CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Machu Picchu en de Andes

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Internationaal gezelschap
» Bezoek Machu Picchu en de steden
   Lima en Cusco 
» Treinreis per Andean Explorer 
REISPROGRAMMA16 dagen LAND(EN)Peru
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Lima
 • De witte stad Arequipa
 • Colca Valley, leefgebied van de condors
 • Het Titicaca-meer
 • De schatten van de Incas
 • Sacred Valley
 • Cusco
 • Machu Picchu
 • Treinreis per Andean Explorer 

   

Dag 1
Amsterdam - Lima
Rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Lima. Transfer naar het viersterren hotel Casa Andina Select Miraflores voor twee overnachtingen, gunstig gelegen in de moderne wijk Miraflores van de wereldstad Lima.
Dag 2
Lima
Vandaag is er een stadstour naar het historische centrum van koloniaal Lima, inclusief een bezoek aan de kerk van St. Franciscus en de indrukwekkende kathedraal. Daarna is er een bezoek aan het Larco Herrera Museum waar drieduizend jaar Peruaanse pre-Columbiaanse geschiedenis wordt tentoongesteld. Aansluitend is er een lunch in het Café de Museo, gevestigd in een 18e-eeuws landhuis dat bij hetzelfde museum hoort. O/L
Dag 3-4
Cusco
Vandaag vliegt u naar Cusco, de hoofdstad van het Inca-rijk. Bij aankomst gaat u meteen op excursie. U bezoekt o.a. Plaza de Armas, het fort van Sacsayhuaman en de Tempel van Koricancha.

Dag 4 is ter vrije besteding.
Dag 5-7
Machu Picchu en de Sacret Valley
Per trein reist u via een schilderachtige route naar de 'Verloren Stad van de Inca's ", Machu Picchu. Na een busrit komt u aan in Machu Pichu. Uw lokale gids geeft uitleg over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Op dag 6 bezoekt u het pittoreske dorpje Ollantaytambo.

Op dag 7 gaat u naar de Sacret Valley van de Inca's. Er wordt o.a. gestopt bij Pisac, een Peruaanse dorpje dat bekend staat om zijn markten. Tevens bezoekt u de Inty Huatana tempel en u ziet de Andes Kamelen bij het plaatsje Avanacancha.
Dag 8-10
Belmond Andean Explorer
Het hoogtepunt van uw reis! U stapt aan boord van Zuid-Amerika's eerste luxe slaaptrein, de Belmond Andean Explorer. Na de lunch aan boord, komt u aan in Raqchi, een archeologische site van de Inca’s. De trein rijdt door naar Raya, waar u getuige bent van de zonsondergang.

Gedurende de nacht arriveert u in Titicaca, de perfecte plek om de zonsopgang op dag 9 te bekijken. Een gedeelte van de dag brengt u door op het water tijdens een boottocht over het meer naar de Uros drijvende eilanden. Uiteindelijk komt u in Taquile, hier wonen de Aymara’s. U wordt getrakteerd op een lunch op het strand en kunt genieten van verschillende traditionele dansen.

Tijdens de reis naar Colca op dag 10 stapt u uit voor een rondleiding in de Sumbay Caves, hier vindt u prehistorische grotschilderingen. Deze bijzondere treinreis eindigt in Colca waar u na de lunch arriveert.
Dag 11-12
Colca Canyon en Arequipa
In de ochtend bezoekt u Colca Canyon, het leefgebied van de legendarische condor. Er wordt gestopt bij 'Mirador Cruz del Condor', het perfecte uitzichtpunt van waaruit u deze imposante dieren kunt spotten. De komende twee nachten verblijft u in het witte stadje Arequipa.

Op dag 12 wordt deze stad uitgebreid bezocht.
Dag 13-14
Terug naar Amsterdam
Na een binnenlandse vlucht naar Lima vliegt in de avond met KLM terug naar Amsterdam waar u op dag 14 aankomt.

Tour code: PMJ - 16 dagen MACHU PICCHU & DE ANDES
2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
  

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten   Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
April 18 € 4.740 € 3.735   Sept. 12 € 5.105 € 4.100
Mei 9 € 4.980 € 3.980          

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis: € 970,- p.p.
- upgrade naar vluchten in Business Class: op aanvraag.
 

Inbegrepen in de reissom:

 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam – Lima v.v., inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Binnenlandse vluchten in Peru: Lima – Cusco en Arequipa - Lima
 • Vervoer per trein en touringcar zoals beschreven in het programma
 • 10 Nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels
 • 2 nachten verblijf aan boord van de Belmond Andean Explorer
 • 12 x ontbijt, 8 x lunch en 8  x diner
 • Ochtend sightseeing-tour in Lima, cusco en Arequipa
 • Colca Canyon excursie
 • Volledige cruise-dagexcursie over het Titicaca-meer
 • Bezoek aan de Sumbay Caves
 • Rondleiding met gids door Machu Picchu
 • Gedurende de gehele reis in Peru is een ‘Great Rail Journeys”tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Transfers en bagagevervoer in Peru
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

Reisvoorwaarden:

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.


Belmond Andean Explorer

Deze trein is ingericht in de stijl van de Pullman-treinen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Er is een openlucht observatiedek met bar vanaf waar perfect van het omringende landschap kan worden genoten. Ideaal voor het maken van mooie foto’s.

 

Van Lake Titicaca naar Cusco per Andean Explorer
Deze spoorlijn is aangelegd in het begin van de 20e eeuw om het berggebied rond Cusco te verbinden met de lager gelegen vallei van Urubamba en het daarachter gelegen stroomgebied van de Amazone. Wanneer het gebied van het Titicaca-meer wordt verlaten rijdt de trein het heuvelachtige gebied van de Andean Plains door. Kijkend uit het raam is de kans groot alpaca’s in het wild te zien. Ongeveer halverwege de treinreis wordt La Raya bereikt, het hoogste punt van de route. Hier is een korte stop opgenomen om van het uitzicht te genieten. Daarna gaat de trein verder door een berggebied met op de bergterrassen verspreide Inca-ruïnes. Te midden van deze bouwsels zijn nog secties zichtbaar van de oude, reeds langverlaten verkeersweg die voor het laatst werd gebruikt aan het eind van de 19e eeuw, de verbinding tussen Cusco en de rubberplantages van de Amazone-laagvlaktes.

 

Nadat Cachimayo en het kleine stadje Poroy zijn gepasseerd, neemt de trein de weg naar beneden naar het plateau van Anta. Dit gebied staat erom bekend dat hier een veldslag heeft gewoed tussen de legers van Pachacutec tegen de binnentrekkende Chanc-stam, waarmee de gouden eeuw van het Incarijk werd ingeluid. Vlak voor het binnenrijden van Cusco is er met recht een magnifiek uitzicht op het Andesgebergte boven de vallei waarin de Huatanay rivier kronkelend zijn weg vindt.

  

Vistadome

Aan boord van deze comfortabele trein worden snacks en warme en koude dranken geserveerd. De Vistadome trein vindt zijn weg door het mooie landschap van het Andesgebergte en maakt vanaf Olantaytambo een afdaling naar het tropische regenwoud waarna het stadje Aguas Calientes wordt bereikt. Aan boord wordt gezorgd voor traditioneel Peruaans entertainment.

 

Als de trein Chachabamba passeert, is er mooi uitzicht op rotswanden met overhangende wilde bloemen. Het stadje staat ook bekend als startplaats voor voettochten naar Machu Picchu.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

 

Colca Lodge Spa & Hot Springs – Colca Valley
Colca Lodge Spa & Hot Springs ligt in het hart van de Colca-vallei. Bij de bouw van de lodge heeft men zich laten inspireren door de architectonische stijl van de oude Inca’s. De gebouwen zijn gebouwd van stenen en bakstenen van modder en hebben rieten daken. Dit geeft niet alleen een charmante, rustieke uitstraling, maar heeft ook een minimale impact op het milieu in de vallei. De Colca Lodge beschikt over een restaurant, een bar, een lounge met open haard en een speelkamer. Er zijn geen televisies of andere moderne afleidingsmiddelen. Al het water wordt verwarmd door zonne-energie. Gasten kunnen gebruik van de bijbehorende warmwaterbronnen (seizoensgebonden) en er is een spa waar een scala aan behandelingen en therapieën (ter plaatse te betalen) wordtaangeboden. De comfortabel ingerichte kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer en terras waar de gasten van het prachtige uitzicht te bewonderen.

 

Casa Andina Private Collection hotels – PeruCasa Andina Private Collection hotels – Peru
Casa Andina Private Collection hotels zijn uitstekende 4-sterren hotels, stuk voor stuk ideaal gelegen om de mooiste plekken van Peru te ontdekken. Het interieur en exterieur van de hotels is typerend voor de omgeving. De architectuur verbindt de rijke geschiedenis van Peru met de moderne gemakken van de 21e eeuw. Gasten worden verwend met een uitstekende keuken en vaak overweldigende uitzichten. De kamers hebben airconditioning, telefoon, televisie, safe, draadloos internet, koffiezetapparaat en een haardroger.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart
Routekaart Machu Picchu en de Andes

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.