 4.620 Sept. 13 € 5.750 € 4.990
 Juni 7 € 5.810 € 5.050        

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- Eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis:  3, 17 mei: € 945,- p.p. 
  (single cabin aan boord van The Canadian)         7 juni, 13 sept. € 1.130,- p.p.
                                                                                 30 aug: € 610,- p.p.
- Upgrade Rocky Mountaineer: GoldLeaf Service  € 520,- p.p. (in 2 pers. accom.)

 

Inbegrepen in de reissom:

 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam - Toronto en Vancouver – Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • 13 Nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels (ontbijt niet inbegrepen, tenzij anders vermeld)
 • 3 Nachten treinreis met The Canadian van Toronto naar Jasper in Sleeper Touring Class: in tweepersoons-privécompartiment en alle maaltijden aan boord (behalve diner 1e avond)
 • 2 Daagse treinreis per Rocky Mountaineer van Banff naar Vancouver op basis van SilverLeaf Service, inclusief ontbijt en lunches aan boord
 • 11 maaltijden (5x ontbijt, 4x lunch en 2x diner)
 • Volledige dagexcursie naar Niagara watervallen
 • Begeleide stadstours door Toronto en Vancouver
 • Tocht over de Icefields Parkway met bezoek aan de Athabasca Gletsjer
 • Excursie naar Emerald Lake en Lake Louise
 • Bezoek Maligne Lake en Canyon
 • Gedurende de gehele reis in Canada is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Transfers in Canada met uitzondering van de luchthaventransfer bij aankomst in Toronto (taxi-advies)
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations (Zelf dragen van bagage is niet nodig)

De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

 
* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
  

Reisvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

 

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

 
The Canadian
Deze trein was de laatste trein die werd gebouwd in opdracht van de fameuze Canadian Pacific Railway en is waarlijk een klassieker. De originele roestvrijstalen rijtuigen zijn prachtig gerestaureerd in de stijl van de jaren vijftig en vervoeren heden ten dage passagiers op een fraaie tocht door het ruige landschap van het Canadian Shield, de grote vlaktes van het midden-westen en door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains richting wereldstad Vancouver.
 
De treinreis geschiedt in Sleeper Touring Class, de beste accommodatie aan boord. Deze tweepersoons- privécompartimenten zijn comfortabel en beschikken overdag over luxe armstoelen en ’s nachts over een gerieflijk boven- en benedenbed. Bovendien heeft uw compartiment een eigen wastafel, spiegel en toilet alsmede handdoeken, zeep en flessen gebotteld water. De douches bevinden zich aan het eind van ieder rijtuig. Er zijn ook eenpersoons-privécompartimenten beschikbaar. 
 
Sleeper Touring Class passagiers hebben de exclusieve beschikking over de Park Car aan het eind van de trein. Daar is het uitzichtplatform met 360 graden rondom uitzicht over het omringende landschap. Maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de Bullet Lounge met comfortabele leunstoelen en gebogen glazen ramen voor een vergelijkbaar uitzicht. De Park Car beschikt ook over een in jaren ‘50 stijl vormgegeven bar waar wijn en een aperitief wordt geserveerd. De Skyline Car in The Canadian biedt een observatiedek alsmede een lounge met barservice. De maaltijden aan boord van The Canadian zijn bij de prijs inbegrepen en worden geserveerd in de elegante Dining Car. De maaltijden worden telkens vers bereid aan boord van de trein door uitstekende chefs.
 
Treinreis met The Canadian van Toronto naar Jasper
Diegene die van avontuurlijke reizen houdt en de magnifieke landschappen van het immens grote Canada met eigen ogen wil zien, kan deze treinreis van harte worden aanbevolen. Zodra je The Canadian met zijn prachtige roestvrijstalen rijtuigen betreedt, krijg je al het gevoel dat je meegaat op een ultiem mooie tocht. Het nostalgische karakter en het sublieme comfort van de trein versterken nog eens dat weldadige vakantiegevoel. Op het traject tussen het kosmopolitische Toronto en Jasper in de Rocky Mountains zijn er stops in Sudbury Junction, Winnipeg, Saskatoon en Edmonton.

 

 

De Rocky Mountaineer
De Rocky Mountaineer rijdt alleen bij daglicht, zodat u niets van het spectaculaire landschap hoeft te missen. Aan boord heeft u SilverLeafService, hetgeen inhoudt dat u reist in een comfortabele stoel. De grote, panoramische ramen bieden een geweldig uitzicht. Onderweg voorziet een steward u op beide dagen van een ontbijt, warme lunch en warme/koude drankjes. De steward maakt u ook attent op de vele bezienswaardigheden onderweg.

 

Voor veel meer luxe en comfort kunt u een upgrade naar GoldLeaf Service overwegen. U reist dan in een van de dubbeldeks Dome Coaches. De manshoge ramen op het bovendek bieden een onbelemmerd uitzicht over het spectaculaire landschap. Ook hier geeft het treinpersoneel naar wens een toelichting op het omringende landschap. Warme, à la carte maaltijden van hoog culinair niveau worden geserveerd in het restaurant op het benedendek, terwijl snacks en drankjes aan de stoel op het bovendek worden geserveerd. (Een wenteltrap zorgt voor de verbinding tussen beneden- en bovendek). GoldLeaf passagiers hebben ook toegang tot de open balkons aan het eind van elk GoldLeaf-rijtuig. Meer informatie is te zien op de speciale Rocky Mountaineer video.
 

 

'First Passage to the West' route per Rocky Mountaineer
Een reis per Rocky Mountaineer is een van de mooiste reizen van je leven. De totale reis is bij daglicht waardoor de passagiers maximaal kunnen genieten van het prachtige landschap tussen het uiterste westen van Canada en de bergen en ravijnen van de Rocky Mountains. De reis brengt ook de ontdekkingsreizen van de pioniers uit de 19e eeuw tot leven want zij hebben dit geweldige traject door de bergen destijds met veel bloed, zweet en tranen aangelegd. De 'First Passage to the West' brengt reizigers van Banff naar Vancouver (vice versa) via Kamloops, waar de Fraser en Thompson rivieren samenvloeien. Na vertrek vanuit Banff, gaat de trein door het ruige landschap van het Banff National Park. Nadat de Continental Divide is overgestoken, volgt er een boeiend traject met spiraalvormige tunnels tussen sneeuwbedekte bergtoppen. Daarna gaat de reis verder langs de oever van de South Thompson rivier richting Kamloops, waar de nacht wordt doorgebracht. De volgende ochtend gaat de reis verder naar de spectaculaire Fraser Canyon, nog steeds langs de Thompson rivier en verder naar de donderende waterval van Hell's Gate. De hoge pieken van het kustgebergte worden gepasseerd. De treinreis aan het eind van de tweede dag in het schitterende Vancouver.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.                      
         


 
Eaton Hotel Chelsea-TorontoEaton Hotel Chelsea - Toronto
Dit hotel (voorheen het Delta Hotel Chelsea) is het grootste hotel van Canada en ligt in het hart van Toronto. Het beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants en bars, evenals een fitnessruimte en een overdekt zwembad. Iedere kamer heeft airconditioning, televisie, wekker, haardroger, strijkijzer/strijkplank en koffie-en theefaciliteiten..

 

Best Western Jasper Inn-Jasper, CanadaBest Western Jasper Inn - Jasper
De Jasper Inn ligt temidden van de ruige schoonheid van Jasper National Park, midden in het hart van de prachtige Canadese Rockies. Het hotel beschikt over een zwembad, sauna, stoombad, jacuzzi, cocktail bar en restaurant.  

.
 
Banff Caribou Lodge & Spa– BanffBanff Caribou Lodge & Spa - Banff
Het gastvrije Banff Caribou Lodge and Spa hotel ligt op korte loopafstand van het centrum van Banff. De lodge beschikt over een verwarmd zwembad, stoombad en fitnessruimte. De Red Earth Spa biedt 6 behandelkamers waar o.a. hydrotherapie en esthetiekbehandelingen worden gegeven. In het Keg Steakhouse & Bar kunt u heerlijk dineren. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van alle gemakken. Wanneer u in dit hotel verblijft ontvangt u een gratis toegangsbewijs voor de pendeldienst van Banff, die u naar verschillende bezienswaardigheden brengt..
 
Blue Horizon Hotel – VancouverBlue Horizon Hotel – Vancouver
Dit fraaie hotel ligt aan Robson Street, de bekendste straat van Vancouver met tal van winkels, restaurants en alle mogelijke vormen van entertainment en met bovendien een prachtig uitzicht over de stad. De hotelfaciliteiten bieden een restaurant, lounge, bar, fitnesscentrum, sauna en een zwembad. De kamers hebben elk een balkon, airconditioning, televisie, haardroger, safe, telefoon, minibar en koffiezetapparaat.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart
Routekaart Canada en The Rocky Mountaineer

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
  
Film over de reis
      
                
         Bekijk bovenstaande film voor een eerste impressie!