CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

The Hudson Bay

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Trein in Midden-Canada
» De enige Noord-Zijn lijn in Canada
» Winnipeg - Churchill 
LAND(EN)Canada

 

Midden in Canada – in Northern Manitoba – vindt u met The Hudson Bay het enige ‘noord/zuid-traject’ dat Canada rijk is. Deze trein rijdt tussen Winnipeg en Churchill. 

Dienstregeling

 

The Hudson Bay - Noordwaarts The Hudson Bay - Zuidwaarts
Vertrek: elke dinsdag, donderdag en zondag Vertrek: elke dinsdag donderdag en zaterdag
    Aankomst Vertrek     Aankomst Vertrek
1e dag Winnipeg   12.05 1e dag Churchill   19.30
2e dag The Pas 01.45 02.30 2e dag Gillam 05.00 05.30
2e dag Thompson 12.00 17.00 2e dag Thompson 11.30 14.00
2e dag Gillam 23.00 23.30 2e dag The Pas 23.30 03.15 +1
3e dag Churchill 09.00   3e dag Winnipeg 16.45  
 
NB: Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 

Deze trein verzorgt de verbinding drie keer per week tussen Winnipeg en het noordelijk gelegen Churchill. Bijzonder is dat er geen wegen naar Churchill komen. Bezoekers en bewoners kunnen uitsluitend per vliegtuig of per trein dit pioniersstadje aan de monding van de Churchill Rivier aan de Hudson Baai bereiken. De toeristen worden met name aangetrokken door de ijsberen, witte dolfijnen en de schitterende flora van de toendra in dit gebied.
 
Naast ruime stoelen met verstelbare rugleuning biedt de trein ook comfortabele slaapaccommodatie en een restauratierijtuig.


 

Slaapaccommodatie

Reizen met een van de treinen van VIA Rail is een ideale en avontuurlijke manier om kennis te maken met Canada. De zitplaatsen in de treinen zijn ruim en hebben een verstelbare rugleuning. Maar voor een betere nachtrust gaat er niets boven een slaapaccommodatie. In de transcontinentale treinen tussen heeft u de beschikking over zeer comfortabele zitplaatsen en diverse slaapaccommodaties.
 
U heeft hierbij de keuze uit 5 verschillende mogelijkheden; 

Double Bedroom 

  • Single Bedroom 
  • Double Berth 
  • Triple Bedroom
  • Romance by Rail  

Passagiers die slaapaccommodatie geboekt hebben, kunnen gebruik maken van de douche aan het eind van elk rijtuig. Zij hebben bovendien toegang tot de ‘Dome Cars’ met grote panoramaruiten. U reserveert de slaapaccommodatie per traject en dus niet per nacht. Zodoende heeft u overdag uw eigen privé-compartiment met een of meer comfortabele zitplaatsen en ’s nachts uw ideale slaapkamer met een of meer ruime bedden.  

Maaltijden

 Uw reis is vanzelfsprekend niet compleet zonder kwalitatief goede maaltijden. De treinen van VIA Rail zijn vrijwel allemaal uitgerust met gezellige en comfortabele restauratierijtuigen waar u aan een keurig gedekte tafel kunt genieten van een heerlijk driegangendiner in combinatie met een ruim aanbod aan zowel alcoholische als non-alcoholische dranken.


Alle reizen met deze trein