CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Rovos Rail: luxe treinreizen door Zuidelijk Afrika Trein Pride of Africa van Rovos Rail

 
Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool geworden voor stijlvolle treinreizen in zuidelijk Afrika. De Zuidafrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos, reisde in de afgelopen 20 jRohan Vos - Oprichter Rovos Railaar door heel zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven. Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden meer dan 75 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het koloniale tijperk van begin 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort.

  

Elk rijtuig heeft een eigen geschiedenis – sommige hebben ooit koninklijke gasten vervoerd, andere werden als restaurant gebruikt of stonden jarenlang ongebruikt op een zijspoor. De ‘Pride of Africa’ - de trots van Afrika- is de benaming voor de nostalgische treinen waarmee Rovos Rail de gouden eeuw van het treinreizen doet herleven.

Restaurant Rijtuig - Rovos Rail 

Restaurantrijtuigen

In de trein bevinden zich twee smaakvol gerestaureerde restaurant-rijtuigen uit het Edwardiaanse Art Deco tijdperk. Ze bieden elk plaats aan 42 gasten. Alle maaltijden kunnen daarom in één zitting worden geserveerd. Geniet van heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Daarbij zal uw vriendelijke ober Zuidafrikaanse wijnen van een uitgebreide wijnkaart aanbevelen.

Salon Rovos Rail

Salonrijtuigen

Het salonrijtuig in het midden van de trein is een gezellige plek voor een kop koffie of een cocktail terwijl indrukwekkende Afrikaanse landschappen aan uw raam voorbijglijden. Aan het einde van de trein bevindt zich de populaire observatiewagen met grote panoramische ramen, een open achterdek en een bar. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge.

 
Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord van de trein geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique in de trein kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.
 

Interview van Ivo Niehe met Rohan Vos, oprichter/eigenaar van Rovos Rail. Hoe een Zuidafrikaanse ondernemer van Nederlandse afkomst zijn grote passie achterna ging. Rovos Rail is een spoorwegonderneming geheel in de romantische stijl van ver vervlogen tijden. Thuisbasis van Rovos Rail is het eigen station en spooremplacement in Pretoria, de plek waar het interview werd opgenomen.