CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 

Safari on Rails.

Dag 5. De sloppenwijken van Lusaka


Rond koffietijd rijden we door Lusaka, de hoofdstad van Zambia. De train manager heeft ons gevraagd de luiken te sluiten, omdat we dwars door de sloppenwijken rijden, waar kinderen soms stenen naar de trein gooien. Op deze manier blijven de ruiten gespaard.Dat stenen gooien valt nog wel mee, wel geven opgeschoten jongens ons een opgeheven middelvinger na en horen we baldadige "fuck you's". De slums zijn geen pretje. Mensen leven hier letterlijk in en op hun eigen vuil. Er ligt afval waar je maar kijkt: miljoenen plastic zakjes, lege flessen, oud ijzer, rottend fruit. Ertussen liggen plasjes water waarin vrouwen kleding wassen. En toch ook weer honderden kinderen die zwaaien naar de trein. En mensen die de trein fotograferen met hun mobieltje.


Na Lusaka rijden we door iets minder droog gebied. Er zijn ook meer huisjes te zien. Bij Kafue kruisen we de gelijknamige rivier; de spoorbrug lijkt een miniatuur Moerdijkbrug. Daarna wordt het landschap weer droog en monotoon. Enkele medepassagiers hebben een groene handdoek op een tafeltje gelegd en zijn druk aan het bridgen. Anderen doen een middagslaapje, lezen of werken hun reisjournaal bij.

Natuurlijk is er 's avonds weer een feestelijk diner. Daarna nog een afzakkertje in de bar. Veel mensen zijn blij dat we morgen in Vic Falls een dagje de trein uit gaan. Iedereen is toe aan wat lichaamsbeweging en een bed dat ’s nachts stil staat.
<= terug naar dag 4    
                                                                                                              ga naar dag 6 =>