CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Wilhelm Tell Express


Met de Wilhelm Tell Express combineert u een treinreis over de Gotthardbaan op stijlvolle wijze met een tocht per stoomradarboot op het Vierwoudstedenmeer.Stijlvol reizen van Luzern naar Lugano/Locarno en onderweg genieten van steeds wisselende, adembenemend mooie landschappen? Dat kan met de Wilhelm Tell Express.

Vanwaar die naam?

Omdat de geschiedenis van Wilhelm Tell nauw verweven is met het Vierwoudstedenmeer en dat is exact de plek waar uw reis begint. U vaart namelijk vanuit Luzern naar Flüelen over dit meer en passeert onderweg tal van plekken die een rol spelen in de Tell-legende. 
 

Historische stoomradarboot

U maakt deze reis aan boord van een historische stoomraderboot. De tocht duurt ca. 2 uur en 3 kwartier; onderweg kunt u de lunch gebruiken in het boordrestaurant. In Flüelen gaat u aan boord van de Gotthardbaan met bestemming Locarno/Lugano dwars door de Zwitserse Alpen. Onderweg ziet u de kerk van Wassen drie keer steeds uit een ander perspectief aan het venster van uw panoramawagon voorbijtrekken; u hebt ondergronds in een cirkel gereden en daarbij aan hoogte gewonnen.

Tussen Göschenen en Airolo passeert u de 15 kilometer lange Gotthardtunnel. Aan het andere eind van de tunnel wachten het lieflijke Valle Leventina en de steden Bellinzona en Lugano. U bent nog steeds in Zwitserland, maar de taal en de sfeer zijn hier Italiaans.


Alle reizen met deze boot

Het Beste van Zwitserland

Luzern - Gotthard Base Tunnel - Bernina Express - St. Moritz - Glacier Express - Zermatt - Matterhorn Glacier Paradijs - Montreux - GoldenPassLijn - Interlaken - Jungfraujoch - Zurich

Beleef alle hoogtepunten van Zwitserland in deze unieke reis. Alle beroemde treinen zitten verwerkt in dit 11-daagse arrangement. Zo reist u via de Gotthard Base Tunnel, met de Glacier Express, de Bernina Express en over de GoldenPassLine.

» Beste van Zwitserland