CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Persia and the Silk Road: Treinreis tussen Moskou en Teheran

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bezoek het onontdekte Iran op een
   veilige en comfortabele manier
» Div. sites Unesco Werelderfgoedlijst
» Combinatie Zijderoute en Iran
REISPROGRAMMA18/19 dagen LAND(EN) Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran
 • Moskou - Teheran
 • Teheran - Moskou
 • Prijzen & Vertrek
 • De trein
Persia

PER PRIVÉTREIN NAAR PERZIË 2016

In het spoor van Alexander de Grote
 
Reis in 2016 met ons mee naar Iran, bakermat van de westerse beschaving, aan boord van de Golden Eagle trein, het ‘vlaggenschip’ van Golden Eagle Luxury Trains. De Golden Eagle is de meest comfortabele privétrein van Rusland en verre omgeving. Elk compartiment beschikt over een eigen moderne badkamer; in de fraai ingerichte restaurantrijtuigen worden uitstekende maaltijden geserveerd en er is ook een sfeervol barrijtuig. Zo reist u met maximaal 60 medegasten naar en door het oude Perzië. Na elke excursie keert u terug in de vertrouwde omgeving van uw ‘hotel op wielen’. Op deze unieke reizen hoeft u dus niet in te leveren op comfort, service en veiligheid.

Drie rondreizen
Vanuit Moskou vertrekt de trein in zuidelijke richting voor bezoeken aan eeuwenoude Zijderoute-steden als Khiva, Merv, Samarkand en Bukhara en vervolgens de cultuurschatten van het oude Perzische Rijk. In Iran bezoekt u enkele van de oudste steden ter wereld, zoals de pelgrimsstad Mashhad en de karavaanstad Isfahan met zijn prachtige moskeeën en paleizen, rijk geworden door de handel aan de Zijderoute. En natuurlijk gaat u naar de ruïnestad Persepolis, dat hoofdstad was van het enorme Perzische Rijk. De reis eindigt in Teheran.

Dezelfde reis is er ook in noordelijke richting: vanuit Teheran naar Moskou. Verder is een verkorte reis mogelijk door te beginnen of te eindigen in Tashkent.

Voor degenen met een ware pioniersgeest is er “Heart of Persia” die begint en eindigt in Teheran. Naast alle hoogtepunten in Iran die ook tijdens de andere reizen worden bezocht, brengt deze treinreis u naar enkele buitengewoon bezienswaardige plekken die maar zelden door westerlingen werden bezocht. En dat maakt deze reis nóg specialer.

Gastvrijheid
Naast de culturele pracht zal de enorme gastvrijheid en openheid van de Iraanse bevolking beslist grote indruk op u maken. Na een bezoek aan dit land zijn vooroordelen verdwenen en bent u een buitengewone ervaring rijker. 
 

Van Moskou naar Teheran

Dag 1
Amsterdam - Moskou
Vlucht per KLM van Schiphol naar Moskou. Na aankomst transfer naar het 5-sterren Ritz-Carlton Hotel in het centrum van Moskou, op loopafstand van het Rode Plein en het Bolshoj Theater. ’s Avonds tijdens een welkomstreceptie en diner kunt u kennismaken met medereizigers op deze indrukwekkende reis.
Optie: verleng uw verblijf in Moskou met een of twee nachten om meer van de stad te ontdekken of om een voorstelling in het beroemde Bolshoj Theater bij te wonen (tickets tevoren reserveren; onder voorbehoud van programma en beschikbaarheid).
Dag 2
Moskou, Rusland
’s Ochtends transfer naar het Kazansky Station van Moskou waar u in schitterende Imperial Waiting Room wordt verwelkomd met een glas champagne en cocktailhapjes. Vervolgens begeleiden cabin stewards u naar Platform 1 waar een brass-band speelt bij de gereedstaande Golden Eagle trein, uw comfortabele ‘thuis’ tijdens dit bijzondere avontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment terwijl de trein onderweg gaat voor de reis richting Teheran.
Dag 3
Karakum Woestijn, Kazachstan
Vandaag geniet u van een ontspannen dag aan boord van de Golden Eagle terwijl deze het noordelijke deel van de enorme Karakum woestijn doorkruist. U kunt volop genieten van het unieke landschap en de daarin verspreid liggende dorpjes. Ook kunt u vandaag in de trein een Russisch les of een lezing bijwonen.
Dag 4
Bajkonoer, Kazachstan
Bajkonoer, de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld, werd eind 50-er jaren gebouwd door de Sovjet-Unie als de basis voor ruimtemissies. In 1957 werd hier de eerste ruimtesonde Sputnik 1 gelanceerd. In 1961 werd hier Yuri Gagarin gelanceerd, de eerste mens in de ruimte. Ook vertrok hier tot tweemaal toe André Kuipers voor zijn missies aan boord van het International Space Station – ISS. Tijdens ons bezoek aan Bajkonoer zien we het lanceerstation van Yuri Gagarin’s ruimtevlucht.
Dag 5
Tashkent, Oezbekistan
Vandaag bereiken we Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. We verkennen deze moderne stad in Sovjetstijl, die grotendeels werd herbouwd na de verwoestende aardbeving in 1966. Op onze rondrit zien we de Oude Stad waar nauwe straatjes worden geflankeerd door traditionele huizen en religieuze bouwwerken. In een kleine bibliotheek kunnen we hier een van de heiligste relikwieën van de Islam aanschouwen – de oudste Koran ter wereld. We bezoeken vervolgens het spoorwegmuseum en het Kunstnijverheidsmuseum.
Dag 6
Samarkand, Oezbekistan
Beroemde ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo en Alexander de Grote hebben Samarkand beschreven. Meer dan andere steden roept Samarkand suggestieve beelden op van de Zijderoute. De stad werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht en aan de prachtige architectuur is goed te zien dat het ooit een van de voornaamste steden van Azië was. We bezoeken tal van prachtige gebouwen zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Na het diner keren we terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is. Laat in de avond vertrekt de trein richting Bukhara.
Dag 7
Bukhara, Oezbekistan
Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd; dit gebeurde in 1999 t.g.v. het 2500-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten van onze excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir, even buiten de stad.
Dag 8
Khiva, Oezbekistan
We rijden naar het 2500 jaar oude Khiva. Deze stad was ooit een belangrijk centrum op een kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Dat het lang geleden een rijke stad is geweest is nog goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad die t.g.v. het 2500-jarig bestaan met hulp van UNESCO zijn gerestaureerd.
Dag 9
Ashgabat, Turkmenistan
Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, ook wel het “Las Vegas van de Karakum” genoemd, ligt tussen de Karakum woestijn en het Kopet Dag gebergte in. Een groot deel van de dag besteden we in deze relatief nieuwe stad die werd herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala na de verwoestende aardbeving van 1948. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. We brengen ook een bezoek aan het Nationale Museum en de Kipchak moskee.
Dag 10
Merv, Turkmenistan
Vroeg in de ochtend arriveren we in Mary, vandaar transfer per bus naar de oude stad Merv. Ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute, maar verlaten na 1794 toen de Emir van Bukhara het reservoir dat de bevolking van water voorzag, had laten vernielen. In een straal van 75 vierkante km bevinden zich 5 verschillende ommuurde steden waarvan we er één bezoeken.
In de vooravond arriveren we in de stad Sarakhs op de grens tussen Turkmenistan en Iran. Hier vindt een belangrijke aanpassing plaats van de draaistellen onder de trein vanwege de overgang naar de standaard spoorbreedte van het spoornetwerk in Iran.
Dag 11
Mashhad, Iran
Na de wisseling van de wielstellen vervolgen we onze reis en arriveren bijtijds in Mashhad. Door onze vroege aankomst in de bedevaartplaats hebben we een hele dag om Mashhad te verkennen, de op één na grootste stad van Iran. Zo bezoeken we de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld en het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad bezichtigen we de tombe van de dichter Ferdowsi (10e/11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh.
Dag 12
Rayen en Mahan, Iran
Na het ontbijt verlaten we de Golden Eagle in Mahan voor een bezoek aan het 15e eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof. We bezoeken ook de 19e eeuwse Prince’s Garden.
We vervolgen per bus naar de nabijgelegen de middeleeuwse lemen stad Rayen met het enorme kasteel aan de voet van de besneeuwde Hezar berg. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel (tot 150 jaar geleden bewoond) en is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran. Tegen zonsondergang keren we terug in de trein en gaan op weg naar Yazd.
Dag 13
Yazd, Iran
Yazd wordt verondersteld een van de oudste steden ter wereld te zijn. De excursie brengt ons naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen.
Dag 14
Isfahan, Iran
Isfahan was Perzië’s hoofdstad van 1598 tot 1722. De betoverende stad is gesitueerd aan de rijkdom brengende Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland. Gedurende zo’n 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes in zich verenigd. We zijn de hele dag in de stad en bezoeken er een keur aan interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Armeense Vank kathedraal. Na een traditionele lokale lunch bewonderen we het Naghshe Jahan Plein, een van de grootste pleinen ter wereld (ook op de werelderfgoedlijst) met het Ali Qapu Paleis en de Sheikh Lutfullah moskee. Na de rondleiding kunt u er op eigen gelegenheid rondwandelen en inkopen doen in de grote Qaisarieh Bazaar.
Dag 15
Persepolis en Shiraz, Iran
Na het ontbijt arriveren we in het wereldberoemde Persepolis dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. We zien ook de Necropolis en de Naghshe Rajab. Na de lunch gaan we per bus door naar Shiraz, ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor: wijn, poëzie, overweldigende tuinen en literatuur. Bezoeken aan de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel zijn de hoogtepunten van onze middagtour.
Dag 16
Teheran, Iran
Na het ontbijt bereiken we onze eindbestemming Teheran en nemen we afscheid van de Golden Eagle en volgt de transfer naar het 5-sterren Espinas International Hotel voor een verblijf van 2 nachten.
Dag 17
Teheran, Iran
Tijdens onze stadstour bekijken we als eerste de wereldberoemde Perzische Kroonjuwelen. De enorme juwelen collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën bevinden zich in het Kroonjuwelen Museum binnen het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. We bezoeken ook het Golestan Paleis met de Marmeren Troon en de op Versailles geïnspireerde Spiegelzaal waar de laatste Shah werd gekroond.
Op de laatste avond genieten we van een slotdiner waarna we afscheid nemen van onze internationale medereizigers waarmee we van Centraal-Europa naar het hart van Perzië zijn gereisd.
Dag 18
Teheran - Dubai - Amsterdam
’s Ochtends transfer naar de internationale luchthaven van Teheran voor de vlucht met Emirates naar Dubai. Aansluitende vlucht, eveneens met Emirates van Dubai naar Amsterdam. In de loop van de avond arriveert u op Schiphol.
Dubai
Na uw reis
  

Na de reis: DUBAI

Dubai ligt op slechts 2 uur vliegen van Teheran. Emirates vliegt tweemaal daags tussen Dubai en Teheran en ook tussen Dubai en Amsterdam. Daarom is Dubai een aantrekkelijke optie voor enkele dagen verblijf op doorreis van of naar Amsterdam.

 

Wij regelen uw transfers bij aankomst en vertrek in Dubai alsmede 2, 3 of meer nachten verblijf en overige transfers en excursies als u dat wenst. Voor uw verblijf stellen wij voor: het Jumeirah Al Qasr Hotel. Dit ‘grand boutique hotel’ ligt in de Souk Madi-nat, een schitterend, geheel in Arabische stijl opgetrokken paradijs van boetieks, galerieën, restaurants, bars en cafés. Het hotel zelf is een eerbetoon aan de eeuwenoude Arabische architectuur. Al Qasr is een oase van luxe met o.a. diverse restaurants, spa- en wellness faciliteiten.

Van Teheran naar Moskou


Dag 1    Amsterdam - Teheran

Vliegreis van Amsterdam naar Teheran per Lufthansa (met overstap in Frankfurt) of met Emirates (met overstap in Dubai). 
  

Dag 2    Teheran, Iran

Vroege aankomst in Teheran. Transfer en naar het 5-sterren Espinas International Hotel waar uw direct over uw kamer beschikt. De rest van de dag is er tijd om te acclimatiseren en gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds bent u van harte uitgenodigd voor een welkomstreceptie en diner en kunt u kennismaken met (internationale) medereizigers op deze fantastische reis. 
 

Dag 3    Teheran, Iran

Tijdens onze stadstour door Teheran bekijken we als eerste de wereldberoemde Perzische Kroonjuwelen. De enorme juwelen collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën bevinden zich in het Kroonjuwelen Museum binnen het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. Ook bezoeken we het Golestan Paleis met de Marmeren Troon en de op Versailles geïnspireerde Spiegelzaal waar de laatste Shah werd gekroond. 
 

Dag 4    Teheran, Iran

Laat in de middag gaan we naar het hoofdstation van Teheran waar u aan boord gaat van de Golden Eagle, uw ‘thuis’ tijdens dit bijzondere treinavontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment en geniet vervolgens van het diner in het restaurantrijtuig terwijl de trein begint aan de reis richting Persepolis. 
  

Dag 5    Persepolis en Shiraz, Iran

Na het ontbijt arriveren we in het wereldberoemde Persepolis dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. We zien ook de Necropolis en de Naghshe Rajab. Na de lunch gaan we per bus door naar Shiraz, ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor: wijn, poëzie, overweldigende tuinen en literatuur. Bezoeken aan de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel zijn de hoogtepunten van onze middagtour. 
  

Dag 6    Isfahan, Iran

Isfahan was Perzië’s hoofdstad van 1598 tot 1722. De betoverende stad is gesitueerd aan de rijkdom brengende Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland. Gedurende zo’n 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes in zich verenigd. We zijn de hele dag in de stad en bezoeken er een keur aan interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Armeense Vank kathedraal. Na een traditionele lokale lunch bewonderen we het Naghshe Jahan Plein, een van de grootste pleinen ter wereld (ook op de werelderfgoedlijst) met het Ali Qapu Paleis en de Sheikh Lutfullah moskee. Na de rondleiding kunt u er op eigen gelegenheid rondwandelen en inkopen doen in de grote Qaisarieh Bazaar.
  

Dag 7    Yazd, Iran

Yazd wordt verondersteld een van de oudste steden ter wereld te zijn. De excursie brengt ons naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen.
  

Dag 8    Rayen en Mahan, Iran

Na het ontbijt verlaten we de Golden Eagle in de middeleeuwse lemen stad Rayen met het enorme kasteel aan de voet van de besneeuwde Hezar berg. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel (tot 150 jaar geleden bewoond) en is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran.
We vervolgen per bus naar het nabijgelegen Mahan voor een bezoek aan het 15e eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof. We bezoeken ook de 19e eeuwse Prince’s Garden. 
 

Dag 9    Mashhad, Iran

Door onze vroege aankomst in de bedevaartplaats hebben we voldoende tijd om Mashhad te verkennen, de op één na grootste stad van Iran. Zo bezoeken we de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld en het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad bezichtigen we de tombe van de dichter Ferdowsi (10e/11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh.
  

Dag 10   Merv, Turkmenistan

We arriveren in Mary en vandaar gaan we per bus naar nabijgelegen oude stad Merv. Ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute, maar verlaten na 1794 toen de Emir van Bukhara het reservoir dat de bevolking van water voorzag, had laten vernielen. In een straal van 75 vierkante km bevinden zich 5 verschillende ommuurde steden waarvan we er één bezoeken.
In de vooravond arriveren we in de stad Sarakhs op de grens tussen Turkmenistan en Iran. Hier vindt een belangrijke aanpassing plaats van de draaistellen onder de trein vanwege de overgang naar de standaard spoorbreedte van het spoornetwerk in Iran.
 

Dag 11    Ashgabat, Turkmenistan

Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, ook wel het “Las Vegas van de Karakum” genoemd, ligt tussen de Karakum woestijn en het Kopet Dag gebergte in. Een deel van de dag besteden we in deze relatief nieuwe stad die werd herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala na de verwoestende aardbeving van 1948. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. We brengen ook een bezoek aan het Nationale Museum en de Kipchak moskee.
Later op de dag maakt de Golden Eagle een korte stop in Ichoguz, waar we de trein kunnen verlaten voor een korte rit naar Darvaza’s beroemde brandende gaskrater, een spectaculair schouwspel dat het beste kan worden gezien als het donker is. Het gebied is rijk aan natuurlijk gas. De 70 meter brede krater die bij de lokale bevolking bekend staat als de “poort naar de hel’ en brandt nu al meer dan 40 jaar. 
 

Dag 12   Khiva, Oezbekistan

We rijden naar het 2500 jaar oude Khiva. Deze stad was ooit een belangrijk centrum op een kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Dat het lang geleden een rijke stad is geweest is nog goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad die t.g.v. het 2500-jarig bestaan met hulp van UNESCO zijn gerestaureerd.
  

Dag 13   Bukhara, Oezbekistan

Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd; dit gebeurde in 1999 t.g.v. het 2500-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten van onze excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir, even buiten de stad. 
  

Dag 14   Samarkand, Oezbekistan

Beroemde ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo en Alexander de Grote hebben Samarkand beschreven. Meer dan andere steden roept Samarkand suggestieve beelden op van de Zijderoute. De stad werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht en aan de prachtige architectuur is goed te zien dat het ooit een van de voornaamste steden van Azië was. We bezoeken tal van prachtige gebouwen zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Na het diner keren we terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is. Laat in de avond vertrekt de trein richting Tashkent.
  

Dag 15   Tashkent, Oezbekistan

Vandaag bereiken we Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. We verkennen deze moderne stad in Sovjetstijl, die grotendeels werd herbouwd na de verwoestende aardbeving in 1966. Op onze rondrit zien we de Oude Stad waar nauwe straatjes worden geflankeerd door traditionele huizen en religieuze bouwwerken. In een kleine bibliotheek kunnen we hier een van de heiligste relikwieën van de Islam aanschouwen – de oudste Koran ter wereld. We bezoeken vervolgens het spoorwegmuseum en het Kunstnijverheidsmuseum. 
 

Dag 16   Bajkonoer, Kazachstan

Bajkonoer, de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld, werd eind 50-er jaren gebouwd door de Sovjet-Unie als de basis voor ruimtemissies. In 1957 werd hier de eerste ruimtesonde Sputnik 1 gelanceerd. In 1961 werd hier Yuri Gagarin gelanceerd, de eerste mens in de ruimte. Ook vertrok hier tot tweemaal toe André Kuipers voor zijn missies aan boord van het International Space Station – ISS. Tijdens ons bezoek aan Bajkonoer zien we het lanceerstation van Yuri Gagarin’s ruimtevlucht. 
  

Dag 17   Karakum woestijn, Kazachstan

Vandaag geniet u van een ontspannen dag aan boord van de Golden Eagle terwijl deze het noordelijke deel van de enorme Karakum woestijn doorkruist. U kunt volop genieten van het unieke landschap en de daarin verspreid liggende dorpjes. Ook kunt u vandaag in de trein een Russisch les of een lezing bijwonen.
 

Dag 18   Moskou, Rusland

Na het ontbijt bereiken we onze eindbestemming Moskou en nemen we afscheid van de Golden Eagle en volgt de transfer naar het 5-sterren Ritz-Carlton Hotel in het centrum van Moskou, op loopafstand van het Rode Plein en het Bolshoj Theater.
Het middagprogramma in Moskou omvat voornamelijk de grandeur van het Kremlin, het historische en politieke hart van Moskou. U ziet er de schatten van de tsaren in de Armoury Chamber. We bezoeken ook het Rode Plein, dat wordt geflankeerd door de Basilius-kathedraal met zijn typische uivormige torenspitsen en de prachtige gevel van het warenhuis GUM dat in de tsarentijd werd gebouwd.
Op de laatste avond genieten we van een slotdiner waarna we afscheid nemen van onze internationale medereizigers.
 

Dag 19   Moskou - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Moskou en vlucht per KLM van Moskou naar Amsterdam.

Optie: verleng uw verblijf in Moskou met een of twee nachten om meer van de stad te ontdekken of om een voorstelling in het beroemde Bolshoj Theater bij te wonen (tickets tevoren reserveren; onder voorbehoud van programma en beschikbaarheid).


 

Voor de reis: DUBAI

Dubai ligt op slechts 2 uur vliegen van Teheran. Emirates vliegt tweemaal daags tussen Dubai en Teheran en ook tussen Dubai en Amsterdam. Daarom is Dubai een aantrekkelijke optie voor enkele dagen verblijf op doorreis van of naar Amsterdam.

 

Wij regelen uw transfers bij aankomst en vertrek in Dubai alsmede 2, 3 of meer nachten verblijf en overige transfers en excursies als u dat wenst. Voor uw verblijf stellen wij voor: het Jumeirah Al Qasr Hotel. Dit ‘grand boutique hotel’ ligt in de Souk Madi-nat, een schitterend, geheel in Arabische stijl opgetrokken paradijs van boetieks, galerieën, restaurants, bars en cafés. Het hotel zelf is een eerbetoon aan de eeuwenoude Arabische architectuur. Al Qasr is een oase van luxe met o.a. diverse restaurants, spa- en wellness faciliteiten. 
Reisduur:  Moskou - Teheran: 18 dagen / 17 nachten
                    Teheran - Moskou: 19 dagen / 18 nachten
Vertrekdata 2017: 
                        Moskou - Teheran                 23 maart t/m 9 april 2017
                

                       Teheran - Moskou                   16 april t/m 4 mei 2017
                                                                        23 november t/m 11 december 2017                                                                     

                                                                       
 
Prijzen 2017 per persoon 2-persoons-
compartiment
Compartiment
alleengebruik
Silver Class Compartiment € 20.695 € 30.595
Gold Class Compartiment € 24.095 € 36.095
Imperial Suite € 40.095 € 75.795
 
Vertrekdata 2018:  
                        Moskou - Teheran                 25 maart t/m 11 april 2018
                                                                       21 oktober t/m 7 november 2018
                 

                       Teheran - Moskou                   30 april t/m 18 mei 2018
                                                                        14 november t/m 2 december 2018

                                                                    

                                                                       
 
Prijzen 2018 per persoon 2-persoons-
compartiment
Compartiment 
alleengebruik
Silver Class Compartiment € 21.095 € 31.095
Gold Class Compartiment € 24.895 € 36.795
Imperial Suite € 41.095 € 77.095
 
Toeslag Business Class: op aanvraag

Inbegrepen in de reissom: 
 • Reis per Golden Eagle privétrein volgens programma, met accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • Overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels in Moskou en Teheran
 • Vluchten per KLM, Lufthansa of Emirates volgens programma, economy class, inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis
 • Alle wijnen en andere (bar)drankjes m.u.v. alcoholische drankjes in Iran (niet toegestaan)
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken incl. entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket 

Vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij 
tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.
 
 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Rusland, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht).
 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling: 
 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan. 
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

 

Golden Eagle Trein

De Golden Eagle (privé-trein) is veruit de meest luxe trein van heel Rusland en omringende landen.
Aan boord van de Golden Eagle kunt u kiezen uit 3 types privé-accommodatie: Silver Class, Gold Class en Imperial Suite.
De Silver Class compartimenten (6 per rijtjuig) zijn iets kleiner dan de Gold Class compartimenten (5 per rijtuig) . Een Imperial Suite heeft de afmetingen van 2 Gold Class compartimenten.

Elk compartiment is voorzien van een moderne badkamer met douche, toilet, wastafel, toilet en vloerverwarming. In de Imperial Suite heeft u in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met een privé auto en chauffeur. Voor het overige is de service aan boord van de trein voor iedereen gelijk.

De trein beschikt voorts over 2 sfeervolle restaurant-rijtuigen waar maaltijden worden geserveerd die zijn bereid met verse lokale ingrediënten. Het ‘sociale hart’ van de trein wordt gevormd door het gezellige barrijtuig waar u tijdens de reis op gezette tijden ook een interessante lezing kunt bijwonen. 
Trans-Siberian-Express-trein- interior             Trans-Siberian-Express-restaurant

 
                   

PRAKTISCHE INFORMATIE


Reisdocumenten 

U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en géén stempels uit Israël bevat. U heeft voorts visa nodig voor Rusland, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran. Incento zal u nader informeren en behulpzaam zijn bij het verkrijgen van de visa.
  

Gezondheid

Hoewel de reizen met onze privétrienen uiterst comfortabel zijn, dient u over een normale fysieke gezondheid te beschikken. U dient goed ter been te zijn zodat u tijdens excursies gangbare afstanden kunt lopen c.q. kunt traplopen. Neem bij twijfel contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren.

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wij raden u echter aan om u persoonlijk te laten adviseren over vaccinaties en eventuele andere maatregelen die voor u noodzakelijk zijn. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Tijdens de gehele treinreis is er een arts aan boord.


Kleding
 

In Iran gelden kledingvoorschriften.

Voor dames is een hoofddoek altijd verplicht. Deze mag best een vrolijke kleur hebben. Armen en benen dienen bedekt te zijn. Het advies is om losse, wijde, niet al te fel gekleurde kleding te dragen, bijv. een lange broek met een blouse die tot over de heupen valt. Sandalen met blote voeten is geen probleem.
Voor heren zijn korte mouwen toegestaan maar geen korte broeken. Een stropdas wordt afgeraden.


Persoonlijke headsets
 

Tijdens elke excursie ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u niets hoeft te missen van zijn/haar uitleg.


Voorbehoud
 

Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms on-derweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moe-ten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Informatie- en kennismakingsbijeenkomst

Alle deelnemers ontvangen te zijner tijd een uitnodiging voor een speciale informatie- en kennismakingsbijeenkomst.
Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie over deze bijzondere reizen.

 
Uit eigen ervaring kunnen we u er alles vertellen! U bent uiteraard ook van harte welkom op ons kantoor in Bussum. Belt u dan tevoren even voor een afspraak zodat u zeker weet dat wij ruim voldoende tijd voor u hebben.

.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart reis Persia and the Silk Road
Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
 
Reis door Iran: Heart of Persia
Naast de reis tussen Moskou en Teheran biedt Golden Eagle Luxury Trains ook een reis langs alle hoogtepunten in Iran. 

Reis mee op de reis HEART OF PERSIA en maak kennis met de bijzondere cultuur en vriendelijke bevolking van Iran!

Klik hier voor het programma.


Online brochure
Klik op de afbeelding voor de digitale brochure. Hierin vindt u meer informatie over de reis, de trein en de verlengingsarrangementen.  
Overzicht treinen
Golden Eagle Trans-Siberian Express
Reisverslagen
Persia 2014
Lees hier het reisverslag van Hilly Snippe. Zij was één van de reizigers op de allereerste reis naar Persia in oktober 2014.

Klik hiet voor het reisverslag