CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Las Vegas & Golden West

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Spectaculaire natuur Grand Canyon
   en Yosemite National Park 
» Het bruisende Las Vegas
» Begeleide groepsrondreis 
REISPROGRAMMA15 dagen LAND(EN)Verenigde Staten 
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • San Francisco
 • Yosemite National Park
 • Las Vegas
 • De Hoover Dam
 • Grand Canyon & Grand Canyon Railroad
 • Los Angeles en Hollywood
 • RMS Queen Mary & Long Beach
 • Monterey, Carmel en Big Sur

Dag 1
Amsterdam - San Francisco
Vertrek met KLM van Amsterdam naar San Francisco. Verblijf drie nachten in San Francisco in Holiday Inn Golden Gateway.
Dag 2
San Francisco
Sightseeing is het devies voor de eerste ochtend in San Francisco. Op het programma staan o.a. de Golden Gate Bridge en Fisherman’s Wharf, met tal van straatartiesten, uitstekende restaurants en waar zich een grote kolonie zeeleeuwen ophoudt. In de middag bezoekt u Alcatraz.
Dag 3
San Francisco
De tweede dag in San Francisco is geheel ter vrije besteding. Tips zijn de levendige straten van Chinatown, de intrigerende Golden Gate Fortune Cookie fabriek of natuurlijk een ritje met een van de cable cars die zo kenmerkend zijn voor deze stad. Maar sla Lombard Street niet over – de straat die bekend staat als straat met de meeste en scherpste bochten ter wereld. Of breng een bezoek aan het Museum of Modern Art of het Young Museum in het Golden Gate Park. Ga naar de opera, geniet van jazz of ballet of loop Coit Tower op Telegraph Hill binnen en geniet van het fraaie uitzicht over de stad. Diegene die terug in de tijd wil naar de hippie- en flower-power-tijd uit de jaren 60 van de vorige eeuw wordt een bezoek aan de wijk Haight-Asbury aangeraden.
Dag 4 - 5
Yosemite National Park en Merced
U vertrekt per trein vanuit Oakland en via een mooie route rijdt u naar het Yellowstone National Park. In de middag volgt een excursie door dit bijzondere park. Op dag 5 reist u via de Mojave woestijn door naar Las Vegas.
Dag 6 & 7
Viva Las Vegas
Er zijn twee vrije dagen in het programma opgenomen waarin de uitzonderlijke attracties en bezienswaardigheden van de stad kunnen worden bekeken. Er is voor elk wat wils, van topklasse amusement, shows van wereldniveau tot de wereldbekende en fameuze casino’s. De Las Vegas monorail is een ideaal vervoermiddel om de vele attracties langs The Strip te bezoeken, van het op Afrikaanse thema’s geïnspireerde Sahara-hotel tot het MGM Grand, met onderweg tal van resorts in Oriëntaalse, Romeinse of Parijse sfeer, om de speciale Las Vegas-versie van Venetië niet te vergeten. Met recht een wereldreis in een notendop. Als alternatief programma kan een rondvlucht boven de Grand Canyon worden geboekt (niet inbegrepen).
Dag 8
De Hooverdam en Williams
De reis van dag 8 voert van Las Vegas, door Nevada naar Arizona. Onderweg staat de Hooverdam op het programma. Een meesterwerk van waterkrachttechniek, daterend van 1936 en continu bevoorraad door de Colorado-rivier. Wanneer Arizona wordt binnengereden loopt het traject via de bekende Route 66 naar het spoorstadje Williams, fraai gelegen temidden van naaldbossen. Hier wordt overnacht in het Grand Canyon Railway Hotel, direct naast het Williams Depot, de treinremise van de Grand Canyon Railway.
Dag 9
De Grand Canyon Railway
Deze dag is een van de hoogtepunten van de reis.  U stapt aan boord van de Grand Canyon Railway. De treinreis wordt gemaakt met authentieke rijtuigen, getrokken door historische locomotieven. De Grand Canyon is een van de mooiste natuurwonderen van de wereld, ontstaan door miljoenenjarenlange uitslijting door de Coloradorivier: 446 km lang, 29 km breed en 1,6 kilometer diep. De tocht voert naar de South Rim, het belangrijkste uitkijkpunt over de Canyon. De terugreis eindigt weer in Williams, waar wordt overgestapt op Amtrak’s Superliner slaaptrein Southwest Chief voor de nachtelijke treinreis naar Los Angeles.
Dag 10
Hollywood en de RMS Queen Mary
De ochtend van de 10e dag wordt doorgebracht in Hollywood met vrije tijd voor een wandeling over Hollywood Boulevard en de hand- voetafdrukken te bekijken van de vele beroemde sterren in het plaveisel nabij Mann’s Chinese Theater. Daarna naar Long Beach voor een overnachting aan boord van het grote beroemde passagiersschip de Queen Mary. De Queen Mary heeft een roemrijke geschiedenis als een van de oudste en meest luxueuze schepen ter wereld. In de 2e Wereldoorlog heeft het schip zelfs fungeerd als troepentransportschip naar Europa.
Dag 11
The Coast Starlight en Monterey
The Coast Starlight is één van de beroemdste lijnen van Amerika’s treinmaatschappij Amtrak. Voor deze dag staat een tour met een Amtrak-trein op het programma langs de mooie oceaankust richting San Francisco. Relax in het Sightseer Lounge rijtuig en geniet van het prachtige uitzicht door ramen van de vloer tot in het plafond. Het spoor gaat pal langs de stranden van Santa Barbara en langs de wijngaarden van San Luis Obispo. Daarna rijdt de trein door de Salinas-vallei en langs de bergen van Santa Lucia en Diablo naar Salinas. Daar wordt overgestapt in een touringcar voor de transfer naar Monterey voor drie overnachtingen in het Unscripted Monterey Bay Hotel.
Dag 12&13
Carmel, Big Sur en Monterey
We verkennen vandaag de fraaie Californische kustlijn en bezoeken Cannery Row, beroemd geworden door schrijver John Steinbeck en bewonderen de exclusieve landhuizen aan de 17 Miles Drive. Er is ook een bezoek aan kunstenaarsstadje Carmel opgenomen, waar Clint Eastwood ooit burgemeester was. Bij Big Sur is er een spectaculair uitzicht op metershoge klifkusten, een ruige branding en aan de andere zijde de imposante bergen van het Santa Lucia kustgebergte.
Dag 13 is een vrije dag in Monterey. U kunt een bezoek brengen aan het Stevenseon House, het vroegere huis van de beroemde schrijver Robert Louis Stevenson die hier tot 1879 woonde.
Dag 14, 15 & 16
San Francisco - Amsterdam
Op de 14e dag rijdt u naar San Francisco. U overnacht in een hotel op de luchthaven.

Op dag 15 vliegt U per KLM (rechtstreeks) terug naar Nederland. Aankomst dag 16.


(O)=ontbijt     (L)=lunch    (D)=diner

Tour code: VGG – 16 dagen LAS VEGAS & THE GOLDEN WEST

2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
  

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
April 27 € 3.715 € 2.810 Sept. 6 € 4.020 € 3.115
Mei 10 € 3.835 € 2.935   21  € 4.020 € 3.115
  18 € 3.895 € 2.995 Okt. 4 € 4.020 € 3.115
Juni 6 € 3.955 € 3.055        

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis:  € 1.335,- p.p.
- upgrade naar 'deluxe bedroom' met douche/toilet op de Southwest Chief: € 215,- p.p. (in 2 pers. accom.)
 

Inbegrepen in de reissom:

 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam - San Francisco v.v., inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Vervoer per trein en bus zoals vermeld in reisprogramma
 • 12 Nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels
 • 1 nacht aan boord van de RMS Queen Mary
 • 1 overnachting aan boord van Amtrak’s Southwest Chief volgens programma, in tweepersoons-‘roomette’, inclusief maaltijden aan boord
 • Begeleide stadstour in San Francisco
 • Excursies naar de Hoover Dam, Route 66 in Hollywood en naar Alcatraz
 • Panoramische treinreis per authentieke trein van Grand Canyon Railway
 • Tijd om de South Rim van Grand Canyon te verkennen
 • Tour door Carmel en Big Sur
 • Excursie naar Yosemite National Park met tour door de Yosemite vallei
 • 4 treinreizen per Amtrak trein
 • Gedurende de gehele reis in de VS is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Transfers in de VS met uitzondering van de luchthaventransfers bij aankomst in San Francisco (taxi- en shuttle advies)
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations (Zelf dragen van de bagage is niet nodig)
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

ReisvoorwaardenOp deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.

Amtrak treinen
De treinen van Amtrak zorgen voor spoorverbindingen in de gehele Verenigde Staten. De meeste treinen hebben namen die tot de verbeelding spreken zoals Coast Starlight en Southwest Chief. Reizen aan boord van een Amtrak-trein is wellicht de beste manier om het immense land te doorkruisen, de fraaie steden te bezoeken en van het altijd wisselende landschap te genieten.

 

Voor een overnachting aan boord is er de zgn. Superliner Roomette, een privé-compartiment met een groot raam en twee comfortabele stoelen met verstelbare rugleuning,die in een handomdraai kunnen worden omgetoverd tot een boven- en onderbed. Elk compartiment heeft individuele klimaatbeheersing, een neerklapbare tafel, schone handdoeken en flessen mineraalwater. Sanitaire voorzieningen als toilet, douche en wastafels bevinden zich op de gang, aan het eind van ieder rijtuig. De roomettes bevinden zich zowel op het boven- als het onderdek van de dubbeldeks Superliner-treinen.

 

De treinreizen overdag worden gemaakt in comfortabele stoelen met ruim voldoende beenruimte.

Op de trajecten waarop in de trein wordt overnacht, is er een restaurant-rijtuig aangekoppeld. Hier kan tegen betaling de maaltijd worden gebruikt. Voorts hebben Amtrak-treinen Lounge-, Dinette- en Café-rijtuigen waar passagiers snacks, maaltijden en drankjes kunnen kopen

 

Oakland – Merced – Bakersfield per San Joaquin
De San Joaquin rijdt het traject tussen Oakland aan de baai van San Francisco en Bakersfield in het zuiden van Californië. De route gaat door het vruchtbare landbouwgebied van de Central Valley en de trein stopt onder andere in Sacramento, de hoofdstad van Californië. Op de reis naar Las Vegas wordt het traject in twee delen afgelegd: eerst drie uren van Oakland naar Merced. De volgende dag, na het bezoek aan Yosemite National Park gaat de reis verder naar Bakersfield, opnieuw een treinreis van drie uur.

Williams – Los Angeles per Southwest Chief
Het totale traject van Amtrak’s Southwest Chief is maar liefst 3.631 km lang en loopt van Chicago naar Los Angeles. In het reisprogramma is slechts een deel hiervan opgenomen en wel het stuk tussen Flagstaff en Los Angeles met één overnachting aan boord van de Superliner-trein. Het traject volgt het pad van de fameuze Route 66, dwars door Arizona, naar Californië, door de Mojave woestijn met stops in verschillende woestijnstadjes met een spectaculaire klim door de Cajon Pass tussen de bergen van San Bernardino en San Gabriel op een hoogte van 1.162 meter. Daarna is de afdaling door Orange County en door de uitgestrekte buitenwijken van Los Angeles. De reis eindigt op het Union Station in LA, fraai gebouwd in de Mission-Revival stijl, kenmerkend voor dit deel van Amerika.

 

Los Angeles – San Francisco per Coast Starlight

Amtrak’s Coast Starlight heeft een 2.237 km lange route die loopt van Los Angeles via San Francisco naar Seattle, langs de oevers van de Grote Oceaan, langs vruchtbare, groene valleien en imposante berggebieden. In het reisprogramma is een deel van het totale traject van de trein opgenomen, van Los Angeles naar Salinas.

 

Van LA naar de Oceaankust
De reis begint op Union Station in LA, een gebouw uit 1939 met een mix van bouwstijlen van Art Deco tot Spaanse architectuur. De trein rijdt door de uitgestrekte buitenwijken van LA, door de bossen van Lawn Memorial Park waar zich de begraafplaats bevindt van tal van Hollywoods beroemdheden zoals Humphrey Bogart, Errol Flynn en Walt Disney.

 

De trein passeert Glendale en komt aan in Burbank, thuisbasis van de beroemde filmstudio’s van Warner Brothers, Disney en Columbia. De reis gaat verder door de San Fernardo Valley naar de Susanna Mountains en de Simi Hills. De trein rijdt door de nauwe Simi Valley. Bij Ventura bereikt de trein de Grote Oceaan en kunt u een tijdlang genieten van een spectaculair uitzicht over de oceaan met zijn prachtige goudgele zandstranden. In de verte liggen de eilanden Santa Cruz en Santa Rosa.

 

Van Santa Barbara naar Salinas
De trein maakt een tussenstop in Santa Barbara voordat de kustroute naar San Francisco wordt voortgezet. Hier loopt het traject langs de vuurtoren van Light Conception. De oversteek naar Jalam Beach Park is bijzonder, evenals de route naar de Vandenberg luchtmachthaven. Daarna loopt het spoor langs het beroemde strand van Pismo Beach, waarna het traject landinwaarts afbuigt naar San Luis Obispo. Na het verlaten van die stad opnieuw een bijzondere oversteek tussen de bergen over Stenner Creek en het gaat omhoog: 1.000 feet in 11 miles, naar de Cuesta Pass. De tocht voert langs veehouderijen naar Paso Robles en door Salinas Valley met tal van 18e-eeuwse missionaris-stadjes en de bergen van Diablo richting Salinas waar de trein arriveert aan het begin van de avond.

Van Williams naar de Grand Canyon met Grand Canyon Railway
De authentieke rijtuigen en historische locomotieven van Grand Canyon Railway zijn nauwgezet gerestaureerd . De rit naar de Grand Canyon begint in de treinremise in Williams. Bij het vertrek zorgen muzikanten en acteurs voor vermaak in een entourage die zo kenmerkend is voor het begin van de 20e eeuw. Tijdens de nostalgische reis zal het boordpersoneel u informeren over de bezienswaardigheden onderweg.
 

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

  

RMS Queen Mary Long BeachRMS Queen Mary – Long Beach
Dit luxe passagiersschip van de Cunard Line dat permanent ligt afgemeerd in Long Beach, biedt overnachtingsaccommodatie aan in een bijzondere ambiance. Aan boord zijn er diverse restaurants, café’s en bars, een kleine lounge en een zonnedek. De hutten zijn uniek ingericht waarbij het interieur herinnert aan de vele reizen van dit fameuze passagiersschip. Elke hut is voorzien van airconditioning, tv en een föhn.
 
 
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart
Routekaart Las Vegas en Golden West

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
Film over de reis
  
    
       

               Bekijk de film voor een eerste impressie!