CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Per trein door Yorkshire en Northumberland

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bijzondere lokale spoorlijnen
» Bezoek aan York, Alnwick en
   Harrogate
» Diverse bijzondere kastelen en forten


REISPROGRAMMA8 dagen LAND(EN) Engeland
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Het kuuroord Harrogate
 • De North Yorkshire Moors spoorweg
 • De Hadrians muur spoorweg
 • De tuinen van Alnwick
 • Het heilige eiland van Lindisfarne
 • Historische York
 • De Settle & Carlisle spoorweg
 • Het Romeinse fort van Chester
 • Het kasteel van Bamburgh
Dag 1
Harrogate
Onze vakantie begint met de aankomst in The Crown Hotel in Harrogate, aan de rand van de Yorkshire Dales (vallei). Harrogate is een prachtige stad met nog vele kenmerken uit de Georgiaanse en Victoriaanse tijd, waaronder de oorspronkelijke kuuroordgebouwen. Nadat we op eigen gelegenheid kennis hebben gemaakt met de stad komen we op deze avond bij elkaar voor een diner in het hotel. (-/-/D)

Dag 2
Historisch York
Vanochtend gaan we per trein naar York, een mooie ommuurde stad. Tijdens de rondleiding leren we veel over de lange en fascinerende geschiedenis van deze stad. Zoals bijvoorbeeld de indrukwekkende Minster, één van de grootste en meest gedecoreerde gotische kathedralen van Europa en de Shambles, een schilderachtige straat die sinds de middeleeuwen bijna onveranderd is gebleven. Het netwerk van Middeleeuwse straten geeft York een unieke charme en is één de belangrijkste hoogtepunten van deze stad. Het National Railway Museum is de grootste ter wereld en vooral bekend vanwege de vele stoomlocomotieven en de bijzondere selectie Koninklijke rijtuigen. In het Jorvik Viking Centre bevindt zich een getrouwe replica van York toen York nog de hoofdstad was van het Vikingse Koninkrijk. (O/-/D)

Dag 3
De North Yorkshire Moors Spoortlijn
Vandaag maken we een nostalgische treinreis met de North Yorkshire Moors Railway naar de populaire badplaats Whitby. We stappen in Pickering aan boord van de trein die getrokken wordt door een originele stoomlocomotief. De reis door het prachtige nationale park van de North Yorkshire Moors is fantastisch. We reizen in gerestaureerde wagons door glooiende valleien en de kronkelende Esk Valley
richting de kust. Onderweg passeren we de charmante plaats Goathland,
beter bekend als Aidensfield uit de TV serie Heartbead. In Whitby kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de abdij of een wandeling maken door het doolhof van nauw, geplaveide straten van dit oude en authentieke vissersplaatsje.
(O/-/D)

Dag 4
Harrogate

Deze dag is geheel ter vrije besteding. Zo kunt u op eigen gelegenheid Harrogate verkennen of genieten van één van de Turkse baden. Of wat dacht u van een afternoon tea in Betty's Tea Room? (O/-/D)

Dag 5
Settle & Carlisle Line en de Hadrian's Wall Line
Harrogate achter ons latend, reizen we vandaag naar Carlisle met de beroemde Settle & Carlisle Line (Standaard Klasse). Regelmatig wordt deze route (115 km) gekozen tot één van de mooiste treinreizen ter wereld. Eenmaal onderweg wordt snel duidelijk waarom. We klimmen snel en reizen door de indrukwekkende Yorkshire Dales met op de achtergrond de machtige Three Peaks: Peny-Ghent, Whernside en Ingleborough. We passeren het spectaculaire Ribblehead Viaduct: een geweldig staaltje Victoriaanse techniek. Nadat we het onbeschutte Blea Moor hebben overgestoken reizen we in de richting van Cumbria. Onderweg doorkruisen we de rijkelijk begroeide, glooiende heuvels van Eden Valley. In Carlisle stappen we aan boord van de Hadrian's Wall Line (Standaard Klasse) en reizen in oostelijke richting tussen Wetheral en Hexham. Bij aankomst in Hexham reizen we verder per touringcar naar de historische stad Alnwick waar we 3 nachten verblijven in het 3-sterren White Swan Hotel*. Het White Swan Hotel ligt in het hart van de stad en is beroemd om zijn sfeervolle Olympic restaurant met prachtige lambrizering, spiegels en glas-in-lood ramen van het zusterschip van de Titanic. (O/-/D)

* Op geselecteerde data wordt overnacht in het 4-sterren Linden Hall Hotel, op ca. 18 km van Alnwick.
Dag 6
de Tuinen van Alnwick
Vanochtend genieten we van een rondleiding door de mooie tuinen van Alnwick. De tuinen zijn prachtig ingericht met veel bloemen en waterpartijen. De Ornamental Garden [siertuin] biedt ruimte aan ’s lands grootste collectie Europese flora, terwijl we in de Poison Garden [giftuin] meer exotische planten vinden.
´s Middags kunnen we op eigen gelegenheid de tuinen te bekijken of een bezoek brengen aan Alnwick Castle. De schoonheid van Alnwick Castle heeft ervoor gezorgd dat dit kasteel een favoriete locatie is geworden voor filmmakers. We kennen allemaal dit kasteel als Zweinstein de hogelschool voor heksen en tovenaars uit de Harry Potter-films. Een bezoek aan de stad Alnwick zelf is ook de moeite waard. De plaats staat bekend als 'Northumberlands meest pittoreske marktstad’. (O/-/D)

Dag 7
Bamburgh Castle en Lindisfarne
Vandaag doorkruisen we het ruige platteland van Northumberland op weg naar Bamburgh, een schilderachtige kustplaats. Hier vinden we ook het indrukwekkende Bamburgh Castle. Deze enorme vesting uit de 12e eeuw kijkt uit over de Noordzee. Vandaag bezoeken we dit kasteel en ontdekken zijn fascinerende wapenkamer en kerkers. Bij eb verlaten we het vasteland en steken de verhoogde weg over naar het heilige eiland Lindisfarne. Eenmaal beland op dit mooie eiland bezoeken we het spirituele erfgoed van Groot Brittannië, de beroemde priorij daterend uit de 7e eeuw. Dit is de plaats van waaruit het Christendom werd verspreid over het noorden van Engeland. De priorij is al meer dan 1300 jaar een belangrijk centrum voor pelgrims. (O/-/D)

Dag 8
De reis naar huis

Na ontbijt gaan we naar het station van Alnmouth voor de treinreis met naar York. Hier nemen we afscheid van de groep en eindigt uw reis. (O/-/-)

NB. Door omstandigheden kan de volgorde van excursies aangepast worden. U maakt echter wel alle excursies die vermeld staan in het programma.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Tour code: YNS - 8 dagen PER TREIN DOOR YORKSHIRE EN NORTHUMBERLAND
2017 vertrekdata en prijzen per persoon
 
Datum   excl. vluchten /vervoer
April 27 € 1.065
Mei  11, 18 € 1.100
Juni 19 € 1.125
Augustus 6, 25 € 1.125
September 7, 29 € 1.125
Oktober 12 € 1.100
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag.

Toeslagen (niet inbegrepen):
Eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis: € 330,- p.p.

Inbegrepen in de reissom:
 • Treinreizen in eerste & standaard klasse zoals beschreven in het reisprogramma
 • 7 hotelovernachtingen incl. ontbijt en diner
 • Begeleide wandeling door York
 • Schilderachtige treinreis met de North Yorkshire Moors Railway
 • Reis naar Carlisle via de beroemde Settle & Carlisle Line
 • Reis langs de schilderachtige Hadrian's Wall Line
 • Excursie naar Alnwick Gardens
 • Bezoek aan Kasteel Bamburgh
 • Reis naar Lindisfarne, inclusief een bezoek aan de priorij van Lindisfarne
 • Alle genoemde transfers hotels stations en v.v.
 • Gedurende de reis is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies
Vervoer vanuit Nederland naar Harrogate en York terug naar Nederland  is niet inbegrepen in bovengenoemde reissom. Vanuit Rotterdam kunt u de ferry nemen naar Hull. Dit is een nachtvaart, welke dagelijks vertrekt. Vanaf Hull gaat de trein naar Harrogate (reisduur 2 uur, overstappen in Leeds). Vanuit York zijn er rechtstreekse treinen naar Hull (reisduur 1 uur). Prijzen op aanvraag.  

Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.


Hadrian’s Wall line

Hadrian's Wall Line valt onder het beheer van Northern Rail en loopt door Engeland van Carlisle naar Newcastle. De lijn volgt de historische Hadrian's Wall. De overblijfselen van de muur zijn niet altijd zichtbaar meer, maar de route loopt door vele pittoreske dorpen (velen van Romeinse oorsprong) en steden en langs het prachtige nationale park van Northumberland. De schoonheid van de route trekt steeds meer toeristen.North Yorkshire Moors Railway

De North Yorkshire Moors Railway, één van de populairste toeristische attracties van Yorkshire, neemt de passagiers mee op een ontspannende reis door het schilderachtige nationale park van de North Yorkhire Moors. De 29 km lange lijn is een van de langste ‘heritage’ routes in het Verenigd Koninkrijk en loopt tussen het pittoreske stadje Pickering en het dorp Grosmont.
De spoorweg is in 1836 opgezet onder de naam Whitby en Pickering Railway om goederen en passagiers van en naar de oostkust te brengen. Dit ging door tot 1965. Net als bij zoveel lijnen in het Verenigd Koninkrijk adviseerde het beruchte Beeching Report van 1963 om de lijn te sluiten. Een vereniging werd opgericht om o.a. deze lijn te behouden. Dit leidde tot de heropening van de spoorlijn in 1973 onder de naam North Yorkshire Moors Railway.
Tegenwoordig zorgen diesel- en stoomlocomotieven voor het voortrekken van de zorgvuldig gerestaureerde rijtuigen. Langs de route vindt je tevens één van de oudste spoortunnels ter wereld. De route kent een aantal haltes, waaronder Levisham, Newton Dale Halt en Goathland. De plaats Goathland is tegenwoordig beter bekend als Aidensfield uit televisie serie 'Heartbeat' en station van Goathland speelde ook een belangrijke ril in de eerste Harry Potter-film als station Zweinsveld

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.


White Swan Hotel, Alnwick

Het White Swan Hotel is een 300 jaar oude herberg in het hart van de historische stad van Alnwick, dicht bij Alnwick Castle en de tuinen. Het hotel heeft een bar, een bistro en een restaurant met eikenhouten lambrisering, glas-in-lood ramen, spiegels en andere meubilair afkomstig van de RMS Olympic, Titanic's zusterschip. De goed ingerichte kamers beschikken over een telefoon, televisie met dvd-speler, koffie- en theefaciliteiten en een haardroger.

Het White Swan Hotel werd in 2011 bekroond met een Great Rail Journeys Award voor de kwaliteit van de maaltijden.


 

Mac Donald Linden Hall Hotel, Longhorsely
Het 4-sterren Linden Hall Hotel is gebouwd in 1812, ligt net buiten het dorpje Longhorsley midden in een prachtige tuin (450 hectaren). Het hotel beschikt over een zeer goed restaurant, een loungebar en de Linden Tree Pub. Er is ook een Spa met overdekt zwembad, sauna, stoombad en een volledig ingerichte fitnessruimte.
Een breed scala aan schoonheidsbehandelingen en therapieën worden aangeboden (ter plaatse te betalen). De kamers zijn ingericht in een eigentijdse stijl en beschikken over een telefoon, satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en een haardroger.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart

 

Route kaart- Yorkshire

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.