CONTACT incento
Bellen met
035 69 55 111
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur
Uw vraag stellen via info@incento.nl

Zijderoute

 
VORIGE
FOTO
VOLGENDE
FOTO
HIGHLIGHTS » Dé reis van uw leven, door 5 landen
» Bezoek unieke en afgelegen plekken
» Veiligheid en comfort in uw Hotel op   
   Wielen
REISPROGRAMMA 21/22 dagen LAND(EN) Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Uzbekistan, China

Zijderoute kaart
 

 


 • Moskou - Beijing
 • Beijing - Moskou
 • Prijzen & Vertrek
 • Extra Info
Route

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Marco Polo, een Italiaanse koopman, is de eerste buitenlander die de route heeft afgelegd. Stap nu zelf in de voetsporen van deze wereldreiziger en reis door dunbevolkte gebieden, langs hoge bergketens en door de indrukwekkende Gobi-woestijn. Al reizend proeft u nog de sfeer van het oude handelsleven.

 
Vijf landen en twee treinen
Van het Rode Plein naar de Verboden Stad, dwars door de steppen van Centraal Azië; ruim 11.000 kilometer door 5 landen en vele tijdzones. De trein rijdt, de tijd staat stil. Van Moskou tot de grens met China reist u aan boord van de comfortabele  Golden Eagle Trans-Siberian Express. Aan de grens van Kazachstan en China stapt u over op de aldaar wachtende Urumqi Private Train. Op deze indrukwekkende reis beleeft u het landschap en de verschillende culturen zonder af te zien van comfort en veiligheid.
Dag 1
Moskou
‘s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Moskou. ‘s Middags ontvangst op de luchthaven en transfer naar het 5-sterren Baltschug Kempinsky Hotel voor een verblijf van 2 nachten. ‘s Avonds is er een welkomstdiner in het hotel, waarbij u kennis maakt met uw medereizigers.
Dag 2 en 3
Moskou
Uw verblijf in Moskou begint met een stadstour waarbij o.a. het Rode Plein met de Basilius-kathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. In de ochtend op dag 3 wordt u naar het Moscow Kanzansky Station gebracht waar het personeel van de Golden Eagle u verwelkomt met Russische Champagne en canapés. Vervolgens stapt u aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express.
Dag 4
Volgograd
Aankomst in Volgograd, het vroegere Stalingrad. De stad is in de Tweede Wereldoorlog het toneel geweest van hevige gevechten. Uiteindelijk wisten de Russen de nazilegers tegen te houden in hun opmars naar de olievelden van de Kaukasus, hetgeen een keerpunt in de oorlog betekende. U bezoekt het indrukwekkende oorlogsmonument op de Mamayev heuvel alsmede het museum.
Dag 5
Kara Kum
Vandaag heeft u een ontspannen dag aan boord van de trein, terwijl u de Kara Kum-woestijn van Kazachstan doorkruist. U kunt volop genieten van het unieke landschap en de daarin verspreid liggende dorpjes waar af en toe een korte stop gemaakt wordt. Alle maaltijden worden aan boord gebruikt. Ook kunt u vandaag in het barrijtuig een Russische les of een lezing bijwonen.
Dag 6
Khiva
U rijdt Oezbekistan binnen, waar u ’s middags aankomt in de ruim 2500 jaar oude stad Khiva. Deze stad was ooit een belangrijk centrum op een kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Dat het lang geleden een rijke stad is geweest, is nog goed te zien aan de talrijke moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad die ter gelegenheid van het 2500-jarig bestaan met hulp van UNESCO zijn gerestaureerd. Vergeet vooral niet de prachtige lemen stadsmuren te bewonderen. Lunch en diner aan boord van de trein
Dag 7
Ashgabat
Aankomst in Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, het “Las Vegas van de Kara Kum”. Een groot deel van de dag brengt u door in deze relatief nieuwe stad die werd herbouwd, na de alles verwoestende aardbeving van 1948, op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs en veel moderne flatgebouwen zonder bewoners. Vroeg in de avond keert u terug in de trein voor vertrek richting Merv.
Dag 8
Merv
Vroeg in de ochtend arriveert de Golden Eagle in Mary, vandaar transfer per touringcar naar de oude stad Merv. Ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute, maar in verval geraakt nadat de Emir van Bukhara het reservoir had laten vernielen dat de bevolking van water voorzag. Vervolgens terugkeer naar de trein en vertrek naar Bukhara.
Dag 9
Bukhara
Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Eén van de hoogtepunten van deze excursie is de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. ’s Avonds kunt u genieten van een barbecue op het platform.
Dag 10
Samarkand
Dit juweel van de islamitische wereld wordt niet voor niets het “Parijs van de Moslimwereld” genoemd en ook het “Rome van het Oosten”. Samarkand is in de 6e eeuw voor Chr. gesticht en aan de architectuur is goed te zien dat het ooit één van de voornaamste steden van Azië is geweest. U bezoekt tal van prachtige gebouwen, zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Voor het diner keert u terug naar het plein dat 's avonds schitterend verlicht is.
Dag 11
Tashkent
Vandaag bereikt de Golden Eagle Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. ’s Ochtends verkent u deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels herbouwd werd na een verwoestende aardbeving in 1966. De tour neemt u tevens mee naar de oude stad met traditionele huizen, nauwe straatjes, religieuze gebouwen en de kleine bibliotheek waar u de oudste Koran ter wereld kunt bewonderen.
Dag 12
Almaty
Almaty is de grootse stad van Kazachstan. Kenmerkend voor de stad zijn de brede boulevards en de prachtige ligging in een dal tussen de uitlopers van het Tien Shan-gebergte. De stad dankt zijn naam aan de vele appelboomgaarden die in de directe omgeving liggen. Alma betekent namelijk appel. Tijdens de stadstour bezoekt u Paniflov Park met de beroemde houten Zenkov Kathedraal. Vanuit het buiten de stad gelegen Chimbulak resort gaat u per kabelbaan naar de top van de berg, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over Almaty.
Dag 13
Aankomst in China
Op de grens tussen Kazachstan en China neemt u afscheid van de Golden Eagle Trans-Siberian Express. U stapt over op de wachtende Urumqi Private Train en brengt u de rest van de middag ontspannen door in de trein, terwijl deze koers zet richting Turpan.
Dag 14
Turpan
U arriveert in Turpan met op de achtergrond de rode 'Vlammende Bergen'. Hier brengt u een bezoek aan een vernuftig ondergronds irrigatiesysteem, waardoor in deze woestijnomgeving al eeuwenlang fruitbomen en wijnranken groeien. U bezoekt ook het museum van Turpan dat met meer dan 5.000 voorwerpen de rijke historie van dit gebied uitbeeldt. U ziet hier ook wereldberoemde mummies van meer dan 3.200 jaar oud. Tenslotte een bezoek aan het verlaten zandstenen stadje Jiaohe dat in 108 voor Chr. werd gesticht. Het was een belangrijke plaats aan de Zijderoute, totdat het in de 13e eeuw werd geplunderd door de legers van Genghis Khan.
Dag 15
Dunhuang

Na de lunch aankomst in de kleine oasestad Dunhuang, waar u de fascinerende Mogao-grotten bezoekt. Dit complex omvat bijna 500 grotten die tussen 700 en 1700 jaar geleden in de rotsen zijn uitgehakt en gevuld zijn met een wonderlijke verzameling beelden en muurschilderingen die een overzicht geven van boeddhistische kunst gedurende een periode van 1000 jaar. Meer dan 2000 beelden en 45.000 muurschilderingen zijn hier te bewonderen. U logeert 1 nacht in het Silk Road Dunhuang hotel. In deze magische omgeving kunt u ’s avonds genieten van een diner en een lokale folkloreshow.

Dag 16
Dunhuang
’s Ochtends bent u getuige van de fascinerende zonsopgang boven de zandduinen van Dunhuang. Vervolgens keert u terug naar de Urumqi Private Train. De trein rijdt verder dwars door de enorme Gobi-woestijn richting Xian.
Dag 17
Xian

In de loop van de ochtend aankomst in Xian. Een deel van de dag is gereserveerd voor het bezoek aan het wereldberoemde Terracotta-leger dat pas in 1974 door lokale boeren werd ontdekt. Het gaat hier om ca. 6000 terracotta-figuren, strak in het gelid staande krijgers en paarden, één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. Een alternatief programma biedt u de mogelijkheid voor een bezoek aan het Han Yangling Museum. Deze 2.000 jaar oude tombe met aangrenzend museum is één van de best bewaarde geheimen van China. ’s Avonds is het tijd voor het diner en de Tang Dynasty Show, een wervelende voorstelling met folkloristische dansen en muziek met als thema de keizerlijke Tang-dynastie.
U overnacht 1 nacht in het Sofitel Xian Hotel in het hartje van de stad bij de grote stadsmuren.

Dag 18
Xian - Beijing
Vanuit Xian reist u verder per hogesnelheidstrein. Met een snelheid van maximaal 300 km per uur brengt de Chinese bullet train u in 4 uur en 40 minuten, over een afstand van 1.144 km, naar Beijing. Hier overnacht u 3 nachten in het 5 sterren Regent Beijing hotel, gesitueerd in het historische centrum van de stad. Bezienswaardigheden als de Verboden Stad, Tiananmen Square, Wangfujing shopping center en de pittoreske Hutongs bevinden zich op enkele minuten van het hotel.
Dag 19&20
Beijing
De komende 2 dagen worden er verschillende excursies georganiseerd. Zo bezoekt u het enorme Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede), de indrukwekkende Verboden Stad en de Hemelse Tempel. Ook verkent u de smalle straatjes van een Hutong-wijk per rickshaw – fietstaxi. Op het programma staat ook de beroemde Chinese muur, the Great Wall, ten noorden van Beijing. De Chinese muur is de langste door de mens aangelegde bouwwerk ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het verblijf in Beijing wordt afgesloten met een diner in het beste Peking-Eend restaurant van de stad.
Dag 21
Beijing - Amsterdam
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Beijing voor uw vlucht per KLM naar Amsterdam. Aankomst Schiphol op dezelfde avond.

Dag 1
Amsterdan -  Beijing
Aan het eind van de middag vertrekt u per KLM van Amsterdam voor de rechtstreekse vlucht naar Beijing. De vliegtijd bedraagt ruim 9 uur.
Dag 2
Aankomst in  Beijing
Bij aankomst in Beijing wordt u opgewacht voor de transfer naar het 5-sterren Regent Hotel waar u de komende 3 nachten logeert. De rest van de dag bent u vrij om te acclimatiseren. ‘s Avonds is er een receptie en welkomstdiner waarbij u kennis maakt met uw medereizigers.
Dag 3 & 4
Beijing
De komende 2 dagen worden er verschillende excursies georganiseerd. Zo bezoekt u het enorme Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede), de indrukwekkende Verboden Stad en de Hemelse Tempel. Ook verkent u de smalle straatjes van een Hutong-wijk per rickshaw – fietstaxi. Op het programma staat ook de beroemde Chinese muur, The Great Wall, ten noorden van Beijing. De Chinese muur is de langste door de mens aangelegde bouwwerk ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Dag 5
Beijing - Xian
Vanuit Beijing reist u per hogesnelheidstrein naar Xian. Met een snelheid van maximaal 300 km per uur brengt de Chinese Bullet Train u in ca. 5 uur, over een afstand van 1.144 km, naar Xian.

U begint met een uitgebreid bezoek het wereldberoemde Terracotta-leger dat pas in 1974 door lokale boeren werd ontdekt. Het gaat hier om ca. 6000 terracotta-figuren, strak in het gelid staande krijgers en paarden, één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. Een alternatief programma biedt u de mogelijkheid voor een bezoek aan het Han Yangling Museum. Deze 2.000 jaar oude tombe met aangrenzend museum is één van de best bewaarde geheimen van China. ’s Avonds is het tijd voor het Tang Dynasty diner en show, een wervelende voorstelling met folkloristische dansen en muziek met als thema de keizerlijke Tang-dynastie. U overnacht 1 nacht in het Sofitel Xian Hotel in het hartje van de stad bij de grote stadsmuren.
Dag 6
Xian
Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een fietstocht over de 14 km lange stadsmuren van Xian, waarbij tevens de Grote Moskee wordt bezocht. Later in de middag gaat u aan boord van de Urumqi Private Train voor de volgende etappe van de reis door China. Neem de tijd om u te installeren in uw compartiment. Daarna gaat u aan tafel voor het diner, terwijl de trein westwaarts richting Dunhuang in de Gobi woestijn rijdt.
Dag 7
Dunhuang
Na een ontspannen ochtend aan boord arriveert de trein in de kleine oasestad Dunhuang.’s Middags maakt u een rit per kameel naar het Meer van de Wassende Maan dat wordt omgeven door de indrukwekkende zandduinen van de Gobi-woestijn.

U overnacht 1 nacht in het Silk Road Dunhuang hotel. Geniet ’s avonds van een diner en een lokale folkloreshow.
Dag 8
Dunhuang
’s Ochtends kunt u getuige zijn van de fascinerende zonsopgang boven de zandduinen van Dunhuang. Vervolgens bezoekt u de fascinerende Mogao-grotten. Dit complex omvat bijna 500 grotten die tussen 700 en 1700 jaar geleden in de rotsen zijn uitgehakt en gevuld met een wonderlijke verzameling beelden en muurschilderingen die een overzicht geven van boeddhistische kunst gedurende een periode van 1000 jaar. Meer dan 2000 beelden en 45.000 muurschilderingen zijn hier te bewonderen.

Later in de middag keert u terug naar de wachtende Urumqi Private Train voor het vervolg van de reis naar Turpan.
Dag 9
Turpan
Aankomst in Turpan met op de achtergrond de rode 'Vlammende Bergen'. Hier brengt u een bezoek aan een vernuftig ondergronds irrigatiesysteem, waardoor in deze woestijnomgeving al eeuwenlang fruitbomen en wijnranken groeien. U bezoekt tevens het museum van Turpan dat met meer dan 5.000 voorwerpen de rijke historie van dit gebied uitbeeldt. Hier vindt u wereldberoemde mummies van meer dan 3.200 jaar oud. Tenslotte staat het verlaten zandstenen stadje Jiaohe, gesticht in 108 voor Christus, op het programma. Dit was een belangrijke plaats aan de Zijderoute, totdat het in de 13e eeuw werd geplunderd door de legers van Genghis Khan.
Dag 10
Grenspassage en aankomst in Kazachstan
Na een laatste ontbijt aan boord van de Urumqi Private Train passeert de trein een spectaculair berglandschap alvorens te arriveren op het Chinese grensstation Alashankou. Zodra aan alle formaliteiten is voldaan, gaat u aan boord van de wachtende Golden Eagle. De trein zet koers richting Almaty.
Dag 11
Almaty, Kazachstan
Almaty is de grootse stad van Kazachstan. Kenmerkend voor de stad zijn de brede boulevards en de prachtige ligging in een dal tussen de uitlopers van het Tien Shan-gebergte. De stad dankt zijn naam aan de vele appelboomgaarden die in de directe omgeving liggen. Alma betekent namelijk appel. Tijdens de stadstour bezoekt u Paniflov Park met de beroemde houten Zenkov Kathedraal. Vanuit het buiten de stad gelegen Chimbulak resort gaat u per kabelbaan naar de top van de berg, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over Almaty.
Dag 12
Tashkent, Oezbekistan
Vandaag bereikt de Golden Eagle Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. ’s Ochtends verkent u deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels herbouwd werd na een verwoestende aardbeving in 1966. De tour neemt u tevens mee naar de oude stad met traditionele huizen, nauwe straatjes, religieuze gebouwen en de kleine bibliotheek waar u de oudste Koran ter wereld kunt bewonderen.
Dag 13
Samarkand, Oezbekistan
Beroemde ontdekkingsreizigers en veroveraars als Alexander de Grote, Tamerlane en Marco Polo beschreven het wereldwonder Samarkand. Dit “Rome van het Oosten” werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht. Aan de architectuur is goed te zien dat het lange tijd één van de voornaamste steden van Azië was. U bezoekt tal van prachtige gebouwen, zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Voor het diner keert u terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend is verlicht. Vervolgens vertrekt de trein richting Bukhara.
Dag 14
Bukhara, Uezbekhistan
Aankomst in het prachtige Bukhara. In 1999 werd –ter gelegenheid van het 2500-jarig bestaan- een groot deel van deze stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Een van de hoogtepunten van onze excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Lunch in een van de vele madrassa’s (fraai gedecoreerde Koranscholen). Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. Bij goed weer is er een barbecuediner op het perron voordat de trein ons weer verder brengt naar Turkmenistan.
Dag 15
Merv, Turkmenistan

Vroeg in de ochtend arriveert de Golden Eagle in Mary. Vandaar transfer per touringcar naar de oude stad Merv. Ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute, maar in verval geraakt nadat de Emir van Bukhara het reservoir had laten vernielen dat de bevolking van water voorzag. Vervolgens terugkeer naar de trein en vertrek naar Ashgabat.

Dag 16
Ashgabat, Turkmenistan
Aankomst in Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, het “Las Vegas van de Kara Kum”. Een groot deel van de dag brengt u door in deze relatief nieuwe stad die werd herbouwd, na de alles verwoestende aardbeving van 1948, op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs en veel moderne flatgebouwen zonder bewoners. Vroeg in de avond keert u terug in de trein voor vertrek richting Merv.
Dag 17
Khiva, Oezbekistan
U arriveert in de 2500 jaar oude stad Khiva. Deze stad was ooit het kruispunt van de belangrijke handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Khiva bleef lange tijd een voorname en rijke stad. Dat is nog steeds goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad, die met hulp van UNESCO werden gerestaureerd. Lunch en diner aan boord van de trein.
Dag 18
Karakum-woestijn, Kazachstan
Een ontspannen dag, terwijl u de Kara Kum-woestijn in Kazachstan doorkruist. Vanuit de Golden Eagle kunt u genieten van het imposante landschap. Onderweg wordt af en toe gestopt bij afgelegen dorpjes. Verder kunt u vandaag in de trein een Russische taalles of een lezing bijwonen.
Dag 19
Volgograd, Rusland
Aankomst in Volgograd, het vroegere Stalingrad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad in de slag om Stalingrad vrijwel geheel verwoest terwijl honderdduizenden het leven lieten. De Russen konden uiteindelijk het nazileger tegenhouden. Het bleek een keerpunt in de oorlog. U bezoekt het indrukwekkende oorlogsmonument op de Mamayev-heuvel en het oorlogsmuseum.
Dag 20
Aankomst Moskou
Na ruim 11.225 km vanaf Beijing afgelegd te hebben, arriveert u in Moskou en neemt u afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning. U overnacht 2 nachten in het 5-sterren Baltschug Kempiski Hotel in het centrum van de stad, op loopafstand van het Rode Plein en het Bolshoi Theater.
Dag 21
Moskou
Een uitgebreide stadstour waarbij o.a. het Rode Plein met de Basilius-kathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. U kunt ook kiezen voor een alternatieve excursie, bijvoorbeeld een bezoek aan de Tretyakov Gallerie (Nationaal Museum voor Schone Kunsten).
Dag 22
Moskou – Amsterdam
In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven. In de voormiddag vertrekt u per KLM van Moskou naar Amsterdam. 
Reisduur: Moskou - Beijing 21 dagen / Beijing - Moskou 22 dagen  
  
Vertrekdatum 2017:
                        Moskou - Beijing       22 september 2017
                        Beijing - Moskou       26 september 2017 (25 september bij inclusief vluchten)

In 2018 zal deze reis helaas niet plaatsvinden. Voor 2019 staat de reis weer op de planning!

 
Zijderoute 2017 exclusief vluchten 2-pers.
comp.
1-pers.
comp.
Silver Class € 21.995 € 31.995
Gold Class € 27.495 € 39.795
Imperial Suite  € 39.295 op aanvraag


Zijderoute 2017 inclusief vluchten* 2-pers.
comp.
1-pers.
comp.
Silver Class € 22.690 € 32.690
Gold Class € 28.190 € 40.490
Imperial Suite  € 39.990 op aanvraag
Toeslag KLM Business Class            Op aanvraag.


Schema overnachtingen (Moskou - Beijing):
 • 2 nachten in het luxe 5-sterren hotel Baltschug Kempinsky Hotel in het centrum van Moskou
 • 10 nachten aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express
 • 3 nachten aan boord van de Urumqi Private Train
 • 1 nacht in het Silk Road Dunhuang Hotel in Dunhuang
 • 1 nacht in het 5-sterren Sofitel in Xian
 • 3 nachten in het luxe 5-sterren Regent Hotel in Beijing
Schema overnachtingen (Beijing-Moskou):
 • 3 nachten in het luxe 5-sterren Regent Hotel in Beijing
 • 3 nachten aan boord van de Urumqi Private Train
 • 1 nacht in het 5-sterren Sofitel in Xian
 • 1 nacht in het Silk Raoad Dunhuang Hotel in Dunhuang
 • 10 nachten aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express
 • 2 nachten in het luxe 5-sterren hotel Baltschug Kempinsky Hotel in het centrum van Moskou

Inbegrepen in de reissom:
 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class* inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen
 • Accommodatie aan boord van de privé-treinen Golden Eagle Trans-Siberian Express en Urumqi Private Train 
 • Hotelaccommodatie volgens programma
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis inclusief wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner, tenzij anders vermeld
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek
 • Alle beschreven excursies** o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • 24 uur per dag thee, koffie en mineraalwater in de trein
 • Alle fooien
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van een arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Reisgids en uitgebreide reisinformatie

*   tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij
    tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.
** Alle excursies volgens programma zijn inbegrepen. In enkele grote steden zoals Moskou, Xi'an en Beijing kunt u
    tijdens de reis zonder meerkosten kiezen uit diverse alternatieve excursies onder de noemer
    'Freedom of choice'. Wij informeren u graag nader.

U kunt ook de reis langs de Zijderoute deels maken van Moskou naar Almaty. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig en wasserij aan boord
 • Visumkosten
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht).

 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing alsmede de volgende aanvullende betalings- en annuleringsvoorwaarden:
 
Betaling: 
 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan. 
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. 
Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom.

 
Treinen

Golden Eagle (Trans-Siberian) Express

 

Het deel van de Zijderoute-reis tussen Moskou en de Chinese grens wordt afgelegd met de Golden Eagle Trans-Siberian Express.


De Golden Eagle (privé-trein) is veruit de meest luxe trein van heel Rusland en omringende landen. Deze trein wordt ook ingezet op onze Trans-Siberië reizen naar Mongolië en Vladivostok.

Aan boord van de Golden Eagle kunt u kiezen uit 3 types privé-accommodatie: Silver Class, Gold Class en Imperial Suite.
De Silver Class compartimenten (6 per rijtjuig) zijn iets kleiner dan de Gold Class compartimenten (5 per rijtuig) . Een Imperial Suite heeft de afmetingen van 2 Gold Class compartimenten.

Elk compartiment is voorzien van een moderne badkamer met douche, toilet, wastafel, toilet en vloerverwarming. In de Imperial Suite heeft u in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met een privé auto en chauffeur. Voor het overige is de service aan boord van de trein voor iedereen gelijk. De trein beschikt voorts over 2 sfeervolle restaurant-rijtuigen waar maaltijden worden geserveerd die zijn bereid met verse lokale ingrediënten. Het ‘sociale hart’van de trein wordt gevormd door het gezellige barrijtuig waar u tijdens de reis op gezette tijden ook een interessante lezing of een les Russische taal.
Trans-Siberian-Express-trein- interior             Trans-Siberian-Express-restaurant

 
 
 

Urumqi Private Train


De Urumqi Private Train rijdt op het Chinese traject van de Zijderoute-reis. 


Deze privé-trein is de meest comfortabele van het land. De maaltijden worden geserveerd in het ruime restaurantrijtuig van de trein. De chef serveert een Westers ontbijt en tijdens de lunch en het diner kunt u genieten van authentieke Chinese specialiteiten. Tijdens de maaltijden zijn softdrinks, thee, koffie en een selectie wijnen inbegrepen. In de gezellige bar ontmoet u uw medereizigers en luistert u naar live pianomuziek onder het genot van een drankje. 

 
Uw compartiment:

Aan boord van de Urumqi Private Train beschik u over een comfortabel compartiment met moderne faciliteiten. Deze zijn geschikt voor maximaal 2 personen. 
 
Heritage Class
Oppervlakte – 3,4 m2 
Bed: 2 losse bedden van elk 1,90 x 0,60 m
Gezamelijke douche-, wastafel- en toiletfaciliteiten in elk rijtuig. 
Handdoek, badjas en slippers
Thee, koffie en mineraalwater in het compartiment. 

Diamond Class 
Oppervlakte - 6,9 m2
Bed: tweepersoonsbed 1,90 x 1,50 m of 1,90 x 1,35 m
En suite privé badkamer met douche, wastafel en toilet
Handdoek, badjas en slippers
Thee, koffie en mineraalwater in het compartimetn. 

* Gasten geboekt in de Imperial Class en Gold Class logeren in de Urumqi Private Train in een Diamond Class Compartiment. Gasten in de Silver Class logeren in deze trein in een Heritage Class Compartiment.

Praktische reisinformatieArts

Er is een arts aan boord van de trein gedurende de gehele reis. Deze heeft tot taak diagnoses te stellen en eerste hulp te verlenen. Als u medicijnen gebruikt is het van belang dat u over voldoende voorraad beschikt voor de duur van de gehele reis. Neemt u voor de zekerheid ook een kopie van uw recept(en) mee (in het Engels). In het algemeen is de medische voorziening voor buitenlanders in de landen waar de trein doorrijdt, zeer goed, maar een goede verzekering tegen ziektekosten is zonder meer noodzakelijk. De spoorwegen beschikken over eigen ziekenhuizen langs de route en uw Tour Manager zal u, indien nodig, assisteren. Ofschoon er aan boord van de trein een basisvoorraad medicijnen aanwezig is, raden wij u aan uw eigen medicijnen mee te nemen tegen bv. verkoudheid, griep, maagklachten, buikloop, hoofdpijn e.d. Denkt u ook aan een insectenwerend middel.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u nog een brief (‘Doctors letter’), waarin uw behandelend arts of specialist gevraagd wordt om bepaalde relevante medische gegevens. Indien uw arts bereid is om deze gegevens te verstrekken, dient u deze brief in een gesloten envelop mee te nemen aan boord van de trein. Indien noodzakelijk, zal de Engelssprekende arts u om deze gegevens vragen zodat hij/zij adequaat op uw medische klachten kan reageren.

Tevens is het raadzaam uw behandelend arts of specialist vóór vertrek te vragen om een basisdosering ‘ciprofloxacine’ (tegen infecties met bacteriën), ‘loperamide’ (tegen diarree) & een breedspectrum antibiotica-kuur.


Bagage
Wij adviseren u om zachte koffers mee te nemen omdat deze gemakkelijker in uw compartiment kunnen worden opgeborgen, vooral in de Chinese trein. Denkt u aan het maximale gewicht dat u van de luchtvaartmaatschappij ‘vrij’ kunt meenemen (zowel voor ‘checked baggage’ als ‘hand luggage’). Check daarom vóór vertrek de bagageregels van KLM op www.klm.nl en eventueel bij andere luchtvaartmaatschappijen (indien u na afloop van de reis verder reist).


Bar
Zowel op de Russische als de Chinese trein is een barrijtuig aanwezig. Dit rijtuig is de gehele dag en ‘s avonds geopend totdat de laatste gast naar bed is gegaan. In alle bars en restaurants geldt een rookverbod. Zie ook: Eten en Drinken.


Batterijen opladen
Zie: Elektriciteit


Linnengoed
Beddengoed en handdoeken worden elke 3e dag verwisseld op zowel de Russische als de Chinese trein. De steward c.q. stewardess maakt elke avond tijdens het diner uw bed gereed voor de nacht.


Camera/Film
Wij raden u aan om voldoende geheugenkaarten voor uw digitale fotocamera mee te nemen (evenals een laptop of externe harde schijf om uw foto’s tussentijds op te slaan). Hoewel in de te bezoeken landen ouderwetse filmrolletjes in voldoende mate te verkrijgen zijn, raden wij u aan voldoende films vanuit Nederland mee te nemen indien u nog met analoge fotoapparatuur werkt. Hetzelfde geldt voor reservebatterijen voor deze camera’s.


Creditcards
Creditcards (m.n. Visa en Mastercard) kunnen tegenwoordig op vele plaatsen in Rusland, Kazachstan en China gebruikt worden.
Buiten Moskou en enkele grote hotels is het gebruik van travellers cheques vrijwel onmogelijk. In vrijwel alle steden op de reisroute vindt u geldautomaten (ATM machines) in de stations, in banken en in hotels. Echter, in Uzbekistan en Turkmenistan beschikt men niet over geldautomaten en ook travellers cheques zijn hier niet bruikbaar.
Het is daarom noodzakelijk dat u kunt beschikken over voldoende contant geld voor de aankoop van souvenirs en betaling van andere zaken. Indien u niet van plan bent om souvenirs te kopen, zal US$ 500,- voldoende zijn voor uw persoonlijke uitgaven voor bijvoorbeeld bar, was en telefoon. In Samarkand kunt u een modeshow bijwonen van lokale ontwerpers met handbeschilderd zijde en unieke kleding. Prijzen liggen gewoonlijk tussen US$ 50,-- en US$ 250,--, betaling alleen à contant. Zie ook: Geld.


Douches
De Russische trein: Golden Eagle Trans-Siberian Express
In Gold Class en Silver Class beschikt elk compartiment over een eigen badkamer met douche. De watervoorraad in de tanks van elk rijtuig wordt dagelijks aangevuld. In uw badkamer zijn douche-gel en shampoo alsmede bad- en handdoeken aanwezig.


Elektriciteit
Russische trein (Kazachstan, Uzbekistan, Turkmenistan en Rusland).
In de hotels en in de trein bevinden zich standaard Europese 220V-stopcontacten (2-pin). Alle rijtuigen hebben Europese 220V-stopcontacten voor het gebruik van scheerapparaten en het opladen van batterijen. Een föhn is in ieder compartiment aanwezig.
Chinese trein
De trein wordt d.m.v. een generator 24 uur voorzien van elektriciteit. 220 V stopcontacten bevinden zich in de gang van elk slaaprijtuig en zijn uitgerust met universele adapters.


Eten en drinken
Tijdens de treinreis zijn alle maaltijden (drie per dag) inbegrepen. Een royale hoeveelheid wijn, bier of frisdrank is inbegrepen tijdens lunches en diners zowel in als buiten de trein. Voor alle sterke drank en frisdrank buiten de maaltijden dient apart te worden betaald, evenals in het barrijtuig. Gedurende de gehele treinreis serveert uw steward op verzoek gratis thee, koffie en mineraalwater. Kosten gemaakt tijdens de treinreis (barrekening, wasserij, telefoon enz.) worden genoteerd op een zgn. ‘on board charges’ kaart. Het totaalbedrag op deze kaart kan op het het eind van de reis (van iedere trein) contant of met credit card worden betaald. Verzoek om bedragen lager dan US Dollar 100,- contant te voldoen; bedragen hoger dan US dollar 100,- kunnen contant of per creditcard worden voldaan.


Fooien
Tijdens de reis is het geven van fooien niet toegestaan; een en ander is al verwerkt in de prijs van de reis. Ook vragen wij u de gidsen tijdens de stadsexcursies geen fooien te geven; ook zij worden voldoende beloond voor hun werk. Ook het treinpersoneel en uw Tour Manager verwachten geen fooien van u.


Geld

De munteenheid in de treinen is de US Dollar en prijslijsten staan vermeld in US Dollar. Het is belangrijk dat u over nieuwe en minstens schone biljetten beschikt, omdat vuile en beschadigde dollarbiljetten in de regel niet worden geaccepteerd (Euro biljetten worden aan boord van de trein ook geaccepteerd, maar alleen schone & onbeschadigde biljetten). In de meeste hotels, banken en wisselkantoren in alle steden langs de route kunt u dollars inwisselen voor lokale valuta. Wij raden u aan voldoende geld te wisselen voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs e.d. Het is niet noodzakelijk over grote hoeveelheden lokaal geld te beschikken. Indien nodig zal uw Tour Manager u graag van advies dienen. In veel gevallen kunt u souvenirs ook met US Dollar betalen, maar dit gaat niet altijd op. In de meeste musea wordt een kleine vergoeding in de lokale munteenheid gevraagd als u binnen wilt fotograferen of filmen.


Geld wisselen is in Peking geen enkel probleem. US Dollars zijn daar niet meer nodig. Dit geeft alleen maar wisselkoersverlies want de Euro (biljetten maximaal € 50,--) is inmiddels volledig geaccepteerd. Overal in China krijgt u dezelfde wisselkoers, zowel bij de bank als bij het hotel. U kunt in het hotel uitstekend Euro's omwisselen in Yuan (RMB), waarbij u dezelfde koers krijgt als bij de bank.


Gezondheid
Voor reizigers uit West-Europa worden de volgende vaccinaties aanbevolen:
Tetanus, Polio, Hepatitis A, Tyfus en Difterie. Echter, de eisen op dit gebied veranderen voortdurend. De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen nodig zijn. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD, een tropeninstituut of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen.


Haardrogers
In elk Gold Class en Silver Class compartiment aan boord van de Russische trein bevindt zich een haardroger. 


Klimaat
Rusland – in de maand september kan het aangenaam warm zijn (15 – 20 graden Celsius) . Tegen het eind van oktober kan het redelijk fris zijn met temperaturen tussen 0 en 10 graden Celcius.
Uzbekistan, Turkmenistan en Kazachstan – de maanden september/oktober is de beste reisperiode in deze landen als de hete zomer voorbij is. Temperaturen overdag schommelen tussen de 15 en 25 graden Celsius.
China - gedurende de nacht kan het redelijk koud zijn in de Gobi woestijn (0 graden Celsius) en overdag tussen de 10 en 25 graden Celsius. In Xian en Beijing is het aangenaam warm.
U ontvangt van ons een tabel met de hoogtes en de gemiddelde temperaturen in de stopplaatsen langs de reisroute.


Kleding
Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften. Zowel in als buiten de trein is informele kleding (“casual”) de norm, tijdens de maaltijden gekleed maar informeel (“smart casual”). Wij raden u aan zowel warme als luchtige kleding mee te nemen, aangezien de temperaturen onderweg behoorlijk kunnen verschillen. U ontvangt van ons een temperaturenlijstje van deze reis.


Linnengoed
Beddengoed en handdoeken worden elke 3e dag verwisseld op zowel de Russische als de Chinese trein. De steward c.q. stewardess maakt elke avond tijdens het diner uw bed gereed voor de nacht.


Luchthavenbelastingen
Op dit moment hoeft er geen vertrekbelasting op de luchthavens van Moskou en Beijing te worden betaald. Luchthavenbelastingen zijn bij de prijs van uw vliegticket inbegrepen.


Mobiele telefoons & internet
Langs een groot deel van de Zijderoute is er dekking voor gebruik van uw mobiele telefoons. Houd u er echter rekening mee dat ook door gebieden gereisd waar het gebruik van uw mobiele telefoon moeilijk of onmogelijk is. In de grotere steden langs de Zijderoute is het mogelijk om gebruik te maken van internet-faciliteiten. Aan boord van de trein is er echter geen internetverbinding.


Paspoort en visa
Voor deze reis zijn visa vereist voor Rusland, Kazakstan, Uzbekistan, Turkmenistan en China. Incento is u behulpzaam bij het aanvragen van de visa. Wij adviseren u recente reserve-pasfoto’s mee te nemen alsmede een goed leesbare kopie van de eerste pagina van uw paspoort. Houd uw paspoort te allen tijde bij u. Kopieën bewaart u apart, bij voorkeur in uw bagage.


Roken
Roken is in de treinen niet toegestaan behalve in het achterste portaal van het laatste slaaprijtuig. Tijdens de stops op stations is roken toegestaan op het perron. Roken is ook niet toegestaan in de bussen tijdens excursies, de transfers en tijdens gezamenlijke maaltijden in restaurants.


Tour Manager
De reis wordt begeleidt door een Tour Manager. Het is de taak van de Tour Manager alle elementen van de reis te coördineren. Hij/zij is uw aanspreekpunt ingeval van eventueel voorkomende problemen en zal zijn/haar best doen om deze op te lossen. U maakt kennis met de Tour Manager tijdens het welkomstdiner in Moskou. De Tour Manager blijft bij het gezelschap tot uw vertrek uit Beijing.


Tour Programma
Ons programma is samengesteld voor de avontuurlijk ingestelde reiziger die met ons een reeks van minder toegankelijke landen en streken wil ontdekken maar dan wel verzekerd van het comfort en de veiligheid van ons ‘hotel op wielen’. Het reisprogramma is gevariëerd en soms intensief. Er zijn enkele dagen waarop u vroeg begint, soms vóór 08.00 uur ‘s ochtends. De definitieve treintijden worden door de Spoorwegen pas 10 dagen vóór aanvang van de reis bevestigd. Het is mogelijk dat het programma moet worden aangepast afhankelijk van de definitief bevestigde vertrek- en aankomsttijden van onze trein.


Veiligheid
In elk rijtuig bevinden zich twee stewards c.q. stewardessen (provodnik/provodnitsa) van wie er steeds één dienst heeft. In alle compartimenten van de Russische trein bevindt zich in de kledingkast een kleine safe. Wij adviseren u om tijdens excursies geld en paspoorten te bewaren in bijv. een geldbuideltje (‘money belt’) onder uw kleding. Het dragen van kostbare juwelen of horloges buiten de trein wordt afgeraden, zoals in zoveel landen. Bagage kunt u veilig in de trein achterlaten; het personeel blijft tijdens de excursies in de rijtuigen.


Wasserij
U kunt tijdens de treinreis uw kleding laten wassen. De wasserij bevindt zich in één van de doucherijtuigen. In de meeste gevallen (met uitzondering van zware kledingstukken zoals jeans) wordt het schone goed binnen 24 uur in uw compartiment afgeleverd.Print en bewaar deze reis
Print versie

Digitale brochure
Golden Eagle Luxury Trains
Overzicht treinen
Reisverslagen
Media library
reisverslagen
Zijderoute fotos' en video's