CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Rovos Rail: NamibiŽ Safari

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bezoek Fish River Canyon, Sossusvlei
   en Swakopmund
» Safari's in Etosha National Park
» Treinreis aan boord van Pride of Africa
REISPROGRAMMA 12 dagen LAND(EN)Zuid-Afrika, Namibië


Lees hier een recent verslag van deze reis in De Telegraaf / Reiskrant
 

 

 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Verleng uw reis
 • De trein
De reis
12-daagse reis door ongerept Namibie

Enkele hoogtepunten

 • 6 nachten in de ‘Pride of Africa’, een van de meest luxe treinen ter wereld
 • Comfortabel en romantisch reizen in de stijl van de jaren ’20 en ‘30
 • Diamantstad Kimberley en de Big Hole
 • Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld
 • De overweldigende roodoranje zandduinen van Sossusvlei
 • Safari’s in het wildrijke Etosha National Park
 • De indrukwekkende landschappen van Namibië
Dag 1
Amsterdam - Johannesburg
‘s Ochtends vertrek met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds laat arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel dat direct toegankelijk is vanuit het luchthavengebouw.
Dag 2
Pretoria en vertrek per Rovos Rail
Na het ontbijt transfer naar het nabijgelegen Pretoria, hoofdstad van Zuid-Afrika. We maken hier een korte rondrit. U ziet de Union Buildings, zetel van de Zuidafrikaanse regering en het huis van Paul Kruger, president van de voormalige republiek Transvaal. Na de lunch in een uitstekend restaurant wordt u verwelkomd op Rovos Rail Station, een prachtig gebouw dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren ’30 heeft. Dit is de thuisbasis van Rovos Rail. Tijdens een rondleiding kunt u de zorgvuldig gerestaureerde stoomlocomotieven bezichtigen en een kijkje nemen in de ‘Werkplaats’ waar vervallen spoorwegwagons met veel liefde en vakmanschap worden omgebouwd tot de elegante donkergroene salon- en slaaprijtuigen van Rovos Rail.

Vervolgens stapt u aan boord van de Rovos trein. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment of geniet van een aperitief in de observatiewagen met zijn open achterdek. De trein vertrekt in zuidelijke richting via Johannesburg en langs de goudmijnen van Witwatersrand richting Kimberley. (O,L,D)
Dag 3
Kimberley, Stad van de Diamanten
’s Ochtends stopt de trein in Kimberley dat aan het eind van de 19e eeuw een ware diamantrush beleefde. Hieruit ontstond het De Beers diamantimperium opgericht door Cecil Rhodes. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaatdiamanten werden gedolven. In De Aar, ten zuiden van Kimberley buigt de trein af in noordwestelijke richting. (O,L,D)
Dag 4
Upington
Aankomst in Upington, een oasestad gelegen aan de Oranjerivier middenin de Kalahariwoestijn en beroemd om zijn wijnen. Na een wandeling door de stad vervolgen we onze reis. ’s Avonds passeert de trein bij het plaatsje Nakop de grens met Namibië. (O,L,D)
Dag 5
Fish River Canyon & Keetmanshoop
’s Ochtends bezoeken we de bovenrand van de gigantische Fish River Canyon, na de Amerikaanse Grand Canyon de grootste ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang, tot 27 kilometer breed en op sommige punten 550 meter diep. De uitzichten op de kloof met zijn grillige bochten zijn adembenemend.
Vervolg van de treinreis naar Keetmanshoop. Na de lunch is er gelegenheid voor een wandeling in het stadje. Daarna zet de trein koers naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. (O,L,D)
Dag 6
Windhoek en Sossusvlei
De dag begint met een stadstour in Windhoek, gevolgd door een vlucht van 1 uur naar de Sossusvlei middenin de Namib-woestijn. De Sossusvlei is een vallei met het en der uitgedroogde boomstronken omgeven door ruim 300 meter hoge duinen, de oudste en hoogste zandduinen ter wereld. Het is Namibië’s beroemdste natuurwonder. Na de lunch maken we aan het eind van de middag een woestijnrit, ’s avonds gevolgd door een diner onder de sterrenhemel. De komende nacht logeren we in de luxe Sossusvlei Lodge. (O,L,D)
Dag 7
Sossusvlei
We beginnen de dag vroeg met een excursie in de woestijn. U ziet dan de Sossusvlei op z’n mooist als de kleuren intens zijn en constant veranderen, een lust voor fotografen. Ontbijt in de vlei tijdens de excursie. Daarna terugvlucht naar Windhoek en vervolg van de treinreis aan boord van de “Pride of Africa” in noordelijke richting naar Tsumeb. (O,L,D)
Dag 8
Etosha National Park
Aankomst in Tsumeb en transfer naar de Mokuti Lodge bij de oostelijke ingang van het enorme Etosha National Park. ‘s Middags maakt u een eerste wildsafari in het park op zoek naar de ’Big 5’: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Op de drooggevallen zoutvlaktes wemelt het van de dieren. Lunch, diner en overnachting in de Mokuti Lodge. (O,L,D)
Dag 9
Etosha National Park
Een ochtendsafari in Etosha National Park waar naast grote beesten ook 340 vogelsoorten kunnen worden gespot. Tegen lunchtijd terugkeer aan boord van de trein voor het laatste deel van de reis door Namibië richting Swakopmund. (O,L,D)
Dag 10
Swakopmund
Een ontspannen ochtend aan boord terwijl de trein de Namib woestijn doorkruist.
Rond het middaguur bereikt de trein het eindstation in Swakopmund, een stadje ingeklemd tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel. De komende nacht verblijft u in het Swakopmund Hotel dat is gevestigd in het oude spoorwegstation. Swakopmund doet denken aan een Europese badplaats. De talloze historische gebouwen in Duits koloniale stijl, de palmen, de tuinen en goudgele stranden geven Swakopmund een plezierige uitstraling. Na de lunch in het hotel maken we een stadstour. Diner en overnachting in het Swakopmund Hotel. (O,L,D)

Alternatief voor deze middag (niet inbegrepen): een rondvlucht boven de spectaculaire Skeleton Coast ten noorden van Swakopmund waar u o.a. oude scheepswrakken (skeletons ) uit het zeewater of woestijnzand ziet opsteken. Ook ziet u vanuit de lucht de enorme pelsrobbenkolonie bij Cape Cross.
Dag 11
Afscheid van Namibie
Een rustige ochtend. Tegen het middaguur transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Walvisbaai, ten zuiden van Swakopmund. In de loop van de middag vertrekt u met South African Airways van Walvisbaai naar Johannesburg. Aansluitend vliegt u ’s avonds met KLM naar Amsterdam. (O)
Dag 12
Amsterdam
Aankomst op Schiphol in de ochtend.
12 daagse reis "Namibië Safari"

Reisperiode:   6 t/m 17 april 2016           VOLGEBOEKT
                          27 april t/m 8 mei 2016    OP AANVRAAG


Prijzen (per persoon)
Pullman
Compartiment
Deluxe
Compartiment
Royal
Compartiment
2-persoons accommodatie € 6.790 € 8.980 € 11.050
Toeslag accommodatie alleengebruik € 2.390 € 3.480 op aanvraag

Toeslag KLM vluchten in Business Class: Op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom:
 • ‘Namibië Safari’ van Pretoria naar Swakopmund met Rovos Rail, 6 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam – Johannesburg v.v. per KLM en Walvisbaai – Johannesburg per South African Airways in economy class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Overnachting in het luxe Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • Overnachting in de 5-sterren Sossusvlei Lodge inclusief woestijnritten
 • Vluchten met kleine toestellen van Windhoek naar Sossusvlei en v.v.
 • Overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge bij Etosha National Park inclusief 2 safaritochten in open safari-voertuigen
 • Overnachting in het Swakopmund Hotel in Swakopmund
 • Stadsrondrit door Pretoria en rondleiding op Rovos Rail Station met ‘Werkplaats’ bezoek
 • Diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Bezoek aan Upington in de Noord-Kaap provincie
 • Bezoek aan de enorme Fish River Canyon in het zuiden van Namibië
 • Bezoek aan het stadje Keetmanshoop
 • Tour in Windhoek met bezoek spoorwegmuseum
 • Stadstour in Swakopmund
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden volgens programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • Alle wijnen en overige (alcoholische) dranken aan boord van Rovos Rail
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen in de reissom:
 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

 

Betalingen
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 8 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan
Annuleringskosten
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • Bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom
 • Bij annulering tussen de 24 en 8 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering binnen 8 weken voor vertrek: de volledige reissom

Reisverlengingen

Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw reis in zuidelijk Afrika te verlengen, bijvoorbeeld met een ontspannen verblijf in Kaapstad.

Ook regelen wij fantastische safari avonturen in Botswana met verblijf in luxe lodges in de Okavango Delta of in het Chobe National Park. En sluit uw reis dan af met een bezoek aan de Victoria Watervallen die in deze periode van het jaar op hun grootst zijn.
 

Verlenging Kaapstad 16 t/m 21 april 2016 / 7 t/m 12 mei 2016

Weinig steden hebben zo’n aantrekkingskracht als Kaapstad, aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Deze fantastische metropool biedt talloze bezienswaardigheden, een mediterraan klimaat, uitstekende restaurants en winkels en een schitterend achterland. Neem tijd voor de belangrijkste hoogtepunten zoals de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Robbeneiland, het wijngebied rond Stellenbosch met de vele historische Kaap-Hollandse huizen, de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak Drive en natuurlijk Kaap de Goede Hoop. Kortom, een verblijf van enkele dagen in deze heerlijke stad is een perfect vervolg op uw reis door Namibië.

 


Programma:
Tot en met dag 10 is het programma gelijk aan de ‘Namibië Safari’ hoofdreis.

Dag 11: SWAKOPMUND – KAAPSTAD
In de loop van de ochtend transfer van het Swakopmund Hotel naar de luchthaven van Walvisbaai. Rond het middaguur vliegt u met Air Namibia van Walvisbaai in ruim 2 uur naar Kaapstad. Transfer bij aankomst naar het Vineyard Hotel & Spa voor een verblijf van 4 nachten.

Vineyard Hotel & Spa - Kaapstad
Het sfeervolle Vineyard Hotel & Spa ligt in de groene, exclusieve wijk Newlands op de oostelijke hellingen van de Tafelberg, vlakbij de Botanische Tuinen van Kirstenbosch. Het centrum van Kaapstad en de populaire Victoria & Alfred Waterfront liggen op 15 minuten rijden. Het hotel is gebouwd als een landhuis in Kaap-Hollandse stijl en wordt omgeven door een privépark van 2,5 ha. De inrichting bevat kunstwerken van vooraanstaande Zuid-Afrikaanse kunstenaars.
Uw ruime kamer biedt een prachtig uitzicht over de tuin en de bergen op de achtergrond. Er zijn veel voorzieningen waaronder een riant binnen- en buitenzwembad, een luxueus wellness & spa center, diverse restaurants waaronder het bekroonde Myoga Restaurant, een sushibar, een gezellig tuinterras en een ruime lounge. Op korte afstand van het hotel bevinden zich enkele spectaculaire golfbanen waaronder de befaamde ‘Steenberg Wine & Golf Estate’.

Tijdens uw verblijf in Kaapstad

Er zijn vele manieren om Kaapstad en omgeving te verkennen. Als u wilt, boeken wij voor u autohuur of een auto met chauffeur. Desgewenst regelen we een of meer georganiseerde excursies met privé-gids. Wij geven u enkele mogelijkheden:
 • Halve dag stadstour met bezoek aan de Botanische Tuinen van Kirstenbosch en (bij goed weer) een tocht per kabelbaan naar de top van de Tafelberg.
 • Dagtocht inclusief lunch naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg een stop bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach en rit over de spectaculaire Chapman's Peak Drive.
 • Dagtocht naar de wijnstreek rond Stellenbosch met bezoeken aan twee gerenommeerde wijnhuizen. Uiteraard kunt u er de wijnen proeven. Ook de lunch in het wijngebied is inbegrepen.
 • Een excursie naar Robbeneiland.
 • Een helikoptervlucht boven Kaapstad en omgeving.

Dag 15: KAAPSTAD
Het grootste deel van de dag verblijft u nog in Kaapstad. U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer in het Vineyard Hotel & Spa. In de vooravond wordt u van het hotel naar de luchthaven gebracht en vliegt u per KLM naar Amsterdam.

Dag 16: EINDE REIS

Aankomst op Schiphol in de ochtend.
 

 

Reissom Verlenging: Kaapstad (6 dagen)

Prijzen (per persoon)
 
2-persoonskamer € 1.175
Toeslag 1-persoonskamer € 740


Inbegrepen in de reissom: 
 
 • Vlucht van Walvisbaai naar Kaapstad per Air Namibia;
 • Rechtstreekse KLM vlucht Kaapstad-Amsterdam
 • 4 nachten accommodatie in het Vineyard Hotel & Spa in Kaapstad op basis van logies/ontbijt plus een ‘late check out’ op de vertrekdag 
 • Transfers bij aankomst en vertrek in Kaapstad tussen luchthaven en hotel
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies


 


'The Pride of Africa'- Rovos Rail

'The Pride of Africa' is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel. Aan boord geniet u van vijfsterren-accommodatie en -service èn van het steeds wisselende Afrikaanse landschap. Regelmatig wordt gestopt voor excursies.


pride of africa 

Rovos Rail - introductie van de trein

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool geworden voor stijlvolle treinreizen in zuidelijk Afrika. De Zuidafrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos, reisde in de afgelopen 25 jaar door heel zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven. Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden in de loop der jaren meer dan 90 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het koloniale tijdperk van begin 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort. lk rijtuig heeft een eigen geschiedenis - sommige hebben ooit koninklijke gasten vervoerd - andere werden als restaurant gebruikt of stonden jarenlang ongebruikt op een zijspoor. De ’Pride of Africa’ - de trots van Afrika - is de benaming voor de nostalgische treinen waarmee Rovos Rail de gouden eeuw van het treinreizen doet herleven.
 

.

De compartimenten

De trein heeft in totaal 36 klassieke, met mahoniehouten panelen gedecoreerde privé-compartimenten. Zij bieden elk plaats aan maximaal 2 gasten. Afhankelijk van de geboekte categorie zijn ze tot 16 m2 groot. Daarmee biedt Rovos Rail de grootste slaapcompartimenten op rails ter wereld.

Elk compartiment heeft een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een kledingkast, een grote spiegel, een 220-volt stopcontact met verloopstekker, een thee- en koffiezetapparaat, een intercom en een kluis. De minibar wordt door uw gastvrouw naar uw wens gevuld met gratis alcoholische en non-alcoholische dranken. De ramen in de compartimenten kunnen worden geopend en er is individueel regelbare airconditioning / verwarming. Elk compartiment heeft een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel, haarföhn en een scheerstopcontact. Verder is en een minibar en een kluisje. De uiterst moderne technische uitrusting van de trein maakt het gebruik van douches en toiletten ook mogelijk als de trein stilstaat.Pullman Suite (7 m2)
De compartimenten in de Pullman categorie hebben een 2-persoonsbed of 2 bedden boven elkaar. Overdag worden de bedden veranderd in een comfortabele zitbank.


  Deluxe Suites (11 m2)
Deluxe compartimenten bieden beduidend meer ruimte dan Pullman. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 x 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in L-opstelling.

   Deluxe Suite - Rovos Rail - The pride of AfricaDe Royal Suites (16 m2)
Elk van de vier Royal compartimenten beslaat een half rijtuig. Er is een 2-persoonsbed (dat ook als 2 x 1-persoonsbed kan worden opgemaakt), een zitje met twee comfortabele fauteuils en een ruime badkamer die o.a. is voorzien van een heus Victoriaans bad en een aparte douche.

   
Eten & drinken aan boord


Restaurantrijtuigen

In het midden van de trein bevinden zich twee smaakvol gerestaureerde restaurantrijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd. Geniet van de heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Bij elk gerecht schenken vakkundige en gepassioneerde obers bijpassende Zuidafrikaanse wijnen. Maar u kunt ook een wijn kiezen van de uitgebreide wijnkaart.
Kledingadvies: in deze sfeervolle omgeving dragen de heren ’s avonds een jasje met das en de dames een nette jurk. Voor overdag geldt: casual, meestal lichte, comfortabele vrijetijdskleding.

   Salonrijtuigen
Het salonrijtuig in het midden van de trein is een gezellige plek voor een kop koffie of een cocktail terwijl indrukwekkende Afrikaanse landschappen aan uw raam voorbijglijden. Aan het einde van de trein bevindt zich de populaire observatiewagen met een open achterdek. Het voorste deel van dit rijtuig is een salon/bar die is voorzien van grote panoramische ramen en gemakkelijke fauteuils en banken. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge. Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.

   Zuid-Afrikaanse wijnen en andere drankjes

Aan het begin van uw reis vindt u in uw compartiment een map met gedetailleerde informatie over de reisroute en de diensten aan boord van de trein. Alle wijnen alsmede andere alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen en worden ook in uw compartiment geserveerd.

   

Print en bewaar deze reis
Print versie

Overzicht treinen
RoutekaartKlik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
 
Video