CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Riviercruises met de Belmond Orcaella - Myanmar/Birma

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Riviercruise per luxe schip Myanmar
» Maaltijden en excursies inclusief
» Ontdek Myanmar op comfortabele
    manier

 

 

 
Belmond Orcaella

 

Ontdek het rijke cultuurerfgoed van Myanmar langs de Ayeyarwady en Chindwin rivieren aan boord van de Belmond Orcaella. Het schip is vernoemd naar de dolfijnen die uniek zijn voor de Ayeyarwady.

Met het nieuwe schip, Belmond Orcaella ('Or-kay-la') worden cruises gemaakt over de twee belangrijkste rivieren van Myanmar. Op de Ayeyarwady rivier tussen Yangon en Bhamo wordt afgemeerd bij alle belangrijke culturele dorpen en steden en gaat het schip voor anker op plaatsen die buiten de gebaande paden liggen. De Belmond Orcaella bevaart ook de kleinere Chindwin rivier, waarbij bezoeken aan Bagan en Mandalay worden gecombineerd met een cruise door spectaculaire onherbergzame landschappen tot aan het noordelijk gelegen Homalin, op slechts 55 km van de grens met India. Het schip is relatief klein waardoor het mogelijk is om ongerepte waterwegen te bevaren en afgelegen plaatsen te bezoeken.


 
De Belmond Orcaella heeft accommodatie voor maximaal slechts 50 gasten in 4 huttypes. Deze liggen verdeeld over twee van de vier scheepsdekken. Voor een onbelemmerd uitzicht beschikt elk van de 25 hutten over glazen schuifdeuren van vloer tot plafond.

Pre-cruise verblijf in Yangon

Voorafgaand aan een cruise kunt u reserveren voor een verblijf van 2 nachten in Yangon waar u logeert in het fraaie Belmond Governor’s Residence, een koloniaal herenhuis dat geheel van teakhout is opgetrokken, omgeven door een weelderige tuin. U maakt een stadstour met o.a. bezoek aan de beroemde Shwedagon Pagode bij zonsondergang.

Verlengingen
Elke reis kan worden verlengd met bijvoorbeeld een verblijf van enkele dagen in het luxe Inle Princess Resort aan het prachtige Inle Lake of in het Sandoway Beach Resort aan de ongerepte stranden van Ngapali aan de Golf van Bengalen. Vraag ons naar de arrangementen.


Aan boord van het schip

De Belmond Orcaella is voorzien van airconditioning en heeft 4 dekken:

Observation Deck: zonnedek met lounge, bar met lounge, zwembad, Fitness Centre en Spa 

Upper Deck: 5 State Cabins, 2 Balcony Suites en openbare ruimtes zoals restaurant en boetiek

Main Deck: 1 Junior Suite, 8 State Cabins, 9 Deluxe Cabins en de receptie

Lower Deck: personeelsruimtes 

Observation Deck

Met een open zonnedek, lounge, bar en een zwembad is dit de perfecte plek voor de gasten om heerlijk te ontspannen. Met een verfrissende cocktail in de hand neemt u het steeds wisselende landschap in u op.
_____________________________________________________________________________________________

 

Boutique

De boutique aan boord verkoopt o.a. Birmese kunstnijverheid, kleding, sieraden, boeken, batterijen en geheugenkaartjes voor bepaalde camera’s.
______________________________________________________________________________________________

 

Spa

De schoonheidssalon biedt een scala aan behandelingen van aromatherapie massages, gezichtsbehandelingen, manicures en pedicures.
______________________________________________________________________________________________

 

Communicatie

Aan boord van het schip gaan alle externe gesprekken via een satelliet. Het gebruik van internationale mobiele telefoons is niet betrouwbaar in Myanmar en telefoons die niet zijn geregistreerd in Myanmar of Thailand werken waarschijnlijk niet.
________________________________________________________________________________________________
 

Dresscode

De sfeer aan boord is ontspannen. ’s Avonds tijdens het diner is de kleding informeel maar elegant. Aan boord is een wasserij (geen chemische reiniging). Tussen september en februari is het raadzaam om een lichte trui voor 's morgens en ' s avonds mee te nemen.
________________________________________

Dranken & Maaltijden
Thee en koffie worden geserveerd in hutten op verzoek. Ontbijtbuffet, lunchbuffet en diner wordt geserveerd in het restaurant. Lunch is soms ook op het Observation Deck. Afternoon tea wordt geserveerd op het Observation Deck.
_______________________________________________________________________________________________

 

Fooien

Aan boord van de Belmond Orcaella kunnen naar eigen goeddunken fooien worden gegeven.
_______________________________________________________________________________________________

 

Medische faciliteiten

Aan boord van het schip is een arts aanwezig tijdens de gehele cruise.
_______________________________________________________________________________________________

 

Excursies

De excursies worden altijd begeleid door ervaren gidsen. Passagiers kunnen er echter ook voor kiezen om bepaalde plaatsen op eigen gelegenheid te bezoeken. Als alternatief kan een auto, minibus, fiets of paardenkoets worden gehuurd, met inbegrip van diensten van een Engels sprekende gids. U kunt dit ter plaatse aan boord van het schip regelen. Het kan handig zijn om een kleine zaklamp mee te nemen voor het verkennen van het interieur van de tempels. Verrekijkers zijn ook nuttig. Lichte katoenen kleding is het meest praktisch voor sightseeing. Goede bescherming tegen de zon wordt sterk aanbevolen. Bezoek van tempels en pagodes vereist dat kleding de schouders en de benen bedekken. Korte broeken en rokken (boven de knie) zijn niet geschikt tijdens excursies. Heilige plaatsen zoals tempels en pagodes mag u alleen op blote voeten betreden. Daarom is het handig om schoeisel mee te nemen dat u makkelijk aan en uit kunt doen.
_______________________________________________________________________________________________

 

Roken

Passagiers mogen roken op het bovendek (Observation Deck). De overige delen van het schip zijn rookvrij.

 

 


Alle reizen met dit schip

Ayeyarwady Experience - Orcaella

Bagan - Yangon

Vaar met de Orcaella over de Ayeyarwady-rivier. Deze cruise brengt u door een onherbergzaam, spectaculair landschap. Onderweg bezoekt u bijzondere dorpjes en maakt u kennis met deze mooie cultuur.

» Ayeyarwady Experience

Gorges of the Far North - Orcaella

Mandalay - Bhamo - Bagan

De route van Mandalay naar het noordelijk gelegen Bhamo en eindigend in Bagan is de langste die door de Orcaella gevaren wordt. Deze spectaculaire reis neemt u mee naar een van Birma's meest afgelegen en onbekende gebieden. Ontdek drie adembenemende kloven, bewonder de klok in Mingun, verken de jungle en bezoek het prachtige Bagan.

» Gorges of the Far North

Jewels of Ayeyarwady - Orcaella

Yangon - Bagan

Vaar met de Orcaella over de Ayeyarwady-rivier. Deze cruise brengt u door een onherbergzaam, spectaculair landschap. Onderweg bezoekt u bijzondere dorpjes en maakt u kennis met deze mooie cultuur.

» Jewels of Ayeyarwady

Ontdek de Chindwin Rivier - Orcaella

Mandalay - Chindwin - Bagan

Vaar met de Orcaella over de kleinere Chindwin-rivier. Deze cruise brengt u door een onherbergzaam, spectaculair landschap. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan een klooster dat de Shwe Sagar Boeddha herbergt, een van de 10 boeddha-beelden die uit één stuk hout van meer dan 1000 jaar oud zijn gesneden.

» Ontdek de Chindwin Rivier