CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Trans Canada by rail

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Dwars door Canada per trein
» Icefield Parkway & Athabasca Glacier
» Prachtige tocht per Rocky Mountaineer
REISPROGRAMMA16 dagen LAND(EN)Canada
Dag 1
Toronto
Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid verder naar uw hotel voor de komende 3 nachten. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech architectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. Van alle Canadese steden bezit Toronto het grootste aantal restaurants en theaters. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. één van de hoogste, vrijstaande toren ter wereld, en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot populairst startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt. Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en restaurants, in het hart van de binnenstad!
Dag 2
Toronto
Vandaag maakt u een stadsrondrit door Toronto en is de rest van de middag ter vrije besteding.
Dag 3
Niagara Falls
Niagara Falls Vandaag staan de Niagara watervallen op het programma. U kunt aan boord van de “Maid of the Mist” tot vlak onder de watermassa’s varen. Voordat u naar Toronto terugkeert, brengt u een bezoek aan het charmante stadje Niagara-on-the-Lake en kunt u genieten van een lunch (inbegrepen).
Dag 4
Toronto & The Canadian
U heeft nog een dag de tijd om Toronto te verkennen. Om ca.22.00 uur vertrekt The Canadian voor haar reis richting Vancouver. Overnachting aan boord.
Dag 5 & 6
Aan boord The Canadian
Korte stop van 4 uur in Winnipeg: diverse excursies mogelijk (niet inbegrepen).
Dag 7
Jasper
Tegen de klok van 13.00 uur rijdt The Canadian het station van het vriendelijke bergstadje Jasper binnen en staat u tussen de machtige bergen van de Rocky Mountains. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u de komende 2 nachten verblijft. Jasper bevindt zich in het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park van de Rocky Mountains. Een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren.
Dag 8
Jasper
Een hele dag ter vrije besteding om kennis te maken met Jasper en haar schitterende omgeving. Breng een bezoek aan het kristalheldere Lake Maligne en Maligne Canyon voor een heerlijke wandeling en geniet van de indrukwekkende uitzichten. Of ga in de bossen die Jasper omringen op zoek naar wildlife. Hier worden meer beren en elanden gespot dan in elk ander park in de Rockies.
Dag 9
Jasper - Lake Louise
U vertrekt vandaag per bus over de Icefield Parkway naar Lake Louise. De Icefield Parkway behoort tot de mooiste routes ter wereld, waarbij u langs de hoogste bergen en meest indrukwekkende gletsjers van Canada komt. U maakt onderweg een stop bij de Sunwapta Watervallen voordat u de immense Athabasca Gletsjer bereikt. Op deze gletsjer maakt u een tocht per Ice Explorer, een soort sneeuw-scooter, waarmee u de gletsjer oprijdt. Voordat u Lake Louise bereikt, komt u langs Bow Lake en Peyto Lake en heeft u zich op de Crowfoot Gletsjer.
Dag 10
Lake Louise - Banff
Neem de tijd om in de morgen het dorpje Lake Louise te verkennen. Maak een wandeling rond het schitterende meer of huur een kano en geniet vanaf het helderblauwe water en van het u omringende prachtige berglandschap. Daarna zult u via de kronkelende wegen door Banff National park aan komen bij u hotel in Banff City.

Dag 11
Banff
In de ochtenduren maakt u een excursie door Banff en bezoekt u onder andere “The Hoodoos”, Tunnel Mountain Drive met mooie uitzichten op Bow River Valley. Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6.641 km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren.
Dag 12&13
Banff - Kamloops - Vancouver
In de vroege ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het Rocky Mountaineer station, waar u aan boord gaat van de Rocky Mountaineer

Tijdens deze 2-daagse treinreis, die u volledig bij daglicht aflegt, mist u niets van het u omringende landschap dat wordt gevormd door  de spectaculaire Rocky Mountains 
en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien.

Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is heel de reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is indrukwekkend. 

U overnacht halverwege in een middenklasse hotel te Kamloops. Tegen het eind van dag 13 arriveert de Rocky Mountaineer in Vancouver. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 3 nachten.
Dag 14
Vancouver
De komende dagen heeft u de tijd om zelf te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver willen wonen en werken. Ook staat er een 4,5 uur durende excursie op het programma. Vancouver is een stad om verliefd op te worden. Prachtig gelegen aan het water, met op de achtergrond de contouren van de Rocky Mountains. Een stad waar wolkenkrabbers en laagbouw harmonieus samengaan met de vele parken en groenvoorzieningen. Een bezoek aan de historische wijken of aan Stanley Park mag niet ontbreken evenals een bezoek aan het bruisende avondleven.
Dag 15
Victoria
Vandaag maakt u een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island. U bezoekt de stad en de prachtige Butchart Gardens. De kalme sfeer in deze stad wordt in de zomermaanden versterkt door de overvloed aan bloemen. In de beginjaren was Victoria de handelspost, maar werd later voorbij gestreefd door Vancouver. Maar het bij de toeristen geliefde Victoria is nog steeds het politieke hart van de provincie. Aan het einde van de dag keert u terug naar Vancouver.
Print en bewaar deze reis
Print versie

Prijsoverzicht & reisdata
Prijzen
2017
Popular
Hotels
DeLuxe
Hotels
Diverse
vertrekdata
v.a.
Eur
3.290
v.a.
Eur
4.895
Prijstabel sluiten 
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vertrekperiode: 3 mei t/m 16 september 2017
Vertrekdag: woensdag en zaterdag (data zie onder)

Prijzen 2017 SilverLeaf
Discounted*/
Standaard Hotels
GoldLeaf
Discounted*/
DeLuxe Hotels
3, 6, 10, 13 mei Eur 3.290 -
17, 20 mei Eur 3.315 -
24, 27, 31 mei Eur 3.420 -
3, 7, 10, 14 juni Eur 3.555 -
17, 21, 24, 28 juni
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 juli
2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 augustus
2, 6, 9, 13, 16 september
Eur 3.575 -
Toeslag Gold Leaf Eur 450 -
        
3, 6, 10, 13, 17, 20 mei - Eur 4.895
24 mei - Eur 5.055
27, 31 mei
3, 7, 10, 14, 17, 21 juni
26, 30 augustus
2 september
- Eur 5.285
24, 28 juni
6, 9, 13, 16 september
- Eur 5.475
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 juli
2, 5, 9, 12, 16, 19 augustus
- Eur 5.410
23 augustus - Eur 5.350

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

* Discounted tarieven zijn speciale VIA Rail tarieven. Deze tarieven zijn beperkt beschikbaar.

Inbegrepen in de reissom:
 • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer op basis van Silver Leaf Service (Gold Leaf Service bij Deluxe Hotels). Treinreis is incl. hotelovernachting in Kamloops, ontbijt en lunches aan boord van de trein
 • VIA Rail treinreis Toronto - Jasper aan boord van The Canadian (3 nachten) incl. betreffende accommodatie en alle maaltijden aan boord, Standard - Beneden en Bovenbed; Deluxe - Cabin for 2 
 • 13 hotelovernachtingen o.b.v. logies
 • Genoemde excursies en transfers
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids
 • Reisdocumentatie
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Vluchten Amsterdam - Toronto & Vancouver - Amsterdam
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • eTA reistoestemming (visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
Reisvoorwaarden:
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling:
- bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
- het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
- bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.


N.B. CA$ 1 = € 0,71 (koers per september 2016)


                        PRINT DEZE REIS                                          RESERVEER DEZE REIS

Overzicht treinen
ONLINe brochure

 

Klik op de afbeelding voor de digitale brochure. Hierin vindt u meer informatie over de reis, de

trein en de verlengingsarrangementen.  

Online brochure - Rocky Mountaineer 2013

 

routekaart
        
Route kaart- Trans_Canada-by-rail

Klik op de kaart voor een vergrote weergave.