CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Southern Cross in Zuidelijke richting

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS
» Prachtige reis Pretoria - Victoria Falls door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique
» Bezoek Kruger Park
» Sunset Cruise Zambezi Rivier
REISPROGRAMMA12 dagen LAND(EN)Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe
Intro
Van Victoria Falls naar Pretoria
Deze 12-daagse treinreis laat u kennismaken met een aantal zorgvuldig uitgekozen reisdoelen in Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe.

Uw Afrikaanse avontuur begint bij de machtige Victoria Falls in de Zambezirivier op de grens van Zimbabwe en Zambia. In het voormalige Rhodesië brengt u ook een bezoek aan het Hwange Game Reserve, de Great Zimbabwe Ruins en het graf van Cecil John Rhodes in het oerlandschap van het Matobas National Park. Dan een dag heerlijk relaxen aan boord van de ‘Shongololo Express’ tijdens de rit door Zimbabwe naar het in Zuid-Afrika gelegen Kapama Game Reserve voor een safari. Het volgende land op uw zwerftocht door Zuidelijk-Afrika is het Koninkrijk Swaziland, waar u o.a. de kunst van het glasblazen kunt bewonderen, gevolgd door de kleurrijke hoofdstad van buurland Mozambique, Maputo. Terug in Zuid-Afrika maakt u in het befaamde Krugerpark kennis met een keur aan wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’. Vervolgens reist u westwaarts door de spectaculaire natuur van de Drakensbergen, met als hoogtepunten een bezoek aan de historische plaatsen Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window.
De laatste etappe voert u naar Pretoria van waaruit een excursie naar Johannesburg en Soweto een waardige afsluiting vormt van uw boeiende treinreis door vier landen in Zuidelijk-Afrika.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Shongololo Express.
 
Dag 1
Victoria Falls - Thompson's Junction
Uw Afrikaanse avontuur begint om 08.00 uur met de check in in het Victoria Falls Hotel. Vervolgens maakt u een wandeling door het dorp en bezoekt u de machtige watervallen in de Zambezirivier op de grens van Zimbabwe met Zambia.

Om 16.00 uur wordt u ontvangen in het Victoria Falls hotel, waarna u aan boord gaat van de ‘Shongololo Express’ voor de eerste etappe van uw treinreis naar Thompson’s Junction waar u overnacht aan boord van de trein. (D)
Dag 2
Hwange Game Reserve - Bulawayo
Vandaag gaat u vroeg op voor een eerste kennismaking met het Afrikaanse wildleven tijdens een bezoek aan het Hwange Game Reserve, het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het park huisvest ruim 100 diersoorten en meer dan 400 vogelsoorten en is het enige park waar de gemsbok en bruine hyena in redelijke aantallen voorkomen. Het park biedt ook onderdak aan een van de grootste populatie wilde honden in Afrika. Kortom, u zult ogen tekort komen in het Hwange Game Reserve. In de vroege avond vertrekt uw trein naar de volgende tussenstop, Bulawayo. (O/D)
Dag 3
Bulawayo - Matobas National Park - Somabhula
Even ten zuiden van Bulawayo ligt het Matobas National Park in een oerlandschap dat zo’n 2 miljard jaar geleden ontstond. De afgeronde rotsformaties, genaamd ‘kopjes’, zijn karakteristiek in dit landschap en de naam van de regio betekent in de plaatselijke taal dan ook ‘kale koppen’. In de grotten in het park vindt u honderden rotsschilderingen die hier zo’n 2.000 jaar geleden werden gemaakt door de Bosjesmannen. In het park bevindt zich ook het graf van Cecil Rhodes op de top van de Malindidzimu, de ‘heuvel van de geesten’.

Aan het begin van de avond keert u terug de trein voor de rit naar Somabhula. (O/D)
Dag 4
Antelope Park - Bannockburn
U krijgt de hele dag de tijd om te genieten van de wilde dieren in het unieke Antelope Park. Nergens zult u dichter bij de leeuwen en olifanten komen dan in dit park. Hier bestaat tevens de mogelijkheid om (tegen betaling) activiteiten bij te boeken, waaronder kanovaren, een safari, wild spotten te paard, wandelen met leeuwen of een vogelspot cruise maken. Eind van de middag bent u weer terug in de trein, die verder rijdt naar Bannockburn. (O/D) 
Dag 5
Great Zimbabwe Ruins - Rutenga
Vandaag maakt u kennis met de ruïnes van Great Zimbabwe, de overblijfselen van de waarschijnlijk rond het begin van onze jaartelling gebouwde hoofdstad van het vroegere Koninkrijk Zimbabwe. Na de Egyptische monumenten zijn dit de oudst bekende stenen bouwwerken in Afrika. De ronde toren en delen van de verdedigingsmuur zijn het best bewaard gebleven.

Na een uitgebreid bezoek gaat u eind van de middag weer aan boord in Bannockburn voor het vervolg van uw reis naar Rutenga. (O/D)
Dag 6
Rutenga - Hoedspruit (Zuid-Afrika)
Een dagje heerlijk relaxen aan boord van uw comfortabele ‘Shongololo Express’. De reis gaat door het uitgestrekte savannelandschap van Zuid-Zimbabwe, waarna de trein stopt voor de grensformaliteiten in Beitbridge aan de Limpoporivier. De eerste stop in Zuid-Afrika is het nabij Hoedspruit gelegen Klaserie voor de overnachting aan boord. (O/D)
Dag 7
Hoedspruit - Kapama Game Reserve - Kaapmuiden
We vertrekken al vroeg voor een safari in het Kapama Game Reserve, een prachtig voorbeeld van hoe de Afrikaanse wildernis er ooit uitzag, ver weg van de drukte. Hier zijn de roofdieren, olifanten, buffels, antilopen en andere bewoners helemaal op hun gemak. Aansluitend nemen we u mee naar het Wild Dog & Cheetah Project, met als doel het beschermen en het bevorderen van de voortplanting van deze wilde honden en jachtluipaarden.

Rond lunchtijd keert u terug naar de trein voor de rit naar Kaapmuiden waar u aan boord overnacht. (O/D) 
Dag 8
Mpaka (Swaziland) - Maputo (Mozambique)
Vandaag maakt u uitgebreid kennis met het Koninkrijk Swaziland. Vanuit Mpaka gaat de reis over de weg naar Ngwenya voor een bezoek aan de glasfabriek, waar u kunt genieten van de kunst van het glasblazen. Via de hoofdstad Mbabane en het industriële centrum van het land, Manzini keert u halverwege de middag terug naar Mpaka.

Na het afhandelen van de grensformaliteiten vertrekt de trein in de vroege avond met als doel de hoofdstad van buurland Mozambique, Maputo. Overnachting aan boord. (O/D)
Dag 9
Maputo (Mozambique) - Malelane (Zuid-Afrika)
Het grootste deel van de dag staat in het teken van een uitgebreide kennismaking met de hoofdstad van Mozambique, Maputo. Het spoorwegstation is een fraai staaltje van Portugees-koloniale architectuur uit de tijd dat de stad nog Lourenço Marques heette en hoofdstad was van Portugees Oost-Afrika. Behalve van de architectuur en de levendige markten kunt u ook genieten van de prachtige witte zandstranden aan de Indische Oceaan.

Om 15.30 uur keert u terug naar de trein voor een traditionele ‘afternoon tea’. Na afhandeling van de grensformaliteiten vertrekt de trein begin van de avond naar Malelane in het naburige Zuid-Afrika. (O/D)
Dag 10
Malelane - Krugerpark - Nelspruit
Vanuit Malelane staat een volle dagexcursie naar het befaamde Krugerpark op het programma. U heeft de hele dag ter beschikking in het 380 km lange en 60 km brede wildpark op de grens met Mozambique. Het Krugerpark heeft de grootste populatie olifanten ter wereld en schier ontelbare andere diersoorten, waaronder de ‘Big Five’, jachtluipaarden, krokodillen en bavianen.

Aan het einde van de middag gaat u weer aan boord van uw trein in Malelane voor de volgende etappe naar Nelspruit in de uitlopers van de Drakensbergen. (O/D)
Dag 11
Nelspruit - Witbank
U vertrekt vanuit Nelspruit aan de Krokodilrivier voor een tour langs een aantal historische plaatsen in de Drakensbergen. Pilgrim’s Rest is een stadje met een beschermd stadsgezicht uit de tijd dat hier eind 19e eeuw goud werd gevonden en is aangewezen als cultureel erfgoed. De Bourke’s Luck Potholes zijn een aantal door draaikolken in de rivier de Treur in de rots uitgesleten ronde holen, die van bovenaf gezien een spectaculair beeld opleveren. Vanaf God’s Window heeft u een schitterend uitzicht over de ruim 700 meter onder u gelegen vallei en het Drakensgebergte.

Einde van de middag keert u weer terug naar Nelspruit voor de voorlaatste etappe van uw treinreis naar Witbank. (O/D)
Dag 12
Pretoria - Johannesburg - Pretoria
Uw trein komt ‘s ochtends aan op het Rovos Rail Station in Pretoria, waarna een uitgebreide stadstour door Pretoria, Johannesburg en Soweto de kroon zet op uw spectaculaire treinreis door het gevarieerde natuurschoon van Zimbabwe, Mozambique, Swaziland en Zuid-Afrika. Aan het eind van de middag keert u terug op het Rovos Rail treinstation in Pretoria, waar de reis eindigt. (O) 
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen
2018
 
Reissom Vanaf
€ 3.800
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reisperiode: 18 januari 2018, 26 april 2018, 24 mei 2018, 20 september 2018
 
Prijzen 2018
Prijzen per persoon
Reissom
Gold Cabin € 3.800
Emerald Cabin € 4.735

Inbegrepen in de reissom:

 • Treinreizen conform programma met de ‘Shongololo Express’ van Rovos Rail in de gekozen categorie
 • 11 overnachtingen aan boord van de trein
 • Alle ontbijten en diners
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Lunches buiten de trein
 • Alle dranken tijdens de reis
 • Was service
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Intercontinentale vluchten en eventuele hotelovernachtingen voor en na de reis
 • Visumkosten Zimbabwe en Mozambique 
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betalingen:
 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 12 weken voor vertrek; 10% van de reissom
 • bij annulering tussen de 12 - 8 weken voor vertrek; 25% van de reissom
 • bij annulering tussen de 8 - 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 4 weken voor vertrek; de volledige reissom
Overzicht treinen