CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Heart of Persia - treinreis door Iran

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Doorkruis Iran per comfortabele trein
» Bezoek Mashhad, Yazd en Persepolis
» Maak kennis met de bijzondere cultuur
   en de vriendelijke bevolking
REISPROGRAMMA15 dagen LAND(EN)Iran
 • Dagprogramma
 • Prijzen en vertrek
 • Trein
 • .
Reis
Heart of Persia


Een reis door het oude Perzië die u op plaatsen brengt die tientallen jaren van de toeristische kaart waren verdwenen. Een reis per luxe privétrein van Golden Eagle Luxury Trains naar buitengewoon bezienswaardige plekken die maar zeer zelden door westerlingen zijn bezocht. En dát maakt deze reis des te specialer.
 
Dag 1
Amsterdam - Teheran
Vliegreis van Amsterdam naar Teheran perKLM (niet dagelijks), Lufthansa (met overstap in Frankfurt) of met Emirates (met overstap in Dubai).
Dag 2
Teheran
Vroege aankomst in Teheran en transfer en naar het 5-sterren Espinas International Hotel waar u direct over uw kamer beschikt. De rest van de dag heeft u tijd om te acclimatiseren en gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds bent u van harte uitgenodigd voor een welkomstreceptie en diner en kunt u kennismaken met (internationale) medereizigers op deze fantastische reis.
Dag 3
Teheran
’s Ochtends bezoeken we het Golestan Paleis met de Marmeren Troon en de op Versailles geïnspireerde Spiegelzaal waar de laatste Shah werd gekroond.

Aan het begin van de avond gaan we naar het hoofdstation van Teheran waar u aan boord gaat van de Golden Eagle, uw ‘thuis’ tijdens dit bijzondere avontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment en geniet vervolgens van het diner in het restaurantrijtuig terwijl de trein begint aan de rondreis door Iran.  
Dag 4
Mashhad
Door onze vroege aankomst in de bedevaartstad hebben we een hele dag tijd om Mashhad te verkennen. We bezoeken uiteraard de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld en gaan voor een rondleiding naar het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad bezichtigen we de tombe van de dichter Ferdowsi (10e en11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh. Het diner is aan boord van de Golden Eagle als we zuidwaarts rijden.
Dag 5
Rayen en Mahan
Na de lunch verlaten we de Golden Eagle in de middeleeuwse lemen stad Rayen met het enorme kasteel aan de voet van de besneeuwde berg Hezar. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel (tot 150 jaar geleden bewoond) en is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran.
We vervolgen per bus naar het nabijgelegen Mahan voor een bezoek aan het 15e eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof. We bezoeken ook de 19e eeuwse Prince’s Garden. Tegen zonsondergang zijn we terug in de Golden Eagle, op tijd voor het diner.
Dag 6
Kerman
Deze ochtend reizen we verder naar de woestijnstad Kerman waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie een handelspost had. We bezoeken er de levendige historische bazaar, een 19e eeuws theehuis en de Hamam Ganj Ali Khan, een gerestaureerd badhuis dat nu een museum is met prachtige fresco’s op de muren. Later in de middag keren we terug in de Golden Eagle voor het diner en gaan op weg naar Yazd.

Dag 7
Yazd
Yazd wordt verondersteld een van de oudste steden ter wereld te zijn, meer dan 3.000 jaar oud. De excursie brengt ons naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van de mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen.
De lunch wordt geserveerd in het Moshir Garden Hotel met de prachtige Granaatappel Tuin (Yazd is is beroemd om zijn granaatappels). Laat in de middag keren we terug in de trein.
Dag 8
Isfahan
Isfahan is 2.500 jaar oud en was hoofdstad van Perzië van 1598 tot 1722. Deze intrigerende stad is gesitueerd aan de rijkdom brengende Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland. Gedurende 25 eeuwen heeft het de meest diverse talen, culturen en religies in zich verenigd. We bezoeken vandaag dan ook een keur aan interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Vank kathedraal in de Armeense wijk. Na een traditionele lokale lunch bewonderen we het enorme Naghshe Jahan Plein, een van de grootste pleinen ter wereld (eveneens op de werelderfgoedlijst) met het Ali Qapu Paleis; de Sheikh Lutfullah moskee en de Qaisarieh Bazaar.
Dag 9
Persepolis en Shiraz
Na het ontbijt arriveren we in het wereldberoemde Persepolis dat natuurlijk op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. De ruïnes zijn ook hedentendage zeer indrukwekkend. We zien ook de Necropolis in het nabijgelegen Naghshe Rajab met de tombe van Xerxes. Daarna door naar Shiraz, stad van dichters, literatuur, wijn en bloemen. Bezoeken aan de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel zijn hoogtepunten tijdens onze middagtour.
Dag 10
Kashan
Vanochtend zijn we in de oude stad Kashan waar we de Fin tuin bezoeken, Iran’s oudste tuin, aangelegd in 1590 (werelderfgoed). Vervolgens naar de Sialk Hills, een archeologische plaats van bijna 8.000 jaar oud en Taba Tabaei - 19e eeuwse historische huizen. Kashan is het belangrijkste centrum voor Perzische tapijten. Dus na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we de indrukwekkende oude bazaar om de prachtige tapijten te bewonderen die hier te koop zijn. Later in de middag keren we terug in de Golden Eagle. Het diner wordt geserveerd als we de stad Qom passeren. Tegen middernacht bereikt de trein Dorud aan de voet van het Zagros gebergte, waar deze gedurende de nacht blijft staan.
Dag 11
Shushtar en Susa
Bij het ochtendgloren in Dorud, stappen we over op een comfortabele Iraanse dagtrein die ons meeneemt voor een spectaculaire rit door het Zagros gebergte. Tegen lunchtijd arriveren we in de stad Shushtar. We bezoeken eerst het hydraulisch systeem, dat uit 590 voor Chr. dateert en nog steeds de stad van water voorziet. We gaan verder naar Choghazambil daterend uit 1250 v. Chr. en bezoeken de oude stad Susa alvorens we in de dagtrein terugkeren voor de spectaculaire terugreis door de Zagrosgebergte. Onderweg wordt het diner geserveerd. Daarna stappen we over op de Golden Eagle voor het vervolg van de reis.
Dag 12
Pol-e Sefid
Na het ontbijt verlaten we de Golden Eagle voor een spectaculaire rit door de Alborz bergen naar Pol-e Sefid. Hier staat de Iraanse trein weer voor ons gereed. ’s Middags genieten we van steeds wisselende berglandschappen als we over de Trans-Iranian Railway rijden. We steken de beruchte Veresk-brug over, ook bekend als de ‘Brug van Overwinning’ in de 2e Wereldoorlog, en we passeren de ‘Three Golden Lines’ een indrukwekkend traject met vele spoorbruggen en spiraaltunnels. Aan het eind van de middag keren we terug aan boord van de Golden Eagle voor diner en laatste nacht aan boord van de trein.
Dag 13
Teheran
In de ochtend komt de trein aan in Teheran. U neemt afscheid van de trein en het personeel , waarna u een bezoek brengt aan het prestigieuze National Museum of Iran. Aan het begin van de avond transfer naar uw hotel, waar u 2 nachten verblijft.
Dag 14
Teheran
Hoogtepunt van uw verblijf in Teheran is ongetwijfeld het bezoek aan het Kroonjuwelen Museum in het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. Hier ziet u de adembenemende Perzische Kroonjuwelen bestaande uit de enorme collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën.
Ook bezoeken we de Grand Bazaar in het zuidelijke deel van de stad, een historische markt met een schijnbaar eindeloos doolhof van smalle straatjes en steegjes.

’s Avonds wordt de reis besloten met een feestelijk diner in uw hotel, het Espinas International Hotel. Uw hotelkamer is beschikbaar tot aan uw vertrek naar de luchthaven.  
 
Als u met KLM of Lufthansa vliegt wordt u rond middernacht naar de luchthaven gebracht en reist u via Frankfurt naar Amsterdam. Vliegt u met Emirates dan wordt u de volgende ochtend naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Teheran via Dubai naar Amsterdam
Dag 15
Amsterdam
Aankomst op Schiphol in de ochtend (Lufthansa) of in de namiddag (Emirates).
 
 
Dubai
Voor of na de reis
  

Voor of na de reis: DUBAI

Dubai ligt op slechts 2 uur vliegen van Teheran. Emirates vliegt tweemaal daags tussen Dubai en Teheran en ook tussen Dubai en Amsterdam. Daarom is Dubai een aantrekkelijke optie voor enkele dagen verblijf op doorreis van of naar Amsterdam.

 

Wij regelen uw transfers bij aankomst en vertrek in Dubai alsmede 2, 3 of meer nachten verblijf en overige transfers en excursies als u dat wenst. Voor uw verblijf stellen wij voor: het Jumeirah Al Qasr Hotel. Dit ‘grand boutique hotel’ ligt in de Souk Madi-nat, een schitterend, geheel in Arabische stijl opgetrokken paradijs van boetieks, galerieën, restaurants, bars en cafés. Het hotel zelf is een eerbetoon aan de eeuwenoude Arabische architectuur. Al Qasr is een oase van luxe met o.a. diverse restaurants, spa- en wellness faciliteiten.
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vertrekdatum 2017: 
                             5 april t/m 19 april 2017
                             1 t/m 15 november 2017
                             12 t/m 26 november 2017
                                                                                               
Prijzen 2017 per persoon 2-persoons-
compartiment
Compartiment
alleengebruik
Silver Class € 16.595 € 24.495
Gold Class € 19.895 € 29.195
Imperial Suite € 31.995 € 61.195

Vertrekdatum 2018: 
                             7 t/m 21 april 2018
                             18 april t/m 2 mei 2018
                             3 t/m 17 november 2018
                                                                                               
Prijzen 2018 per persoon 2-persoons-
compartiment
Compartiment 
alleengebruik
Silver Class € 16.895 € 24.995
Gold Class € 20.195 € 29.695
Imperial Suite € 32.595 € 62.495
 
Toeslag Business Class: op aanvraag

Inbegrepen in de reissom: 
 • Reis per Golden Eagle privétrein volgens programma, met accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • Overnachtingen in genoemd (of gelijkwaardig) hotel in Teheran
 • Vluchten per KLM, Lufthansa of Emirates volgens programma, economy class, inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis
 • Alle drankjes m.u.v. alcoholische drankjes in Iran (niet toegestaan)
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken incl. entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
Vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij 
tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.
 
 
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Iran (momenteel totaal ca. € 50,- plus bemiddelings- en portokosten). Wij zijn u behulpzaam bij het regelen van uw visum 
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht). 

 
Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling: 
 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan. 
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. 
Annuleringskosten:
 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

 

Golden Eagle Trein

De Golden Eagle (privé-trein) is veruit de meest luxe trein van heel Rusland en omringende landen.
Aan boord van de Golden Eagle kunt u kiezen uit 3 types privé-accommodatie: Silver Class, Gold Class en Imperial Suite.
De Silver Class compartimenten (6 per rijtjuig) zijn iets kleiner dan de Gold Class compartimenten (5 per rijtuig) . Een Imperial Suite heeft de afmetingen van 2 Gold Class compartimenten.

Elk compartiment is voorzien van een moderne badkamer met douche, toilet, wastafel, toilet en vloerverwarming. In de Imperial Suite heeft u in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met een privé auto en chauffeur. Voor het overige is de service aan boord van de trein voor iedereen gelijk.

De trein beschikt voorts over 2 sfeervolle restaurant-rijtuigen waar maaltijden worden geserveerd die zijn bereid met verse lokale ingrediënten. Het ‘sociale hart’ van de trein wordt gevormd door het gezellige barrijtuig waar u tijdens de reis op gezette tijden ook een interessante lezing kunt bijwonen. 
Trans-Siberian-Express-trein- interior             Trans-Siberian-Express-restaurant

 
                   

PRAKTISCHE INFORMATIE


Reisdocumenten 

U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en géén stempels uit Israël bevat. U heeft voorts een visum nodig voor Iran. Incento zal u nader informeren en behulpzaam zijn bij het verkrijgen van de visa.
  

Gezondheid

Hoewel de reizen met onze privétrienen uiterst comfortabel zijn, dient u over een normale fysieke gezondheid te beschikken. U dient goed ter been te zijn zodat u tijdens excursies gangbare afstanden kunt lopen c.q. kunt traplopen. Neem bij twijfel contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren.

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wij raden u echter aan om u persoonlijk te laten adviseren over vaccinaties en eventuele andere maatregelen die voor u noodzakelijk zijn. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Tijdens de gehele treinreis is er een arts aan boord.


Kleding
 

In Iran gelden kledingvoorschriften.

Voor dames is een hoofddoek altijd verplicht. Deze mag best een vrolijke kleur hebben. Armen en benen dienen bedekt te zijn. Het advies is om losse, wijde, niet al te fel gekleurde kleding te dragen, bijv. een lange broek met een blouse die tot over de heupen valt. Sandalen met blote voeten is geen probleem.
Voor heren zijn korte mouwen toegestaan maar geen korte broeken. Een stropdas wordt afgeraden.


Persoonlijke headsets
 

Tijdens elke excursie ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u niets hoeft te missen van zijn/haar uitleg.


Voorbehoud
 

Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms on-derweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moe-ten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Informatie- en kennismakingsbijeenkomst

Alle deelnemers ontvangen te zijner tijd een uitnodiging voor een speciale informatie- en kennismakingsbijeenkomst.
Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie over deze bijzondere reizen.

 
Uit eigen ervaring kunnen we u er alles vertellen! U bent uiteraard ook van harte welkom op ons kantoor in Bussum. Belt u dan tevoren even voor een afspraak zodat u zeker weet dat wij ruim voldoende tijd voor u hebben.

.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Online brochure
Klik op de afbeelding voor de digitale brochure. Hierin vindt u meer informatie over de reis, de trein en de verlengingsarrangementen.  
Overzicht treinen
Golden Eagle Trans-Siberian Express