CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

The Canadian

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Trein van Oost- naar West Canada
» Verschillende slaapaccommodaties
» Grote diversiteit aan landschap
LAND(EN)Canada

 De meest indrukwekkende trein in Canada is de transcontinentale trein The Canadian. Deze trein legt driemaal per week tijdens een 4-daagse tocht de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver.
 

       


U verblijft 4 nachten aan boord. Dit ‘hotel op wielen’ beschikt naast comfortabele zitplaatsen met verstelbare rugleuning over diverse slaapaccommodaties, restauratierijtuigen en Dome Cars.

 

Dienstregeling

The Canadian - Westwaarts The Canadian - Oostwaarts
Vertrek: elke dinsdag, donderdag en zaterdag Vertrek: elke dinsdag, vrijdag en zondag
    Aankomst Vertrek     Aankomst Vertrek
1e dag Toronto 22.00 1e dag Vancouver 20.30
2e dag Capreol 05.38 06.08 2e dag Kamloops 06.00 06.35
2e dag Hornepayne 14.40 15.20 2e dag Jasper 16.00 17.30
2e dag Sioux Lookout 23.39 00.09+1 2e dag Edmonton 23.00 23.45
3e dag Winnipeg 08.00 12.00 3e dag Saskatoon 08.45 09.10
3e dag Saskatoon 23.22 23.47 3e dag Winnipeg 20.30 22.30
4e dag Edmonton 06.37 07.37 4e dag Sioux Looktou 05.02 05.42
4e dag Jasper 13.00 14.30 4e dag Hornepayne 15.35 16.10
4e dag Kamloops 23.09 23.44 5e dag Capreol 00.18 00.48
5e dag Vancouver 09.42   5e dag Toronto 09.30  

NB: Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

* in de periode november - april rijdt The Canadian 2x per week tussen Vancouver en Toronto of v.v. 


  

Slaapaccommodatie

Reizen met een van de treinen van VIA Rail is een ideale en avontuurlijke manier om kennis te maken met Canada. De zitplaatsen in de treinen zijn ruim en hebben een verstelbare rugleuning. Maar voor een betere nachtrust gaat er niets boven een slaapaccommodatie. In de transcontinentale treinen tussen heeft u de beschikking over zeer comfortabele zitplaatsen en diverse slaapaccommodaties. 
 
U heeft de keuze uit 5 verschillende slaapaccommodaties:

U reserveert de slaapaccommodatie per traject en dus niet per nacht. Zodoende heeft u overdag uw eigen privé-compartiment met een of meer comfortabele zitplaatsen en ’s nachts uw ideale slaapkamer met een of meer ruime bedden. 


  

Publieke ruimten

Aan boord van de trein vindt u diverse publieke ruimten, waar u bij het boeken van een slaapaccommodatie gebruik van mag maken. 
Restaurantwagen
Hier wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. 
 
Dome Car
Rijtuig met panoramadek op de 1ste verdieping en lounge op de begane grond. In de lounge kan men spelletjes doen, tv kijken en er staan gedurende de hele reis kannen met koffie en thee en water en kleine snacks (geen extra kosten). 
 
Park Car
Deze bestaat uit 2 lounges en biedt een prachtig uitzicht (360 graden) naar achteren op de rails en op de 1ste verdieping bevindt zich een panoramadek. Koffie, thee en snacks gratis beschikbaar en overige dranken tegen betaling.
Panoramarijtuig
Deze is beschikbaar tussen Vancouver en Edmonton en v.v.
  

Maaltijden

Uw reis is vanzelfsprekend niet compleet zonder kwalitatief goede maaltijden. De treinen van VIA Rail zijn vrijwel allemaal uitgerust met gezellige en comfortabele restauratierijtuigen waar u aan een keurig gedekte tafel kunt genieten van een heerlijk driegangendiner in combinatie met een ruim aanbod aan zowel alcoholische als non-alcoholische drankenAlle reizen met deze trein

Spectaculaire PLUStreinreis dwars door Canada

Doorkruis Canada van Toronto naar Vancouver

Deze groepsreis combineert 2 treinen uit de top 10 van de mooiste treinreizen ter wereld: The Canadian van VIA Rail en de Rocky Mountaineer. U spoort dwars door Canada van Toronto in het oosten tot Vancouver aan de westkust. U ontmoet alle facetten van dit enorme land: de wolkenkrabbers van Toronto, de bulderende Niagara Watervallen, de uitgestrekte prairies, de majestueuze Rocky Mountains, de culinaire hoofdstad Vancouver en een uitstapje naar Britse historie in Victoria. Een reis met Nederlandse begeleiding.

» PLUS Reis Trans-Canada per trein

The Rockies & Yukon Avontuur per trein en huurauto

Vancouver - Jasper - Edmonton - Whitehorse - Haines Junction - Beaver Creek - Tok - Dawson City - Whitehorse - Edmonton

Dè reis voor de echte natuurliefhebber! Tijdens deze afwisselende reis combineren we de prachtige natuur van de Rocky Mountains met het ruige, ongerepte en weidse landschap van de Yukon, de meest Noord-Westelijk gelegen provincie van Canada. U reist comfortabel per trein en huurauto.

» Rockies & Yukon

Trans Canada by rail

Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver - Victoria - Vancouver

Een individuele reis dwars door het uitgestrekte Canada. Vanuit Toronto reist u met 'The Canadian' van VIA Rail naar Jasper. Na een verblijf in de Rocky Mountains vervolgt u uw reis aan boord van de Rocky Mountaineer vanuit Banff naar Vancouver. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het mooie Vancouver Island.

» Trans Canada