CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 

Safari on Rails

Dag 11. Winderige safari


De volgende ochtend waait het hard en het is knap fris. Gelukkig liggen er dekens in de landrovers als we op onze laatste safari gaan. De dieren vinden het vast ook te koud, want we zien vrijwel niets.
Bij de koffiestop komen twee grondeekhoorns naar ons toe. Ze zijn hier eerder gevoerd door toeristen en tonen zich totaal niet bang, ze knabbelen zelfs aan onze schoenen. Als je een foto wilt maken, duiken ze bijna in de lens, een koddig schouwspel.
 

Terug in het hotel staat er weer een prachtig ontbijtbuffet klaar. Daarna is het tijd om te vertrekken. De landrovers brengen ons naar de bussen. We rijden naar Zeerust, het station waar de Rovos trein op ons wacht. Als iedereen aan boord is, moeten we toch nog een tijdlang wachten op het vertrek. Later horen we dat de machinisten op de verkeerde plaats waren en eerst opgehaald moesten worden. Zo gaat er zonder dat wij het merken wel meer mis in de logistiek. Dit is Afrika! Het maakt ons niet uit, er zijn heel wat safariverhalen te bespreken met de reisgenoten.Na de overheerlijke lunch houden velen van ons een siësta als compensatie voor het vroege opstaan van de afgelopen dagen. Later op de middag is het weer gezellig zitten op het achterbalkon waar het ‘Afrika-gevoel’ echt beleeft: de droge warmte, de geur van het slijpsel van de spoorrails, de zwaaiende kinderen en het geknars van de wielen…. En net als je dorst krijgt, wordt er een glas frisdrank of water aangereikt. Wat een leven!


<= terug naar dag 10                                                                                                               ga naar dag 12 =>