CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 

Safari on Rails

Dag 10. De brul van de leeuw


Om half zes gaat de telefoon naast ons bed: wake-up voor de ochtendsafari. Het is al licht. Even een kop thee met een muffin om op gang te komen. Een paar reisgenoten die nog vroeger op waren, hebben al een leeuw gezien die aan de waterplaats kwam drinken. Helaas is hij al weg.


We klimmen weer in de landrovers. Het eerste uur zien we alleen impala's, kudu's en een enkele olifant in de verte. Dan is er radiocontact met de andere auto's: er zijn leeuwen gesignaleerd. We rijden erheen en zien twee grote leeuwen op zo’n10 meter van de auto. De grootste loopt vlak voor ons langs, markeert zijn territorium en … brult om zijn dominantie te tonen. Het diepe geluid voel je in buik. De andere leeuw heeft bloed op zijn kop en likt zichzelf schoon. Tijdens het ontbijt zijn kaken te diep in een karkas gestoken of zou hij gevochten hebben?

Na deze bijzondere ontmoeting rijden we naar een hoger punt, waar we uitstappen voor de koffiepauze. Er komen nog een paar andere landrovers bij met reisgenoten uit de groep. Ze hebben allemaal de leeuwen gezien. Tevreden keren we terug naar het hotel. Tijd om enkele uren te relaxen op onze verranda.

De lunch vindt, net als gisteren, plaats op het terras aan de waterplaats. Zo midden op de dag zie je daar alleen eenden en de drie ‘huis’- krokodillen en waterbokken die zich daar niets van aantrekken. Het feestelijke buffet is weer rijkelijk voorzien van frisse salades, warme gerechten en heerlijke toetjes. Wat een verwennerij weer.

Om vier uur verzamelen we ons natuurlijk weer voor de avondsafari. Je krijgt niet gauw genoeg van het wild spotten. We horen de verhalen van medereizigers die midden tussen zeven neushoorns stonden! Hoopvol gaan we op pad. En jawel, bij een grote waterplas zien we een neushoorn met haar jong. Min of meer gelijktijdig arriveert een troep olifanten. De neushoorns houden afstand: er is een duidelijke pikorde wie eerst mag drinken. Ze staan daar prachtig met zijn allen in het avondlicht. Ook wij hebben straks aan het diner wat te vertellen.

<= terug naar dag 9                                                                                                                       ga naar dag 11 =>