CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Venice Simplon-Orient-Express

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Legendarische trein
» Ambiance uit de jaren 20
» De mooiste landschappen 


Een reis met de legendarische Venice Simplon-Orient-Express doet de glorietijd van het nostalgische reizen herleven. Eenmaal aan boord laat u de moderne wereld achter u, doet een stap terug in de tijd en geniet van de luxe en stijlvolle ambiance uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Terwijl de mooiste landschappen aan uw raam voorbijtrekken, waant u zich terug in een tijd waarin het reizen binnen Europa nog een avontuur was.

De trein:

Een stap aan boord van de prachtig glimmende rijtuigen van de Venice Simplon-Orient-Express doet de glorietijd van het nostalgische reizen herleven. In dit grand hotel op wielen voor maximaal 188 gasten geniet u van alle comfort en luxe die de Oriënt Express te bieden heeft. 

Elk detail is uniek. De trein is samengesteld uit 17 met zorg gerestaureerde rijtuigen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. De mooie houtpanelen en de schitterende interieurs zijn creaties van beroemde Jugendstilkunstenaars onder wie René Lalique. Heel bijzonder is ook de zorg voor het detail in de restauratierijtuigen: kostbaar linnen, zilveren bestek en kristal verhogen de toch al voorname sfeer. U weet zich omringd met klassieke schoonheid in een moderne omlijsting.
De service aan boord is van het hoogste niveau. Laat de landschappen van Europa aan u voorbijglijden nadat u zich in uw compartiment hebt geïnstalleerd. Uw persoonlijke steward serveert het ontbijt en de afternoon tea in uw compartiment. Als de avond valt bent u welkom in het barrijtuig om onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen met uw medereizigers. Een pianist zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Als u later op de avond in uw compartiment terugkeert is deze veranderd in een comfortabel slaapvertrek. Op de cadans van de wielen valt u heerlijk in slaap om de volgende ochtend het nieuwe landschap te kunnen bewonderen.Eten & drinken aan boord:

De trein telt drie restauratierijtuigen; Lalique, Etoile du Nord en Chinoise. Hier geniet u van het beste wat de Franse keuken te bieden heeft. Het wijnaanbod verrast zelfs de meest verwende kenner. De vergelijking met een gewoon restaurant gaat nauwelijks op. De inrichting van de restauratie-rijtuigen is uniek.

De lunch en het diner worden tijdens de reis vers bereid door Franse chef-koks. De tafels zijn gedekt met wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. In deze omgeving is avondkleding niet verplicht, maar van de heren wordt verwacht dat ze een das en colbert dragen. Dames gaan in het lang of in cocktaildress. Overdag geldt als kledingadvies: ongedwongen maar elegant. Het ontbijt, de ‘afternoon-tea’ en drankjes worden door uw persoonlijke steward geserveerd in uw privé-compartiment terwijl u geniet van het voortdurend wisselende panorama.

In het barrijtuig, met live pianomuziek, bent u van harte welkom voor een heerlijk drankje en een gezellige ontmoeting met uw medereizigers.Uw compartiment:

Aan boord beschikt u over een stijlvol ingericht 2-persoons privé-compartiment uit de jaren ’20 voorzien van prachtig afgewerkte, kostbare houtsoorten en glanzend koperwerk. Elke compartiment is voorzien van een boven- en een benedenbed. Sommige compartimenten kunnen via een tussendeur worden doorverbonden, zodat een compartiment-en-suite ontstaat.

 

     Compartiment in dagopstelling:                                             Compartiment in nachtopstelling:

In uw compartiment kunt u gebruik maken van een geïntegreerde wastafel met warm en koud stromend water en zachte handdoeken. Tijdens het diner zorgt uw steward dat uw compartiment voor de nacht transformeert in een knus en comfortabel slaapvertrek. De bedden worden opgemaakt met eerste kwaliteit fris linnengoed. In het compartiment bevinden zich een 115-230V stopcontact en individueel regelbare verwarming. De ruime toiletten bevinden zich aan het eind van elke rijtuig.


NIEUW in 2018

GRAND SUITES AAN BOORD VAN DE 
VENICE SIMPLON-ORIENT-EXPRESS

De Venice Simplon-Orient-Express, de beroemdste luxe trein ter wereld, biedt komend jaar voor het eerst privé-accommodatie met een eigen volledige badkamer met, douche en wastafel. Vanaf maart 2018 zijn 3 "Grand Suites" beschikbaar op alle reizen van de VSOE.

De Grand Suites zijn vernoemd naar romantische steden die de trein als bestemming heeft: Parijs, Venetië en Istanbul. Elke suite heeft een unieke inrichting met decoratieve elementen die zijn geïnspireerd op de stad die het vertegenwoordigd.

Elke suite beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, een groot tweepersoonsbed en een aparte zitkamer, waardoor de reiziger in ultiem comfort en stijl door Europa kan reizen.

Gasten in Grand Suites genieten van vele extra’s zoals privé-transfers van en naar de trein, butler-service, kaviaar bij aankomst in de trein, onbeperkt champagne tijdens de reis, maaltijden op verzoek in de privacy van de eigen suite, op maat gemaakte persoonlijke voorzieningen en gratis art-deco badjassen.

Rijtuig No. 3425 wordt momenteel gerenoveerd en omgebouwd voor de drie nieuwe suites.
Dit historische rijtuig werd gebruikt door Koning Carol II van Roemenië om zich in te laten met ongeoorloofde liefdesaffaires.

De Venice Simplon-Orient-Express rijdt van maart tot november tussen Londen, Parijs en Venetië en één keer per jaar in augustus/september van Parijs naar Istanbul.
Een klassieke reis van 2 dagen/1 nacht van Londen naar Venetië in een Grand Suite kost £ 5.500 (circa € 6.300) per persoon. Hiervoor kan vanaf nu geboekt worden.Istanbul Suite


Paris Suite


Venice SuiteDe meest populaire reizen met deze trein zijn:

Istanbul - Venetie - OriŽnt Express

Istanbul - Boekarest - Boedapest - Venetie

Istanbul, het vroegere Constantinopel, was het eindpunt van de eerste reis van de OriŽnt Express in 1883. Beleef de glorietijd van het reizen op deze fantastische tocht van Istanbul naar Venetie.

» Istanbul - Venetie

Londen of Parijs naar Venetie - OriŽnt Express

Londen - Parijs - Venetie

Londen - Parijs - Venetie is de meest gereden route door de Venice Simplon-Orient-Express. U reist vanaf Londen of Parijs naar Veneti via Innsbruck en Verona. Of in omgekeerde richting. U reist bij daglicht door de Alpen en de Dolomieten. Deze reis duurt 2 dagen en 1 nacht.

» Londen of Parijs naar Venetie

Venetie - Wenen/Boedapest - Parijs/Londen

Venetie - Wenen/Boedapest - Parijs/Londen

Tijdens deze bijzondere 5-daagse reis bezoekt u de prachtige steden VenetiŽ, Wenen of Boedapest en Parijs of Londen.

» Venetie - Wenen/Boedapest - Parijs/Londen

Venetie naar Parijs of Londen - OriŽnt Express

Venetie - Parijs - Londen

Dit is de meest gereden route door de Venice Simplon-Orient-Express. U reist vanaf Londen of Parijs naar Venetie via Innsbruck en Verona. Of in omgekeerde richting. U reist bij daglicht door de Alpen en de Dolomieten. Deze reis duurt 2 dagen en 1 nacht.

» Venetie naar Parijs of Londen

Venetie via Praag naar Londen of Parijs - OriŽnt Express

Venetie - Praag - Parijs - Londen

Vanuit Venetie reist u tijdens deze vijfdaagse reis richting de 'Gouden Stad' Praag. Na een verblijf van 2 dagen in de Tsjechische hoofdstad zet de Venice Simplon-Orient-Express koers richting de eindbestemming Parijs cq. Londen.

» Venetie via Praag naar Londen of Parijs