CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

NIEUWJAAR IN WENEN-Golden Eagle Danube Express

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Het Schilderachtige Keszthely
» Wenen
» Cesky Krumlov (UNESCO Werelderfgoed),
»  Het historische KosiceREISPROGRAMMA
9 dagen

LAND(EN)
Hongarije, Oostenrijk, Tsjechie, Slowakije
  • Dagprogramma
  • Prijzen & Vertrek
  • Treinen
  • Hotels

 9-daagse reis per luxe privétrein door Centraal Europa28 december t/m 5 januari

Boedapest - Keszthely - Graz - Wenen - Cesky Krumlov - Praag - Kosice - Boedapest


Dag 1
Amsterdam - Boedapest
KLM vlucht van Amsterdam naar Boedapest. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het luxe Four Seasons Hotel Gresham Palace gebracht voor een verblijf van twee nachten. ’s Avonds geniet u in dit monumentale hotel van een welkomstreceptie en diner. Hierbij ontmoet u uw medereizigers op deze feestelijke reis.
Dag 2
Budapest - Hongarije
 Boedapest bestaat eigenlijk uit twee steden gescheiden door de rivier de Donau. De oude stad Boeda en het imposante Koninklijke Paleis domineren de stad met prachtige uitzichten over de Donau en het commerciële hart Pest. Onze stadstour omvat het Koninklijke Paleis, de St. Matthiaskerk en een panoramisch vergezicht over de stad vanaf de Gellertheuvel. We zien ook de Citadel, de Opera, de St. Stephans Basiliek, het Heldenplein en het stadspark.
De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt wandelen over de talrijke kerstmarkten verspreid over de stad. U kunt ook de historische Grote Markthal bezoeken waar u een enorme verscheidenheid aan heerlijke gerechten en wijnen aantreft. Of u gaat naar een van de beroemde thermale baden in de stad gaan voor een verfrissende, ontspannen middag.
‘s Avonds wonen we in de Opera van Boedapest een feestelijke uitvoering bij van de Notenkraker door het Hongaarse Nationale Ballet.
Dag 3
Keszthely- Hongarije
 Na het ontbijt volgt de transfer naar het station en gaan we aan boord van de Golden Eagle Danube Express. Nadat u uw intrek hebt genomen in uw privé-compartiment vertrekken we voor onze eerste rit door de winterse landschappen van Hongarije naar het Balaton Uplands National Park.
Via dit National Park bereiken we Keszthely aan het westelijke uiteinde van het Balatonmeer. Deze schilderachtige stad staat vol grote herenhuizen waaronder het beroemde Festetics Paleis, een overdadig barokke huis met koninklijke allure. Na een rondleiding door het paleis keren we terug in de trein en vertrekken richting Oostenrijk.
Dag 4
Oud en Nieuw in Graz en Wenen - Oostenrijk
 Na het ontbijt beginnen we aan de verkenning van de fantastische stad Graz aan de voet van de Oostenrijkse Alpen. Na een busrit maken we in het oude centrum een korte wandeling naar de renaissance hofjes, binnenplaatsen en barokke paleizen.
Tijdens een gastronomische lunch aan boord van de trein rijden we naar Wenen voor het begin van onze feestelijkheden rond de jaarwisseling. Onze oriëntatietour langs de voornaamste bezienswaardigheden in de binnenstad wordt gevolgd door een romantische rit per paardenkoets. De rit eindigt bij een paleis waar ons een champagne-ontvangst wacht. Terwijl drankjes en hapjes worden geserveerd heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een sfeervolle Weense wals les. Ervaring is niet nodig!
Terug aan boord van de Golden Eagle Danube Express wordt een speciaal Oudjaarsdiner geserveerd. Tegen twaalven kunt u vanuit de trein het vuurwerk aanschouwen of naar het centrum van de stad gaan om daar wellicht te kijken naar de Weense Opera op de grote publieke schermen
Dag 5
Nieuwjaarsdag in Wenen - Oostenrijk
 Gelukkig Nieuwjaar! We beginnen deze dag met een feestelijke brunch in het Palais Coburg, een prachtig voormalig paleis van de Habsburgers. In het paleis kunnen we kijken naar de live-uitzending van het Nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker.
Als u wilt, kunt u het fantastische Paleis Schönbrunn bezoeken met de beroemde feestmarkt die dan nog open is.
Als alternatief is er een bezoek aan het 12e eeuwse klooster Heiligenkreuz, even buiten Wenen. Na een rondleiding kunt u luisteren naar prachtige acapella zang door Cisterciënzer monniken van Stift Heiligenkreuz, een indrukwekkende belevenis.
Tegen de avond keren we terug in de trein voor het diner en gaan onderweg naar Tsjechië.
Dag 6
Cesky Krumlov en Praag - Tsjechie
 Vanochtend bezoeken we de prachtige stad Cesky Krumlov, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Na een korte kennismakingsrit heeft u gelegenheid om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tijdens een mooie lunch aan boord van de trein gaan we op weg naar Praag, één van de mooist bewaard gebleven steden in Europa. De stad aan de rivier de Moldau wordt gedomineerd door de hooggelegen 9e eeuwse Praagse Burcht. Een oriëntatietour brengt ons op het Oudestadsplein met zijn vele historische gebouwen en het Astronomische Uurwerk. Ook zien we de 14e-eeuwse Karelsbrug en de Joodse Wijk.
Later die middag keren we terug in de trein om ons om te kleden voor het bijwonen van een operavoorstelling, ‘s avonds in het Nationale Theater van Praag.
Dag 7
Praag - Tsjechie
 We hebben een volle dag om Praag verder te verkennen. Per historische tram rijden we door de stad de heuvel op naar de Praagse Burcht en de gotische St. Vituskathedraal. Het kasteel en de omliggende historische bouwwerken bieden een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. De lunch wordt geserveerd in een restaurant, omgeven door architectonische schatten in deze 'Stad van de Honderd Torens’.'
De rest van de dag is vrij om feestmarkten te bezoeken of meer van de iconische bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen die allemaal op loopafstand van het station liggen. Het diner wordt aan boord van de trein geserveerd als we onderweg gaan richting Slowakije.
Dag 8
Kosice - Slowakije
 We beginnen onze laatste dag met een bezoek aan een van de minder bekende juweeltjes van Midden-Europa, Kosice. De stad is prachtig gelegen in een dal aan de oever van de rivier de Hornad. Het historische centrum telt vele kerktorens, rijkversierde openbare gebouwen en schitterende huizen. In 2013 was de stad Culturele Hoofdstad van Europa. We maken een rondrit langs de hoogtepunten van de stad, waaronder het enorme ovale centrale plein dat vol staat met historische bouwwerken uit de 15e en 16e eeuw.
‘s Middags genieten we van onze laatste lunch aan boord van de trein waarna we arriveren in Boedapest. We logeren de komende nacht opnieuw in het Four Seasons Hotel Gresham Palace.’s Avonds is er een feestelijk diner ter afsluiting van deze fantastische reis.
Dag 9
Boedapest - Amsterdam
 Na het ontbijt wordt u in de loop van dag naar de luchthaven van Boedapest gebracht voor de KLM-vlucht van Boedapest naar Amsterdam. Er is ook een optie om uw verblijf in Boedapest met extra nachten te verlengen om zo meer van deze fascinerende stad te kunnen zien.
 

REISDATA:


2017: 28 december 2017 – 5 januari 2018
2018: 28 december 2018 – 5 januari 2019


PRIJZEN (per persoon):
2017 2-persoons- Compartiment  
compartiment alleengebruik
Heritage Class € 7.195 € 10.795
Deluxe Class € 9.995 € 16.695
Superior Deluxe Class € 11.995 € 19.895

2018 2-persoons-
compartiment
Compartiment
alleengebruik
Heritage Class € 7.195 € 10.795
Deluxe Class € 10.195 € 16.995
Superior Deluxe Class € 12.195 € 20.195
Inbegrepen:
• Reis per luxe Golden Eagle Danube Express privétrein volgens programma met 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
• 3 overnachtingen volgens programma in het luxe Four Seasons Hotel Gresham Palace in Boedapest
• KLM vluchten Amsterdam – Boedapest v.v. incl. ruimbagage (max. 23 kg).
• Alle excursies en voorstellingen volgens programma
• Alle transfers en bagage-service in het hotels en op het station
• Alle maaltijden tijdens de gehele reis
• Wijnen en andere (bar)drankjes tijdens de maaltijden
• 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater aan boord van de trein
• Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
• Alle fooien

Niet inbegrepen:
• Optionele verlenging, voor of na de reis

REISVOORWAARDEN


Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan.
• het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
• bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
• bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

 De Golden Eagle Danube Express – privétrein


De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt om er voor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt.
De luxe trein bestaat uit negen slaaprijtuigen, twee restaurant-rijtuigen en een bar/loungerijtuig. Er is plaats voor maximaal circa 65 gasten.


De compartimentenHeritage Class


Compartiment – 3,05 m²
Bedafmetingen - bovenbed: 178 cm lang en 74 cm breed
- benedenbed: 188 cm lang en 75 cm breed


Ieder ‘Heritage Class’- slaaprijtuig heeft 9 slaapcompartimenten, elk met een beneden- en bovenbed en een wastafel. Een toilet bevindt zich aan het ene uiteinde van het rijtuig en een douche aan het andere uiteinde. Elk compartiment heeft houten lambrisering, apart regelbare airconditioning en een stopcontact. Overdag beschikt u over een zitbank over de volle breedte van het compartiment. Het grote raam kan gedeeltelijk worden geopend voor frisse lucht of om te fotograferen.
Elke avond tijdens het diner verandert de cabin-steward uw compartiment in een slaapkamer. ’s Ochtends brengt de steward u thee of koffie en later op de dag wellicht een lekker drankje.


      

      


Deluxe Class


Compartiment - 7,7 m²
Bedafmetingen - twee benedenbedden; elk 190 cm lang en 80 cm breed


Elk ‘Deluxe Class’-slaaprijtuig bestaat uit 5 comfortabele compartimenten, elk met een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Voorst beschikt ieder compartiment over apart regelbare airconditioning, stopcontacten, een haardroger, leeslampjes en een safe. De houten lambrisering en messing fittingen zijn afgekleed met bijpassende stoffen. Twee comfortabele fauteuils en een aparte stoel zijn er voor overdag. De kastjes en een kledingkast bieden voldoende opbergruimte terwijl de grote ramen en de spiegel het ruimtelijke gevoel verhogen. Van de 2 ramen kan er een deels worden geopend voor frisse lucht en om die ene mooie foto te maken!
Elke avond tijdens het diner verandert de cabin-steward uw compartiment in een slaapkamer met twee comfortabele benedenbedden. De steward brengt u ’s ochtends thee of koffie en wellicht later op de dag, een lekker drankje.


      


Superior Deluxe Class (Nieuw!)


Compartiment – 8,6 m²
Bedafmetingen – 1 tweepersoonsbed; 190 cm lang en 152 cm breed

De trein beschikt over een nieuw rijtuig met 4 “Superior Deluxe”-compartimenten. Overdag uw heerlijke privé-salon met een grote zitbank en 2 extra stoelen met tafeltje. ‘s Avonds verandert de cabin-steward uw compartiment in een slaapkamer met een groot tweepersoonsbed. Van de 2 grote ramen kan er een worden geopend voor frisse lucht en natuurlijk om die ene mooie foto te maken!
Er is voldoende kastruimte met hang- en leggedeeltes. Uw badkamer is uitgerust met een douche, toilet en een wastafel met haardroger. Airconditioning, verwarming zijn apart regelbaar. Er zijn dimmers en leeslampjes, in cabin WiFi en USB-poorten, stopcontacten en een kluisje. De houten lambrisering en messing fittingen zijn afgekleed met bijpassende stoffen. Een van de meest luxe accommodaties op het Europese spoor!

      

      


Restaurant- en BarrijtuigenIn het midden van de trein bevinden zich twee sfeervol ingerichte restaurant-rijtuigen. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd.

Bij de lunches en diners worden wijnen, vruchtensappen, bier en water geschonken.

In het gezellige bar/lounge-rijtuig kunt u van een drankje te genieten en uw reiservaringen te delen met medepassagiers. Het is ook de plaats voor muzikale voorstellingen. Soms worden er lezingen gehouden over de historie en cultuur langs de route.

     

      
Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen