CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

The Ghan

 
The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs in het “rode” hart van het Australische continent naar Darwin en v.v. Zijn merkwaardige naam dankt de trein aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die in vroeger dagen gebruikt werden voor het vervoer van goederen in deze streek.

The Ghan voert zijn reizigers langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”. In februari 2004 is de spoorlijn van Alice Springs naar Darwin in gebruik genomen. De trein is uitgerust met ruime zitplaatsen met verstelbare rugleuning en comfortabele slaapaccommodatie en restauratierijtuig. 
  • Adelaide – Alice Springs (18 uur)
  • Adelaide – Alice Springs - Katherine – Darwin (43 uur) 
  • Alice Springs – Katherine – Darwin (25 uur)

Comfortabel reizen

Reizen per trein door Australie blijft een van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan biedt (net als de Indian Pacific) 2 verschillende klassen: Gold Service en Platinum Service.

 

Gold Service

Gold Service beschikt over 1- en 2-persoonscompartimenten (Single en Twin Cabins). De Single Cabins hebben een fauteuil die voor de nacht in een opgemaakt bed wordt veranderd en een eigen wastafel. Toilet en douche bevinden zich aan het einde van de wagon. De Twin Cabins hebben overdag 3 zitplaatsen naast elkaar, ’s nachts 2 opgemaakte bedden boven elkaar. Ook hebben zij een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. 
 
Er is ook een Deluxe Cabin: tweemaal zo groot als een Twin Cabin. Naast een klein 2-persoons- en een 1-persoonsbed is er een aparte zithoek met video en minibar gevuld met gratis softdrinks. Er bevindt zich slechts één Deluxe Cabin in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.
 

Gold Service Twin overdag                                                                     Gold Service Twin 's nachts

              

Platinum Service

Deze klasse bevat een zeer ruim compartiment dat zodanig comfortabel is ingericht dat het tot de beste treincompartimenten ter wereld behoort. Aan boord bevinden zich slechts 25 Platinum Service compartimenten verdeeld over 5 rijtuigen. Het airconditioned compartiment biedt overdag een ruim zitgedeelte met luxe stoelen en wordt 's avonds tijdens het diner omgebouwd tot naar keuze een tweepersoonsbed of twee losse bedden. Voorts treft u aan een privé badkamer met douche en toilet. Bijzonder is dat de compartimenten aan beide zijden over een groot panoramavenster beschikken waardoor u zowel links als rechts een ongehinderd uitzicht heeft op het steeds veranderende landschap. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking.

 

Platinum Service Double dag                                                        Platinum Service Double nacht 
 


  


   

Maaltijden

Maaltijden zijn bij de Gold Service en Platinum Service inbegrepen. Passagiers in Gold Service kunnen gebruik maken van de Gold Service Lounge, waar voor hen de maaltijd wordt geserveerd. In dit rijtuig kan men ook terecht voor drankjes en snacks. Er is een apart gedeelte voor rokers.