CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Portugal & de Douro

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » één-daags cruise over de Douro  
» Guimaraes & Bom Jesus do Monte
» Guggenheim Museum
REISPROGRAMMA15 dagen LAND(EN)Portugal & Spanje
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:


• Salamanca
• één-daags cruise over de Douro
• Diner op een Port Wijn-landgoed
• Stadstour Porto
• Guimaraes & Bom Jesus do Monte
• Diner in Taylors Port Kelders
• Historische tramreis door Lissabon
• Pinhao & Sintra
• San Sebastian
• Guggenheim Museum
Dag 1 - 2
Rondom Biarritz en Salamanca
Vanuit Nederland reizen we per hogesnelheidstrein (Thalys - niet inbegrepen) naar Parijs waar we aankomen op het Gare du Nord. Op eigen gelegenheid doorkruisen we Parijs om vervolgens vanaf een ander station met de TGV naar Biarritz te reizen. In de TGV maakt u kennis met uw reisgenoten. Hier overnachten we in het Radisson Blu Hotel. Op dag 2 reizen we door naar Irun, waar we aan boord stappen van de trein naar Salamanca (standaard klasse). In Salamanca verblijven we de komende twee nachten in het hotel Catalonia Plaza Mayor. Vanavond dineren wij bij een traditioneel restaurant op de Plaza Mayor.
(Dag 1: -/-/D en Dag 2: O/-/D)

Dag 3
Salamanca
Vanochtend krijgen we een rondleiding door Salamanca, een UNESCO World Heritage site, ook wel bekend als de ‘Gouden Stad’ vanwege de gloed van de zandstenen gebouwen. Tijdens deze rondleiding bezoeken we de 15e eeuwse kathedraal, de Plaza Mayor en het ongebruikelijke Casa de las Conchas. (O/-/-)
Dag 4
Cruise naar Peso de Regua
Vandaag reizen we per touringcar naar Portugal. In Barca d’Alva stappen we aan boord van een schip voor een dagtocht door de prachtige Dourovallei, één van de hoogtepunten van de vakantie. Onze exclusieve cruise op de ‘Gouden Rivier’ neemt ons mee naar het hart van ‘de’ portproducerende streek van Portugal. De oevers van de rivier zijn hier omgeven door terrasvormige hellingen met wijngaarden. We passeren prachtige, geïsoleerde landgoederen die port (quinta) produceren. Terwijl we genieten van de lunch aan boord, varen we rustig door het glooiende landschap en langs slaperige stadjes en dorpjes die steeds verschijnen langs de oever van de rivier. We glijden langs heerlijke amandelboomgaarden, door spectaculaire kloven en belanden tenslotte in Peso da Regua, het officiële portproducerende centrum in Portugal. De stad ligt op een rustige plek aan de voet van het Serra do Maoro gebergte en is van oudsher bekend als ‘de’ plaats langs de Douro waar de vaten port op houten vrachtschepen werden geladen om naar Vila Nova de Gaia te worden vervoerd. Bij aankomst in Peso da Regua reizen we door naar ons hotel, hotel Regua Douro, waar we 2 nachten verblijven. (O/L/D)
Dag 5
Douro-vallei per trein
Vandaag reizen we met de trein naar Pinhão, een klein stadje gelegen op de plek waar de rivieren de Douro en de Pinhão samenvloeien. Hier bevindt zich tevens het centrum van de port productie. We genieten van een portproeverij in Pinhão, waarna we nog wat tijd over hebben om de stad te verkennen. We keren terug naar Peso da Regua voor een vrije middag. Breng b.v. een bezoek aan het beroemde Douro Museum met stukken die te maken hebben met de geschiedenis van de portproductie. Vanavond dineren we in een lokaal portwijnlandgoed, gelegen op korte afstand van Peso da Regua. Het landgoed Quinta da Casa Amarela ligt in een prachtige omgeving met een fantastisch uitzicht op de Douro. (O/-/D)

Dag 6
Per trein naar Porto
Vandaag reizen we verder met de trein langs de prachtige vallei van de rivier de Douro naar Porto. Bij aankomst genieten we van een rondleiding door de stad, die een prachtige, ongerepte charme heeft. De komende drie nachten verblijven we in het Mercure Porto Centro. (O/-/D)

Dag 7
Guimaraes en Bom Jesus do Monte
Vanochtend gaan we naar Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal die met zijn aantrekkelijke smalle straten, de status heeft gekregen van UNESCO werelderfgoed.
We brengen ook een bezoek aan de Bom Jesus do Monte, vooral bekend om zijn plechtige 116 meter hoge trap die naar de kerk leidt. De avond brengen we door in de beroemde Taylors portwijnkelders in Vila Nova de Gaia. We genieten van een portproeverij en een diner in de kelder. (O/-/D)

Dag 8
Porto
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad Porto verkennen. Bezoek de wijk Ribeira met zijn gezellige smalle straatjes of de portwijngrotten in Vila Nova de Gaia. (O/-/-)

Dag 9
Porto - Lissabon
Vandaag reizen we met de hogesnelheidstrein naar Lissabon. De rest van de dag is ter vrije besteding. De komende drie nachten overnachten we in Hotel Aviz. (O/-/D)
Dag 10
Lissabon
Vandaag gaan we de historische stad Lissabon verkennen. Onze gids neemt ons mee naar de historische- en pittoreske wijken van Lissabon. We passeren mooie pleinen en prachtige gebouwen tijdens onze rondrit in de gerestaureerde tram uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. De tour eindigt in Belem, de natuurlijke haven van Lissabon, "het historische hart en ziel van Portugal". Belem was het startpunt voor vele opmerkelijke ontdekkingsreizen in de periode waarin Portugal een machtige natie was. We bezoeken natuurlijk het historische Pasteis de Belem café, waar we genieten van koffie en de beroemde cakes waaraan het café zijn naam te danken heeft.
(O/-/-)
Dag 11
Sintra
Vanochtend nemen we de trein naar Sintra, de zomerresidentie van de vele koningen van Portugal. Sintra is een mooi dorp omgeven door beboste heuvels. Hier bevindt zich het spectaculaire en felgekleurde Pena Palace. In Sintra mag u zelf bepalen hoe u uw tijd doorbrengt. (O/-/D)
Dag 12
Vrije tijd in Lissabon en San Sebastian
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Lissabon, de hoofdstad van Portugal, verkennen.
In de loop van de avond stappen we aan boord van de nachttrein, die ons van Lissabon naar San Sebastián in Spanje brengt. (Dag 12: O/-/-)
Dag 13 - 15
San Sebastian, de Guggenheim en naar huis
Vanochtend komen we aan in San Sebastián waar we verblijven in het prachtige Londres y Inglaterra Hotel, ideaal gelegen aan de boulevard en op slechts een korte wandeling van de oude binnenstad. De rest van de dag bent u vrij om op eigen gelegenheid San Sebastián te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de strandboulevard of door de prachtige oude wijk met zijn vele gezellige en overheerlijke tapas bars.
Op dag 14 reizen we per touringcar naar het nabijgelegen Bilbao om het beroemde Guggenheim Museum te bezoeken. In de middag keren we terug naar San Sebastián.
Op dag 15 steken we de grens met Frankrijk over. In Hendaye stappen we aan boord van de TGV en reizen door naar Parijs. In Parijs neemt u afscheid van de groep en op eigen gelegenheid gaat u naar het Gare du Nord waarvandaan u per Thalys (niet inbegrepen) verder reist naar Amsterdam (Dag 13: O/-/D, dag 14: O/-/- en dag 15: O/-/-)
Tour code: POG - 15 dagen PORTUGAL & DOURO
2017 vertrekdata en prijzen per persoon 
 
Datum   Reissom
Mei 6 € 3.050
Juni 3 € 3.300
September 16 € 3.300
Oktober 14 € 3.050
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag, zie prijstabel.

Toeslagen (niet inbegrepen):
- Eenpersoonsaccommodatie tijdens gehele reis: 
      juni - € 920
     overige data - op aanvraag 
    
Inbegrepen in de reissom
 • Alle treinreizen volgens programma in standaard klasse (Thalys retour Amsterdam -Parijs is niet inbegrepen plus taxivervoer tussen stations in Parijs)
 • 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 1 nacht aan boord van de nachttrein van Lissabon naar San Sebastian in een tweepersoonscompartimenten
 • 1 x lunch, 7 x diners
 • Rondleiding Salamanca
 • Cruise langs de rivier de Douro en de excursie naar Pinhao
 • Gastronomische diners in Taylors Port Wine Cellars, historisch wijnlandgoed Quinta da Casa Aramela en restaurant Don Mauro in Salamanca, plus een tapas proeverij diner in San Sebastian
 • Excursies naar Guimarães en Bom Jesus do Monte
 • Lissabon historische tram tour, excursie per trein naar Sintra en een excursie naar het Guggenheim Museum
 • Gedurende de reis is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies 
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:


Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.
 
 

Thalys

Thalys is de rode, comfortabele hogesnelheidstrein die Amsterdam met Parijs verbindt. De reistijd van Amsterdam naar Parijs bedraagt ± 3,5 uur. Er is draadloos internet aan boord en afhankelijk van uw boekingsklasse geldt er een toeslag. Er is een restauratiewagen waar u op eigen rekening snacks, maaltijden en drankjes kunt bestellen.

 
 

TGV

De Franse TGV (Train à Grande Vitesse) werd geïntroduceerd in 1981. Deze nieuwe dienst, met de Parijs–Lyon connectie, veranderde treinreizen radicaal en zorgde ervoor dat reizen – ook het zakelijke reizen – door de lucht over middellange en korte afstanden niet langer werd gezien als de beste optie.


Het netwerk heeft zich snel uitgebreid en vandaag bieden deze slanke, stijlvolle treinen verbindingen naar meer dan 60 bestemmingen in heel Frankrijk. De Franse SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij, exploiteert de TGV. De treinen maken gebruik van speciaal geconstrueerde hogesnelheidslijnen en kunnen snelheden bereiken tot 300km/u op de meeste langeafstandsroutes en tot 320km/u op de nieuwe TGV Est lijn die Parijs met Straatsburg, Luxemburg en Basel verbindt. Met uitzondering van de kortere ritten, beschikken de TGV's bijna altijd over een buffet wagon, met een selectie van drankjes en lichte versnaperingen.

DE HOTELS

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad. 
 
 

Radisson Blu Hotel, Biarritz

Het 4-sterrenhotel Radisson Blu Hotel in Biarritz ligt op een fantastische locatie met uitzicht op zee en op loopafstand van het stadscentrum. Het hotel beschikt over twee restaurants, een bar en een lounge op het dak, met een fantastisch uitzicht waar cocktails en tapas geserveerd worden. Recreatiefaciliteiten: een zwembad op het dak, een volledig uitgeruste fitnessruimte en een spa waar u kunt kiezen uit verschillende schoonheidstherapieën en behandelingen (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een telefoon, een flatscreen lcd-tv, haardroger, kluis, minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis draadloos internet.


Hotel Portobay Marques, Lissabon

Uw hotel in Lissabon is in het 4-sterren hotel Porto Bay Marquês, gelegen in een rustige buurt van de stad en  het is op loopafstand van vele bezienswaardigheden. De kamers beschikken over neutrale tinten, een 40-inch flatscreen-tv met kabelzenders en thee- en koffiefaciliteiten. De suites zijn voorzien van een bar en alle badkamers zijn uitgerust met toiletartikelen van Rituals.

Hotel Régua Douro, Peso da Régua

Het 4-sterrenhotel Hotel Regua Douro ligt aan de rivier de Douro tegenover het treinstationen beschikt over een buitenzwembad, een fitnesscentrum, tennisbaan, jacuzzi, salon, cocktail bar en diverse restaurants. Hier reserveren we kamers met een balkon, met uitzicht op de rivier en de heuvels.

Het Hotel Regua Douro is populair bij onze klanten en in 2009 en 2011 won het hotel de Great Rail Journey Award voor beste hotel in Spanje, Portugal en Marokko.


NH Collection Baltha, Porto

In Porto verblijft u in het 4-sterren hotel NH Collection Baltha, een voormalig 18e eeuwse paleis. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad, een spa en een fitnessruimte.
De elegante kamers van NH Collection Porto Batalha liggen tegenover het S. João Teatro Nacional en het Praça da Batalha en zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee aparte bedden en een eigen badkamer met bad of douche, een bidet, een haardroger en gratis toiletartikelen. Elke kamer heeft airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, een zithoek, een kluisje, een minibar, een koffiezetapparaat en een waterkoker.Hotel Catalonia Plaza Mayor, Salamanca

Het 4-sterren Hotel Catalonia Plaza Mayor ligt in het centrum van Salamanca, op slechts een steenworp afstand van de Plaza Mayor. Het hotel beschikt over airconditioning, een restaurant, bar en lounge. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, kluisje, minibar en een haardroger.

NH Collection Aranzazu, San Sebastian

Het 4-sterren NH Collection Aranzazu hotel ligt in de chique wijk Ondarreta in San Sebastián vlak bij de kathedraal en het strand. De stijlvolle lichte kamers zijn modern ingericht en hebben satelliet-tv en airconditioning. In de omgeving vindt u vele cafés en restaurants. Het Culinaire Centrum van Baskenland en verschillende restaurants met meerdere Michelin-sterren zijn ook gemakkelijk te bereiken.


Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart

 

Route kaart- Portugal & Douro Valley

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.