CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Zuid-Afrika Avontuur

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Reis aan boord van de luxe 'Pride of
   Africa' van Rovos Rail
» Diverse safari's in de natuurparken
» Kaapstad en omgeving 
REISPROGRAMMA 16 dagen LAND(EN)Zuid-Afrika
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

Dag 1
Amsterdam - Johannesburg
Rechtstreekse dagvlucht per KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Aankomst in de avond. Privé-transfer naar het Lombardy Hotel in Pretoria voor een verblijf van twee nachten.
Dag 2
Pretoria
In de loop van de ochtend brengen we een bezoek aan het Voortrekkermonument, een gigantisch monument, gewijd aan de pioniers die een deel van de geschiedenis van het land hebben bepaald. Het ligt even buiten Pretoria middenin een tropische tuin die bijna alle Zuid-Afrikaanse planten, bomen en bloemen bevat. De lunch wordt gebruikt in een locaal restaurant. (L)
Dag 3
The Pride of Africa
Vandaag gaan we aan boord van ‘The Pride of Africa’ die zal vertrekken vanaf Rovos Rail’s eigen Capital Park station in Pretoria. De reis met deze luxe, nostalgische trein neemt acht nachten in beslag. De ruime airconditioned compartimenten, het sfeervolle restaurantrijtuig, de lounges en de gezellige bar staan garant voor onvergetelijke reis door het afwisselende Afrikaanse landschap. U reist in comfort en stijl, gebruikmakend van het mooiste porselein en strak gesteven linnen. De service aan boord is werkelijk onovertroffen. Alle maaltijden en drankjes aan boord van de trein, inclusief mooie Zuid-Afrikaanse wijnen zijn bij de reis inbegrepen alsmede de maaltijden tijdens de excursies vanuit de trein. (O, L, D)
Dag 4
Op safari in het Kruger National Park
‘s Morgens vroeg gaat u op safari in het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, waar alle de dieren van de 'Big Five' in hun natuurlijke habitat leven. U komt wellicht oog in oog met verschillende antilopesoorten, olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en buffels en misschien luipaarden. We lunchen in het Kruger Park en in Komatipoort stappen we weer op de trein. De trein rijdt daarna verder na Hluhluwe in Zululand, waar u de volgende ochtend aankomt. (O,L,D)
Dag 5
Hluhluwe - Umfolozi Natuurpark safari
Vandaag staat opnieuw een safari op het programma en wel in Hluhluwe-Umfolozi, het oudste wildpark van Zuid-Afrika, eveneens leefgebied van de 'Big Five'. Het vervolg van de treinreis gaat over een traject door de ‘Vallei van de Duizend Heuvels’ op weg naar de kuststad Durban. Het diner wordt aan boord van de trein gebruikt. (O,L,D)
Dag 6 & 7
Lions River, Kroonstad en Bloemfontein
De ochtend staat in het teken van een excursie door Durban. Vervolgens stappen we weer aan boord van de 'Pride of Africa' en reizen door naar Lions River. Hier brengen we een bezoek aan de Ardmore keramiek studio’s. Rond lunchtijd stappen we weer aan boord van de trein. De trein rijdt vervolgens richting Kroonstad.

Op dag 7 aankomst in Bloemfontein, waar een stadstour op het programma staat. Bloemfontein doet zijn naam eer aan getuige de vele duizenden bloeiende rozenstruiken in de straten. Teruggekeerd in de trein gaat de reis verder naar Port Elizabeth. Een prachtige rit door de Drakenberg Mountains. (Dag 6 & 7 O,L,D)
Dag 8 & 9
Olifanten en struisvogels
Het volgende wildpark op deze reis is Addo Elephant Park. Ook hier wordt een safaritocht gemaakt met open voertuigen. In het park leven niet alleen olifanten maar ook leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Tijdens de lunch aan boord van de trein gaat de reis verder richting Port Elizabeth. Een prachtige rit door de Drakenberg Mountains. (O,L,D)

Op dag 9 is er een excursie naar Oudtshoorn, waar de grootste populatie struisvogels ter wereld leeft. We bezoeken er een struisvogelboerderij. De volgende tussenstop is George, waar de middag ter vrije besteding is. We verlaten de trein voor een korte rit naar Fancourt Golf Estate waar we deze avond het diner gebruiken.(O,L,D)
Dag 10
Featherbed Natuurpark
Deze dag begint met een landschappelijk fraaie rit naar Knysna Lagoon voor een bootocht naar het Featherbed Natuurpark. De rest van de ochtend is ter vrije besteding in dit park. Na terugkeer in de trein gaat de reis verder naar Riversdale, via de beroemde tuinroute. (O,L,D)
Dag 11
Naar Kaapstad
De laatste dag aan boord van de 'Pride of Africa' brengt ons naar Worcester voor een bezoek aan de KWV Brandy Cellar. Voor de lunch keren we terug in de trein die aan het eind van de middag het station van Kaapstad binnenrijdt. We nemen afscheid van de trein en zijn bemanning en gaan naar het vijfsterren Radisson Blu Hotel Waterfront, dat een prachtig uitzicht biedt over de Atlantische Oceaan. (O)
Dag 12
De wijngebieden van Franschhoek en Stellenbosch
We maken een tocht per touringcar naar de beroemdste wijnstreek van het land: de valleien rond Franschhoek en Stellenbosch. We lunchen in een lokaal restaurant. En natuurlijk kunt u verschillende wijnen uit de streek te proeven tijdens een wijnproeverij. Daarna is de terugtocht naar het hotel voor een avond ter vrije besteding. (O,L)
Dag 13
De Tafelberg en Robbeneiland
‘s Morgens eerst een trip per kabelbaan omhoog naar de Tafelberg voor een schitterend uitzicht over Kaapstad en de omgeving. Na de afdaling brengen we een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch. ’s Middags een boottocht naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang opgesloten heeft gezeten. Op het programma staan een rondleiding over het eiland en een bezoek aan de beruchte gevangenis. UNESCO heft Robbeneiland uitgeroepen tot Werelderfgoed. (O)
Dag 14
Kaap de Goede Hoop
De route naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop loopt via de prachtige Chapman's Peak kustweg. Op Cape Point met het Flying Dutchman treintje omhoog naar het punt vanwaar u een overweldigend uitzicht hebt over het gebied waar de Indische en de Atlantische Oceaan samenvloeien.(O)
Dag 15&16
Kaapstad - Amsterdam
Dag 15 is grotendeels ter vrije besteding . ’s Avonds transfer naar de luchthaven van Kaapstad voor de rechtstreekse vlucht per KLM naar Amsterdam. (O)

Aankomst in de ochtend van dag 16.

Tour code: AFJ - 16 dagen ZUID-AFRIKA AVONTUUR

2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
  

Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten Datum   Incl. vluchten Excl. vluchten
Mei 15 € 9.755 € 8.795 Nov. 8 € 9.755 € 8.550

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 

Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- Toeslag eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis: op aanvraag
- upgrade naar 'Deluxe Suite' aan boord van de Pride of Africa: € 2.130,- p.p. (o.b.v. 2 pers. accom.)
  upgrade naar 'Royal Suite' aan boord van de Pride of Africa:   € 4.055,- p.p. (o.b.v. 2 pers. accom.)
- upgrade Radisson Blu Hotel Waterfront naar kamer met zeezicht in Kaapstad. Upgrade alleen op basis van   tweepersoons gebruik.
                    Mei: € 120,- p.p. op basis van gedeelde 2 pers. kamer
                    November: € 215,- p.p. op basis van gedeelde 2 pers. kamer
  

Inbegrepen in de reissom:
 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • 6 Nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige hotels op basis van logies en ontbijt
 • 9 Nachten aan boord van 'The Pride of Africa' in een Pullman Suite (incl. alle maaltijden, wijnen, bier en andere dranken)
 • 2 x lunch buiten de trein
 • Excursies naar Voortrekkermonument in Pretoria, Kaapstad, Tafelberg, Robbeneiland, Franschhoek en Stellenbosch 
 • 3 Wildsafari’s en bezoek aan struisvogelboerderij
 • Stadstour door Bloemfontein, bezoek aan botanische tuinen van Kirstenbosch en bezoek Cape Point inclusief Flying Dutchman treintje
 • Tour wijngebied inclusief wijnproeverij
 • Brandy Cellar tour in Worcester
 • Alle transfers in Zuid-Afrika inclusief extra prive transfer naar hotel op Dag 1
 • Gedurende de reis in Zuid-Afrika is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
 • Bagage-afhandeling in de hotels en op de stations (Zelf dragen van bagage is niet nodig)
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.
 

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.
 

ReisvoorwaardenOp deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 70 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 70 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:


- 76 dagen of langer voor vertrek:      de aanbetaling (20%)
- 75 dagen t/m 61 voor vertrek:          45%  van de reissom
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          75% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          90% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.


The Pride of Africa (Rovos Rail)
De Pride of Africa is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond; een rijdend ‘hotel op wielen’. Aan boord van deze trein geniet u van de vijfsterren-accommodatie èn van het steeds wisselende Afrikaanse landschap. Een reis met de Pride of Africa van Rovos Rail is een reis terug in de tijd, maar met behoud van de luxe en het comfort van vandaag de dag.
 

Rohan Vos, oprichter en eigenaar van Rovos Rail, heeft in de loop der jaren talloze rijtuigen, daterend van rond 1930 met veel zorg gerestaureerd en helemaal in de sfeer en romantiek van het Victoriaanse tijdperk gebracht me veel hout en mooie lambriseringen. De rijtuigen zijn dus uiterst stijlvol ingericht en bovendien voorzien van alle moderne comfort. Uiteraard beschikken alle privé-compartimenten over een eigen badkamer en persoonlijk instelbare airconditioning. Naast de rijtuigen met de slaapcompartimenten heeft de trein twee fraai ingerichte restaurantrijtuigen waar driemaal per dag maaltijden van topkwaliteit worden geserveerd. Een reis door het prachtige en afwisselende Afrikaanse landschap wordt zo een onvergetelijke belevenis!

 

Het observatierijtuig is het laatste rijtuig van de trein, een ideale plek om te praten met medereizigers en om een drankje te drinken. Dit salonrijtuig is voorzien van gemakkelijke fauteuils en banken en biedt plaats aan 32 gasten. U kunt een drankje bestellen bij de bar en wegdromen bij het voortdurend wisselende panorama. In het midden van de trein bevindt zich een loungerijtuig met plaats voor 26 gasten.

 

De verzorging aan boord is van topklasse niveau. Een teams van chefkoks verwerkt verse, locale ingrediënten tot gerechten waarin de authentieke regionale keuken in optima forma naar voren komt. Rond middernacht stopt de trein telkens voor zo’n zes uren zodat u zo ongestoord mogelijk van de nachtrust kunt genieten.

 

De Pullman-suites aan boord van The Pride of Africa zijn het summum van luxe. Overdag is er een comfortabele sofa die voor de nacht wordt omgetoverd tot een tweepersoonsbed of twee enkele bedden boven elkaar. De privé-badkamer heeft een douche, scheerstopcontact en een haardroger. Ook is er een schrijftafel, eigen kluis plus een minibar gevuld met drankjes.

 

Een upgrade naar een Deluxe Suites of een Royal Suite is mogelijk (tegen bijbetaling). Deluxe Suites zijn groter dan de Pullman Suites en hebben een apart zitgedeelte. De zeer ruime Royal Suites, die ieder een half rijtuig in beslag nemen, hebben een eigen privé-lounge plus een volledige badkamer met daarin een heus Victoriaans bad plus aparte douche.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.

 

Radisson Blu Hotel Waterfront – Kaapstad Radisson Blu Hotel Waterfront – Kaapstad
Het vijfsterren Radisson Blu Hotel Waterfront ligt direct aan de Atlantische Oceaan met prachtig uitzicht op de Tafelberg en Robbeneiland. Het restaurant van dit hotel heeft een uitstekende reputatie. Voorts is er een bar en een terras. Een buitenzwembad, een volledige fitnessruimte en een spa zorgen ervoor dat het de gasten het ook op sportief gebied aan niets ontbreekt. De kamers zijn airconditioned en beschikken over een kingsize bed of twee aparte bedden, telefoon, satelliet-tv, koffiezetapparaat, minibar en haardroger.

Lombardy Hotel – Pretoria
Het Lombardy Boetiek Hotel ligt in het Oosten van Pretoria omgeven door weelderige tuinen. Het hotel is een mooi alternatief voor de drukke commerciële hotels in Pretoria en beschikt over 20 luxueus ingerichte kamers, drie zalen, een wijnkelder, een bibliotheek, een Spa en gratis WiFi. Het Lombardy hotel heeft een romantische uitstraling en is daardoor zeer populair bij bruidsparen.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen
Wellicht ook interessant voor u?
 
  Rovos Rail: Safari on Rails   
  Victoria Falls - Pretoria
  Pretoria - Kaapstad
Routekaart
Routekaart Zuid-Afrika Avontuur
Klik op de kaart voor een vergrote weergave.

 

Film over de reis
   
   
       

                     Bekijk de film voor een eerste impressie!