CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: India's Gouden Driehoek

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bezoek Agra en Taj Mahal
» Bijzondere steden als Shimla, Jaipur
   en Fatehpur Sikri
» Uitgebreid bezoek aan Delhi
REISPROGRAMMA 14 dagen LAND(EN)India
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Nieuw en oud Delhi
 • Shimla en de Shivalik Himalaya
 • De Taj Mahal
 • Agra Fort
 • Fatehpur Sikri
 • De roze stad van Jaipur en het Paleis van de Winden
 • Amber Fort
Dag 1
Amsterdam - Delhi
Rechtstreekse vlucht per KLM van Amsterdam naar Delhi. Aankomst laat in de avond gevolgd door een privé-transfer naar het 5-sterren ITC Maurya Sheraton Hotel waar we 2 nachten verblijven.
Dag 2
Delhi
De dag is ter vrije besteding. Geniet van de faciliteiten van het hotel gelegen in een prachtige tropische tuin met groot zwembad. (D)
Dag 3
De trein naar Shimla
Vanochtend verlaten we Delhi en reizen naar het bergdorpje Shimla. De Shatabdi Express trein brengt ons naar het noorden, naar de plaats Kalka. Bij aankomst stappen we over op de Toy Train voor een onvergetelijke reis door de bergen naar Shimla. Een bijzondere route die staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze smalspoorlijn beslaat 96,5 km spoor en in 5 uur klimt de trein naar 1500 meter. De Toy Train kronkelt zich een weg door ceder-en dennenbossen, langs granaatappelboomgaarden, prachtige valleien en heuvels. We passeren meer dan 800 bruggen en viaducten en rijden door 102 tunnels om uiteindelijk aan te komen in de prachtige koloniale stad Shimla.

Shimla ligt in het hart van de Himalaya en wordt ook wel de 'Koningin van de Heuvels' genoemd. De stad is een voormalig zomerverblijf, waar de rijke koloniale bewoners heen gingen om te ontsnappen aan het hectische Indiase leven en de zinderende hitte. In het midden van de 19e eeuw werd de Shimla gekozen tot de zomer hoofdstad van het Britse Raj. Ons hotel voor de komende drie nachten is het prachtige 5-sterren Oberoi Cecil hotel. (O,L,D)
Dag 4 & 5
Shimla
We beginnen onze verkenning van Shimla met een sightseeing tour. Samen met de gids bezoeken we o.a. Viceregal Lodge. Een majestueus, grijs getint gebouw omringd door hoge dennen. Dit 19e eeuwse Elizabethaanse herenhuis is het meest indrukwekkende koloniale gebouw van Shimla. Tot 1940 fungeerde het als de zomerzetel van de onderkoningen. In de middag wandelen we in een rustig tempo langs het Gaiety Theatre, de Victoriaans-Gotische Christ Church en Scandal Point, een populaire ontmoetingsplek.
Dag 5 is ter vrije besteding. Ga mee op excursie naar de Himalaya om te genieten van een majestueus uitzicht op de hogere, met sneeuw bedekte bergtoppen van 's werelds hoogste bergketen. Als alternatief kunt u ook Shimla verder verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Wildflower Hall, een voormalige residentie van Lord Kitchener. (Dag 4: O/L/D en dag 5: O/D)
Dag 6
Delhi
Vandaag reizen we weer terug naar Delhi waar we 2 nachten overnachten in het ITC Maurya Sheraton hotel. (O/D)
Dag 7
Bezoek oud en nieuw Delhi
Vanochtend bezoeken we het fascinerende en kleurrijke oude Delhi. Per riksja rijden we door de smalle straten van Delhi’s bazaar. Zo krijgen we een goede indruk van het dagelijkse leven van de miljoenen mensen die in de stad wonen en werken.
De markt Chandni Chowk, één van de oudste en drukste markten van India, staat ook op het programma. Vervolgens bezoeken we Raj Ghat, een eenvoudig maar ontroerende herinnering aan Gandhi, "de vader van de natie" en passeren we Delhi’s Rode Fort. (O/D)
Dag 8
De Taj Mahal en Agra Fort
Vandaag vertrekken we naar het zuiden richting Agra met de Shatabdi Express, de snelste trein van India. Bij aankomst bezoeken we Agra's imposante Rode Fort, afkomstig uit de 15e eeuw, Het fort is gebouwd op een heuvel en wordt beschouwd als India's belangrijkste vestingwerk. Hier bevindt zich ook de toren met marmeren balkon waar de Mughal-keizer Shah Jahan zijn laatste dagen opgesloten doorbracht. De toren biedt uitzicht op de Taj Mahal, het mausoleum dat hij voor zijn vrouw Mumtaz Mahal bouwde.
We reizen vervolgens dwars door de stad naar de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit mausoleum wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van Mughal architectuur, een combinatie van elementen uit de Perzische, Turkse, Indiase en islamitische bouwstijlen. Het gebouw is één van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld en het bekendste gezicht van India.
Dit prachtige bouwwerk staat aan de oever van de rivier de Yamuna temidden van fraai aangelegde tuinen. (O/L/D)
Dag 9
Fatehpur Sikri
We vertrekken uit Agra per touringcar en rijden naar Jaipur. Onderweg stoppen we bij Fatehpur Sikri, een perfect bewaard gebleven oude stad opgetrokken uit rood zandsteen. De stad werd gebouwd in de 16e eeuw als politieke hoofdstad van India, en na 14 jaar alweer verlaten vanwege watergebrek. Opmerkelijk is dat de stad in 400 jaar niet veranderd is dankzij de gunstige weersomstandigheden en het feit dat Fatehpur Sikri maar zo kort bewoond is geweest. Na een rondleiding door de lege en spookachtige gebouwen vervolgen we onze weg naar Jaipur. We verblijven de komende drie nachten in het 5-sterrenhotel Sheraton Rajputana Palace hotel (O/D)
Dag 10
Jaipur
We beginnen ons verblijf in de 'Roze Stad' met een sightseeing tour. We gaan naar het grote City Palace, de thuisbasis van de huidige Maharadja van Jaipur. Het sierlijke gebouw werd in 1728 voltooid en is nu omsloten door hoge muren en mooie tuinen. We zien ook de unieke Astronomical Observatory uit het begin van de 18e eeuw en dompelen onszelf onder in de unieke geluiden en geuren van de kleurrijke markt. (O/D)
Dag 11
Ontspannen in Jaipur
Vandaag bent u vrij om deze prachtige stad verder te verkennen. Geniet van de faciliteiten van het hotel of bezoek op eigen gelegenheid Jaipur. Zo kunt u het Anokhi Museum of Hand Printing bezoeken, een klein textiel museum gewijd aan het oude ambacht van handblok schilderen, of Jawahar Kala Kendra, een kunst en kunstnijverheid centrum, gebouwd in 1986 die ruimte biedt aan de culturele en spirituele waarden van India en het rijke ambachtelijke erfgoed. Geen zin in een museum, neem dan een riksja naar de Monkey Temple (Galwar Bagh). (O/D)
Dag 12
Het Amber Fort en terugreis naar Delhi
Vanochtend reizen we langs het mooie Jal Mahal Water Paleis, gelegen in het midden van Man Sugar Lake. We gaan vervolgens verder naar de Aravali heuvels aan de rand van Jaipur om het Amber Fort te bezoeken. Het fort ligt hoog op een heuvel, de indrukwekkende gevel verbergt een ingewikkeld en mooi interieur. We krijgen de kans om een aantal van de sierlijke kamers in het complex te bezichtigen voordat we verder reizen langs het Paleis van de Winden. Dit rode/roze zandstenen Paleis is een sierlijk gebouw met balkons van waaruit de koninklijke dames, die normaal gesproken beperkt waren tot hun kamers, de buitenwereld konden zien zonder zelf gezien te worden. Aan het eind van de dag stappen we aan boord van de trein richting New Delhi. Overnachting in het ITC Maurya Sheraton hotel (O/D).
Dag 13&14
Delhi en Amsterdam
Dag ter vrije besteding en in de loop van de avond privé transfer naar de luchthaven van Delhi voor onze nachtvlucht naar Nederland waar we op dag 14 vroeg in de ochtend aankomen. (Dag 13: O)

Tour code: GTC - 14 dagen INDIA'S GOUDEN DRIEHOEK  

2017 vertrekdata en prijzen per persoon 

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
Jan. 26, 29 € 3.340 € 2.510 Sept. 21 € 3.160 € 2.325
Feb. 5 € 3.440 € 2.605 Okt. 1 € 3.340 € 2.510
  9, 16, 19 € 3.465 € 2.630   8, 15
19, 26
€ 3.405 € 2.570
  26 € 3.425 € 2.595 Nov. 2, 9 € 3.405 € 2.570
Maart 9 € 3.380 € 2.545   16  € 3.340 € 2.510
  16 € 3.440 € 2.605   23, 26 € 3.280 € 2.450
  30 € 3.280 € 2.450   30 € 3.220 € 2.385
April 6 € 3.160 € 2.325 Dec. 21 € 3.830 € 2.995
Sept. 7 € 3.035 € 2.205          

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 

De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonskamers tijdens gehele reis:  op aanvraag

Inbegrepen in de reissom:
 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam – Delhi v.v., inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Privé transfer van de luchthaven naar het hotel op dag 1
 • Treinreizen per Toy Train en Shatabdi Express
 • 12 hotelovernachtingen
 • Late check out hotel op dag 13
 • 3x lunch en 11 x diner
 • Rondleidingen in Delhi, Shimla en Jaipur
 • Bezoeken aan Taj Mahal, Fatehpur Sikri en het Amber Fort
 • Alle transfers per moderne Volvo touringcar met toilet
 • Gedurende de reis in India is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Fooien voor lokale gidsen en overige services
 • Bagage-afhandeling in de hotels
* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

Afwijkende reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom
 

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

 
Shatabdi Express
De Shatabdi Express treinen zijn één van de snelste in India en de trots van Indian Railways. Volledig voorzien van airconditioning en van een veel betere standaard dan de meeste Indiase treinen. De Shatabdi Express komt altijd aan op het beste platform dat een station heeft! De gemiddelde snelheid op de meeste lijnen is 68mph (110km / h), hoewel de dienst tussen Agra en Delhi snelheden van 80 mph (130km / h) kan bereiken. Tijdens onze reizen op de Shatabdi Express reizen we in de airconditioning Chair klasse. Gratis snacks, maaltijden en drankjes worden in het algemeen verstrekt tijdens de reis.

Toy-Train
De Toy-Train rijdt tussen Kalka naar Shimla en op sommige tours reizen we in de exclusieve Shivalik en Erfgoed rijtuigen. De 60-mijl (96.5km) lijn werd geopend in 1903 om Shimla te verbinden met de rest van het Indiase spoorwegnet en biedt passagiers sindsdien een prachtige reis naar de bergen.
Een bijzondere route die sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze smalspoorlijn beslaat 96,5 km spoor en in 5 uur klimt de trein naar 4800 meter. De Toy Train kronkelt zich een weg door ceder-en dennenbossen, langs granaatappelboomgaarden, prachtige valleien en heuvels. De trein passeert meer dan 800 bruggen en viaducten, rijdt door 102 tunnels om uiteindelijk aan te komen in de prachtige koloniale stad Shimla. Tijdens de klim naar Shimla (een helling van 33%) kan men genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Himalaya,.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: niet ver van het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad. 
 
ITC Mughal, Agra
Het 5-sterren ITC Mughal in Agra is gelegen in grote tropische tuin en dicht bij het stadscentrum en de Taj Mahal. Het maakt deel uit van de Sheraton groep. Dit moderne hotel beschikt over vier restaurants met een selectie van Indische, Oosterse en internationale gerechten evenals een lobby bar, die een selectie van drankjes en lichte snacks biedt. De ITC Mughal beschikt ook over één van de grootste spa’s van India. Voorzieningen binnen de spa zijn een verwarmd buitenzwembad, whirlpool, sauna, state-of-the-art fitnessruimte, schoonheidssalon, buitenregendouches, yoga tuinen en een hamam. Een scala van holistische therapieën en behandelingen zijn beschikbaar. (betaling ter plaatse).De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een telefoon, televisie, radio en een koffiezetapparaat. Veel van de kamers hebben uitzicht op de tuin.

ITC Maurya Hotel, New Delhi
Het 5-sterren Hotel ligt in het hart van het zakelijke district grenzend aan het centrum van Zuid-Delhi, de perfecte uitvalsbasis om Delhi stad te verkennen. Het hotel beschikt verschillende restaurants en bars, een spa met fitnesscentrum en een buitenzwembad. Alle 440 modern ingerichte kamers beschikken over een badkamer, airconditioning, telefoon, televisie, draadloos internet, minibar, haardroger en een kluis.

Sheraton Rajputana Palace Hotel , Jaipur
Het 5-sterren Sheraton Rajputana Palace Hotel ligt op 500 meter van het bruisende centrum van Jaipur en combineert moderne kamers en uitstekende faciliteiten met architectuur beïnvloed door de geschiedenis van Rajasthan's. Het hotel heeft twee restaurants met een selectie van Tandoori en internationale gerechten, een koffiebar en een bar - beide serveren lichte maaltijden en snacks. Faciliteiten zijn onder meer een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een schoonheidssalon (ter plaatse te betalen). De kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een telefoon, televisie, radio, minibar en een koffiezetapparaat.

Oberoi Cecil Hotel, Shimla
Het prachtige 5-sterren Oberoi Cecil Hotel in Shimla doet denken aan vervlogen tijden, een samensmelting van de koloniale elegantie en gratie. Gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke grandeur met houten vloeren en antieke meubels biedt het hotel een prachtig uitzicht op de bergen en valleien. Een verwarmd zwembad, biljart kamers en vele mogelijkheden voor wandelingen in de natuur, maken dit luxe resort een all weather bestemming. De kamers zijn voorzien van satelliet-tv, airconditioning, telefoon, minibar, haardroger en een kluis.

Print en bewaar deze reis
Print versie