CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 

Safari on Rails

Dag 7. Douche van de watervallen


Na dagen van copieuze lunches en diners met wijn, is het fijn om even te joggen, maar dan wel vroeg, voordat het heet wordt. Om zes uur is Vic Falls nog verlaten. Op het zandpad naar de watervallen, houdt een beveiligingsman mij tegen: er lopen buffels rond en er is ook een olifant gesignaleerd. Zo dicht bij de hotels? Is dit een grapje? Maar dan steken zes grote, zwarte buffels over. Dit hardlooprondje wordt wel heel spannend….


Om 9.15 uur worden we opgehaald voor onze helicoptervlucht. Een minibus brengt ons, samen met een Amerikaans echtpaar naar de helipad. Nadat we allemaal gewogen zijn, krijgen we een plaats aangewezen. De vlucht duurt 12 minuten en in die tijd draait de heli 2 ‘achten’ over de watervallen, de kloof en de rivier. Je kunt de nijlpaarden in het water zien liggen. Wat een schouwspel moet het zijn na de regens, als de watervallen op hun grootst zijn! Dat missen we nu wel een beetje.

  

Eenmaal terug in Victoria Falls willen we de watervallen ook van dichtbij bekijken. Het is intussen heet geworden en het kwartiertje lopen in de volle zon kost heel wat zweetdruppels. Gelukkig blijkt het pad langs de watervallen grotendeels onder hoge bomen te liggen en vang je daar zo nu en dan de spatten van het vallende water op: een verkoelende douche. Er zijn een stuk of tien uitzichtpunten waar je uitkijkt op de watervallen die aan de overkant van de kloof omlaag storten.

Tussen de bomen grazen kleine antilopen. Ook bloeien er felrode bloemen. Een schoolklas vergezelt ons langs de uitzichtpunten, allemaal keurig in uniform. Buiten de beschutting van de bomen is het smoorheet. Het hotelzwembad is de beste plek om de middag door te brengen tot we vanavond weer naar de trein terug gaan.

Intussen heeft de Rovos-trein al die tijd in de brandende zon gestaan. De airco kan er nog niet tegenop. We beklagen het treinpersoneel dat al enkele uren bezig is om alles klaar te maken voor vertrek. Pas als de trein rijdt, wordt het aangenamer aan boord. Tijdens het diner en een groot deel van de avond rijden we door het zuiden van Zimbabwe, richting Bulawayo.
 
<= terug naar dag 6                                                                                                                ga naar dag 8  =>

.