CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Kaspische Ontdekkingen

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Maak kennis met authentieke landen
» Bezoek de bijzondere steden Khiva, 
   Samarkand en Tashkent en Almaty
» De grottenstad Uplistsikhe, Georgië 
REISPROGRAMMA17 dagen LAND(EN)Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan
Route
Dag 1
Amsterdam - Yerevan
Vlucht Amsterdam naar Yerevan (geen rechtstreekse vlucht).
Bij aankomst op de luchthaven van Yerevan wordt u opgewacht voor de transfer naar het 5-sterren Mariott hotel waar u 1 nacht verblijft.
Dag 2
Yerevan - Armenie
De dag staat in het teken van een schitterende tour door Yerevan en omgeving. Op de achtergrond ziet u de met sneeuw bedekte top van Mount Ararat, gelegen vlakbij de Turkse grens. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 6.000 jaar voor Christus. Yerevan werd wisselend veroverd door de Turken en de Perzen totdat het in 1827 werd ingenomen door Rusland. Tijdens de excursie bezoekt u het op 37 km buiten de stad gelegen Geghard Monestry welke voorkomt op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtig klooster met verschillende kerken en tombes uitgehouwen in de rotsen. Tevens bezoekt u de Temple of Garni, gebouwd voor de Zonnegod Mitra en in Yerevan de Cascade (een gigantische trap) en het Casfejian Museum van moderne kunst.

In de avond gaat u aan boord van de Golden Eagle. Hier begint uw avontuurlijke treinreis naar Almaty.
Dag 3
Lake Sevan & Dilijan - Armenie
De Golden Eagle rijdt een mooie route rond het prachtige Lake Sevan. Er wordt kort gestopt voor een wandeling over het strand en het maken van foto’s. Samen met de 2 meren Van en Urmia werd Sevan beschouwd als één van de drie grote meren van het historische Armeense Koninkrijk, gezamenlijk aangeduid als ‘’the Seas of Armenia’’. De treinreis wordt vervolgd richting Dilijan waar u een bezoek brengt aan het nabijgelegen klooster Haghardzin, gebouwd tussen de 10e en de 14e eeuw. De prachtige ligging in het dichte woud en in de kloof van twee kleine bergriviertjes vormen een sfeervolle achtergrond voor de St. Astvatsatsin Kerk, het belangrijkste gebouw.

Geniet in het Avan Dzoraget Hotel van een Armeense cognac receptie. Het hotel is prachtig gelegen aan de beboste oever van de Debed rivier, welke door de groene heuvels en langs de rotshellingen van het Kaukasus gebergte stroomt.
Dag 4-5
Tblisi en Telavi - Georgie
Na de grenspassage met Georgië rijdt de trein Tbilisi binnen. Omzoomd door de Surami bergketen strekt de stad zich als een langgerekt lint uit langs de Kura rivier. Veel van het oude stadsdeel bestaat nog uit een web van nauwe straten en steegjes. De stad huisvest vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van het oude Fort Narikala, de 13e-eeuwse Metekhi Kerk, de 5e-eeuwse Sioni Cathedral en de moderne Holy Trinity Cathedral, één van de grootste Orthodoxe kerken ter wereld. Op enkele uren rijden van Tbilisi bezoekt u het Tsinandali Country Estate met een prachtige tuin, een museum en een wijnhuis dat al sinds de 19e eeuw bestaat.
Dag 6
Gori, de grottenstad Uplistsikhe en Mtskheta - Georgie
Stalin’s geboorteplaats Gori is één van oudste steden in Georgië, gesticht in de 7e eeuw voor Christus. Josef Stalin, de Sovjet dictator, werd hier in 1879 geboren. U bezoekt het Stalin Museum met o.a. zijn privé-treinwagon. Vervolgens rijdt u door naar Uplistsikhe waar u een privé concert van polyfone muziek (lokale traditionele muziek) bijwoont. De beroemde grottenstad, Uplistsikhe, dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Hier vindt u, uitgehakt in het rotsachtige plateau, enorme hallen, kronkelige gangen, kamers voor heidense aanbiddingen en zelfs het oudste theater van Georgië. Het nabijgelegen Mtskheta, de oude hoofdstad van Georgië, mag niet overgeslagen worden. Vanwege het historische belang zijn talloze oude monumenten in Mtskheta opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Dag 7
Bakoe - Azerbeidzjan
Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, ligt aan de westkust van de Kaspische Zee. De stad is van groot internationaal belang vanwege de enorme olie-industrie. Het hart van de stad wordt gevormd door het fort Icheri-Shekher (UNESCO Werelderfgoed). Het merendeel van de stadswallen, versterkt na de Russische aanval in 1806, zijn – net als de 27 meter hoge Kyz-Kalasy toren – nog steeds intact. Het pittoreske oude centrum wordt gevormd door een dicht netwerk van smalle steegjes en oude gebouwen, waaronder het paleis van Shirvan-Shahs, de Synyk-Kala minaret en Moskee.

Vervolgens brengt u een bezoek aan Gobustan Rock Art Cultural Landscape, een UNECSO Werelderfgoed locatie, gelegen op 64 km van Bakoe op de westoever van de Kaspische Zee.
Gobustan is een opmerkelijke archeologische locatie met meer dan 6000 prehistorische rotstekeningen. In het gebied vindt u ook de overblijfselen van bewoonde grotten, nederzettingen en graven.

U overnacht in het 5-sterren Hyatt Regency Hotel (of gelijkwaardig) in Bakoe terwijl de trein aan boord van de veerboot wordt gereden.
Dag 8
Oversteek Kaspische zee per veerboot of vliegtuig
’s Ochtends vroeg gaat u aan boord van de veerboot voor de 12 tot 14 uur durende oversteek van de Kaspische Zee naar Turkmenbashi. Vroeger heette de stad Krasnovodsk. Het is de westelijke terminal van de olie- en gaspijpleidingen en van de Trans-Kaspische spoorlijn die de Kaspische regio met Centraal-Azië verbindt. De veerboot heeft maar beperkt aantal hutten voor passagiers aan boord en de faciliteiten zijn eenvoudig. Bent u avontuurlijk aangelegd dan is het mogelijk (echter op aanvraag) om per veerboot over te steken.

Als alternatief bieden we de mogelijkheid om vanuit Bakoe direct naar Ashgabat te vliegen.
’s Nachts logeert u in het hotel Oguzkent Sofitel in Ashgabat.

Dag 9
Ashgabat - Turkmenistan
Aankomst in Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, het “Las Vegas van de Kara Kum”. Een groot deel van de dag brengt u door in deze relatief nieuwe stad. Ashgabat werd op last van de in 2006 overleden “president voor het leven” Sapamurat Turkmenbashi herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs en veel moderne flatgebouwen zonder bewoners. Hoogtepunten van de dag zijn het bezoek aan het Nationaal Museum en de Kipchak Moskee.
Dag 10
Darvaza, brandende Gas krater - Turkmenistan
De Golden Eagle maakt een korte stop in Ichoguz, waar u de trein verlaat om een bezoek te brengen aan de beroemde brandende gas krater in Darvaza, gelegen midden in de Kara Kum woestijn. Dit gebied is rijk aan natuurlijk gas en de 70 meter brede krater wordt door de locals de ‘’poort naar de hel’’ genoemd. De krater brandt al meer dan 40 jaar. Een spectaculaire ervaring die u zeker niet mag missen.
Dag 11
Khiva - Oezbekistan
Na aankomst in Urgench volgt de transfer naar de 2500 jaar oude stad Khiva. Deze stad was ooit één van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute en staat tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtige stad die oprijst uit de woestijn met een ommuurde binnenstad vol mooie gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten.
Dag 12
Bukhara - Oezbekistan
Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Een van de hoogtepunten van uw excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad.
Dag 13
Samarkand - Oezbekistan
Deze juweel van de islamitische wereld wordt niet voor niets het “Parijs van de Moslimwereld” genoemd en het “Rome van het Oosten”. Beroemde ontdekkingsreizigers hebben het beschreven: Marco Polo, Tamerlan en Alexander de Grote. Samarkand is in de 6e eeuw voor Christus gesticht. Aan de architectuur is goed te zien dat het ooit één van de voornaamste steden van Azië is geweest. U bezoekt tal van prachtige gebouwen zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Na het diner keert u terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is.
Dag 14
Tashkent - Oezbekistan
Tashkent is de hoofdstad van Oezbekistan. U verkent deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels werd herbouwd na een verwoestende aardbeving in 1966. Zo bezoekt u de oude stad, bestaande uit een netwerk van smalle straatjes met traditionele huizen en religieuze gebouwen. In een kleine bibliotheek krijgt u het voorrecht om één van de heiligste relikwieën van de Islam te bewonderen: De oudste Koran ter wereld.
Dag 15
Almaty - Kazachstan
Vandaag komt u aan in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Almaty is fraai gelegen in een dal tussen de uitlopers van het Tien Shen-gebergte. In het grote Panfilov Park in het midden van de stad staat Zenkhov Cathedral, een 19e eeuwse Russisch Orthodoxe kerk die geheel uit hout is opgetrokken. U neemt afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning en neemt voor 1 nacht uw intrek in het 5-sterren Intercontinental Hotel.

Dag 16
Almaty - Amsterdam
Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Kaspische
Ontdekkingen 2016/2017
2-pers.
comp.
Silver Class v.a.
Eur 15.895
Gold Class v.a.
Eur 19.995
Imperial Suite v.a.
Eur 32.395
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten

Vertrekmaand 2016 Datum
Oktober 14
 


Kaspische Ontdekkingen 2016
excl. vluchten
2-pers.
comp.
1-pers.
comp.
Silver Class Eur 15.895 Eur 23.195
Gold Class Eur 19.995 Eur 29.195
Imperial Suite Eur 32.395 op aanvraag
 

Vertrekmaand 2017 Datum
Oktober 17
 
 
Kaspische Ontdekkingen 2017
excl. vluchten
2-pers.
comp.
1-pers.
comp.
Silver Class Eur 19.195 Eur 27.895
Gold Class Eur 24.295 Eur 35.295
Imperial Suite Eur 38.995 op aanvraag

Prijzen vluchten Amsterdam - Yerevan en Almaty - Amsterdam       op aanvraag.
Toeslag Business Class retour      op aanvraag
 
 
In het programma opgenomen overnachtingen:
 • 1 nacht in het 5-sterren Marriott Hotel in Yerevan, Armenië
 • 12 nachten aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express
 • 1 nacht in het 5-sterren Hyatt Regency Hotel in Bakoe, Azerbeidzjan
 • 1 nacht plus 'late check out' in het 5-sterren Intercontinental Hotel, Almaty 
Inbegrepen in de reissom:
 • Accommodatie aan boord van de trein.
 • Hotelaccommodatie volgens programma.
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis inclusief wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner, tenzij anders vermeld.
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek op de data volgens programma.
 • Alle beschreven excursies o.l.v. Engels sprekende gidsen.
 • Diensten van ervaren tourmanagers en van lokale gidsen tijdens de geplande excursies.
 • 24 uur per dag thee, koffie en mineraalwater in de trein.
 • Alle fooien.
 • Bagageservice in de hotels en op de stations.
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket.
 • Diensten van een arts aan boord tijdens de gehele reis.

*   tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij
    tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten Amsterdam - Yerevan en Almaty - Amsterdam
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Optionele excursies alsmede verlengingen voor of na de reis.
 • Drankjes in het barrijtuig.
 • Kosten van visa en lokale vertrekbelastingen op luchthaven.
 • Verzekering (een adequate reisverzekering is verplicht).  

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling: 
 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan. 
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

Overzicht treinen
Golden Eagle Trans-Siberian Express