CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Great Rail Journeys: Spoorwegen & kastelen van Wales

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Bezoek aan Ffestiniog en de Welsh 
   Highland Railways
» Ontdek de kastelen van Caernarfon en
   Conwy
REISPROGRAMMA 6 dagen LAND(EN)Engeland (Wales)
 • Dagprogramma
 • Prijzen & Vertrek
 • Treinen
 • Hotels
Great Rail
Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap

De hoogtepunten:

 • Llandudno
 • Snowdon Mountain Railway
 • Conwy Castle
 • Bodnant Gardens
 • Caernarfon Castle
 • Welsh Highland Railway
 • Portmeirion
 • Ffestiniog Railway
 • Welsh Slate Museum
Dag 1
Aankomst Llandudno
U reist op eigen gelegenheid naar Llandudno in Noord-Wales. Bij aankomst ontmoet u uw tourleader. Llandudno is een chique Victoriaanse badplaats met een elegante promenade, gelegen tussen de landtongen van Little Orme en Great Orme. Het charmante stadje is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het prachtige Snowdonia National Park. U overnacht 5 nachten in het 3-sterren Dunoon Hotel. ’s Avonds ontmoet u uw medereizigers tijdens het diner in het restaurant van het hotel. (D)

Dag 2
Caernarfon Castle en Snowdon
We beginnen onze dag met een rondleiding door het indrukwekkende Caernarfon Castle, een UNESCO World Heritage site. Vervolgens reizen we via de Llanberis Pass naar Llanberis, waar we een bezoek aan het Nationale Leisteen Museum. Later gaan we aan boord van de Snowdon Mountain Railway. Dit spoortraject, geopend in 1896, is de enige tandradbaan van Groot-Brittannië. U rijdt langs ruige rotsen en via pittoresk gelegen meertjes naar de top van Snowdon Mountain (1.085 meter), de hoogste berg van Wales. Geniet van het prachtige uitzicht over de kustlijn van Wales en de andere bergen van Snowdonia. Op een heldere dag ziet u zelfs de straat van Menai, het eiland Anglesey en het schiereiland Llyn.(O,D)

Dag 3
Conwy Castle en Bodnant Garden

De kastelen van Noord-Wales worden beschreven door UNESCO als de mooiste voorbeelden van Europese militaire architectuur uit de late 13e eeuw en begin 14de-eeuw. Vandaag bezoekt u het imposante Conwy Castle. Dit uit 8 torens bestaande fort, voltooid in 1283, is nog grotendeels in tact en heeft een interessante geschiedenis. Aansluitend brengt u een bezoek aan Bodnant Garden. Dit enorme tuinencomplex werd in 1875 opgericht door de familie Aberconway. Geniet van het uitzicht over de vallei en de bergen van Snowdonia. De tuin is verdeeld in twee delen: de bovenste tuin is terrasvormig met grasvelden en bomen die zorgen voor de nodige schaduw. De rivier de Hiraethlyn stroomt door het onderste gedeelte van de wilde kleurrijke tuin. Prachtig in de zomer en herfst, (O, D)Dag 4
Vrije dag
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Llandudno en omgeving verkennen. Ontspan heerlijk op het strand of maak een wandeling over de promenade. Er is genoeg te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een rit te maken met de Great Orme Tramway. Per historische tram rijdt u vanuit Llandudno dwars door een prachtig park naar de top van de heuvel, de Great Orme. Stap halverwege uit voor een bezoek aan de grootste prehistorische kopermijn ter wereld. Geniet vanaf de top van het prachtige uitzicht. Op een heldere dag kunt u zelfs de Isle of Man zien. (O / D)
Dag 5
Spoorwegen en Portmeirion
De ochtend staat in het teken van de Welsh Highland Railway in Caernarfon. Per trein rijdt u naar de plaats Beddgelert via een fantastische route door een smalle kloof, langs de uitlopers van Snowdon Mountain. Per touringcar reist u verder naar de bezienswaardige kustplaats Portmeirion, beroemd vanwege de Italiaanse architectuur en het aardewerk. De plaats dient regelmatig als decor voor films en series zoals 'The Prisoner'. Na een rondleiding en wat vrije tijd voor de lunch vervolgt u uw reis per stoomtrein*. U gaat aan boord van de historische Ffestiniog Railway. Deze stoomtrein brengt u naar de plaats Blaenau Ffestiniog. Het spoor voert dwars door een prachtig berglandschap met spectaculaire haarspeldbochten, langs weilanden, bossen, heldere meren en watervallen. Deze spoorlijn werd gebouwd voor het vervoer van leisteen van de steengroeven naar de fabriek. Het landschap was zo wild dat de trein alleen op een speciaal smal spoor kon rijden. Tot op de dag van vandaag is de trein nog steeds de enige manier om het landschap te doorkruisen. Terug in het hotel is het tijd voor het afscheidsdiner 'Taste of Wales'. (O, D)

* Gebruik van stoomlocomotief daar waar mogelijk.

Dag 6
Vertrek Llandudno

Na ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland of door naar uw volgende bestemming. (O)

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Tour code: WDS - 6 dagen SPOORWEGEN EN KASTELEN VAN WALES

2017 vertrekdata en prijzen per persoon in euro en exclusief vervoer vanuit Nederland 


Datum   prijzen excl. vluchten / vervoer
April 21 € 810
Mei 8 € 875
  18 € 935
Juni 2, 21, 26 € 950
Juli 3, 8 € 935
  17 € 910
Augustus 9, 14, 31 € 875
September 11 € 950
  18 € 935
Oktober 6 € 810
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden. 
 
De prijzen zijn gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag.

Toeslagen en upgrades (niet inbegrepen):
- Toeslag éénpersoonsaccommodatie: € 60,- p.p.
- Toeslag upgrade superior tweepersoons kamer: € 105,- p.p. voor 5 nachten

Vervoer vanuit Nederland:
U vliegt vanuit Nederland naar Liverpool of Manchester. Vervolgens neemt u een rechtstreekse trein naar Llandudno Junction (reistijd ± 1 uur). Afstand station naar het hotel is ± 6 km. U kunt het beste een taxi nemen.


Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transfers en reizen per trein volgens programma
 • 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 5 diners inclusief afscheidsdiner ('Taste of Wales')
 • Excursie naar Caernarfon Castle
 • Excursie naar Conwy Castle
 • Bezoek aan Bodnant Garden
 • Treinreis over de Welsh Highland Railway
 • Excursie naar Portmeirion
 • Excursie met de Snowdon Mountain Railway
 • Excursie met de Ffestiniog Railway
 • Bezoek aan het Nationale Leisteen Museum
 • De diensten van een ’Great Rail Journeys’ tour manager (Engelstalig) tijdens het gehele verblijf in Wales
Voor meer informatie over Great Rail Journeys klikt u hier
 
Reisvoorwaarden: 

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek                 de aanbetaling (20%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek:          35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek:          60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek:          85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek:     100% van de reissom

DE TREINEN

Is er een mooiere manier van reizen dan een reis per trein?
Een comfortabele treinreis betekent genieten van telkens wisselende landschappen vanuit een gemakkelijke fauteuil. Bovendien beschikt de trein over meer ruimte en faciliteiten dan de andere vervoermiddelen. Ook komt u soms zelfs op plaatsen die op andere wijze niet bereikbaar zijn. Hierdoor wordt uw treinreis een attractie op zich. Niet alleen de bestemming maakt de reis meer dan waard, maar beslist ook de treinreis zelf.


Ffestiniog Railway tussen Minfford en Blaenau Ffestiniog

De Ffestiniog Railway (smalspoor) is de oudste nog bestaande spoorwegmaatschappij ter wereld. De spoorlijn werd gebouwd tussen 1833 en 1836 met als doel om het ontgonnen leisteen uit de bergen rond Blaenau Ffestiniog naar de kustplaats Porthmadog te brengen. Hier werd het leisteen overgeladen op schepen voor de export. In 1865 werd Ffestiniog Railway de eerste smalspoorlijn in Groot-Brittannië waar passagiers over vervoerd werden.


De spoorlijn kende een grote bloeiperiode. Rond de eerste Wereld Oorlog raakte de leisteenindustrie in verval en het aantal passagiers nam sterk af. In 1946 werd de spoorlijn definitief gesloten.


Gelukkig duurde dit niet lang. Een groep treinliefhebbers heeft ervoor gezorgd dat de lijn gerestaureerd werd. In 1954 werd het spoortraject heropend als toeristische trekpleister. Tegenwoordig biedt de Ffestiniog Railway zijn passagiers een fantastische reis door het wilde en spectaculaire landschap van het Snowdonia National Park - één van de hoogtepunten van een bezoek aan Wales.

De volledige route van de spoorlijn is 20,7 kilometer en loopt van Porthmadog naar Blaenau Ffestiniog. Tijdens uw ‘’Spoorwegen en Kastelen van Wales’’ vakantie stapt u aan boord van deze trein in het plaatsje Minfford, slechts een paar kilometer landinwaarts van Porthmadog. Vanuit Minfford klimt de trein naar Penrhyn en bij het verlaten van dit dorp, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de monding van de rivier de Dwyryd en Harlech Castle. Vervolgens rijdt de trein het mooie Snowdonia National Park binnen. Op het station Tan-y-Bwlch kan de van de andere kant komende trein gepasseerd worden. Vervolgens klimt de trein verder omhoog en u passeert de vele steengroeven waar het leisteen gedolven werd. U gaat van boord in de stad Blaenau Ffestiniog, het eindpunt van de Ffestiniog Railway en het centrum van de leisteenindustrie in Wales.

Snowdon Railways Snowdon Mountain Railway van Llanberis naar top van Snowdon Mountain

De Snowdon Mountain Railway werd geopend in april 1896. Deze unieke tandradbaan brengt zijn passagiers over een afstand van 7,6 kilometer naar de top van de hoogste berg in Engeland en Wales.


Uw reis naar de top van Snowdon Mountain begint in de plaats Llanberis. Zodra u de stad uit rijdt begint de klim. Het spoor voert langs een spectaculaire waterval en door het bos totdat u zo hoog bent dat u boven de boomgrens uitkomt. Op ¼ van de reis ziet u de kleine verwoeste kapel van Hebron. Halverwege passeert u het station Halfway Station. U bent dan halverwege. Na de Rocky Valley halte begint een adembenemende tocht over de bergrug. Geniet van de prachtige uitzichten op de Llanberis Pass en de vulkanische rotswand van Clogwyn du'r Arddu. Aan het eind van de bergrug ligt Clogwyn Station - uw laatste halte voor de top. Op de top, halte Hafod Eryri, bevindt zich het in 2009 geopende bezoekerscentrum. Een prachtig gebouw gemaakt van graniet en glas. Maar niets overtreft het fantastische uitzicht over het ruige landschap van Wales. Op een zeer heldere dag kunt u het Isle of Man en de Wicklow Mountains in Ierland zien.


Welsh Highland RailwayWelsh Highland Railway uit Caernarfon naar Hafod y Llyn
Stap aan boord van de Welsh Highland Railway (smal spoor) voor een prachtige reis per stoomtrein* door het Snowdonia National Park. Deze passagierslijn werd in 1923 geopend en werd in 1937 weer gesloten i.v.m. het uitblijven van commercieel succes. Begin 1960 is een groep treinliefhebbers zich gaan inzetten voor het herstel van deze lijn. Met succes want in 2003 werd de 20,9 kilometer lange spoorlijn weer geopend voor het publiek.


Uw reis begint in de plaats Caernarfon. Bij het verlaten van de stad passeert u het imposante Caernarfon Castle. De trein begint te klimmen richting het Arfon Plateau. Het plateau biedt een fantastisch uitzicht op de bergen aan de linkerkant en rechts over de baai van Caernarfon en het schiereiland Lleyn. Na het plaatsje Dinas gaat de spoorlijn verder richting het dorp Waunfawr, de toegangspoort tot de bergen. Het gebied dat u doorkruist stond bekend vanwege de vele leisteengroeven. Na het dorpje Waunfawe ziet u aan de linkerkant van de vallei de eerste toppen van de Snowdon nok, Cefn Du en Moel Eilio en aan de andere kant de toppen van de Mynydd Mawr.

Bij Bryn Gloch rijdt u het Snowdonia National Park binnen. De brede vallei wordt steeds smaller bij het passeren van de bergen Moel Eilio en Mynydd Mawr. De vallei wordt weer breder zodra de trein het meer Llyn Cwellyn bereikt en in de verte de top van Mount Snowdon verschijnt. Na het passeren van de Snowdon Ranger Jeugdherberg volgen een aantal indrukwekkende haarspeldbochten. Geniet vervolgens van de spectaculaire uitzichten op de watervallen en de bergen.

Bij de plaats Rhyd Ddu passeert u de meren van Llyn-y-Gader en klimt de trein verder naar de top genaamd, Pitts Head. Tijdens de afdaling baant de trein zich zigzaggend een weg naar beneden richting Beddgelert. Na een korte stop in Beddgelert rijdt u richting de Aberglaslyn Pass, langs de Afon Glaslyn rivier en vervolgens via een tunnel naar de andere kant van de heuvel. Vlak na de tunnel bevindt zich het dorp Nantmor. Vanaf hier gaat de trein verder naar uw bestemming, Porthmadog.

* De trein wordt meestal getrokken door een stoomtrein. Het kan echter gebeuren dat deze door onvoorziene omstandigheden vervangen wordt door een diesel locomotief.

HET HOTEL

Hotels vormen een uiterst belangrijk onderdeel van een vakantie. Daarom zijn de hotels van deze bijzondere reis met grote zorgvuldigheid uitgekozen op basis van hun individuele stijl, de gastvrijheid en de uitmuntende service. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de hotels: dichtbij het station en in de nabijheid van de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van de stad.


Dunoon Hotel , LlandudnoDunoon Hotel
Het Dunoon Hotel is een gezellig 3-sterren hotel vlakbij het centrum van de stad Llandudno en de boulevard. Het hotel wordt genoemd in de Michelin hotelgids. Dineren in het hotel vormt een belangrijk onderdeel van uw verblijf. Elke avond wordt er een 5-gangen diner geserveerd met als basis lokaal geproduceerde producten, mits de seizoenen dit mogelijk maken. De kamers zijn comfortabel en goed uitgerust met alle benodigde faciliteiten, zoals een telefoon, een flatscreen televisie, koffie- en theefaciliteiten, Egyptische katoenen lakens en toiletartikelen van Molton Brown.
Het Dunoon Hotel ontving in 2011 de Gold Award van ‘Great Rail Journeys’ voor beste hotel in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Print en bewaar deze reis
Print versie

Routekaart

 

Route kaart- Wales

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.