CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Rocky Mountaineer: rondreizen per trein door Canada

Rocky Mountaineer- logo


Rock Mountaineer- panoramic view
Een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot hun recht. 
 

Stap aan boord en reis alvast een stukje mee...

 
 
De routes

Met de Rocky Mountaineer, die in 1990 in gebruik is genomen, kunt u via 3 verschillende routes door de Rocky Mountains reizen. 


Het gaat om 2-of 3-daagse reizen die in beide richtingen kunnen worden gereisd en waarbij uitsluitend overdag wordt gereden, zodat u niets van het spectaculaire landschap hoeft te missen. Dat landschap wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in British Columbia. Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels in Alberta, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse en Fraser Canyons en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is net zo indrukwekkend.

Tijdens een reis met de Rocky Mountaineer kunt u overdag genieten van het spectaculaire uitzicht op de Rocky Mountains. ’s Nachts overnacht u in een comfortabel hotel te Kamloops of Whistler en Quesnel. 
 

The Coastal Passage: Vancouver - Seattle per Rocky Mountaineer

De nieuwe Coastal Passage route tussen Vancouver en Seattle neemt u mee langs de prachtige noord west kust tussen Amerika en Canada. Hier vindt u prachtige baaien, met vele eilandjes en vissersboten. De treinreis duurt 6 uur en kan alleen geboekt worden in combinatie met een meerdaags Rocky Mountaineer arrangement beginnend of eindigend in Jasper of Banff. 

Vancouver – Seattle

Vroeg in de ochtend gaat u in Vancouver Pacific Central Station aan boord van de Rocky Mountaineer. Een warm ontbijt wordt geserveerd terwijl u Vancouver uitrijdt en de Fraser River oversteekt in zuidelijke richting naar de Amerikaanse grens en via de prachtige kustlijn naar Seattle. Een memorabele treinreis met vele hoogtepunten zoals het plaatsje White Rock, pittoresk gelegen aan de baai van Semiahmoo. Onvergetelijk is ook het uitzicht over de baai van Bellingham met in de verte de San Juan eilanden en de uitgestrekte velden aan de voet van de Cascade Mountains vlakbij Mount Vernon. Bij Everett is de baai bezaaid met kleurige vissersbootjes. Hier ziet u tevens de assemblage hal van Boeing. Voordat u in Seattle King Street station aankomt, passeert u de Chattenden locks, een bijzonder netwerk van kanalen.

 

Seatlle – Vancouver
Rond 16.00 uur stapt u aan boord van de Rocky Mountianeer in Seattle King Street Station. Geniet van een diner aan boord van de trein terwijl de pittoreske baaien met eilandjes en vissersboten, bergen uitgestrekte velden prachtig verlicht door het avondlicht en de zonsondergang aan u voorbij trekken. 

Klik hier voor de prijzen en vertrekdata.

Reistip: Combineer een Alaska cruise vanuit Seattle met een Rocky Mountaineer treinreis Seattle - Vancouver - Jasper/Banff!

Service aan boord

U kunt aan boord kiezen voor 2 verschillende klassen:GoldLeaf Service – “Service as spectacular as the scenery”

Vanaf het moment dat u aan boord stapt van het ruime panoramarijtuig, voelt u zich meteen thuis. Uw ruime en comfortabele zitplaats biedt 360º zicht op de spectaculaire omgeving. Tevens kunt u genieten van de heerlijke, vers bereide maaltijden begeleid door een goed glas Canadese wijn. Bij deze service is inbegrepen:

 • Aparte check-in service. 
 • Zitplaats in het bovenlevel in het ‘Goldleaf’-panoramarijtuig met glazen dak. 
 • Uitgebreid ontbijt en warme lunch in het restaurant van het rijtuig in het benedendek. 
 • Toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van de trein. 
 • Bagage-afhandeling in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Transfers tussen hotel en station in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Overnachting in een comfortabel middenklasse hotel in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Non-alcoholische, alcoholische dranken en snacks inbegrepen.  
 • Reisdocumentatie.
 

SilverLeaf Service - "Experience the great Level of Service"

De SilverLeaf service is een uitgebreide service, waarbij het motto voor u is: 'Sit back, relax and enjoy the view'. Vanuit uw comfortabele stoel geniet u door de grote, panoramische ramen van het adembenemende landschap. Bij deze service is inbegrepen:
 • Zitplaats in het 'SilverLeaf'-rijtuig met grote panoramische ramen.
 • 2x warm ontbijt en 2x warme lunch aan boord van de trein, geserveerd op uw stoel.
 • Alcoholvrije en alcoholische dranken en snacks aan boord van de trein.
 • Transfers tussen station en hotel in Kamloops/Whistler/Quesnel
 • Bagage-afhandeling in Kamloops/Whistler/Quesnet
 • Overnachting in een comfortabel middenklassehotel in Kamloops/Whistler/Quesnel.
 • Reisdocumentatie.

 
Kaart treinroutes 


Routekaart Rocky Mountaineer treinen


Klik op de kaart voor de grote weergave
van de kaart