CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Indian Pacific

 
De Indian Pacific is zonder twijfel de meest beroemde en populaire van alle Australische treinen. Australiërs noemen hem niet voor niets The Great Train.
De trein onderhoudt de verbinding tussen Sydney aan de Stille Oceaan en Perth aan de Indische Oceaan, een afstand van 4352 km waar de trein bijna 3 dagen over doet.

  • Sydney – Perth (57 uur) 
  • Sydney – Adelaide (24 uur) 
  • Adelaide – Perth (30 uur)
Onderweg passeert u o.a. de spectaculaire Blue Mountains, de stad Adelaide en de geheimzinnige Nullarbor-woestijn die de trein over ca. 500 km in kaarsrechte lijn doorkruist. De trein is uitgerust met ruime zitplaatsen met verstelbare rugleuning en comfortabele slaapaccommodatie en restauratierijtuig.

Comfortabel reizen

Reizen per trein door Australie blijft een van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. De Indian Pacific biedt (net als The Ghan en The Overland) 2 verschillende klassen: Platinum Service en Gold Service.

  

Gold Service

Gold Service beschikt over 1- en 2-persoonscompartimenten (Single en Twin Cabins):
De Single Cabins hebben een fauteuil die voor de nacht in een opgemaakt bed wordt veranderd plus een eigen wastafel. Een toilet en douche bevindt zich aan het einde van de wagon. De Twin Cabins hebben overdag 3 zitplaatsen naast elkaar, ’s nachts 2 opgemaakte bedden boven elkaar. Ook hebben zij een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel.

Er is ook een Deluxe Cabin: tweemaal zo groot als een Twin Cabin. Naast een klein 2-persoons- en een 1-persoonsbed is er een aparte zithoek met video en minibar gevuld met gratis softdrinks. Er bevindt zich slecht één Deluxe Cabin in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.

Gold Service Twin overdag                                                                     Gold Service Twin 's nachts

Platinum Service

Deze klasse vindt u uitsluitend aan boord van The Ghan en de Indian Pacific. Deze klasse bevat een nieuw, zeer ruim compartiment dat zodanig comfortabel is ingericht dat het tot de beste treincompartimenten ter wereld behoort. Aan boord bevinden zich slechts 25 Platinum Service compartimenten verdeeld over 5 rijtuigen. Het airconditioned compartiment biedt overdag een ruim zitgedeelte met luxe stoelen en wordt 's avonds tijdens het diner omgebouwd tot naar keuze een tweepersoonsbed of twee losse bedden. Voorts treft u aan een privé badkamer met douche en toilet. Bijzonder is dat de compartimenten aan beide zijden over een groot panoramavenster beschikken waardoor u zowel links als rechts een ongehinderd uitzicht heeft op het steeds veranderende landschap. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking.
 

Platinum Service Double dag                                                        Platinum Service Double nacht
  
 

 
Chairman's Car

De Indian Pacific beschikt tevens over de zg. Chairman's Car. Dit is een luxe prive-rijtuig dat op elk Indian Pacific-traject kan worden ingezet. Het rijtuig biedt plaats aan maximaal 8 personen die worden ondergebracht in 2 luxe compartimenten en 2 Twin Cabins. De Chairman's Car, die tevens beschikt over een prive-restaurant en een lounge met cd-speler en video-apparatuur, is uitermate geschikt voor kleine gezelschappen bestaande uit familie of (zaken)relaties die gezamenlijk op reis gaan. Neem contact met ons op voor nadere details.

 
 

Maaltijden

De maaltijden zijn bij de Gold Service en Platinum Service inbegrepen. Passagiers in Gold Service kunnen gebruik maken van de Gold Service Lounge, waar voor hen de maaltijd wordt geserveerd. In dit rijtuig kan men ook terecht voor drankjes en snacks. Er is een apart gedeelte voor rokers.