CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Ontdek de Chindwin Rivier - Orcaella

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Riviercruise per luxe schip Myanmar
» Maaltijden en excursies inclusief
» Ontdek Myanmar op comfortabele
    manier
Dag 1
Yangon - Mandalay
Ochtendvlucht van Yangon naar Mandalay. Na aankomst is er een stadstour in Mandalay met bezoeken aan de heilige Mahamuni Tempel en de Kuthadaw Pagode. Vervolgens wordt u welkom geheten aan boord van de Belmond Orcaella die ligt afgemeerd in het dorpje Shwe Kyet Yet, even ten zuiden van Mandalay.
 
Als de Orcaella afvaart, wordt de lunch geserveerd Vanaf uw tafel kunt u genieten van het schilderachtige uitzicht op Sagaing. ’s Avonds, voorafgaand aan het diner, is er een welkomstcocktail op het bovenste dek waarbij de scheepsofficieren aan u worden voorgesteld. Geniet van de zonsondergang boven de Chindwin rivier.
Dag 2
Monywa
We gaan van boord voor een bezoek aan Monywa en de kleurrijke, carnavaleske Thanboddhay Pagode, een tempel uit het midden van de 20e eeuw met muren die zijn bedekt met kleine Boeddha-afbeeldingen.
Dit rit gaat verder naar Boddhi Tataung, de plaats van '1000 Boeddha’s' en de prachtige, 129 meter hoge staande Boeddha. Terugkeer op het schip dat koers zet naar Moketaw. Na het diner gaat het schip voor anker in de buurt van Aitaung.
Dag 3
Mokehtaw
Vanmorgen maken we een wandeling door het traditioneel agrarische dorp Mokehtaw en bezoeken we het klooster met de Shwe Moktaw Boeddha. Bij het klooster kunt u getuige zijn van een traditionele ‘Noviciation Ceremony’, een zeer belangrijk moment in het leven van Birmese jongens.
Tegen lunchtijd keert u terug aan boord van de Orcaella. Geniet van een relaxte middag aan boord van het schip. In de loungebar zijn er demonstraties Longyi knopen & Thanaka aanbrengen.
De Longyi cocktail party ’s avonds op het bovendek biedt een mooie gelegenheid om uw eigen longyi te dragen!
Dag 4
Maukkadaw
Vroeg in de ochtend bezoek aan het dorp Maukkadaw, dat bekend is als "teakhout haven”. U ziet veel huizen die in traditionele stijl van massief teakhout zijn opgetrokken. We brengen een bezoek aan een lokale school. Halverwege de ochtend keert u terug aan boord en wordt een brunch geserveerd in het restaurant op het bovendek.
 
De rest van de dag brengt u heerlijk ontspannen door op het schip terwijl deze verder stroomopwaarts vaart. In de loungebar geeft dr. Khin Maung Nyunt een lezing "Birmese geschiedenis in het kort".
Na het diner is er op het zonnedek een Toh dansvoorstelling (als het weer dit toelaat).
Dag 5
Kalewa en Mawleik
Na het ontbijt wordt u met een snelle boot naar Kalewa gebracht. Kalewa is de toegangspoort voor de handel met India. Tijdens een wandeling in deze interessante stad maakt u kennis met de levensstijl van de bewoners. Er is ook een levendige markt. Halverwege de ochtend keert u terug aan boord van de Orcaella die koers zet richting Mawleik. De middag is vrij aan boord van het schip.
 
In de vooravond kunt u een wandeling maken in het stadje Mawleik. Daarna is er een transfer met lokale tuktuk’s naar een van de koloniale gebouwen in Mawleik waar deze avond een BBQ diner wordt geserveerd in. Na afloop transfer terug naar het schip.
Dag 6
Mawleik en olifantenkamp
’s Ochtends vroeg brengt een lokale truck u naar een olifantenkamp voor een bezoek. Op de terugweg maakt u een tour door het historisch belangrijke Mawleik. De stad huisvestte in de 20-er en 30-er jaren van de vorige eeuw het administratieve centrum van de Bombay Burma Trading Company.
Halverwege de ochtend zet de Orcaella koers richting Sitthaung. Na de lunch en de afternoon tea bent u welkom in de loungbar voor een lezing door prof. dr. Khin Maung Nyunt over "Veranderingen en de huidige situatie in Myanmar".
 
’s Avonds na het diner worden Shan ballonnen opgelaten op het bovendek van het schip (als het weer dit toelaat); een feeëriek gezicht!
Dag 7
Sitthaung
Na het ontbijt bezoekt u Sitthaung, een dorpje dat ongeveer 200 inwoners telt en slechts 28 huizen. Op weg naar de belangrijkste pagode van het dorp ziet u schitterende groene rijstvelden. Dit dorp staat bekend als beginpunt van de verkorte route naar India voor de Britse troepen toen deze zich terugtrokken uit Birma. Deze weg (55 km tot de grens met India) bestaat nog steeds. Na terugkeer op het schip zet deze koers richting Naung San Kyin.
 
Na de lunch brengt u de verdere middag ontspannen door aan boord van de Orcaella. In de loungebar kunt u deelnemen aan een interessante gedachtenwisseling met prof. dr. Khin Maung Nyunt over religies, cultuur, traditie en levensstijl in Myanmar.
 
Tijdens het diner gaat de Orcaella voor anker in de buurt van Naung San Kyin.
Dag 8
Homalin
Na het ontbijt bezoekt u Homalin stad. Een wandeling langs de rivier brengt u bij de ochtendmarkt. Vervolgens rijden we naar de Buddha Lotus Garden met de beroemdste Pagode van de hele omgeving. Vanaf dit hooggelegen punt heeft u een prachtig uitzicht op de Chindwin rivier met op de achtergrond hoge bergen waar de Naga stam leeft. Laat in de ochtend begint de Orcealla aan zijn tocht stroomafwaarts.
 
‘s Middags vertelt Dr Aung Don over de sociale projecten in Myanmar waaraan Belmond momenteel een bijdrage levert. Het diner wordt geserveerd als de Orcaella voor anker gaat in de buurt van Nan Maw Leik.
Dag 9
Kyidaung
Halverwege de ochtend kunt u een kookdemonstratie door chefkok Bansani bijwonen in de bar op het zonnedek, deze wordt gevolgd door de lunch.
 
Laat in de middag kunt u een wandeling maken naar Kyidaung Village en het Kyidaung Oo klooster. In dit zeer karakteristieke, schilderachtige Birmese dorp wordt u hartelijk verwelkomd door de lokale bevolking.
Als het diner wordt geserveerd gaat de Orcaella voor anker in de buurt van Mingin.
Dag 10
Mingin en Kani
Na het ontbijt gaat u van boord voor een wandeling door Mingin, een zeer belangrijke plaats in de periode van koning Mindon. U bezoekt het indrukwekkende Maha Min Kyaung klooster uit 1912. De bouw verschilt erg van andere kloosters. Het werd gebouwd in een uitgesproken Europese stijl met onder andere ramen van Italiaans glas. Later die ochtend zet de Orcaella koers richting Kani.
 
Na de lunch volgt het bezoek aan Kani, de stad die beroemd is om het huis van de Nat geest 'Heer van het witte paard ". Tijdens een wandeling door de stad komt u bij de plek van het Nat heiligdom.
Laat in de middag vaart de Orcaella verder richting Monywa waar het schip ’s avonds voor anker gaat.
Dag 11
Bagan
Een groot deel van de ochtend is vrij terwijl het schip richting Bagan vaart. Na een brunch gaat u van boord voor een bezoek aan de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het prachtige Bagan. Meer dan 2000 tempels en pagodes staan hier verspreid op een ontzagwekkende vlakte langs de rivier. De zonsondergang kleurt deze magische omgeving in een schitterend licht. Tegen dinertijd bent u terug aan boord van het schip.
Dag 12
Bagan en Mount Popa
Vanmorgen gaat u in Bagan naar de markt van Nyaung Oo. Daarna bezoekt u de belangrijkste tempels van Hti-Lo-Min-Lo en ziet u de alom vereerde Shwezigon Pagode. De lunch is vandaag in een restaurant in Bagan.

’s Middags zijn er verschillende activiteiten mogelijk:
Zo kunt u kiezen voor een excursie naar de heilige Mount Popa, een nationaal park dat volgens de overlevering het heilige huis van machtige 'Nats’ (geesten) is. Op de top van een grote rots staat een schilderachtig complex van kloosters, pagodes en heiligdommen dat bereikt wordt via een kronkelige, overdekte loopbrug. Op de terugweg wordt gestopt bij een Toddy Palm plantage waar op traditionele wijze palmsuiker wordt geproduceerd voor verwerking in snoep en alcoholische dranken.
 
Als alternatief huurt u een fiets of een paardenkoetsje met koetsier om het fascinerende Bagan op eigen gelegenheid verder te verkennen.
 
’s Avonds is er aan boord een afscheidscocktailparty met een dansvoorstelling waarna u aan tafel gaat voor het diner.
Dag 13
Bagan - Yangon
Na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning en het schip. Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Yangon.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen
 2017
Deluxe Cabin State Cabin Junior Suite
Reissom Vanaf
€ 4.690
Vanaf
€ 6.030
Vanaf
€ 10.845
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten

Vertrekmaand 2017 Datum
Augustus 15
September 13

 

Vanaf Prijzen
 2017
Deluxe
Cabin
State
Cabin
Junior
Suite
Balcony
Suite
15 augustus Vanaf
€ 4.690
Vanaf
€ 6.030
Vanaf
€ 10.845
Vanaf
€ 12.640
13 september Vanaf
€ 4.690
Vanaf
€ 6.030
Vanaf 
€ 10.845
Vanaf 
€ 8.425

Prijzen zijn per persoon en op basis van een gedeelde 2-persoons cabin. Toeslag éénpersoonsaccommodatie op aanvraag.  
De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de koers op het moment van boeken en de beschikbaarheid aan boord.

Inbegrepen in de reissom:
  • Accommodatie aan boord van de Road to Mandalay
  • Alle maaltijden aan boord
  • Alle excursies en transfers conform programma
Niet inbegrepen in de reissom:
  • Intercontinentale vluchten
  • Binnenlandse vluchten (economy class) Yangon - Mandalay en Bagan - Yangon
  • Pre-tour Yangon
  • Visumkosten
  • Uitgaven van persoonlijke aard

Pre-tour Yangon 

 
Vanaf
Prijzen 2017
2-persoonskamer 1-persoonskamer
Januari - maart Vanaf € 1.065 Vanaf € 1.830
April - september Vanaf € 665 Vanaf € 1.045
Oktober - december Vanaf € 1.090 Vanaf € 1.870

Prijzen zijn inclusief 2 nachten in het Governor's Residence Garden View Room, ontbijt, halve dag stadstour en transfers. 


 

Voor en na de cruise

 
Eventueel reserveren wij ook aansluitende vluchten vanuit Amsterdam per KLM of Singapore Airlines naar Bangkok of Singapore en aansluitend naar Yangon. Vraag naar onze speciale tarieven, ook voor Business Class.
De cruise kan ook worden uitgebreid met een verblijf in een fraai resort aan het schitterende Lake Inle of aan het ongerepte strand van Ngapali aan de Indische Oceaan. Wij informeren u graag over de details.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
• het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
• bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom);
• bij annulering vanaf 55 dagen t/m 21 dagen voor vertrek: 50% van de reissom;
• bij annulering op 20 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.
Routekaart

 

Chindwin Rivier Cruises

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
 
Overzicht schepen