CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via email

Epic Thailand - Eastern & Oriental Express

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Chiang Mai
» Khao Yai National Park
» Khmer-ruines Prasat Sikhoraphum  
REISPROGRAMMA9 dagen LAND(EN)Thailand
De reis
Vertrek- en aankomsttijden van de trein
Aankomst Vertrek
Dag 1: Bangkok --- ---
Dag 2: Bangkok (Hualampong Station) --- 16.00 uur
Dag 3: Isan 07.30 uur 11.00 uur
           Prasat Sikhoraphum  18.00 uur 19.30 uur
Dag 4: Buri Ram 08.30 uur 11.30 uur
Dag 5: Chiang Mai 08.30 uur 17.30 uur
Dag 6: Lampang 08.30 uur 10.30 uur
Dag 7: Pak Chong 07.30 uur 15.00 uur
Dag 8: Bangkok 09.00 uur ---
Dag 9: Bangkok --- ---
Genoemde tijden gelden als richtlijn. De exacte tijden staan op uw reisdocumenten.
Dag 1
Bangkok

Op eigen gelegenheid gaat u naar uw hotel in Bangkok. U verblijft in het Mandarin Oriental Hotel.

Overnachting in het hotel.

Dag 2
Bangkok

Ontbijt in het hotel.

In de middag transfer naar het treinstation van Bangkok. De glanzende groene rijtuigen van de Eastern & Oriental Express wachten op u bij het centraal station van Bangkok. Wanneer u arriveert, wordt u welkom geheten door onze stewards in traditionele Thaise uniformen met hun handen tegen elkaar gedrukt in een gracieus "wai".

Een koel drankje wordt geserveerd als u zich in uw luxe cabine comfortabel maakt. Het fluitje blaast en de trein vertrekt door de stad, en komt uit in het prachtige landschap daarbuiten. Maak uw weg naar de barwagon voor een "welkom" cocktail receptie die u aangeboden wordt door de Trein Manager en tegelijk ontmoeten u uw medepassagiers. Geniet van een diner in een van de weelderige restaurantwagons, laat uw toekomst voorspellen door een astroloog en luisteren naar de huispianist die nostalgische melodieën speelt in de barwagon.
Dag 3
Isan - het dorpsleven & Prasat Sikhoraphum
Na het ontbijt, zult u worden begeleid naar een traditioneel Isan dorpje voor een wandeling en een ontmoeting met de lokale bevolking. Onze deskundige gidsen zullen uitleg geven over de bijzondere Isan gewoonte en hoe je respect tonen. Wandelend door het dorp, zult u de plaatselijke tempel en de school bezoeken en ziet u hoe vrouwen "matmee" doek (zijde of katoen) of bamboe matten weven op weefgetouwen. Ontdek en leer over het complexe systeem van de rijstteelt en genieten van een wandeling door de groene rijstvelden.

Tijdens uw verblijf in het dorp zult u worden uitgenodigd om deel te nemen aan een bai sii (heilige draad) ceremonie uitgevoerd door de dorpsoudsten. Heilige draden worden verbonden rond de pols om bescherming te bieden voor uw reis. Dit ritueel symboliseert ook een vernieuwing van vriendschap. Het is een zeer ontroerende ervaring en een van de meest memorabele Thaise rituelen. Na de ceremonie keert u terug naar de E & O. De lunch wordt geserveerd aan boord van de trein, die zijn reis vervolgt door de landschappen.

In de late namiddag komt de E&O aan in het kleine stadje Sikhoraphum, waar u van boord gaat voor een bezoek aan Prasat Sikhoraphum, een prachtig gerestaureerde 12e eeuw Khmer-tempel. Gelegen ver van de “normale” toeristische route, ontvangt Prasat Sikhoraphum zelden internationale bezoekers. Geniet van het mooie uitzicht in een landelijke omgeving van dit rustige plaatsje, de perfecte setting voor een cocktail bij zonsondergang. .

Na deze enerverende dag is het tijd om terug te keren naar de trein voor wat ontspanning, voordat u naar het restauratierijtuig gaat voor een ongedwongen diner.
Dag 4
Phanom Rung
Deze ochtend brengt u een bezoek aan Phanom Rung, een majestueuze 12e-eeuwse Khmer-tempel, die is genomineerd voor de Wereld Erfgoed lijst..

Na het verkennen van dit prachtige complex, met zijn ingewikkelde steengravures van oude legenden, bezoekt u een nabijgelegen dorp, beroemd voor zijn zijdewevers. Terug naar de E&O aan het eind van de ochtend. De rest van de dag staat ter vrije besteding.
Geniet van het mooie uitzicht op het platteland van Thailand als de trein zijn reis voortzet in de richting van Chiang Mai. Een lunch wordt geserveerd terwijl de trein uitgestrekte open vlaktes doorkruist. Als de avond valt, zal er een heerlijk diner worden geserveerd in het restauratierijtuig, met lokale producten uit de regio.
Dag 5
Chiang Mai
Vandaag ontdekt u de noordelijke provincie Chiang Mai, het oude Lanna Koninkrijk. Deze fascinerende streek dateert van ver vóór meer zuidelijk gelegen Siamese nederzettingen, zoals Sukhothai en Bangkok.

Hier kunt u kiezen uit verschillende excursies. U kunt een bezoek brengen aan een olifantkamp, waar u de dieren aan het werk ziet en er bestaat zelfs een kans dat u op een olifant mee te mogen rijden. Of maak een rondleiding door één van de meest bijzondere boeddhistische tempels van Chiang Mai.
Als alternatief kunt u ook ’s middags winkelen. Chiang MaI staat bekend om haar kunstnijverheid. Alle excursies zijn inclusief een gedenkwaardige Lanna-stijl lunch. Nadere informatie over de excursies is aan boord te verkrijgen.

Terug naar de trein in de late middag en geniet van het diner als de trein door de nacht glijdt.
Dag 6
Lampang
Na het ontbijt arriveert u in Lampang, een andere noordelijke Thaise stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Gelegenheid om de stad te verkennen en kennis te maken met de typische ‘pony-koetsen’. Deze prachtige koetsen waren oorspronkelijk vanuit Engeland geïmporteerd voor gebruik door Thaise adel in Bangkok, maar met de introductie van de auto, werden ze overgebracht naar de provincies. We maken een ontspannen tocht per koets naar Ban Sao Nak (Huis van vele pijlers). Gebouwd in 1895 op 116 pilaren door een plaatselijke inwoner dient het huis momenteel als museum. Rondleiding en ‘morning tea’ op het grasveld voor het huis.

Terug naar de E&O wanneer de trein haar reis vervolgt door het adembenemende landschap. Lunch en diner aan boord.
Dag 7
Khao National Park
Vandaag begint met een vroege ochtend bezoek aan Khao Yai National Park, het oudste natuurreservaat van Thailand.

Onder begeleiding van een deskundige natuuronderzoeker, verkent u het park en - met een beetje geluk – ontdekt u wilde dieren, zoals olifanten, herten en gibbons, vogels en hagedissen.

Na het bezoek aan het park, reist u per bus naar Gran Monte - een van de beroemdste wijngaarden van het land. Onder de deskundige leiding van Thailand’s eerste vrouwelijke oenoloog (mevr. Nikki Visootha Lohitnavy) wordt hier de heerlijke Gran Monte wijn geproduceerd. U geniet hier van een heerlijke lunch waarbij u natuurlijk volop gelegenheid krijgt om de wijnen te proeven

In de late namiddag keren we terug naar de E&O. Het einde van de reis komt in zicht. ’s Avonds tijdens het afscheidsdiner kunt u samen met uw medereizigers terugkijken op een onvergetelijke reis.
Dag 8
Bangkok
|Om 09;.30 uur rijdt de E&O het station van Bangkok binnen. Na een hartelijke afscheid van de bemanning eindigt uw reis aan boord van de trein.
Transfer naar uw hotel, het Mandarin Oriental Hotel.

Overnachting in het hotel.
Dag 9
Bangkok

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt kunt u uitchecken.

Einde reis.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen 2014
State Cabin € 6.400
Presidential Cabin € 8.200
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vertrekdata: 23 februari 2014 en 13 november 2014

Prijs 2014
State Cabin € 6.400
Presidential Cabin € 8.200

Prijzen zijn in euro's en per persoon gebaseerd op een gedeelde 2-pers. accommodatie.
Toeslag 1-pers.accommodatie zijn op aanvraag.

Bij de prijs is inbegrepen:
  • Reis per Eastern & Oriental Express met verblijf in een 2-persoons coupé
  • Alle maaltijden tijdens de treinreis
  • Alle overnachtingen incl. ontbijt in de geboekte hotels
  • Alle transfers en excursies zoals beschreven

Voorwaarden:

Op deze reis zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing.

Overzicht treinen
Online brochure
Klik op onderstaand logo voor een overzicht van de digitale brochures van Belmond. Hierin vindt u meer informatie over de reis, de trein en de verlengings-arrangementen.  
Online borchure- Belmond treinreizen
Media librarymedia library - eastern Orient- Express - Bangkok naar Singapore