CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

ROVOS RAIL: Safari on Rails - Luxe treinreis door Afrika

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Exclusieve privé-trein ‘Pride of Africa’
» Dar es Salaam - Kaapstad -6.100 km  
   in een  1e klas hotel op rails 
» Wildparken en watervallen
REISPROGRAMMA 19 dagen LAND(EN) Tanzania,Botswana, Zimbabwe, Zambia, Zuid-Afrika
 • Dagprogramma
 • Prijzen en vertrek
 • Verleng uw reis
 • Praktisch
De reis
19-daagse treinreis van Tanzania naar Zuid-Afrika

Hoogtepunten van de reis:

 • Een unieke treinreis door vijf landen op de zuidelijke helft van het Afrikaanse continent
 • Comfortabel en romantisch reizen in de stijl van de jaren ‘20 en ‘30
 • Op safari in Selous National Park, het grootste wildpark van Afrika
 • Bezoek aan de Chisimba-watervallen in Zambia
 • De ‘rook die dondert’: Victoria Falls
 • Wildsafari’s in het Madikwe Game Reserve met twee nachten in een luxe safari-lodge
 • De trots van Rohan Vos: het klassieke Rovos Rail Station in Pretoria met zijn historische Diamantstad Kimberley
 • Kaapstad – het mooiste einde van de wereld
 • Boeiende verhalen en lezingen over de geschiedenis van de bezochte landen, bijv. over Zanzibar en de Afrikaanse slavenhandel en over avonturier David Livingstone
Dag 1
Van Amsterdam naar Dar es Salaam
’s Ochtends vliegt u van Amsterdam met KLM naar Dar es Salaam, waar u 's avonds arriveert en door een gids naar het Serena Dar es Salaam Hotel wordt begeleid. Het hotel is omgeven door tropische tuinen en ligt als een rustige oase in het hart van de stad, op korte afstand van de stranden.
Dag 2
Dar es Salaam
’s Ochtend maakt u een stadstour door Dar es Salaam. Hoogtepunten zijn het Mnazi Moja Park, een lokale markt en het Nationale Museum met fossiele overblijfselen van de eerste mensachtigen. De lunch is in een restaurant in de stad. De middag kunt u ontspannen aan het zwembad van het hotel. ’s Avonds volgt een diner in het hotel. (O,L,D)

Dag 3
Welkom aan boord van Rovos Rail
Vandaag begint uw grote treinreis door Zuidelijk Afrika als de Rovos trein langzaam het Tazara-station uitrijdt. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment of geniet van een aperitief in de observatiewagen met zijn open achterdek, terwijl de zanderige kustvlakte langzaam overgaat in tropisch oerwoud.

‘s Middags rijdt de trein het Selous Wildreservaat in, met 55.000 km² het grootste wildpark van Afrika. Aan beide zijden van de trein kunt u naar wild speuren. ’s Avonds wordt een uitstekend diner geserveerd. De trein blijft ’s nachts stilstaan in Kisaki. (O,L,D)
Dag 4
Op safari in Selous National Park
In vroege ochtend gaat u van boord voor een safaririt in het Selous Wildreservaat (als de tijd het toelaat). Na terugkeer in de trein zet deze koers richting Udzungwa Mountains en verder naar de grote Riftvallei. (O,L,D)
Dag 5 en 6
De grote Riftvallei en naar Zambia
’s Ochtends kunt u een wandeling in het dorpje Makambako maken (als de tijd het toelaat). De reis gaat verder en het spoor loopt langzaam bergop door het nauwelijks toegankelijke zuiden van Tanzania. Tegen de avond bereikt u de vulkanische bergketen bij Mbeya. Hier komt u bij de Grote Riftvallei, één van de geologische wereldwonderen. De trein slingert zich langs steile hellingen en passeert talrijke tunnels en bruggen.

De volgende ochtend passeert u bij Tunduma de grens met Zambia. Vervolgens rijdt u door een uitgestrekt bushland op een hoogvlakte met een prettig, mild klimaat. ‘s Middags stopt de trein in Kasama voor een excursie naar de Chisimba watervallen in de Lwonde-rivier. (O,L,D)
Dag 7 en 8
Volg Livingstone door Zambia
De reis gaat verder door uitgestrekte Miombo-bossen naar Kanona. In deze regio ligt de samenvloeiing van de Kongo en de Zambezi-rivier. In Kapiri Mposhi wordt de trein gedraaid en deze rijdt verder op de koloniale spoorlijn van Cecil Rhodes. Pas in de jaren '70 van de vorige eeuw hebben Chinese ingenieurs de verbinding met Dar es Salaam afgemaakt. Deze TaZaRa-route is primair gebouwd om Zambiaans koper naar de Indische Oceaan te vervoeren.

Via de hoofdstad Lusaka en over de Kafue-rivier bereikt de trein de volgende dag het vruchtbare Batoka Plateau. Op beide dagen worden aan boord van de trein lezingen verzorgd door een meereizende historicus. (O,L,D)
Dag 9
Victoria Falls
Tegen het middaguur arriveren we in Livingstone dat tot 1935 de hoofdstad was van het toenmalige Noord-Rhodesië. Na een korte, bochtige rit nadert u een ander hoogtepunt op deze reis: de spectaculaire Victoria Falls Bridge (spoorbrug) over de Zambezi op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Bij de bouw in 1905 was dit de hoogste brug ter wereld. Op aanwijzing van Rhodes werd hij gebouwd op een plek waar de treinen vochtig worden van de spray van de watervallen. De trein stopt midden op de brug boven de 120 meter diepe kloof, waar u een goed uitzicht hebt op de ‘stoom’ van de Victoria watervallen! Kort daarna verlaat u de trein voor een overnachting in het historische Victoria Falls Hotel. ‘s Middags maken we een sunset-cruise op de Zambezi-rivier gevolgd door een diner in het hotel. (O,L,D)
Dag 10
De rook die dondert: Victoria Falls
Vandaag is een vrije dag om activiteiten naar eigen keuze te ondernemen (niet inbegrepen). Vanuit het Victoria Falls Hotel is het een korte wandeling naar de bovenrand van de watervallen, waar de enorme watermassa’s naar beneden storten. De Kololo stam noemt deze grootste waterval ter wereld ‘de rook die dondert’. In 1855 was David Livingstone de eerste blanke die hier kwam tijdens zijn expeditie van de Kaap naar Luanda.
 
Andere opties voor deze dag zijn onder andere een helikoptervlucht boven de watervallen, een partijtje golf, een olifantsafari, een wandeling met leeuwen of wildwatervaren.

Om 16.00 uur zijn we terug aan boord van de Rovos trein om de reis in Zimbabwe te vervolgen. (O,L,D)
Dag 11
Matabeleland en de Kalahari
19 oktober 2016
U passeert Bulawayo, de hoofdstad van de provincie Matabeleland. Even buiten de stad, in de Matopo-bergen, ligt het graf van Cecil Rhodes. ‘s Middags bereikt u bij Plumtree de grens met Botswana. De trein kruist de Steenbokskeerkring en rijdt verder over de uitgestrekte vlaktes van de Kalahari. (O,L,D)
Dag 12-14
op safari in Zuid-Afrika
In de ochtend bereikt de trein Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Hier neemt u voor twee dagen afscheid van het treinpersoneel en reist u per touringcar naar het Madikwe Game Reserve in het nabijgelegen Zuid-Afrika. ’s Middags kunt u al mee op een eerste safari in open jeeps op zoek naar de Big Five in het malariavrije wildpark. U logeert twee nachten in de 5-sterren Tau Game Lodge.

Madikwe is het op drie na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika en omvat 76.000 ha grasvelden en bossen met veel wild. Door zijn ligging, ver van de veelbereisde routes is dit een van de minder bezochte wildparken in zuidelijk Afrika.

De 13e dag staat geheel in het teken van wildsafari’s. Met een beetje geluk ziet u leeuwen, olifanten, neushoorns en zelfs de zeldzame luipaard.

Na een laatste ochtendsafari op dag 14 gaat u per touringcar naar het stadje Zeerust, waar de Rovos trein weer op u wacht. (O,L,D)
Dag 15
Rovos Rail, de trots van Rohan Vos
Aankomst in Pretoria op het eigen Rovos Rail station, dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren '30 heeft. Hier kunt u originele, zorgvuldig gerestaureerde stoomlocomotieven bezichtigen en een kijkje nemen in ‘De Werkplaats’. In dit kloppende hart van Rovos Rail worden vervallen spoorwegwagons met veel liefde en vakmanschap omgebouwd tot de elegante donkergroene salon- en slaaprijtuigen van Rovos Rail. Ook maakt u een rondrit door Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. U ziet de Union Buildings, zetel van de Zuidafrikaanse regering en het huis van Paul Kruger, president van de voormalige republiek Transvaal. (O,L,D)
Dag 16
Kimberley, stad van diamanten
’s Ochtends stopt de trein in Kimberley dat aan het eind van de 19e eeuw een ware diamantrush beleefde. Hieruit ontstond het De Beers diamantimperium opgericht door Cecil Rhodes. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaatdiamanten werden gedolven. Vervolgens begint de trein aan de laatste etappe naar De Kaap. Geniet van een afscheidsdiner aan boord van uw rijdende hotel als de zon de fascinerende leegte van de Karoo-woestijn in een rood avondlicht doopt. (O,L,D)
Dag 17
Kaapstad
Gelegenheid voor een ochtendwandeling. De trein stopt in het historische stadje Matjiesfontein waar de tijd al lang lijkt stil te staan. Hier kunt u rondwandelen en onder andere een collectie antieke auto’s en het oude Lord Millner Hotel bezichtigen. Na de tunnels door de Hex River Mountains rijdt de trein door het weldadig groene wijngebied rond Paarl en Stellenbosch.
 
Rond 18.00 uur bereikt de trein het eindstation: Kaapstad. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel. U verblijft in het beroemdste hotel van de stad, het 5-sterren Belmond Mount Nelson Hotel aan de voet van de Tafelberg, op loopafstand van de Compagnie Tuinen en het stadscentrum. Weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellness-faciliteiten en een tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. ’s Avonds slotdiner in het Planet Restaurant van het hotel (O,L,D)
Dag 18
Afscheid van Afrika
Het grootste deel van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden voor een optionele excursie of om inkopen te doen aan de beroemde Waterfront. Bij helder weer is de kabelbaan naar de Tafelberg een aanrader. Alternatieven zijn een excursie naar Robbeneiland of een helikoptervlucht boven de stad. (Transfers en excursies worden op aanvraag geregeld). U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht. Per KLM vliegt u rechtstreeks naar Amsterdam. (O)
Dag 19
Einde reis
In de ochtend aankomst op Schiphol, waarmee een einde komt aan deze reis.

Vertrekdata 2017: 
Dar es Salaam - Kaapstad

29-01-2017    Op aanvraag
16-07-2017    Op aanvraag         

15-10-2017    Op aanvraag

Vertrekdata 2018: 
Dar es Salaam - Kaapstad

28-01-2018
15-07-2018
02-09-2018
14-10-2018


Prijzen 2017 en 2018 (per persoon)
Dar es Salaam - Kaapstad
Pullman
Compartiment
Deluxe
Compartiment
Royal
Compartiment
2-persoons accommodatie € 13.610 € 17.180 € 21.610
Toeslag accommodatie alleengebruik € 5.820 € 7.240 op aanvraag

Dezelfde reis in omgekeerde richting
Kaapstad - Dar es Salaam 2017

29-06-2017     Op aanvraag
28-09-2017     Op aanvraag

Dezelfde reis in omgekeerde richting:
Kaapstad - Dar es Salaam 2018

11-01-2018
22-02-2018
28-06-2018
27-09-2018

Prijzen 2017 en 2018 (per persoon)
Kaapstad - Dar es Salaam
Pullman
Compartiment
Deluxe 
Compartiment
Royal 
Compartiment
2-persoons accommodatie € 13.240 € 16.810 € 21.250
Toeslag accommodatie alleengebruik € 5.670 € 7.090 op aanvraag

De reis Kaapstad - Dar es Salaam is 18 dagen. U heeft dan een dagkamer in het Serena Hotel in Dar es Salaam, omdat KLM 's avonds terugvliegt naar Amsterdam. 

Toeslag KLM vluchten in Business Class: Op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom Dar es Salaam - Kaapstad:
 • ‘Safari on rails’ van Dar es Salaam naar Kaapstad met Rovos Rail, 11 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam - Dar es Salaam en Kaapstad – Amsterdam per KLM in economy class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • 2 overnachtingen in het Serena Dar es Salaam Hotel in Dar es Salaam
 • 1 nacht accommodatie in het historische Victoria Falls Hotel op korte loopafstand van de watervallen
 • 2 overnachtingen in de 5-sterren Tau Game Lodge in het Madikwe Game Reserve inclusief 4 safaritochten in open safari-voertuigen
 • 1 overnachting met ‘late check-out’ in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Stadsrondrit door Dar es Salaam
 • Excursie naar de Chisimba-watervallen in Zambia
 • Spectaculaire treinrit over de Zambezi Bridge
 • Bezoek aan Rovos Rail Station in Pretoria met rondleiding
 • Stadstour door Pretoria
 • Diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Bezoek Victoriaans Matjiesfontein
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner) en inclusief wijnen 
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een historicus
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de treinreis
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie
Niet inbegrepen:
 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein
 • Visumkosten voor Tanzania, Zambia en Zimbabwe (circa € 135,- p.p., exclusief event. bemiddelingskosten en portokosten)

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

 

Betalingen
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 8 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan
Annuleringskosten
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • Bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom
 • Bij annulering tussen de 24 en 8 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering binnen 8 weken voor vertrek: de volledige reissom

Voorafgaande aan de reis of na afloop van de reis kunt u de reis verlengen. Wij hebben een 3-tal arrangementen voor u samengesteld:

 ====================================================================

 

Op safari in Tanzania - 

 

Het noorden van Tanzania bezit de grootste wildreservaten ter wereld. Op deze 8-daagse rondreis bezoekt u Lake Manyara National Park, de de Serengeti en de Ngorongorokrater, de Afrikaanse Ark van Noach. U logeert in eersteklas safari-lodges van de Serena Group, die garant staan voor comfort en hun uitstekende ligging in de Nationale Parken. De reissom is inclusief dagelijkse wildsafari’s met gegarandeerde raamplaatsen in de safari- voertuigen.
Dag 1: Amsterdam - Tanzania
’s Ochtends vliegt u van Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Kilimanjaro/Arusha, waar u 's avonds arriveert. Uw gids/chauffeur begeleidt u naar de Arusha Coffee Lodge even buiten Arusha.
 
Dag 2: Lake Manyara National Park
Na het ontbijt rijdt u met uw gids/chauffeur in ongeveer twee uur naar Lake Manyara National Park. De Serena Lodge ligt op de Riftwand en kijkt uit over het Manyarameer. Na de lunch maakt u uw eerste safari. Het Nationaal Park telt veel meren, waar zo’n 400 vogelsoorten leven. Verder is het park bekend om allerlei apen en groot wild, waaronder boomklimmende leeuwen. Overnachting en volpension in de Lake Manyara Serena Safari Lodge. (O,L,D)
 
Dagen 3-5: De Serengeti
Siringet is Maasai voor ‘Eindeloze Vlakte’ en staat bekend om de enorme rondtrekkende kuddes gnoes en zebra’s en de leeuwen en cheetahs die op hen jagen. U logeert 3 nachten in het luxe Serena Mbuzi Mawe Tented Camp dat bijna verstopt ligt tussen eeuwenoude rotsen. De reis naar het Camp is al een echte game drive met lunch onderweg in de Serengeti Serena Safari Lodge. Volpension en overnachtingen in het Serena Mbuzi Mawe Tented Camp. U maakt dagelijks uitgebreide safari’s. (O,L,D)
 
Dagen 6-7: De Ngorongorokrater
De Ngorongorokrater is ruim 600 m diep en 15 km in doorsnee, de grootste krater op aarde. De eerste dag maakt u een begeleide wandeling langs de kraterrand met ronduit spectaculaire uitzichten. De volgende ochtend daalt u af in de krater voor een safari. Grote kans om de Big 5 te spotten: olifant, buffel, neushoorn, luipaard en leeuw. Overnachtingen en volpension in de Ngorongoro Serena Safari Lodge. (O,L,D)
 
Dag 8: Arusha - Dar es Salaam
’s Ochtends rijdt u terug naar Arusha. Na de lunch in de Arusha Coffee Lodge vliegt u naar Dar es Salaam waar u wordt begeleid naar het Serena Dar es Salaam Hotel. Hier ontmoet u de meeste andere gasten op de speciale ROVOS RAIL treinreis. Zie de hoofdreis op pagina 4. (O,L,D)
 
Vanaf prijzen (per persoon) 2-persoons accommodatie         € 5.070,-
Toeslag 1-pers. accommodatie  €    550,-
 

Minimum aantal deelnemers: 2


Inbegrepen:

 • 1 overnachting in de eersteklas Arusha Coffee Lodge nabij Arusha
 • 6 nachten accommodatie in Serena Lodges op basis van volpension
 • Alle safari's per jeep (privé safari's)
 • Engelstalige chauffeur/gids
 • Permits voor de Nationale Parken
 • Vlucht Arusha - Dar es Salaam, inclusief luchthavenbelasting, veiligheidstoeslagen en brandstofheffingen

Niet inbegrepen:

 • Fooien en drankjes

 

====================================================================

 

Strandvakantie Zanzibar - 


Het tropische eiland Zanzibar was ooit de belangrijkste handelsplaats aan de Afrikaanse oostkust. Rijk geworden door handel in specerijen, ivoor en slaven. In de smalle straatjes van Stone Town, de oude marktstad, ziet u de Arabische en Portugese historie terug in de gebouwen. Aan de oostkust van het eiland liggen uitgestrekte zandstranden met palmbomen. Zanzibar is een van beste duik- en snorkelplekken ter wereld.

 Hoogtepunten

- Spice Island in de Indische Oceaan
- Relaxen in de 5-sterren Breezes Beach Club & Spa
- Ruime deluxe kamers op de begane grond in bungalows met privé-terras
- Bezoek aan Old Stone Town, UNESCO Werelderfgoed
- Trip naar het Jozani Forest 
 
 

Dag 1: Amsterdam - Tanzania
’s Ochtends van Amsterdam met KLM naar Dar es Salaam, waar u 's avonds door een gids naar het Serena Dar es Salaam Hotel wordt gebracht. Het hotel is omgeven door tropische tuinen en ligt vlakbij het centrum en de stranden.
 
Dag 2-6: Relaxen op Zanzibar
U vliegt in 20 minuten naar Zanzibar. Een gids begeleidt u naar het 5-sterrenhotel Breezes Beach Club & Spa aan de zuidoostkust. Dit resort (74 kamers) ligt aan een lang wit zandstrand en telt 4 restaurants en bars. Uw ruime kamer is smaakvol ingericht met veel natuurlijke materialen en heeft airconditioning en een terras. De tropische tuin met groot zwembad, de spa en het strand met allerlei watersporten, zoals snorkelen en windsurfen, staan garant voor een heerlijk ontspannen verblijf. (O,D)

Excursies op dag 3 en 4
Een dag bezoekt u de oude markstraatjes in Old Stone Town, het historische centrum van Zanzibar-stad. Ook neemt u een kijkje in de wereld van de specerijen. Een tweede excursie gaat naar Jozani Forest, een nationaal park waar de rode colobus-apen leven die alleen op Zanzibar voorkomen. (O,D)
 
Dag 6: Naar Dar es Salaam
In de middag vliegt u naar Dar es Salaam. Transfer naar het Serena Dar es Salaam Hotel voor 1 nacht verblijf. ’s Avonds ontmoet u hier de meeste andere gasten op de speciale ROVOS RAIL treinreis die de volgende dag vertrekt. (O,D)
 
Prijzen (per persoon) 2-persoons accommodatie        € 1.880,-

Toeslag 1-pers. accommodatie  €    185,-

 

Minimum aantal deelnemers: 2

Inbegrepen:
 • Vluchten Dar es Salaam - Zanzibar v.v. in economy class
 • 4 nachten verblijf in een ‘deluxe’ kamer in het 5-sterren Breezes Beach Club & Spa aan de oostkust van Zanzibar op basis van halfpension
 • Privé-dagexcursie naar Stone Town
 • Privé-rondleiding in het Jozani Forest
 • Alle tours met Engelssprekende gids inclusief entreegelden
 • Maaltijden volgens programma
 • Transfers in Dar es Salaam en Zanzibar volgens programma
 • 2 keer 1 nacht hotelverblijf in Dar es Salaam (inbegrepen in hoofdreis)
Niet inbegrepen:
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

====================================================================

 

Verlenging Kaapstad -  

Weinig steden hebben zo’n indrukwekkende ligging als Kaapstad, aan de voet van de majestueuze Tafelberg. U krijgt veel hoogtepunten te zien, zoals de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, de wijnstreek rond Stellenbosch, de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak Drive en Kaap de Goede Hoop.
 
Hoogtepunten

- Kaapstad, het mooiste einde van de wereld tussen Atlantische en Indische Oceaan
- Unieke bloemenpracht in de Botanische Tuinen van Kirstenbosch
- Excursie naar de Kaap de Goede Hoop met bezoek aan een pinguïnkolonie en rit over de panorama-kustweg
- Dagtocht met lunch en proeverij in het fraaie wijngebied rond Stellenbosch 
 
 

Dag 1: Aankomst in Kaapstad
Aankomst in Kaapstad per ROVOS RAIL (programma volgens hoofdreis). U logeert in het beroemde Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad. Geniet van dit sfeervolle hotel met talloze faciliteiten. (O,L,D)
 
Dag 2: Excursie Kirstenbosch
‘s Middags maakt u een stadstour met bezoek aan de Botanische Tuinen van Kirstenbosch. Ze zijn op z’n mooist van augustus tot november. (O)

 

Dag 3: Excursie Kaap de Goede Hoop
Dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stopt u bij de pinguïnkolonie en u rijdt via de spectaculaire kustweg Chapman's Peak Drive. (O,L)
  

Dag 4: Excursie Stellenbosch
Dagtocht via de kustweg en Somerset West naar de wijnstreek rond Stellenbosch. Tijdens de wijnproeverij moet u zeker de Pinotage proeven, een echte Zuid-Afrikaanse creatie. (O,L)
 
Dag 5: Kaapstad
Het grootste deel van de dag ter vrije besteding. Optionele excursies zijn mogelijk. U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer in het Belmond Mount Nelson Hotel. In de vooravond wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u per KLM naar Amsterdam. (O)

Dag 6: Einde reis
Aankomst op Schiphol in de ochtend.

Prijzen (per persoon) 2-persoons accommodatie         € 2.040,-

Toeslag 1-pers. accommodatie   €    930,-

 

Minimum aantal deelnemers: 2

 

Inbegrepen:
 • 3 (extra) nachten in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad op basis van logies/ontbijt
 • Privé-stadstour Kaapstad met bezoek aan de Botanische Tuinen van Kirstenbosch
 • Privé-dagtocht naar Kaap de Goede Hoop inclusief lunch
 • Privé-dagtocht naar de wijnstreek rond Stellenbosch met wijnproeven en lunch
 • Transfers volgens programma
 • Beschreven excursies met Engelssprekende gids inclusief entreegelden
Niet inbegrepen:
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

====================================================================

Praktische informatie

De trein
De reis van Dar es Salaam naar Kaapstad maakt u aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. Lees hier meer over deze bijzondere trein.
 
Kleding
Aan boord van de trein is de dresscode ‘smart casual’. ’s Avonds is de kleding wat formeler - de heren dragen dan meestal een jasje en een das en de dames bijvoorbeeld een cocktailjurk. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang. Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.
 
Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Nederlandse ingezetenen hebben geen visum nodig voor Zuid-Afrika en Botswana. Voor de toegang tot Zimbabwe wordt uitsluitend ter plaatse een visum afgegeven. Een visum voor Tanzania dient voor vertrek te worden aangevraagd. Wij adviseren dringend om voor vertrek ook het visum voor Zambia te regelen. Incento zal u verder informeren en behulpzaam zijn.
 
Gezondheid
Voor deze reis wordt malaria profylaxe en vaccinatie tegen hepatitis geadviseerd. Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor reizen naar Tanzania en Zambia. Het inentingsbewijs dient u op reis mee te nemen. Laat u zich door uw huisarts of GGD ook ruim vóór vertrek informeren omtrent difterie, tetanus en polio. Vanuit Dar es Salaam reist een Zuidafrikaanse arts reist mee aan boord van de trein.
 
Boekingsformulier
Wilt u zich inschrijven voor deze reis? Klik dan hier voor het boekingsformulier.

Steun voor UNICEF
UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de VN, zet zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. Daarbij is ze volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van overheden, particulieren en bedrijven.
Incento steunt het huidige UNICEF-programma in Tanzania: nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen. Bijna 6% van de bevolking in Tanzania leeft met hiv. In sommige regio's loopt dit zelfs op tot 15%. Ieder jaar worden 100.000 Tanzanianen met hiv geïnfecteerd. Onveilige seks is de hoofdoorzaak van infecties. Minder dan de helft van de jongeren heeft kennis van hiv. De meeste zwangere vrouwen weten niet dat ze met hiv leven waardoor het leven van hun ongeboren baby in gevaar is. Wat is de aanpak van UNICEF in Tanzania? Gezondheidswerkers worden opgeleid om betere medische zorg te leveren. Kinderen met hiv alsmede zwangere vrouwen en hun baby’s krijgen aidsremmers. Jongeren krijgen voorlichting over hiv. Kinderen die wees zijn geworden door aids krijgen medische, sociale en financiële steun.
Voor iedere boeking op de reis Dar es Salaam - Kaapstad maken wij € 100,-- over aan UNICEF als bijdrage aan dit project.

Aanmelden
Voor deze bijzondere reis kunt u zich inschrijven door het speciale boekingsformulier in te vullen.
Meer informatie in een persoonlijk gesprek met onze reisadviseurs, bel of mail ons. Of maak een afspraak om langs te komen op ons kantoor in Bussum.
Incento Treinreizen
Olmenlaan 8, 1404 DG Bussum
T. (035) 6955111
E. info@incento.nl
Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart

 

Route kaart- Dar Es Salaam-Kaapstad

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.
 
 
Overzicht treinen
Media library


media library - Rovos Rail Zuid Afrika
Reiservaringen

In oktober 2013 maakte Hilly Snippe deze  "Safari on Rails"- reis. Zij maakte hiervan een uitgebreid  verslag.


Wellicht ook interessant voor u?
 
  Victoria Falls - Pretoria
  GRJ: Zuid Afrika avontuur
  Pretoria - Kaapstad