CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl
 

Safari on Rails

Dag 6. De eerste olifanten


We krijgen allemaal een weekendtas om spullen te pakken voor de hotelovernachting in Victoria Falls. De grens tussen Zambia en Zimbabwe ligt op de brug over de kloof van de Zambezi-rivier. Meestal kun je vanaf de brug de spetters van de Victoria watervallen voelen, maar nu is er geen water te zien. Alleen het geluid verraadt dat er om de bocht wel degelijk water omlaag stort.Nog 10 minuten verder met de trein en we arriveren op het station van Victoria Falls, pal naast het gelijknamige hotel. Dansers en trommelaars in luipaardvellen verwelkomen ons. Het witte hotel met zijn rode dakpannen is helemaal in Victoriaanse stijl gebouwd. Er ligt een prachtige tuin omheen, waar apen en hangbuikzwijntjes rondzwerven. Binnen tonen oude zwart-witfoto's de watervallen in vroeger eeuwen met dames in witte jurken en mannen met tropenhelmen. In de hal hangen jachttrofeeen: koppen van springbokken en kudu's. Onze kamer is voorzien van een schitterend hemelbed met klamboe en op de vloer geurige kokosmatten. In de badkamer staat een badkuip op leeuwenpootjes.
Vanuit de tuin heb je een fraai uitzicht op de kloof en de brug, die 's avonds verlicht is. Via een zandpad aan de achterkant van het hotel loop je in een kwartiertje naar de watervallen.
Maar eerst even naar het overdadige lunchbuffet, met als specialiteit van de dag krokodil-saté. Het witte vlees lijkt veel op kip. Na het eten zijn er enkele dappere reisgenoten die de hitte trotseren en bij 40 graden naar de watervallen wandelen.

Tegen vieren vertrekken we per bus naar de "sunset cruise" op de Zambezi-rivier. De temperatuur is inmiddels enigszins draaglijk geworden. Eenmaal voorzien van een drankje en wat snacks varen we af, samen met een viertal andere boten. Al snel zien we een nijlpaard boven het water uit komen. Hij geeuwt en duikt weer onder. Waarschijnlijk ziet hij de boten elke dag.We varen verder, er vliegen witte vogels met de boot mee. Ibissen? Ineens gaan we sneller varen en we zien de andere boten dezelfde kant op gaan. In de verte staan donkere silhouetten op de oever. Het blijkt een troep olifanten te zijn, klaar om de rivier over te steken. Een voor een stappen ze voorzichtig het water in. De kleinsten verdwijnen bijna onder water en steken hun slurf als een periscoop omhoog.
Het duurt zeker twintig minuten voor alle olifanten de overkant bereikt hebben. Wat een cadeau om dit mee te maken. Onze gids is zichtbaar aangedaan: ook zij heeft dit niet eerder zo gezien.

Onze boot draait bij, de zon is intussen behoorlijk laag en kleurt felrood. Fotomoment!
Op de terugweg wordt ons nog een krokodil op de oever aangewezen, maar na het olifantenspektakel is dat niet meer dan een aardigheid. Als we aanleggen, is het pikdonker. Het was alweer een mooie dag.  
<= terug naar dag 5                                                                                                                        ga naar dag 7 =>