CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Shongololo Express

Treinavonturen in Zuidelijk Afrika 

Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij deze Shongololo - de duizendpoot. De Shongololo Express, geëxploiteerd door Rovos Rail in Pretoria, maakt het reizen over langere afstanden in Zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring. De 12- tot 15-daagse tours doorkruisen Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe.

De comfortabele compartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer, hebben een tweepersoonsbed of twee éénpersoonsbedden. Er is plaats voor maximaal 72 gasten. De maaltijden worden gebruikt in de twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen. Er worden zowel westerse als traditionele lokale gerechten geserveerd en er is een ruime keuze in uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen. Gasten kunnen ontspannen in het barrijtuig, de kleine rokerslounge en in de observatiewagen met grote ramen en een open balkon aan de achterzijde van de trein.
De trein voert een eigen vloot airconditioned minibusjes mee met professionele gidsen. Zij staan klaar om de gasten mee te nemen op interessante excursies en safari’s overal waar de trein stopt. Op veel locaties zijn ook speciale en sportieve activiteiten mogelijk zoals golfen en kanovaren.

Geniet van een fascinerende reis en de uiterst vriendelijke en efficiënte service onderweg. Welkom aan boord van de Shongololo Express!

De trein

De trein beschikt over een observatiedek, bar, verschillende restaurantrijtuigen en comfortabele compartimenten. In de bar en het restaurant is airconditioning aanwezig.

               

De compartimenten

De slaapcompartimenten beschikken over een 2-persoonsbed of 2 losse bedden, airconditioning, badkamer met douche en toilet, voldoende kastruimte en een kluisje. Aan boord heeft u de keuze uit verschillende klasses:


     Emerald Double

      * ca. 10 m2
      * 2-persoonsbed en klein zitje
      * Badkamer met douche, toilet en wastafel
      * Bed: 190 x 150 cm

     Emerald Twin

     * ca. 10 m2
     * 2 losse bedden klein zitje
     * Badkamer met douche, toilet en wastafel
     * Bed: 190 x 75 cm

     Gold Double

     * ca. 7 m2

     * 2-persoonsbed
     * Badkamer met douche, toilet en wastafel
     * Bed rijrichting: 190 x 190 cm
     * Bed Overdwars: 190 x 160 cm
     Gold Twin
     * ca. 7 m2
     * 2 éénpersoonsbedden
     * Badkamer met douche, toilet en wastafel
     * Bed: 190 x 75 cm
Net als in een hotel zijn beddengoed en handdoeken aanwezig en compartimenten worden dagelijks schoongemaakt. Er is voldoende opbergruimte aanwezig. De kleine kasten zijn uitgerust met zowel kledinghangers en legplanken.